Ekipmanım yeterli mi ?

5 photo 1 auto yapmayı düşündüğüm ekipmanlarım bunlar iyi verim alabilir miyim

890m3 Dr.Karbon Filtre Vortice QUITE Fan Set-150mm
Dr.Slient Kanal Tipi Aksiyel Fan 150mm/300m3
150x150 marshydro kabin
Marshydro fc800 led
Canna serisi gübre
Plagron light mix toprak
Air saksı
 

KimsesiZ YaŞaR

Kıdemli Üye
Nem makina Sinbo 5 litre 2 adet 150.150 alana 1 tane yetmez
Ph metre adwa12 öneririm
İçeri hava sirkülasyonu için vantilatör
Bunları da eklemelisin
 
Reis karbonfiltrem ve giriş fanı koku ile alakalı ve fotosentez ile alakalı problem oluşturmaz dimi yeterli diye düşünüyorım
 

KimsesiZ YaŞaR

Kıdemli Üye
Ben olsam 1 tık daha büyüğünü alırım neden dersen ışığın çok güçlü. Bu hava sirkülasyonu vegte yeterli ama bloomda daha güçlü olursa daha sağlam budlar yapabilirsin. Gerekirse veg te ayarlanabiliyorsa düşük güçte calistirirsin bloomda tam güçte @Cannabis16*yeni dayım bu işlerden daha iyi anlıyor havalandırmayla ilgili bir M3 yorumu yapicaktir konuyla ilgili.
 
aynen @KimsesiZ YaŞaR kardeşimin dediği gibi bi durum söz konusu..
800 wat enerji çeken bi LED 1000 wat HPSden bile daha fazla ışık akısı sunar..bu ışık akısını tam randumanlı karşılığını alabilmek için kabin içindeki havayı dakikada 3 kere değiştirmek bile yetersiz kalır,CO2 tüpü ve tam teşkilatlı ppm ölçerli regülatörler falan anca..
şimdi bu 33000 lirlaık ışık alınmış,gayet üst düzey bi ışığımız olmuş,burada bi sıkıntı yok..ama kanal tipi fan bile alınmamış aksiyel fanla oda içindeki hava değiştirilecek...bu ışıkla 4 bitki bırak kabini falan,kabinin kurulduğu odadaki CO2yi 20 snde bitirir..geriye yaktığın enerji hep israf..çünkü fotosentez için ışık kadar CO2 de önemli..sokaktan devamlı kanal tipi güölü fanlarla kabin içine hava basmak lazım,kullanılmış ve oksijeni yüksek havayı da bacadan vs direk bi daha kabine girmeyecek şekilde hızlıca atmak lazım..anca o zaman o ışık ayarında verimli hızlı büyüme ve büyük budlar alınır..yoksa o ışığı 7/24 yaksan gene az gelişmiş bi autodan biraz daha fazla hasadı olur..
bu iş şuna benziyor..sofrayı kuruyorsun,porselen takımlar,peçeteler,kürdanlar,gümüş çatal kaşık takımlar vs.. ama yemeye düzgün bi fırında tavuk mesela veya kuzu kapama yok..o porselen kaselere ev yapımı tarhana ve kupkuru bulgur koyup servis ediyorsun..işte o masa ziyafet masası olmuyor o zaman,yerde bi yassacın üstüne bi teneke kasede koyup hızlıca yemelik bi yemek sunumu o..

o vortice 150 mmlik fanı karbon filtreye bağlama bari..zaten debisi senin ışığına göre yetersiz,karbon filtre iyice emiş gücünü azaltacak,bari dışarıya bolca hava atılsın,boşluğu hava doldurur mantığıyla bi tık daha verim alırsın..

150x150x200 kabin ölçüsü diyelim.. 1,5x1,5x2 = 4,5 metreküp hava var içinde
4,5x3x60=810 metreküp/saat lik debisi olan bi fan içeriye devamlı sokaktan taze hava pompalarsa ve 1000 metreküp/saat lik debisi olan başka bi fan da yukarıdan kirli havayı direk dışarıya tahliye ederse anca 600 HPSlik güce yeter o havalandırma..600 HPS altındaki bitkiden alacağın budları alırsın..
senin ışığın 1100 HPSlik bi gücü var..bunu almak için daha yüksek debili havalandırmalar ve CO2 tüpüyle yardım almalar lazım..

elindeki ferrariye gaz taktırıp yola çıkmak gibi o havalandırmayla işe girişmek.. en son ferrarinin özel üretim bi aracını istanbullu bi hıyar parayı basıp almış,gaz taktırmış,ferrarinin italya merkezinin kulağına gidiyor bu olay..mühendisler gelip parasını iade edip aracı mahkemeden karar çıkartıp geri alıyolar...mantıksız iş yapmamak lazım..
 
abi daha almadım bana önereceğin bi marka var mı ışığı marshydro fc6500 de alabilirim önümüzdeki hafta almayı düşünüyorum araştırıyorum
 
Marshydro 6500 slıcam buna uygun havalandırma önerisi yap abi kafam dahs çok karışıyor
yukarıda yaptım zaten saatteki debisi en az 800-900 metreküp olan bi tane giriş fanı ve alüminyum boru alıp kabinin alt deliğine, saatteki debisi 1000-1100 metreküp olan başka bi fanı da kabinin üst kısmına baülayacaksın,gene alüminyum boruyla direk bacadan atacaksın....havalandırma teşkilatı ve fc6500le 600 HPS altındaki gibi güzelce bi hasadın olacak..fc6500de dimmer varsa ben o dimmerı 730 wat değilde bi 500 wata göre ayarlardım,fazlası israf çünkü.. bu kadar basit olay.. hırdavatalet.com fanmarketi.com vs birsürü site var,fanları boruları ve boruları bağlayacağın susturucuları oradan alırsın..yarı fiyatına gelir..
youtube de cannabis grow room setup yaz ,binlerce video çıkar..izle sadece,neyi nasıl yapıyorlar..aklında fikir oluşsun..canna gübre setini alırsın üstüne de misss...
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    There are no messages in the chat. Be the first one to say Hi!
    Üst