Photo çiçeklenme 4. Hafta SİZCE SORUNU NEDİR??

Sonne

Kıdemli Üye
Kankalar selamlar,
Çiçeklenmenin 4. Haftasındayım.
Önce sağdaki çiçekte alt yapraklarda hızlı bir sararma başladı. Şimdi soldakinde de yine alt yapraklar hızlıca sarardı.
Arkadaşlar sizce sorun nedir?
Böyle sararmaya ne eksikliği yada fazlalığı sebep olur?
 

kaiser

Kıdemli Üye
Kanka bitki alt yapraklardan azot ihtiyacını karşılıyor bu durumda genelde kendi kendini budayarak.. benzeri şeyler oldu bazen de pH dalgalanması yaşayan bitkilerde oluyor bu durum vegde yaşatsan bile bloomda bu şekilde yaprak beyazlıyor. Sorun olmuyor bitki eski yaprakları kullanıyor ama yenileri de çıkıyor pk kullan çiçeklerin için
 

Sonne

Kıdemli Üye
Kankalar cvplarınız için teşekkür ederim. Daha hala öğrenme aşamasında olduğumdan ve düzgün ekipmanlarım olmadığından çorbacı tohumları patlatıp yetiştirmeye çalışıyorum. 4. Hafta için sömeklerle ilgili fikriniz nedir? Ufak kalmışlar mı çok sizce? Birde şunu sorucam topping den sonraki en üst iki dal yukarı doğru baya uzadı ışık 30 cm de 300 w yxo cob led kullanıyorum. Ama 30 cm i en üst dalın kafa noktasından ayarlı bu durumda alt dallar ışığa uzak kalıyor ve daha az gelişiyorlar ya 8. Haftada mesela o üst iki dalı kurutmaya alsam geri kalan dalları bırakıp bi süre daha onları büyütebilir miyim?
 

Abu Hay'OT

Ordinaryüs
kanka bahsettiğin şartlar, ışık ve saksı boyu açısından bakınca az gelişmiş diyemem. ama eğitimsizlikten bahsedebilirim. zamanında ana dalı ve hızlı uzayanları yatırmaya başlasaydın , LST ile sömeklerin boylarını eşitleseydin, ışğı aşağı indirmek konusunda sıkıntı olmazdı. şimdi indirsen alttakiler için iyi ama üsttekiler için stres yaratır. indirmesen üstler gelişime devam edecek, altlar aynı resimlerdeki gibi geriden gelecek.

azot konusuna gelince, kankalar doğru söylüyor onlar şuan azot çekiyor ama 4. haftada bu kadar çok sararma varsa verdiğin azot yetmiyor demektir. bıraktıysan vermeyi grow gübresi ekle besin verirken litre başı 2 ml(toprak all mix ise 1 ml), devam ediyorsan da 1 ml doz artır 2-3 hafta(toprağın cinsi ne olursa olsun) sonra yine bakalım

son cümledeki hasata gelince, iki aşamalı hasat bu bitki için yapılabilir. ancak supercrop yapabilmek için, hangi katın üstünde uygulayacağına karar vermek için bi 3-4 hafta sonra tricomlara amberlere calyxlere bakmak gerekir.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
    deyorke Chat bot: ******* *** ******* *** *** *********
    Üst