otomatik ciceklenme tohumlarda ısık

bulutbulut

Yeni üye
duman severler merhaba. 
x bir tohum firmasından otomatik çiçeklenen purple haze tohumu sipariş ettim. Fakat ışıklandırmayla ilgili sorunlarım var.
Bu sitede takip ettiğim kadarıyla; Başlangıçta 18 saat ısık 6 saat karanlık tavsiye ediyor üstad lar. Sitede ise 12 saat ışık 12 saat karanlık tavsiye ediyorlar
Hangisini uygulayacagımı şaşırdım?
ayrıca daha ışıgımıda daha almadım nakit konusunda sıkıntım yok 100*100*200 kabinim var led alsam kaç lümen kac watt en iyisi olarak tavsiye edebileceginiz varsa?
Ayrıca tohumum fazla var. bu kabine kaç adet  saksı koymalıyım?
cevaplarınız tavsiyeleriniz için şimdiden tesekkür ediyorum
dumanınız bol olsun!!
 

Kanka

Administrator
Yönetici
Auto bıtkılere mınımum 18 saat ısık vermen gerekir. 
Led konusunuda kac bıtkı yapıcagını bılmıyorum dostum eğer 2 bıtkıyse 300  3 bıtkıye cıkarsan 500 luk  Ledlere bakabılırsın grow sitelerinden veya aliexpres den
 
Led lerde lümen/watt oranına bakabilirsin. Bir çoğunda yazar 1 watt ın kaç lümene denk geldiği. Her bitki için en az 10.000 lümen gerekir. Örneğin 1 watt ı 150 lümen olan, 100w lık bir led lamba alırsan 15000 lümen elde etmiş olursun. Led alacaksan full spectrum olmasına dikkat et. Ayrıca PAR ve Kelvin değerleri de önemli. Eğer bitkin auto ise her dönem için en az 18 saat ışık vermen gerekir.  Auto larda 12/12,18/6 gibi periyodlara gerek yoktur. İstersen  ekimden hasata kadar 24 saat ışık verebilirsin. Yeter ki 18 saatin altına düşme. Bana sorarsan eğer, nakit sıkıntın yoksa en az 240 watt lık bir Quantum Board işini çok rahat görür.
 

specer

Yeni üye
Cvp: otomatik ciceklenme tohumlarda ısık

Arkadaşlar ledlerde wat lümen hesabı doğru değil artık par hesabı ypılıor. Önemli olan par değeridir wat hesabı bitki sayısı çoğaldıkça artar. hps için se doğru. Wat lümen önemli. Migro ve coco cannabis Web sitelerini inceleyin araştırın. Sayfalar İngilizce. Sağ üst köşeden üç noktaya tıklayıp çevir deyin. Güzelce çeviriyor.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
    deyorke Chat bot: ******* *** ******* *** *** *********
    Üst