Outdoor + çorbacı = ?

Smok3weed

Yeni üye
Dostlar herkese bol hasatlar,

Uzun süreli içicilik tecrübelerimden sonra, artık kendi kızlarımı yetiştirmeyi kafaya koydum.
Şuan elimde hiçbir şey yok. Arkadaşımda pH metre var, onu alacağım sadece. Mayısın ilk haftası başlamayı düşünüyorum.
Evimin balkonunda, saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum. Öğlen 12:00 dan akşam 5:30 - 6:00 arası direk güneş alabilecek bir noktam var. Balkonda olacağı için 1mt yi geçmemesi gerekiyor.

Grow ile ilgili hiç bir bilgim yok. Gübresi, besini, pH ı , suyu , sabunu... Hiç bir şey yok. Tek bildiğim; bitkinin besine ve ışığa ihtiyacı olduğu..
Hedefim az bir hasat yapabilmek ve bu süreçte tecrübe kazanmak. Maddi olarak çok bir bütçe ayıramıyorum maalesef. Tohum olarak çorbacı bulacağım.

Şimdi bu verilerle, bana neler tavsiye edersiniz ? Neler temin etmeliyim ? Ne kadar başarılı olabilirim ?

Paylaşacağınız engin tecrübeleriniz için şimdiden herkese teşekkür ederim.. Keyifli akşamlar..
 
Dostum ben de balkonda büyütüyorum 15-20lt bez saksı, perlitli torf solucan gübreli mix topraklar var çok kolay bulabilirsin öncelikle bunlara ihtiyacın olacak tohumu köklendir sonra toprağa ek ve nasıl köklendireceğin hakkında forumda bilen dostlarımız var bayağı tecrübeliler bu konuda:) Doğrudan güneş alan yere saksıyı yerleştir.Bir müddet sonra gübrelere ihtiyacın olacak hangi gübre ne için olduğunu öğren growun mantığını kavradıktan sonra kendi kendine şu gerekli bu gerekli diye öğreneceksin gerisi kendiliğinden gelecek growun mantığı forumda arkadaşlar yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam onu okuyabilirsin:) suyun ph’ı ve bitkiye vereceğin miktar çok önemli en çok bu konuda sıkıntı yaşamıştım ben ama zamanla öğrendim toprak kurumadan kesinlikle su verme ben çok zararını gördüm buna çok dikkat edersen işin bayağı kolaylaşır ama en önemli şey güvenlik:) bunu halletmeden bu işe başlamamanı öneririm şimdiden kolay gelsin dostum:)
 

Smok3weed

Yeni üye
Güvenlik konusunda bir problem olacağını düşünmüyorum. Balkonumu görebilecek 2 komşum dışında kimse yok, yani yüksek bina vs. yok. Balkon dışarda kalıyor, sağı solu kapattığım zaman herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum. İlgin için teşekkür ederim. Bez saksı kökün hava alması için sanırım. Onun dışında toprakta dediğin gibi mix bi toprak almayı düşünüyorum. Sulama konusunu forumda okudum,mutlaka dikkat edeceğim. pH seviyeside 5,5 - 6,5 olmalıydı sanırım. İndoor için bilgiler daha belirgin aslında, yani şu ölçülerde şu ışığı kullanıyorsan bu olur vs. Ama balkonda ne olacağını kimse kestiremiyor, çünkü ortam koşullarına göre değişiyor. Ben iç anadoludayım. Şuan geceleri hava 0 a kadar düşebiliyor. Mayıs ayından itibaren en düşük 10-12 derece olur, gündüzleri 25-35 derece arası.. Umarım bir şeyler hasat edebilirim.
 
Tohum genetik değilse outdoor yetiştirmek bana daha mantıklı geliyor dediğin tarihlerdeki sıcaklık uygun gibi ama daha iyi bilen biriden görüş alırsan senin için daha iyi olur
 

Legend86

Müptezel
Balkonda 6 saat güneş ışığı ile orta halli hasat alırsın, çorbacı tohumu uzun dönem çıkacaktır, boyunu ilk zamanlar aşabilir, güneş ışığına iyice maruz kalınca duraksıyacaktır, kelle uçurma eğitimini verebilirsin topping+mainlining eğitimi verirsen boy sorunun kalmaz eğitimden sonra uzayacak sömek dallarını mainlining yaparsın (yana sağa sola yatırmak, iple germek)
Bahsettiğin tarihte başlayabilirsin gece 12 lere kadar düşsün sıkıntı yok, gece o sıcaklıklarda %30 büyüme olur gündüz tam verim ile büyür zaten boy yapmasını istemiyorsun, gece büyümesi yavaşlayacağı için ağırdan gider, güneş ışığını iyi almalı ki boya gitmesin, çok da boya gitmemesi için saksıyı 12 ila 15 litrelik kullababilirsin
 

MarijaneyTR

Doktor
Dostum ben de balkonda büyütüyorum 15-20lt bez saksı, perlitli torf solucan gübreli mix topraklar var çok kolay bulabilirsin öncelikle bunlara ihtiyacın olacak tohumu köklendir sonra toprağa ek ve nasıl köklendireceğin hakkında forumda bilen dostlarımız var bayağı tecrübeliler bu konuda:) Doğrudan güneş alan yere saksıyı yerleştir.Bir müddet sonra gübrelere ihtiyacın olacak hangi gübre ne için olduğunu öğren growun mantığını kavradıktan sonra kendi kendine şu gerekli bu gerekli diye öğreneceksin gerisi kendiliğinden gelecek growun mantığı forumda arkadaşlar yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam onu okuyabilirsin:) suyun ph’ı ve bitkiye vereceğin miktar çok önemli en çok bu konuda sıkıntı yaşamıştım ben ama zamanla öğrendim toprak kurumadan kesinlikle su verme ben çok zararını gördüm buna çok dikkat edersen işin bayağı kolaylaşır ama en önemli şey güvenlik:) bunu halletmeden bu işe başlamamanı öneririm şimdiden kolay gelsin dostum:)
Merhaba kanka bende outdoor yapicam yerli toprak olarak hangi markayı önerirsin?
 

IcBlue

Doktor
kankam bir outdoorcu olarak şöyle tutayım elinden

photoperiod bitkiler gün dönümünden sonra daha uzun süreler karanlıkta kalmaya başladıkça çiçeklenirler. bu coğrafyada gün dönümü Haziran sonu ancak günlerin yeterince kısalması temmuz sonlarını buluyor. öncesinde ister Şubat'ta başlamış ol ister Mayıs'ta çiçeklenme ancak bu süreçten sonra başlar. yetiştirmeye ne zaman başladığın tamamen iklim şartlarına, biraz da öncesinde ne kadar gelişim istediğine bağlı. Çorbacı tohumları genellikle photoperiod olurlar o nedenle programını buna göre yapmanı tavsiye ederim.

tohumları ilk 15-20 gün içeride yetiştirmek başarı ihtimalini arttırır. bunun için 50w bir beyaz ampul yeterli, amaç suni ışıkla müthiş bir gelişim görmekten ziyade bitkinin dışarı alındığında kırılganlığını bir nebze atmış olmasını sağlamak. özellikle ilk iki hafta bitkinin ihtiyaçları kök henüz yeterince gelişmediğinden yapraktan sağlanır, bu sürede yüksek nem bitki için bu nedenle oldukça önemli. bunun için bitkilerin üzerine bir pet şişe kapatarak içini gün içinde birkaç kez suyla fısfıslayabilirsin. buna şu sıralar başlayabilirsen dışarı tatlı bir zamanda atmış olursun diye düşünüyorum. tohum başlatma, patlatmayla ilgili forumda oldukça güzel konular var, bir göz atman faydalı olacaktır.

bitkileri bu 15-20 günden sonra esas ortamlarına almak gerekiyor, gübrelemeler de bu ortam değişikliğinden sonra başlar. photoperiod bitkiler için genelde en az 15-20 litre bir saksı (istersen delik deşik ederek bir kova bile kullanabilirsin, ben öyle yapıyorum) tercih edilir. kenevir kök yapısı aşağı salınımlı bir bitkidir, bu nedenle aşağı doğru yeterince alanının olması gerekir. toprak konusunda birkaç konuda hassas davranırsan yerini kolay sever. toprak seçimin örneğin killi bir topraksa, killi toprak su aldıkça çok sıkışır bu nedenle uzun vadede kök problemlerine yol açar. e ama bizim bahçede cayır cayır bitki yetişiyor killi toprakta diyecek olursan da bahçede toprağın havalandırmasını solucanlar efektif bir biçimde yapıyorlar, bahçedeki toprak saksıda üzebilir. bir diğer konu ise kenevirin diğer kısa dönem bitkilere kıyasla daha drenajlı toprak tercih etmesi, hanım kızların kökler biraz hassas.
ben kafanda bir fikir oluşması için kendi kullandığım toprak karışımını paylaşıyorum, oldukça da bütçe dostudur
4 part gevşek toprak (seraların arasında gezersen çok kaliteli toprak satan yerler oluyor ve saçma sapan fiyatlara veriyorlar, ben 40 litreyi 25 liraya alıyorum)
1 part perlit (her yapı markette var)
1 part coco coir (ana medya olmadığı için marketlerde bile satılan dandik olanlar bebek gibi iş görüyor)
1 part solucan gübresi (yine marketten de olur ama kaliteli olması daha tatlı olur)
%5 yanmış hayvan gübresi (yine seraların oralardan)

gübre konusunda öncelikle nasıl bir beklentin olduğunu belirlemelisin. hiçbir tutumun birbiriyle kıyaslanamayacağını belirteyim. ancak hem acemiliği atmak, hem bitkiyle biraz daha haşır neşir olmak hem de parayı cebinde tutmak için en mantıklısı ev yapımı organik. yok ben uğraşamam diyorsan pamuk ellerin cebe girmesi gerekiyor. bu konunun biraz üzerine giderek ev yapımı organiğe karar verecek olursan elimden geldiğince yardımcı olurum. buralar ilginç kafalar evde fasülyeden falan gübre yapıyoruz asfdfghbn

kızların komşulara cilve yapmaması için eğitim şart, eğitimler de genelde bitki 5. boğumundayken başlar. outdoorda ne kadar erken başlarsan o kadar çok eğitim verebilirsin. topping+lst bunlarda kendine güvenip işin daha fantazisine kaçmak isteyeceğin zamana kadar, uzunca bir süre son derece etkili ve yeterli olacaktır. @Legend86 mainliningle lstyi karıştırmış, o çekme germe yapılan lst. mainlining budamaya dayalı ve yüksek stresli bir eğitim, hem daha erken başlamış olmayı gerektirir hem de acemilik için biraz riskli. ancak boşluğuna gelmiş olsa da öneri başarılı, YouTubedan topping ve lstnin nasıl yapıldığına dair milyor tane video bulabilirsin.

bitki gün dönümünden sonra zaman gelmiş olsa dahi, belli bir olgunluğa erişmemişse çiçeğe girmez. normal ve sağlıklı gelişim gösteren bitkilerde olgunluğa erişme süresi 6-8 haftadır. genelde cinsiyet de bu süreden sonra fikir vermeye başlar ancak en kesin sonucu yine gün dönümünden sonra alırsın. cinsiyeti anlamak için gövdeden çıkan dalların çatallarına bakılır, burda uçları kapalı keseler varsa bitki erkektir. erkek keseler döllenme zamanına kadar kapalı kalır ve içlerinde polen tutarlar. tohum üretmek istemiyorsan erkek bitkileri sökmen gerekir, üreteceksen de bir erkek bırakman yeter. dişi bitkilerin çatallarında ise erkek bitkiye göre daha ufak kesecikler vardır ve bu keseciklerin ucundan kıl benzeri şeffaf beyaz, polen yakalamaya yarayan uzuvlar çıkar. dişi bitki döllenirse çiçeklenmenin sonlarına doğru enerjisini tohum üretmek için böleceğinden daha etkili bitkiler yetiştirmek için tohum üretmemesi tercih edilir. doğal yollarla döllenmiş tohumlar %50 oranla erkek-dişidir, regular olarak adlandırılırlar. regular tohumlarla dişi çıkma ihtimalini arttırmak için genelde aynı anda en az 4 bitki yetiştirilir, başlangıç için de bu sayı idealdir. daha fazlasına çıkmanı şimdilik önermem, daha fazla bitki daha fazla uğraş ve yakalanma ihtimali demektir.

özellikle çiçeklenme döneminde kenevirin kendine has kokusu buram buram çıkmaya başlar, balkon gibi fark edilme riski olan yerlerde hem kokuyu hem görüntüyü gizlemek için başka saksılarda çeşitli aromatik bitkiler yetiştirmen faydalı olacaktır. limon otundan lavantaya bölgende yetişebilen bu tarz bitkileri araştırmanı öneririm.

bitkinin çiçeklenmeye başladığını pistiller tepeye bindiğinde anlarsın, tepeler beyaz beyaz tüylenmiş gibi görünür. çiçeklenmeye başladıktan sonra ne kadar sürede hasat olacağı genetiğine bağlıdır. bu bilgi genelde satış sitelerinde yazar ancak çorbacılarda böyle bir imkan olmayacağından burda iş biraz sapık gibi gözleme kalıyor. sativaların boyları daha uzun, yaprakları daha ince ve gelişimine göre değişiklik gösterse de genelde 9 bıçaklıdır. sativalar çiçeklenme dönemini ortalama 12 haftada tamamlar. indicalar boyları daha bodur çalımsı, yaprakları daha dolgun ve yine gelişimine göre farklılık gösterse de genelde 7 bıçaklıdır. indicalar çiçeklenme dönemini ortalama 8 haftada tamamlar. hybridler iki gene de sahip çaprazlamalardır ve hangi genin daha baskın özelliğini taşıyorsa çiçeklenme süresi de genellikle ona göredir, yaprakları çoğunlukla 7 bıçaklı ancak ne indicaninki kadar dolgun ne de sativaninki kadar incedir. bir de ruderalis var ki bu biraz başka bir konu ancak özellikle yerli tohumlarda çok yaygın olduğundan bunu da bilmekte fayda var. ruderalis en küçük boylu, yaprakları genelde 5 veya 3 bıçaklı, eciş bücüş bir bitkidir. diğer türlere göre etkisi daha düşüktür ancak ilginç bir özelliğe sahiptir, belirli bir olgunluğa eriştiğinde ışığa bakmaksızın kendiliğinden çiçeklenir. auto bitkiler ruderalisin bu özelliği istenen etkideki bitkiyle çaprazlanarak oluşturulur. ilginç bir arkadaşımızdır, çiçeklenme süresi genelde 8 haftadır. hasatı ortalama ne zaman beklediğini gözlemleyerek inceden kestirdiğinde bu sefer işin içine istediğin etkiyi yakalamak için hangi aşamada hasat edeceğin giriyor. forumda gördüğün rakı beyazları, amberler gibi havada uçuşan terimler bununla ilgili.

kankacım genel bakışı ben bu şekilde özetleyebildim. bir şeyleri daha anlayarak araştırmanı ve gördüğün mevzuları daha rahat yorumlamanı sağlayacağını umuyorum. gönlünce olsun, bol şans.
 

Legend86

Müptezel
kankam bir outdoorcu olarak şöyle tutayım elinden

photoperiod bitkiler gün dönümünden sonra daha uzun süreler karanlıkta kalmaya başladıkça çiçeklenirler. bu coğrafyada gün dönümü Haziran sonu ancak günlerin yeterince kısalması temmuz sonlarını buluyor. öncesinde ister Şubat'ta başlamış ol ister Mayıs'ta çiçeklenme ancak bu süreçten sonra başlar. yetiştirmeye ne zaman başladığın tamamen iklim şartlarına, biraz da öncesinde ne kadar gelişim istediğine bağlı. Çorbacı tohumları genellikle photoperiod olurlar o nedenle programını buna göre yapmanı tavsiye ederim.

tohumları ilk 15-20 gün içeride yetiştirmek başarı ihtimalini arttırır. bunun için 50w bir beyaz ampul yeterli, amaç suni ışıkla müthiş bir gelişim görmekten ziyade bitkinin dışarı alındığında kırılganlığını bir nebze atmış olmasını sağlamak. özellikle ilk iki hafta bitkinin ihtiyaçları kök henüz yeterince gelişmediğinden yapraktan sağlanır, bu sürede yüksek nem bitki için bu nedenle oldukça önemli. bunun için bitkilerin üzerine bir pet şişe kapatarak içini gün içinde birkaç kez suyla fısfıslayabilirsin. buna şu sıralar başlayabilirsen dışarı tatlı bir zamanda atmış olursun diye düşünüyorum. tohum başlatma, patlatmayla ilgili forumda oldukça güzel konular var, bir göz atman faydalı olacaktır.

bitkileri bu 15-20 günden sonra esas ortamlarına almak gerekiyor, gübrelemeler de bu ortam değişikliğinden sonra başlar. photoperiod bitkiler için genelde en az 15-20 litre bir saksı (istersen delik deşik ederek bir kova bile kullanabilirsin, ben öyle yapıyorum) tercih edilir. kenevir kök yapısı aşağı salınımlı bir bitkidir, bu nedenle aşağı doğru yeterince alanının olması gerekir. toprak konusunda birkaç konuda hassas davranırsan yerini kolay sever. toprak seçimin örneğin killi bir topraksa, killi toprak su aldıkça çok sıkışır bu nedenle uzun vadede kök problemlerine yol açar. e ama bizim bahçede cayır cayır bitki yetişiyor killi toprakta diyecek olursan da bahçede toprağın havalandırmasını solucanlar efektif bir biçimde yapıyorlar, bahçedeki toprak saksıda üzebilir. bir diğer konu ise kenevirin diğer kısa dönem bitkilere kıyasla daha drenajlı toprak tercih etmesi, hanım kızların kökler biraz hassas.
ben kafanda bir fikir oluşması için kendi kullandığım toprak karışımını paylaşıyorum, oldukça da bütçe dostudur
4 part gevşek toprak (seraların arasında gezersen çok kaliteli toprak satan yerler oluyor ve saçma sapan fiyatlara veriyorlar, ben 40 litreyi 25 liraya alıyorum)
1 part perlit (her yapı markette var)
1 part coco coir (ana medya olmadığı için marketlerde bile satılan dandik olanlar bebek gibi iş görüyor)
1 part solucan gübresi (yine marketten de olur ama kaliteli olması daha tatlı olur)
%5 yanmış hayvan gübresi (yine seraların oralardan)

gübre konusunda öncelikle nasıl bir beklentin olduğunu belirlemelisin. hiçbir tutumun birbiriyle kıyaslanamayacağını belirteyim. ancak hem acemiliği atmak, hem bitkiyle biraz daha haşır neşir olmak hem de parayı cebinde tutmak için en mantıklısı ev yapımı organik. yok ben uğraşamam diyorsan pamuk ellerin cebe girmesi gerekiyor. bu konunun biraz üzerine giderek ev yapımı organiğe karar verecek olursan elimden geldiğince yardımcı olurum. buralar ilginç kafalar evde fasülyeden falan gübre yapıyoruz asfdfghbn

kızların komşulara cilve yapmaması için eğitim şart, eğitimler de genelde bitki 5. boğumundayken başlar. outdoorda ne kadar erken başlarsan o kadar çok eğitim verebilirsin. topping+lst bunlarda kendine güvenip işin daha fantazisine kaçmak isteyeceğin zamana kadar, uzunca bir süre son derece etkili ve yeterli olacaktır. @Legend86 mainliningle lstyi karıştırmış, o çekme germe yapılan lst. mainlining budamaya dayalı ve yüksek stresli bir eğitim, hem daha erken başlamış olmayı gerektirir hem de acemilik için biraz riskli. ancak boşluğuna gelmiş olsa da öneri başarılı, YouTubedan topping ve lstnin nasıl yapıldığına dair milyor tane video bulabilirsin.

bitki gün dönümünden sonra zaman gelmiş olsa dahi, belli bir olgunluğa erişmemişse çiçeğe girmez. normal ve sağlıklı gelişim gösteren bitkilerde olgunluğa erişme süresi 6-8 haftadır. genelde cinsiyet de bu süreden sonra fikir vermeye başlar ancak en kesin sonucu yine gün dönümünden sonra alırsın. cinsiyeti anlamak için gövdeden çıkan dalların çatallarına bakılır, burda uçları kapalı keseler varsa bitki erkektir. erkek keseler döllenme zamanına kadar kapalı kalır ve içlerinde polen tutarlar. tohum üretmek istemiyorsan erkek bitkileri sökmen gerekir, üreteceksen de bir erkek bırakman yeter. dişi bitkilerin çatallarında ise erkek bitkiye göre daha ufak kesecikler vardır ve bu keseciklerin ucundan kıl benzeri şeffaf beyaz, polen yakalamaya yarayan uzuvlar çıkar. dişi bitki döllenirse çiçeklenmenin sonlarına doğru enerjisini tohum üretmek için böleceğinden daha etkili bitkiler yetiştirmek için tohum üretmemesi tercih edilir. doğal yollarla döllenmiş tohumlar %50 oranla erkek-dişidir, regular olarak adlandırılırlar. regular tohumlarla dişi çıkma ihtimalini arttırmak için genelde aynı anda en az 4 bitki yetiştirilir, başlangıç için de bu sayı idealdir. daha fazlasına çıkmanı şimdilik önermem, daha fazla bitki daha fazla uğraş ve yakalanma ihtimali demektir.

özellikle çiçeklenme döneminde kenevirin kendine has kokusu buram buram çıkmaya başlar, balkon gibi fark edilme riski olan yerlerde hem kokuyu hem görüntüyü gizlemek için başka saksılarda çeşitli aromatik bitkiler yetiştirmen faydalı olacaktır. limon otundan lavantaya bölgende yetişebilen bu tarz bitkileri araştırmanı öneririm.

bitkinin çiçeklenmeye başladığını pistiller tepeye bindiğinde anlarsın, tepeler beyaz beyaz tüylenmiş gibi görünür. çiçeklenmeye başladıktan sonra ne kadar sürede hasat olacağı genetiğine bağlıdır. bu bilgi genelde satış sitelerinde yazar ancak çorbacılarda böyle bir imkan olmayacağından burda iş biraz sapık gibi gözleme kalıyor. sativaların boyları daha uzun, yaprakları daha ince ve gelişimine göre değişiklik gösterse de genelde 9 bıçaklıdır. sativalar çiçeklenme dönemini ortalama 12 haftada tamamlar. indicalar boyları daha bodur çalımsı, yaprakları daha dolgun ve yine gelişimine göre farklılık gösterse de genelde 7 bıçaklıdır. indicalar çiçeklenme dönemini ortalama 8 haftada tamamlar. hybridler iki gene de sahip çaprazlamalardır ve hangi genin daha baskın özelliğini taşıyorsa çiçeklenme süresi de genellikle ona göredir, yaprakları çoğunlukla 7 bıçaklı ancak ne indicaninki kadar dolgun ne de sativaninki kadar incedir. bir de ruderalis var ki bu biraz başka bir konu ancak özellikle yerli tohumlarda çok yaygın olduğundan bunu da bilmekte fayda var. ruderalis en küçük boylu, yaprakları genelde 5 veya 3 bıçaklı, eciş bücüş bir bitkidir. diğer türlere göre etkisi daha düşüktür ancak ilginç bir özelliğe sahiptir, belirli bir olgunluğa eriştiğinde ışığa bakmaksızın kendiliğinden çiçeklenir. auto bitkiler ruderalisin bu özelliği istenen etkideki bitkiyle çaprazlanarak oluşturulur. ilginç bir arkadaşımızdır, çiçeklenme süresi genelde 8 haftadır. hasatı ortalama ne zaman beklediğini gözlemleyerek inceden kestirdiğinde bu sefer işin içine istediğin etkiyi yakalamak için hangi aşamada hasat edeceğin giriyor. forumda gördüğün rakı beyazları, amberler gibi havada uçuşan terimler bununla ilgili.

kankacım genel bakışı ben bu şekilde özetleyebildim. bir şeyleri daha anlayarak araştırmanı ve gördüğün mevzuları daha rahat yorumlamanı sağlayacağını umuyorum. gönlünce olsun, bol şans.
Aynen kanka mainlining karıştırmışım, ben de gerilla grow yapıyorum, 1 bucuk aydır içeride ışıkla besliyorum, 7. Boğumdalar bu cuma outdoor a çıkacaklar, ben içeride 15 saat ışık verdim, outdoor a çıkınca güneş doğumu ve batımı 13 saat 20 dakka şuan, veg mi devam eder yoksa çiçeğe girme eğilimi gösterip, günler git gide uzarken tekrar veg mi döner buna takıldım biraz
 

Smok3weed

Yeni üye
Kankalar cevaplar için gerçekten teşekkür ederim. Kafamda şekillenmeye başladı bi şeyler. Henüz ortada bi tohum falan yok ama, ben bitkiyi içerde büyüttüm, serpildi biraz güçlendi sonra sokağa saldım diyelim. Henüz bilmiyorum ama mutlaka eğitim (topping+Lst) konu-video larına bakacağım. Hadi diyelim besin işinide hallettim güzelce.. Çiçeklenme döneminde özel bi şeyler yapmalı mıyım ? Ayrıca balkon batı yönünde kalıyor ve güneş ancak 12 den sonra direk olarak alabilecek (ama baya aydınlık oluyor, ışık alıyor balkon). Ve belkide 4 saat direk ışık alacak, henüz onu kontrol edemedim.

Bu şartlarda (eğitim+besin düzgün yapabildiğimi varsayalım) ne kadar başarılı olabilirim ? 3 bitki yetiştirmeyi düşünüyorum ve muhtemelen 1 veya 2 si erkek olacak ! 1 bitkinin yetiştiğini düşünelim. Aşağı yukarı ne hasat alırım ? 200 gr olur mu ?

Bu arada evimde küçük bir bahçemde var (4 mt x 4 mt) , orada da domates, biber, soğan, patlıcan v.s. yetiştireceğim.. Bu ufak bahçe görülebilir bir yerde, yani içine giremezler ama sağ sol komşular yukarıdan görebilir. Bu bahçenin bana ekstra bir faydası olur mu ? Fikirlerinizi , tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: Bilgiye açım ( level 1 :)
 

Legend86

Müptezel
120 maksimum 150 gr ancak çiçek dönemi fosfor ağırlıklı gübre sömek zamanı potasyum ağırlıklı gidersen verim iyi olur bu dönemlerde, çiçek zamanı azot lu gübreni azaltmalısın sömeklenme başladığında azot minimum seviye yok denecek kadar az olmalı potasyum ağırlıklı olmalı organik kullanacaksan organik gitmelisin, organik kullanırken kimyasal gübre eklememelisin ya kimyasal yada organik gitmelisin
 

Smok3weed

Yeni üye
120 maksimum 150 gr ancak çiçek dönemi fosfor ağırlıklı gübre sömek zamanı potasyum ağırlıklı gidersen verim iyi olur bu dönemlerde, çiçek zamanı azot lu gübreni azaltmalısın sömeklenme başladığında azot minimum seviye yok denecek kadar az olmalı potasyum ağırlıklı olmalı organik kullanacaksan organik gitmelisin, organik kullanırken kimyasal gübre eklememelisin ya kimyasal yada organik gitmelisin
Kimyasal daha verimli ama benim gibi tecrübesiz biri için tehlikeli sanırım. Organik daha iyi olur di mi kanka?
 

Legend86

Müptezel
Kimyasal daha verimli ama benim gibi tecrübesiz biri için tehlikeli sanırım. Organik daha iyi olur di mi kanka?
Hazır organiklerde var, kimyasalları kullanmak bilgi tecrübe ister, özellikle saksıda bakılan için, outdoor da direk toprakda bakıldığında kimyasal ağır gelsede bir yağmurda toprağın temizleniyor, tuzlanma felan olmuyor
 

Legend86

Müptezel
Ben outdoor cuyum içeride bakım bilgim yok, içeride de yaparım fakat kimyasal bilgim de var da içeride kendime güvenemem, zaten şuan outdoor için fidelerim içeride 1 bucuk aydır büyütüyorum, kimyasal ile korkak veriyorum, outdoor a çıkarınca yüklencem
 

FullHD1

Kıdemli Üye
Kanka ben gerilla grow da hicbir çeşit eğitimi tavsiye etmiyorum. Olaki Esrarı hayatında bitki olarak görmemiş kıro nun birtanesi denk gelir bitkideki tel veya ip yada herhangi başka birseyi görüp duRur " ne alaka "der = paket olma ihtimali artışı:Dd
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ***** ****** ****** *** ******* hahahaha ******* ****** ***** ********* ****** ********* ***** ***** ****** ***** ***** ***** ***** **** ** ***** ***** ****** *** ***** *** ***** *** ***** ** ***** **** ***** *** ***** ****** ***** hahahaha****
  • TabldotLife TabldotLife:
    ******* ** * ***** ********** ******** ** ******* ***** hahahaha ****
  • kawinnnz kawinnnz:
    ********** ********** ****** **** **
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** *** ** **** ****** ** ********** ********** ****** **** **
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ********** ********** ****** **** ** ********** ***** ** ********* hahahaha*** *** **
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ***** **** * ***** *** **** ********** ***** ****** **** **
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** ******** ******** hahahaha**** ***** *** ** *** **** ********** ******** ********* ******** ** ********* ****** **
  • H Hkushy:
    **** ****** ******* ********* ********
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** ***** ***** ** ******* **** * ***** *** **** ********** ***** ****** **** **
  • TabldotLife TabldotLife:
    ****** ***** ** ** ****** **** ****** ******* ********* ********
  • kawinnnz kawinnnz:
    **** ****** ** hahahaha* hahahaha*** **** ****** *** ********* **
  • TabldotLife TabldotLife:
    *** ****** ***** hahahaha ******
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ** **** ** ******** hahahaha** **** ********* ********* ******** *** ****
  • TabldotLife TabldotLife:
    hahahaha*** ***** ** ***** *** ***** *********
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ***** ***** ***** ** ** *** ** ***** ********* **********
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ***** ** ****** ** ***** ******** ***
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** *** ** hahahaha ******* **** ***
  • TabldotLife TabldotLife:
    hahahahahahahaha
  • H Hkushy:
    *** ***** hahahaha ******* ********** hahahaha** *** ***** ****** ***** ***** ****** **** hahahaha*
    +1
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ********* ***** **** ****** hahahaha*
    +1
  • TabldotLife TabldotLife:
    ***** *****
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    *** ***** hahahaha ******* ********** hahahaha** *** ***** ****** ***** ***** ****** **** hahahaha* **********
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    * ***** ***** *** *** ** ****** ** **** ***** ** ****
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ****** ****** *** ***** *******
  • H Hkushy:
    ***** **** **** ******** ****** **** ****** **
    H Hkushy: ***** **** **** ******** ****** **** ****** **
    Üst