kanka bunun net bi cevabı yok. şartlara bağlı. 1 haftada da istenilen kuruluğa gelebiliyor, 10-14 günde de.. forumda çıtırlaştırma falan diye aratsana bi öyle bir konu vardı diye hatırlıyorum. orada hangi kuruluğa gelince işlem tamam, nelere dikkat edilmeli vs anlatıyordu. bu arada kurutmadan sonra direk içedebilirsin ama min 15 gün kür yapmak öneriliyor. aylarca yapınca daha da iyi olduğu söyleniyor hatta. bi yandan kür yapıp bi yandan içmene de devam edebilirsin zaten.
kalorifer, ısıtıcı, fırın, mikrodalga, tava vs ile kurutma. verim düşüyor. kürlemede olduğu gibi acil içmek istiyorum dersen içeceğin kadarına uygulayabilirsin. ama gerisini bırak olması gerektiği gibi olsun. direk üstüne güçlü fan vererek de kurutma o da aynı şekilde. ama kurutma sırasında yine de hava sirkülasyonunu giriş çıkış fanı ile temin et.
bir de benim de tam olarak anlamadığım bir nokta, kimisi 1-2 hafta boş sulamadan sonra toprak hacminin 3 katı ile flush atıyor, direk karanlığa alıyor. kimisi de direk karanlığa almayın 2-3 gün daha ışık verin sonra karanlığa alın, kurutma süreniz uzar ve küf yapabilir diyor. seçim sana kalmış yani o noktada.