khalifaogmaster
Üye
kankam limon tuzu tekniğini biraz daha açarmısın kaç gr katıyorsun falankanka suyun asidik ve bazikliği demek. 0-14 aralığından 5.5 ve 6.5 arasında olmalı sigaraların yetişmesi için. daha yüksek olursa hem emilim yapamaz hem de bakteri oluşumuna yer olur. daha asidik ortamlarda bakteri ve benzeri şeylerin yaşaması daha zordur. bu yüzden toprağı hep düşük tutmak gerekir. çok da düşürürsen zehirlenir. ph metre veya ph ölçüm kağıtlarıyla ölçebilirsin. düşürmek için özel solüsyonlar var ama limon tuzu alsan yeterli onların içinde olan şey de bu zaten.
sulama ise miktar olarak ilk iki hafta saksının tamamı sulanmayacak şekilde olmalı. ilk başlarda çok az ıslatacak kadar suluyorsun sonra iki hafta sonra bütün saksıya yayılacak kadar genişletiyorsun yavaşça. ilk iki hafta kadar bir süre suyuna hiç gübre koymaz sade ph ayarlanmış su verirsin. daha sonra yaşı gelince saksının dibinden iki üç su bardağı mı desem bu miktarda su taşana kadar sularsın. her sulamanda toprağın birazcık yıkanması gerekli ki içinde tortulaşma veya tuzlanma olmasın. genelde sulama üç veya dört günde bir olur. daha sık yaparsan köklerin oksijen almasını engellemeye başlarsın ve kökler sürekli su bulabildiğinden tembel olurlar. biraz kuru bırakmalı ve suyu hep dibine vermemelisin.