#Cigâ
Doktor
(Tohumlar Köftedir)
Koyu bir bardağın yarısına kadar çeşme suyu dolduracağız ılık olsun olabildiği kadar,
Sonra fotoğraftaki gibi oksijenli su lazım çok güzel iş yapıyor yaklaşık 10 15 damla oksijenli su damlatın suya karıştırın 2 tur suya mis bir hava katacak,
ardından bardağın ağzını kapatacak bir şey koyup oda sıcaklığın da kalabileceği ılık olacağını düşündüğünüz yere koyun,
ben yaklaşık 6-9 saat suda beklettim fazlasına gerek yok bir süre sonra çürüme bozulma yapabilir.
Bu süre zarfından sonra hava almayacak bir saklama kabı buluyoruz ve 2 kat havlu kağıt arasına tohumları atacağız ama önce fıs fıs yapacağımız suya örnek 30ml suya 20 Damla oksijenli su damlatacağız karıştırıp peçeteye fısfıslayacağız,
(ıslatacaksınız sırılsıklam yapmayacaksınız) oda sıcaklığın da yada hava soğuksa etrafını kazakla sarıp giysi dolabınıza koyabilirsiniz saklama kabını,
Ardından her 12 24 saat ara ile kontrol edebilirsiniz tekrar fısfıslamayın eğer hava kaçağı yoksa kurumayacak zaten pürüzsüz plastik kap kullanmaya özen gösterin her tohum aynı süre de köklenecek diye bir şey yok görseldeki gibi, tohumlar çimlenirken de oynaşmayın tohumlarla şimdilik bu kadar tohum kökü 1 cm civarı olduğun da saksınıza alabilirsiniz. ( Artı olarak her tohum farklı kabuk kalınlığına sahip olabilir biri patladı öteki patlamadı demeyin bırakın 3 5 gün daha size bir zararı yok ) Toprağa aldıktan sonra kökü aşağı bakacak şekilde 1 2 cm derine bırakabilirsiniz üstüne 3-5 ml su yeterli.
Baştan sona ortalama toplam 24 saatte bu hale geldiler
Koyu bir bardağın yarısına kadar çeşme suyu dolduracağız ılık olsun olabildiği kadar,
Sonra fotoğraftaki gibi oksijenli su lazım çok güzel iş yapıyor yaklaşık 10 15 damla oksijenli su damlatın suya karıştırın 2 tur suya mis bir hava katacak,
ardından bardağın ağzını kapatacak bir şey koyup oda sıcaklığın da kalabileceği ılık olacağını düşündüğünüz yere koyun,
ben yaklaşık 6-9 saat suda beklettim fazlasına gerek yok bir süre sonra çürüme bozulma yapabilir.
Bu süre zarfından sonra hava almayacak bir saklama kabı buluyoruz ve 2 kat havlu kağıt arasına tohumları atacağız ama önce fıs fıs yapacağımız suya örnek 30ml suya 20 Damla oksijenli su damlatacağız karıştırıp peçeteye fısfıslayacağız,
(ıslatacaksınız sırılsıklam yapmayacaksınız) oda sıcaklığın da yada hava soğuksa etrafını kazakla sarıp giysi dolabınıza koyabilirsiniz saklama kabını,
Ardından her 12 24 saat ara ile kontrol edebilirsiniz tekrar fısfıslamayın eğer hava kaçağı yoksa kurumayacak zaten pürüzsüz plastik kap kullanmaya özen gösterin her tohum aynı süre de köklenecek diye bir şey yok görseldeki gibi, tohumlar çimlenirken de oynaşmayın tohumlarla şimdilik bu kadar tohum kökü 1 cm civarı olduğun da saksınıza alabilirsiniz. ( Artı olarak her tohum farklı kabuk kalınlığına sahip olabilir biri patladı öteki patlamadı demeyin bırakın 3 5 gün daha size bir zararı yok ) Toprağa aldıktan sonra kökü aşağı bakacak şekilde 1 2 cm derine bırakabilirsiniz üstüne 3-5 ml su yeterli.
Baştan sona ortalama toplam 24 saatte bu hale geldiler
Son düzenleme: