kankam fermante işleminin farklı yöntemleri var, şekerle yapıldığında daha hızlı sonuç alındığı için ben genelde o yöntemi kullanıyorum. pazar yerleri toplandığında koştur koştur giderim kovamla küreğimle
kovanın içine ne kadar sebze doldurmuşsam o kadar toz şeker eklemem gerekiyor ama düdüklediğimin şekeri olmuş kaç lira, o yüzden ne çıkarsa bahtıma onu koyuyorum. kovanın ağzını bir bezle kapatıp çok ışık almayacak bir yerde 1 hafta 10 gün kadar bekletiyorum sonunda da içindekileri ezip, süzüp, şişeliyorum. sulama suyunun her 3,5 litresi için bundan 4 yemek kaşığı koyuyorum. buzdolabında da birkaç ay bekleyebiliyor şişeli halde, çiçek gibi. yalnız hazırlanırken ölü kokuyor baştan uyarayım
topraklı fermantasyon yöntemlerine göre daha keskin kokar