[GÜNCEL] Mazatapec Magic Mushroom Yetiştirme Günlükleri

Selamlar, dün iranlı arkadaşım geldi lsd üstü falan derken yazmayı unutmuşum ama fotoğraflar tabii ki de var. Gitgide artan pinler beni oldukça mutlu etti.



tarih: 25.01.24
 
bugünde hızla büyümeye başladığını farkettim pinler arttı gözle görebildiğim yeni 4-5 tane pin var.



bunları hem buraya yazarak ne zaman çıktığını görebilmem de ekstradan işimi rahatlatıyo xd.

tarih: 26.01.24
 
Selamlar ilk hasatım olarak sonunda o büyüğü kopardım, koparırken delimi sildim etille sonra tek kafayı çıkarttım


devamında bi ölçüm yapmalıydım ve 53.59gr çıktı tam, şimdi kurutma işlemlerine başlamak için önce kurutucuma sığması için kestim

kurutucuya kesip serdim tamamen

ve 70 derecede çalıştırmaya başladım, ne kadar sürecek bilmiyorum internette 95 derece önermişler ama benim kurutucu kitle aynı para olduğu için şüpheli bir şekilde 70 veriyo :D


tarih: 28.01.24
 


selamlar bu yazımda kurutma konusunu detaylıca açıklamak istiyorum, şu anda ikinci toplamayı da 57.05 gr olarak ve ardından onları tamamen kemiksi kurutmaya çalışmak için kağıt havluya koyup kurumaya bıraktım (toplam hasat: 110.64gr) Ardından küçük olanları çıkardım ve arkadaşıma verdim, yaklaşık 40 gr o iki en büyük olan kaldı elimde, onların kurutması hakkında sizlere bildiklerimi aktarayım.



2-3 saat bu şeklide bekleyecek minimum ardındanda 35 derecede 8-10 saat boyunca kurutucuya atacağım ve arada 40 dereceye de alıyorum. Psilobinler 40 dereceden itibaren bozulmaya başlıyor, haberiniz olsun:) Kurumuş halleri mantarların yüzde doksanı su olduğu ve 40 gram ile başladığım için 4-5 gram kuru mantar kalması gerekiyor ve mantarın kemiksi ve kırılabilir olarak kalması için havlu/karton üstüne hava alan ama net bir şekilde güneş/ışık almayan ama sıcak olan bir yere koyuyoruz. Koyduktan sonra yaklaşık iki saat geçtiğinde 35 gr gibi bir şey kaldı ve bunu da dediğim gibi meyve kurutucusuna koydum.



Bu üstteki fotoğraf yaklaşık 7-8 saat 35 ve 40 derece arasında kurutulmaya başlayan mantarlarım. Ancak su an hala toplam ağırlıkları 9 gram ve 5 gram daha vermeliler ki tam kemiksi yapıda, nemsiz ve güzel bir şekilde saklayabilelim.



Toplam tam 4.40’a dustuler. Biraz daha kurumalilar ama bunu saglatamadim. toplam 12-14 saat araliginda ve 35-40 derece araliginda kurudular. Buda hedefledigimiz. Son hasatlari yapip en son saklama tekniginden de bahsedecegim. Bu kurutma aşamasının daha detaylı versiyonu için aşağıdaki konuma da bakabilirsiniz:

 
Son düzenleme:
Evet dün daha çok kurutma yazısına odaklandığım için gelişimini sizlere gösteremedim ama bugünkü halini göstermeyi çok isterim.



tarih: 30.01.24
 
Son düzenleme:
Evet kankalar asagida gordugunuz kankalari hasat etme vakti biraz daha.



Bu seferse 128.22 gram daha hasat ettim. Toplam 238,86gram ile bu kiti somurmeye devam



tarih: 31.01.24
 


selamlar bugünde sulamaları yapıp ve kurutmaya devam ediyorum. 11 saat kurudu toplamda mantarlar makinede ancak bir nemli hissettiriyor hala, o yüzden devam.

tarih: 02.02.24
 
Evet arkadaşlar şimdi tekrardan bir hasat yaptım ancak bu konuda konuşmaktansa neye göre hasat ettiğimi bir sonraki paragrafta açıklayacağım. Yinede 13,76gramlık hasatımla beraber toplam yaş hasatım 252,62gr oldu.


Ancak size bu konu içinde neye göre hasat ettiğimi söyleyeyim, mantarların altında göve ile başı bağlayan örümcek ağı gibi bir kısım var, orası kopmadan topluyorum ancak kopmaya yakın. Eğer koptuktan sonra hasat ederseniz sporlar o bölgeden ayrılmayıp yer kaplamaya ve verim düşmesine sebep olur. Unutmayın erken toplamak geç toplamaktan iyidir.



Aşağıda görüldüğü gibi olduğunda sporlarını bırakır ve bunu istemeyiz, buna dikkat edip günlük takibini yapmanızı öneririm.




tarih: 02.02.24
 
Son düzenleme:

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • 3grcigara1dal 3grcigara1dal:
    ******** ******** ****** ** *** *** ** *** ***** ********** ****** hahahaha*** ****** **** ** ***** ******* hahahaha ** ***** ********
  • Naritos Naritos:
    hahahahahahahaha ** hahahaha* ******* ***** *** ******** ** ******** **** **********
  • I isoT:
    hahahaha*** ********* ****** *** ******* *****
  • I isoT:
    ********** hahahaha *******
  • I isoT:
    ********* ***
    I isoT: ********* ***
    Üst