Laktobasili !!!

Smoke

Üye
Heyecan verici bir yolculuğa yeni başlıyorsanız veya kendiniz için ot yetiştirmeyi öğreniyorsanız, o zaman çevrimiçi olarak sunulan bilgiler, nereye baktığınıza bağlı olarak hem yapıcı hem de ezici olabilir. Laktik Asit Bakterileri kannabinoidleri, terpenleri ve bir kenevir bitkisinden elde edilen mahsulü artırmanın en güvenli ve en doğal yollarından biridir. Burada Laktik Asit Bakterilerinin ne olduğunu, mahsulünüzü önemli ölçüde iyileştirmek için nasıl kullanılacağını ve bu organik yöntemi seçmenin sunabileceği kapsamlı faydalar listesini açıklayacağım.
Laktik asit bakterileri nelerdir?
LAB aka Laktik Asit Bakterileri, solunum yapmayan, gram pozitif, aside toleranslı ve sporlaşmayan mikroskobik bir bakteridir.
Laktik Asit Bakterileri kullanmanın kenevir bitkilerinde faydaları
Çok çeşitli potansiyel faydalar bu yöntemin popülaritesinin hızla artmasının nedenlerinden biridir. Marihuana yetiştirmek için LAB kullanmayı düşünmek isteyebileceğiniz nedenlerden sadece birkaçı;
• Hem THC hem de CBD dahil olmak üzere daha yüksek bir kanabinoid varlığı.
• Terpen üretiminde önemli artış.
• Tamamen organik bir mahsulle sonuçlanır.
• Kullanımı güvenli ve toksik değildir
• Diğer geleneksel gübrelerle karşılaştırıldığında uygun maliyetli.
Laktik asit bakterileri kullanarak ot nasıl yetiştirilir?
Kenevir bitkileri, diğer daha geleneksel besinler veya gübreler yerine bu bakterileri besleyecek ve tipik olarak yabani ot yetiştirmek için tam bir ikame ve organik bir alternatif olarak kullanılmaktadır. Hangi tür olursa olsun kullandığınız toprak, çoğu su ve hatta havada olduğu gibi, en azından bir miktar Laktik Asit Bakterisi içerecektir. Mikroplar hem toprakta hem de havada bulunur ve gübre görevi görmek için doğrudan bitkilere veya çevreleyen toprağa uygulanabilir.
Organik ot yetiştiriciliği, toprağın mikro sürüsünü beslemek adına kimyasal gübre kullanımını yasaklar. Bu kimyasal gübreler tuz bazlı olduklarından kenevir için iyi değildir.
Bu gübrelerin kullanılmaması, bitkimizin yeterli besin almaması anlamına gelmez.
Mikro sürü, mantarlar, bakteriler, mayalar, algler ve diğer faydalı mikroorganizmalar gibi iyi mikroplardan oluşan karmaşık bir gruptur.
Organik kenevir yetiştiriciliğinde bu mikroplar tükettikleri yiyecekleri sindirecek ve mikropların yan ürünleri otunuz için tamamen kendi kendine yeten bir beslenme için dengeli, güvenilir ve istikrarlı bir besin kaynağı görevi görür. Bu teknik % 100 organiktir.
Ayrıca, eksiklikler, aşırı besleme veya besin kilitlenmesi gibi sorunları neredeyse tamamen ortadan kaldıracaktır.
Tüm bunlar, organik ot yetiştiriciliğini doğru bir şekilde yaptığınızda gerçekleşir. PH seviyeleri konusunda endişelenmenize gerek yok.
Bununla birlikte, kenevir tomurcuğu arttırıcılardan veya THC güçlendiricilerinden kaçınmanız gerektiği için gücü feda edeceğiniz anlamına gelmez mi? Pek sayılmaz. Laktik asit bakterileri (LAB) daha da iyi çalışırlar.
Bu yararlı mikroplar insanlara zararlı değildir. Kenevir bitkisine olduğu gibi insanlar için de yararlıdırlar.
Bir insanın vücudunda iki tür bakteri vardır: kötü ve iyi bakteri. Her insanın sindirim sisteminde yaşayan kişisel mikro sürüsünde laktik asit bakterileri bulunur.
Çoğu doktor, lakto içeren probiyotik takviyeleri eklemeyi önermektedir. Bu takviyeler sindirim sorunu olan bir kişiye yardımcı olur. Düzenli olarak yoğurt tüketmek de yardımcı olabilir.
Laktik asit bakterileri şeker metabolizmasından enerji aldıkları için, sadece şekerin bulunduğu alan veya ortamlarda yaşarlar. Sınırlı biyosentetik yeteneklere sahiptirler. Ayrıca vitaminler, amino asitler, pirimidinler ve pürinler bakımından zengin alanlarda geliştiler. Bu nedenle yetiştirme, beslenme ihtiyaçlarını karşılayan karmaşık ortamlarda yapılmalıdır.
Kenevir Yetiştiriciliğinde Neden Laktik Asit Bakterileri (LAB) Kullanmalısınız?
Laktik asit bakterileri, organik kenevir yetiştiriciliğinde çok faydalıdır çünkü toprağın havalandırılmasında son derece etkilidirler. Ayrıca yapraklı sebzelerin ve meyve ağaçlarının gelişimini teşvik etmede etkilidirler.
LAB tarafından üretilen organik asit veya laktik asit pHseviyesi 2 içerir. Bu nedenle yoğun sterilizasyon gücüne sahiptirler.
Laktik asit bakterileri geçici olarak anaerobik olduklarından, oksijen olmadan bile hayatta kalabilirler. LAB ayrıca yüksek sıcaklıklara da dayanabilir.
Laktik asit kolayca sıvılaşmayan toprak parçacıklarına yapışan mineralleri şelatlaştırır veya ayrıştırır. Mineralleri bitkilerin kolaylıkla alabileceği başka bir forma dönüştürür.
Ayrıca bitkiler laktik asidi emdiklerinde içerdikleri sıvılar alışacaktır. Bu bitkiler hastalıklara karşı daha fazla direnç geliştirebilirler.
Laktik asit bakterileri bitkileri büyük meyveler ve yapraklar üretmeye teşvik etmede de çok etkilidir.
Laktik asit bakterilerini IMO veya yerli mikroorganizmalarla birleştirin. Kaynaşmış LAB ve IMO'yu bitkilerinize püskürtün. Anaerobik organizmalar aşırı uçlardır. Toprağı kabarık ve yumuşak hale getirirler.
Laktik Asit Bakterileri Kenevir Bitkilerinizi Nasıl Geliştirebilir?
Teorik olarak kenevir bitkilerinize laktik asit bakterilerinin eklenmesi terpen ve trikom üretimini artıracaktır. NCBI'da yer alan bilimsel araştırma bu teoriyi desteklemektedir.
İşte basitleştirilmiş bir versiyon:
Laktik asit bakterileri şekerleri sindirirken, kısa zincirli bir yağ asidi, hekzanoat olarak bilinen bir yan ürün oluştururlar. Kenevir bitkileri, kannabinoidleri ve terpenleri serbest bırakmak için heksanoatısentezleyecektir .
Daha fazla heksanoat ekleyerek, daha fazla kannabinoid, daha fazla terpen ve daha fazla THC barındırmak için yapı taşları olacaktır.
Lakto b'yi organik gübreleri daha bio yararlı hale getirerek bitki gelişimini desteklemek ve farklı türdeki kötü bakteri ve mantarları baskılayarak hastalıkları önlemek için kullanabilirsiniz. Bu nedenle genç kenevir bitkileriniz daha sağlıklı büyüyecek. Sadece bu da değil. Bitkileriniz daha çok ürün verecek!
Hala denemek istiyorsanız, suya LABS veya laktik asit bakteri serumu ekleyebilir ve karışımı toprağa püskürtebilirsiniz. Ayrıca doğrudan bitkilerinizin üzerine de püskürtebilirsiniz.
KONUNUN DEVAMI YORUMDA !!
 

Smoke

Üye
Laktik Asit Bakterileri Kullanılırken Nelerden Kaçınılmalıdır?
Sağlıklı ve üretken bir mikro sürüyü canlandırmaya çalışıyorsanız asla kimyasallardan yapılmış tuz bazlıgübreleri toprağınızda kullanmamalısınız. Bu kimyasal gübreler, laktik asit bakterilerine zararlıdır. Kötü ve zararlı olanların hayatta kalmasına ve çoğalmasına izin verirken, iyi mikroplarınızın çoğunu öldürürler. Ayrıca mümkünse toprağınızı rahatsız etmekten kaçınmalısınız. Laktik asit bakterilerinizin çoğu, toprak yüzeyinin hemen altında kalacak ve onları UV ışığına maruz bırakmak onlara ciddi şekilde zarar verebilir ve hatta öldürebilir. Bu nedenle, laktik asit bakterilerini yalnızca geceleri veya büyüme ışıklarını kapatmadan önce uygulamanız gerekir.
Lacto B Nasıl yapılır?
LABS'nizi evinizin rahatlığında sık kullandığınız eşyaları kullanarak basitçe yapabilirsiniz. Malzemeler için aşağıdakilere ihtiyacınız olacak:
• 240 ml su (Klorsuz olması önemli)
• 340 gr pirinç
• 1L organik süt (Antibiyotik içeren ticari süt kullanmayın)
Ayrıca şu malzemelere ihtiyacınız olacak:
• Tülben
• Geniş ağızlı cam kavanozl
• Lastik bantlar
• Şeffaf sürahi
Talimatlar:
1. Bir cam kavanoza eşit miktarda pirinç ve su ekleyin.
2. Kavanozu sallayın ve içeriği tülbentten geçirin ve üretilen sıvıyı diğer cam kavanozda toplayın. Elde edilen sıvı süt gibi görünmelidir.
3. Cam kavanozu başka bir tülbentle örtün ve lastik bantlarla kapatın.
4. Kapalı cam kavanozu kağıt torbaya koyun. Işığa maruz kalmaması için bir kumaşla da kaplayabilirsiniz.
5. Cam kavanozu karanlık ve sıcak bir yerde bırakın.
6. Cam kavanozu her gün kontrol ettiğinizden emin olun. Tabanda çökelme olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, karışımın ekşi bir kokusu olup olmadığını kontrol edin. Bu şeyler görünüyorsa, o zaman fermantasyon sürecinin başladığı anlamına gelir. Sıcaklık 25 ila 30 santigrat derece arasında kaldığında işlem 2 ila 3 gün sürer. Aksi takdirde fermantasyon süreci 7 gün hatta daha uzun sürebilir.
7. Şeffaf sürahiyi sütle doldurun.
8. Daha sonra beklettiğimiz pirinç suyunu temiz bir tülbent kullanarak süzerek sürahiye ekleyin.
9. Sürahiyi başka bir tülbent ve lastik bantla kapatın. Hala hava akışına izin verirken güvenli olduğundan emin olun.
10. Sürahiyi kağıt torbaya koyun veya bir bezle örtün.
11. Serin ve karanlık bir yere koyun.
12. Sürahiyi her gün bir kez kontrol edin ve 3 farklı katmanın oluşmasını bekleyin. Bitirmek 7 gün kadar sürer.
13. En üst katmanı veya loru çıkarın (Bu lora hayvanlar bayılır)
14. Serum veya peynir altı suyu parlak sarı bir renge sahiptir ve ortada oturur. Temiz bir tülbent kullanarak süzerek başka bir kavanoza serumudoldurun. Yavaş ama emin adımlarla yapın. Alt tabakanın sürahi içinde kaldığından emin olun.
15. Serumu içeren kavanozu gevşek bir şekilde kapatın. Bu ilerleyen fermantasyon sürecinin bir sonucu olarak oluşan gazın kaçmasına izin verecektir.
16. Kavanozu buzdolabında saklayın.
Şimdi canlı laktik asit bakteri serumunuz var. Serum sürekli olarak küçük kabarcıklar üretir ve hafif ekşi / tatlı bir aroma geliştirmelidir. Serumda çürüyen koku, diğer bakterilerin serumu kirlettiğini gösterir. Kullanamazsınız, bu nedenle kullanılabilir bir serum elde edene kadar fermantasyon sürecini tekrarlamanız gerekir.
Üretilen serum uygunsa, 1L klorsuz suya 30ml ekleyerek seyreltin ve serumu sprey şişelerine koyun. Yaprak spreyi ve toprak ıslatma olarak uygulandığında bitkilerin büyümesini iyileştirir. Besinleri alımındaki verimliliklerini artırır, böylece doğal olarak büyüme artar. Bu mikroorganizmaların kullanımıyla, bitkilerinizi beslemek için püskürttüğünüz veya ıslattığınız besinler biyolojik olarak daha erişilebilir hale gelir ve bitkiler tarafından kolayca emilebilir hale gelir. Teknik olarak bitkilerin organik besinleri doğrudan kullanmadığını söyleyebilirsiniz (Bitkiler organik gübre kullanmaz! Mikroplar onu inorganik bileşenlere ayırır ve bitkiler bunları alır. Bu ürün, bu süreci daha verimli hale getirir). Mikroorganizmalar, organik besinleri bitkilerin kullandığı inorganik bileşenlerine dönüştürür. Mikropları kullanarak bitki gelişiminin ve sağlığının daha iyi olduğunu fark edeceksiniz.
Oda sıcaklığında muhafaza etmek için seruma eşit miktarda şeker / melas (pekmez) ekleyin. Yani 1 litre serumunuz varsa 1 kilo şeker veya 1 litre pekmez ekleyin.

Bağlantı:
 

mystery06

Yeni üye
Uzun ve güzel bir yazı olmuş emeğin için teşekkürler. Ben bu zamana kadar bu forma hiç yazmadım sadece bakıyorum ve çıkıyorum, burada bitki ve bitki yaşamını bilen ve öğrenmek isteyen çok az kişi var. Ben şahsi olarak doğal olandan yanayım bunun içinde bitkinin ve toprağın doğal yaşamını bilmem lazım diye düşünüyorum. Dünya geneli growerlerin bu çalışmalarınını takip etmeye çalışıyorum. Bu ve benzeri konuları burada Ana dilimizde görmek beni mutlu etti. Sağlıklı bol hasatlar dilerim.
 

mystery06

Yeni üye
Laktik Asit Bakterileri Kullanılırken Nelerden Kaçınılmalıdır?
Sağlıklı ve üretken bir mikro sürüyü canlandırmaya çalışıyorsanız asla kimyasallardan yapılmış tuz bazlıgübreleri toprağınızda kullanmamalısınız. Bu kimyasal gübreler, laktik asit bakterilerine zararlıdır. Kötü ve zararlı olanların hayatta kalmasına ve çoğalmasına izin verirken, iyi mikroplarınızın çoğunu öldürürler. Ayrıca mümkünse toprağınızı rahatsız etmekten kaçınmalısınız. Laktik asit bakterilerinizin çoğu, toprak yüzeyinin hemen altında kalacak ve onları UV ışığına maruz bırakmak onlara ciddi şekilde zarar verebilir ve hatta öldürebilir. Bu nedenle, laktik asit bakterilerini yalnızca geceleri veya büyüme ışıklarını kapatmadan önce uygulamanız gerekir.
Lacto B Nasıl yapılır?
LABS'nizi evinizin rahatlığında sık kullandığınız eşyaları kullanarak basitçe yapabilirsiniz. Malzemeler için aşağıdakilere ihtiyacınız olacak:
• 240 ml su (Klorsuz olması önemli)
• 340 gr pirinç
• 1L organik süt (Antibiyotik içeren ticari süt kullanmayın)
Ayrıca şu malzemelere ihtiyacınız olacak:
• Tülben
• Geniş ağızlı cam kavanozl
• Lastik bantlar
• Şeffaf sürahi
Talimatlar:
1. Bir cam kavanoza eşit miktarda pirinç ve su ekleyin.
2. Kavanozu sallayın ve içeriği tülbentten geçirin ve üretilen sıvıyı diğer cam kavanozda toplayın. Elde edilen sıvı süt gibi görünmelidir.
3. Cam kavanozu başka bir tülbentle örtün ve lastik bantlarla kapatın.
4. Kapalı cam kavanozu kağıt torbaya koyun. Işığa maruz kalmaması için bir kumaşla da kaplayabilirsiniz.
5. Cam kavanozu karanlık ve sıcak bir yerde bırakın.
6. Cam kavanozu her gün kontrol ettiğinizden emin olun. Tabanda çökelme olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, karışımın ekşi bir kokusu olup olmadığını kontrol edin. Bu şeyler görünüyorsa, o zaman fermantasyon sürecinin başladığı anlamına gelir. Sıcaklık 25 ila 30 santigrat derece arasında kaldığında işlem 2 ila 3 gün sürer. Aksi takdirde fermantasyon süreci 7 gün hatta daha uzun sürebilir.
7. Şeffaf sürahiyi sütle doldurun.
8. Daha sonra beklettiğimiz pirinç suyunu temiz bir tülbent kullanarak süzerek sürahiye ekleyin.
9. Sürahiyi başka bir tülbent ve lastik bantla kapatın. Hala hava akışına izin verirken güvenli olduğundan emin olun.
10. Sürahiyi kağıt torbaya koyun veya bir bezle örtün.
11. Serin ve karanlık bir yere koyun.
12. Sürahiyi her gün bir kez kontrol edin ve 3 farklı katmanın oluşmasını bekleyin. Bitirmek 7 gün kadar sürer.
13. En üst katmanı veya loru çıkarın (Bu lora hayvanlar bayılır)
14. Serum veya peynir altı suyu parlak sarı bir renge sahiptir ve ortada oturur. Temiz bir tülbent kullanarak süzerek başka bir kavanoza serumudoldurun. Yavaş ama emin adımlarla yapın. Alt tabakanın sürahi içinde kaldığından emin olun.
15. Serumu içeren kavanozu gevşek bir şekilde kapatın. Bu ilerleyen fermantasyon sürecinin bir sonucu olarak oluşan gazın kaçmasına izin verecektir.
16. Kavanozu buzdolabında saklayın.
Şimdi canlı laktik asit bakteri serumunuz var. Serum sürekli olarak küçük kabarcıklar üretir ve hafif ekşi / tatlı bir aroma geliştirmelidir. Serumda çürüyen koku, diğer bakterilerin serumu kirlettiğini gösterir. Kullanamazsınız, bu nedenle kullanılabilir bir serum elde edene kadar fermantasyon sürecini tekrarlamanız gerekir.
Üretilen serum uygunsa, 1L klorsuz suya 30ml ekleyerek seyreltin ve serumu sprey şişelerine koyun. Yaprak spreyi ve toprak ıslatma olarak uygulandığında bitkilerin büyümesini iyileştirir. Besinleri alımındaki verimliliklerini artırır, böylece doğal olarak büyüme artar. Bu mikroorganizmaların kullanımıyla, bitkilerinizi beslemek için püskürttüğünüz veya ıslattığınız besinler biyolojik olarak daha erişilebilir hale gelir ve bitkiler tarafından kolayca emilebilir hale gelir. Teknik olarak bitkilerin organik besinleri doğrudan kullanmadığını söyleyebilirsiniz (Bitkiler organik gübre kullanmaz! Mikroplar onu inorganik bileşenlere ayırır ve bitkiler bunları alır. Bu ürün, bu süreci daha verimli hale getirir). Mikroorganizmalar, organik besinleri bitkilerin kullandığı inorganik bileşenlerine dönüştürür. Mikropları kullanarak bitki gelişiminin ve sağlığının daha iyi olduğunu fark edeceksiniz.
Oda sıcaklığında muhafaza etmek için seruma eşit miktarda şeker / melas (pekmez) ekleyin. Yani 1 litre serumunuz varsa 1 kilo şeker veya 1 litre pekmez ekleyin.

Bağlantı:


Laktobasili serumunu bu kadar anlatmışken sanırım bokashi kompostu konusuna da gireceksiniz.
 

mystery06

Yeni üye
Toprak kalitesi için kilit en önemli faktör topraktaki mikroflorasının durumudur. Laktobacilli bu konuda önemli bir rol oynamaktadır. Toprağın verimliliği ve kalitesinde önemli çok önemli bir yere sahiptir.

Doktor, toprak araştırmacısı ve organik biyolojik tarımın kurucu ortağı Dr. Hans Peter Rusch, bu bağlantıları 20. yüzyılın ortalarında keşfetti. Toprakta en fazla laktobasili bulunan bölgelerin de toprak verimliliğinin en yüksek olduğunu fark etti. Toprakta laktobasillerin yaygın olduğu her yerde, toprak sağlıklıdır. Ne kötü koku ne de patojenik mikrop oluşumu yoktur. Laktik asit üretiminden sorumlu olan bu bakteriler aynı zamanda topraktaki besinleri de sentezleyerek bitkiler için uygun hale getirir.

Laktobacilli, bitkinin ince köklerinin etrafındaki alan olan mikoriza için de önemli bir görevi yerine getirir. Mikoriza topraktan bitkiye besin iletimine yardımcı olurlar. Lactobacilli, parçalanmış besinleri buradaki bitkiye aktarır ve zararlı maddeleri aynı anda uzak tutar.

Büyüme ve olgunlaşmadan çürümeye kadar, doğal olarak bitkilerin doğal beslenmesini sağlayan humusun çürümesi ve oluşumu gibi doğal madde döngüsü mikro organizmalar olmadan mümkün olmazdı. Laktik asit bakterileri, üst toprakta sağlam ve etkili bir mikro organizma florası sağlar.

ALINTI.
 
Ü

Üye silindi 23498

Guest
Konuyu hortlatalım organikci kankalara selamlar sentetikcilerede aleykümselam
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • NewGardener NewGardener:
    ** ***** ******** ***** ******* ***** hahahaha ******** ********** ********** ** ******** ******* **
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ***** ** ***** ********* ******* ******
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ****** hahahaha**** *** hahahaha* ***** ******** ***** ******* ***** hahahaha ******** ********** ********** ** ******** ******* **
  • NewGardener NewGardener:
    ***** ***** ***** ********** ** hahahaha* hahahaha ******* ****** ** ****** *** **** *** ***** ***** ** *** **
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    *** * **** ***** hahahaha ********* ****** ******* *** hahahaha** **********
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ***** hahahaha *** ****** ** ******* *** ***** **** ***** ** ****** **
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ****** *** *** ******* ****** hahahaha* ******* ****** hahahaha ********* ***** ***** ********** ** hahahaha* hahahaha ******* ****** ** ****** *** **** *** ***** ***** ** *** **
  • NewGardener NewGardener:
    ***** ********* ********* ******** *** **** ****** hahahaha *** ********** ***** ******** **
    +1
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ***** ********* ********* ******** *** **** ****** hahahaha *** ********** ***** ******** ** ****** ****** ***** *******
    +2
  • NewGardener NewGardener:
    **** ***** ******* ***** *** ***** ******** ***** **
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ***** **** *** **
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ****** ** hahahaha* hahahaha *** *******
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    *** ** ********** **
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ****** *****
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ********** ** ** ***** ***** ********* ******* **********
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ****** **** ******* ******** *** ***** **
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    ******** ****** ***** ***** ********* ***** ***** ** **** * ** ***
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ***** ** ***** ******* ******* *****
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    * hahahaha *********
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    hahahahahahahaha
  • Lemonhazelover Lemonhazelover:
    **** ****** ********* ***** ** ****** hahahaha** *** * ***** ******
  • TroubleStyla TroubleStyla:
    ****** ***** **** ** ***** hahahaha ****** ********* ***** ** ****** hahahaha** *** * ***** ******
  • Didrug Didrug:
    hahahahahahahaha hahahahahahahaha hahahahahahahaha
  • Didrug Didrug:
    ******** ****** hahahahahahahaha
    Didrug Didrug: ******** ****** hahahahahahahaha
    Üst