Yumurta kabuğundan Kalsiyum(Ca) Yapımı

reaL

Üye
yumurta_kabu_u.png

Merhaba kankalar mutfağımızdan arta kalan atık yumurta kabuklarını nasıl kalsiyuma çevireceğiz onu anlatacağım.
Malzemeler :
*Yumurta Kabuğu  (miktarı size kalmış, organik yumurta kabuğu olursa daha iyi)
*Fırın
*Elma sirkesi

Yapılışı :
*Kankalar ilk olarak yumurta kabuklarımızı fırınlamamız gerekiyor fırın kağıdına koyup 200c' de 10 dakika fırınlıyoruz.
*Daha sonra bu kabukları toz haline getirmemiz gerekiyor,çıtır çıtır olan kabukları isteyen mutfak robotundan,havanda döverek,bezin içine sarıp taşla vurarak toz haline getirebilir.
*Son olarak toz halindeki kabuklarımıza bir kaba alıp üstünü 2-3 mm geçecek kadar sirke döküyoruz,asidik sirke kalsiyum karbonat'la karışıp tepkimede karbondioksit ortaya çıkıyor,çıkan kabarcıklar tamamen bitene kadar ara ara karıştırıp beklemeye alın ardından geriye kalsiyum,su ve biraz sirke kalıyor.
*Kullanmadan once asidik sirke kalıntılarını ortadan kaldırmak için temiz bir bezi filtre olarak kullanıp soguk suyla durulayabilirsiniz.

Kullanımı : Kankalar fideleri saksıya alırken kök çevresine 1 tatlı kaşığı serpin,Kalsiyum eksikliği durumlarındada toprağa karıştırabilirsiniz.
 

kush1925

Üye
bilgi için teşekkürler +rep , sirke şart mı kokusu geldiği an midem kalkıyor. babam domateslerin toprağına falan direk kabukları kırıp koyuyor öyle de olur mu acaba ?
 
bilgi için teşekkürler +rep , sirke şart mı kokusu geldiği an midem kalkıyor. babam domateslerin toprağına falan direk kabukları kırıp koyuyor öyle de olur mu acaba ?
ilk growumda(köfteci) aynı şekilde kullanmıştım solucan gübresiyle karıştırıp ve epeyce gübre ihtiyacı duymamıştı bitkiler hatırladığım bu sonrasında hiç kullanmadım neden kullanmadım diye kendimi sorguluyorum şuan.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
  • kawinnnz kawinnnz:
    ********** ********
  • Bandaleros Bandaleros:
    **** ******* ***** *** *****
    Bandaleros Bandaleros: **** ******* ***** *** *****
    Üst