Grow Sezonum 9 Aydır Devam Ediyor - Son Yakındır...

Vybz Kartel

Müptezel
Selam Arkadaşlar.

Bu sezon çok zorlu ve mental bakımdan beni allak bullak eden bir grow sezonu geçirdim. Çok zor, dersler ile dolu ve acemi arkadaşlara yardımcı olabilecek tecrübeler kazandım. Bu nedenle de yaşadıklarımı da adım adım sizlerle paylaşmak istedim.

İlk growdan sonra seri şekilde arka arkaya 4 sefer daha yaptım ve grow olayına ara verdim. 1 yıl sonra elimdeki de bitince 2-3 ay dinlendim içmedim bişey. 1,5 yıl grow yapmadım yani. Harman geçen 2-3 aydan sonra Eylül 2022 de kabinimi tekrar kurdum ve işe başladım. 2 tane TS1000 satıp yeni bir ışık almıştım, FC3000! İlk tohumlarımı attım, 2 x WW auto. Bitkiler 15 günlük iken fark ettim ki, normalin 5 katı gübreleme yapıyorum. Notlarımda 5 litre suya verilecek miktarlar yazıyordu, ben 1 litre suya vermişim. Bu şekilde 3 sulama yaptım. Bunlardan hayır gelmez dedim ve bitkileri söktüm. ( Harmanken grow yapmayın :D )

20 Eylül civarı tekrar 2 x WW auto attım. 1 tane de Exale CO2 vardı, onu da astım 15. gün felan, günlerden 25 oldu, bitkiler çiçeğe girdi, minyatür kaldı, bıraksam 10 g verecekler (BİTKİ BU :). Baktım CO2 küflenmiş, bitki minyatür kaldı, ne yaptım, bunların da cenazesini kaldırdım. Toplam 40 gün geçti ve en baştayım, 50 litre toprak harcadım, 4 tohum ve 40 gün. ( Harmanken grow yapmayın )

Hala hasata en az 75 gün vardı. Kendi kendime dedim ki, ya auto felan olmuyor baksana, FEM yapayım bu denemede. Ekim ayı geldi geçiyor ve 2 x Moby FEM attım abi. Bitkiler 25 gün oldu, yapraklar morardı, büyüme durdu, yani bir gariplik var. Burada Konu açmıştım. Ben iyice FC3000 ışıktan şüphelenmeye başlamıştım. TS1000 leri sattıktan sonra 2 ayda 3 defa growa başladım, tamamı fiyasko ile sonuçlandı. Aylardan Kasım oldu. 2 Moby FEM de hakkın rahmetine kavuştu, siyah cenaze torbaları ile çöpe atıldılar.

Anında tekrar ve tekrar 3 x WW auto ektim, 5. gün söktüm attım :D. Abi olmuyordu, yapraklar garip vs. Gübrelerden şüphelenmeye başladım bu sefer. AN merkezine mail atıyorum. Growkenti soruyorum, müşteriniz mi felan... Yok Mars Hydro ya yazıyorum vs.. Konu açıyorum burada nasıl olur neden olur vs. Atladım arabaya bastım Growkente. Bu şüphe de gitmeliydi kafamdan. Gittim abi, @Xcd kankamın tavsiyesi ile Terra Aquatica serisi aldım, doymadım BioCanna serisi aldım, o da yetmedi Hesi serisinden aldım, AN serisini tamamlayan bir kaç gübre daha aldım ve döndüm.

Döner dönmez 2 x Jack Herer auto ektim. Bu defa ışık mesafe ve şiddetini dikkatle ayarladım, ışık şiddetini ölçerek ilerledim. Gübreleme yine AN ile yaptım, ziyan olmasınlar :) . Velhasıl kankalarım, bitkiler çiçeğe girmek üzere, sorunsuz ilerliyoruz, aylardan Ocak sonları, ben günde 10 defa kabini açıp bakıyorum, hemen olsunlar, hemen içicem, harmanız... Tam çiçeğe girerken ben gittim ikisinden de büyük fan yapraklarını kestim. Flush da atmıştım bir önceki gün. İki bitki de 30. günlerinde strese girdi, yapraklar aşağıda sürekli, çiçeğe girmiyorlar, 35 gün oldu, 40 a gidiyoruz. Benim surat yine düşük :). Cenaze torbalarını hazırladım kabin yanına ama kesmiyorum bitkileri. Bardaklara 5 adet Auto tohum attım ve cam kenarına koydum. 10 günlük olunca 40 günlük streste bitkileri kesecektim ve yine, yeniden yenileri kabine koyacaktım. Abi cam kenarı autolar 10 günlük oldu, kendi kendime dedim ki, autoları gördün, stress sıkıntı, bu böyle olmaz.... :D . Cam kenarı, 10 günlük 5 tane autoyu da söktüm abi, gittim 4 adet FEM attım onların yerine. 3 x Moby ve 1 x OG Kush. Diğer stressteki Jack Herer ler de duruyor atmıyorum.

Hemen Revive siparişi verdim ve 2 autoya ağır bir tedaviye başladım. Litreye 5 ml reviveler, 5 ml Cal mag, yok epsom tuzu, yok super vit vs vs vs.... En son da ikisine de süper budama yaptım... Cenaze torbaları hazır olan bitkiler, 15 gün içinde toparladılar. Artık kabinde 2 auto ve 4 FEM bitki vardı. Ters giden ne olabilir ki dedim kendi kendime... Hah, harmanlıktı abi.. Gittim aradım buldum ve kendime 1-2 ay yetecek kadar sigara aldım... Herşey düzelmişti kankalarım, umursamıyor ve kabine pek gidip bakmıyordum, ben umursamayıp bakmadıkça, bitkileri kendi hallerine bıraktıkça daha da düzgün gitti gelişimleri. Bardaktaki FEM leri, Mykos micoriza mantarı kullanarak 2 galonluk bez saksılara aldım ve kabine dizdim kankalarım..

Aylardan Şubat ayı olmuştu, 20 den fazla tohum, 100 litre toprak ve boşa ödenen faturalardan sonra, 5 ay geçmişti ve hala hasat alamamıştım. Artık bir resim gelsin :) . Resimde stresten çıkan ve hasata 15 gün kalan autolar, 4 tane FEM bitkim var. Resimler 26 Şubat tarihli..


2.jpg 1.jpg

Autolar 70 gün oldu ve stress nedeni ile hasat gecikti. FEM ler büyüyor ve kabin alanı azalıyordu. 3 x Moby FEM kızlarımızı genetik ve yapı olarak gözüm tutmamıştı. Düşündüm düşündüm Mart başında OG KUSH kızımızı 19 litre bez saksıya aktardım, tekrar micoriza kullandım tabi. Diğer 3 Fem kızımızı da cennete yolladım :D .

Autolardan bir tanesini 75. günde, artık dayanacak gücüm kalmadığı için hasat ettim, ilk tohumu attıktan 7 ay sonra ilk hasat, 35 gram ve streslere rağmen tatmin edici etki. Diğer bitkiyi de 82. gün kestim, 45 g. ve yine ahım şahım değil ama tatmin edici :).

Şuan 1 adet FEM OG Kush, 55 gün VEG den sonra Şuan an itibari ile BLOOM 5. günde. Bu bitkimi @Xcd kankamın önerisi olan Terra Aquatica ile büyütüyorum, sorunsuz gittik şimdiye kadar... 10 gün sonra başlayacak olan balkon growda da BioCanna serisi deneyeceğim.

Resimdeki OG Kush ve İlk defa SOG denemesi yapıyorum ...

3.jpg 4.jpg

Sonuç olarak: Bu kadar zorluk ve mükemmelliyetçilik manyaklığından sonra, anladım ki sorun ne ışık, ne gübreler, ne de genetiklerdi. Sorun sadece HARMAN olan bendim. Her saat başı büyümelerini isteyen, büyümüşler mi diye bakan veya sorun olduğunda, dakika başı düzelmişler mi diye kontrol eden BENDİM sorun.

ES GEÇTİKLERİM : Topark değiştirdim, solucan gübresi aldım, perlit vs aldım, saksıları değiştirdim.... Acaba PH metre mi sıkıntılıydı, en iyisinden aldım, PH ayar sıvılarım mı bozuktu, yeniden aldım.. Acaba AN connoisseur gübrelerim mi sorunlu idi, gittim eskiden kullandığım gibi SENSİ serisi aldım.. Biobizz PH düşürücü de mi problem vardı, Canna Organic PH down aldım....

Bu sezon, zor zamanlar yaşadım, çok zaman harcadım ve boşa paralar kaybettim. Ancak ilerleyen aylar, yıllar için paha biçilemez deneyimler kazandım.

Herkese iyi forumlar ....
 
Son düzenleme:

Geyve5454

Müptezel
Çok büyük bir konu bu benim gözümde acemilerin mutlaka okuması gerekiyor. Bende ilk growda senin heyecanını yaşadım ama dedim ki alt tarafı bir bitki yetiştiricem nasıl olsa yaparım
 

Vybz Kartel

Müptezel
Çok büyük bir konu bu benim gözümde acemilerin mutlaka okuması gerekiyor. Bende ilk growda senin heyecanını yaşadım ama dedim ki alt tarafı bir bitki yetiştiricem nasıl olsa yaparım
Tek fark ben 2 yıl önce seri şekilde arka arkaya 5 başarılı grow çıkardım. Tamamen sorunsuz... 1 yıl ara verdikten sonra aksilikler bırakmadı...

Ara vermemek lazım :D
 

GudeA

Yeni üye
Seni çok iyi anlıyorum. 2 buçuk sene ara verdim elim ayağıma dolandı kanka gittim patlayan 2 tohumu %60 ı solucan gübresi olan karışıma koydum onada gittim 20 ml su vereceğime bardak kadar saksıya 200 ml su verdim. Medya vıcık vıcık 1 hafta kurumadı dondu kaldı yavrucak 2 cm çıktığıyla kaldı. gittim toprağı değiştim değişirken köklerini koparttım.1 i öldü. 1 i yaşıyor ama şimdi canavar gibi çiçeğe soktum 2 hafta olcak. (harmanken grow yapmayın :D )
 

Vybz Kartel

Müptezel
Seni çok iyi anlıyorum. 2 buçuk sene ara verdim elim ayağıma dolandı kanka gittim patlayan 2 tohumu %60 ı solucan gübresi olan karışıma koydum onada gittim 20 ml su vereceğime bardak kadar saksıya 200 ml su verdim. Medya vıcık vıcık 1 hafta kurumadı dondu kaldı yavrucak 2 cm çıktığıyla kaldı. gittim toprağı değiştim değişirken köklerini koparttım.1 i öldü. 1 i yaşıyor ama şimdi canavar gibi çiçeğe soktum 2 hafta olcak. (harmanken grow yapmayın :D )

Kesinlikle dostum,

harmanken dakika başı bir yaprak çıkmasını bekliyorum ahahahahaa :D , sabah pistil atsın, sonraki gün de hasat.....
 

Vybz Kartel

Müptezel
Selamlar.

Günlerden Bloom 17. Gün. Dün Süper budama yaparak kızımıza son şeklini verdim.

Işık mesafe 42 cm, Dim %100. Şuan DLI ölçtüğümde 45-46 mol/m2/dk civarı. 20-40. günler arası 50-52 mol/m2/dk şeklinde uygulamak için ışık mesafesini 35 cm getireceğim.

Boş sulama yapmadan devam ediyorum. Sorun göremezsem böyle devam edecektir.


3.jpg

2.jpg

1.jpg
 

Hadron

Üye
Vantilator markalari nedir mini usb fanlar 1 ay dayanmiyor bozuluyor.

Birde bu kadar tohumu topayip evde kasa mı yaptin arka arkaya farkli farkli tohumlar.
Sponsordan mi kac gunde geliyor
 

Vybz Kartel

Müptezel
Vantilator markalari nedir mini usb fanlar 1 ay dayanmiyor bozuluyor.

Birde bu kadar tohumu topayip evde kasa mı yaptin arka arkaya farkli farkli tohumlar.
Sponsordan mi kac gunde geliyor

Vantilatörü 2020 de Growkentten aldım, 3-4 ay durmadan çalışıyor, sorun yaşamadım. Ürün burada ancak benim aldığım orjinal üründü, şuan sattıkları, kendi imalatları bire bir taklit bir ürün. Kalitesine bişey diyemem kanka.

Her zaman tohum koleksiyonum ( yedek ) bulunur. Tohumum olsa da yeni tohumlar alırım.. 6 derecede, buzdolabının en alt rafında saklarım.

Sponsordan değil.
 

Vybz Kartel

Müptezel
Selamlar.

Günlerden Bloom 28. gün. Hasat zamanı sabırsızlıkla bekleniyor... Yaklaşık 1 ay kaldı, ilk Fem deneyimime göre, yetiştirmesi kolay ve eğlenceli ama beklemesi zor imiş.

Son verdiğim gübre içeriği:

1 liteye; 3 ml TA Bloom, 5 ml TA bloom boost, 5 ml Seaweed, 2 ml Plagron PK 13/14, 1 ml calmag, 2 damla supervit, az biraz epsom tuzu.... 21 litre saksı için 7,5 litre sulama yaptım. ( kuruma süresi 5 gün )

Işık mesafe 32 cm, Dim %100.. DLI tam ortadan ölçtüğümde 47 civarında...

Hasat tahmini yaparak beni heyecanlandıracak olan kankalarıma şimdiden teşekkürler :)

2.jpg 3.jpg

1.jpg
 

kropotkin

Yeni üye
Selam Arkadaşlar.

Bu sezon çok zorlu ve mental bakımdan beni allak bullak eden bir grow sezonu geçirdim. Çok zor, dersler ile dolu ve acemi arkadaşlara yardımcı olabilecek tecrübeler kazandım. Bu nedenle de yaşadıklarımı da adım adım sizlerle paylaşmak istedim.

Harman geçen 2 aydan sonra Eylül 2022 de kabinimi tekrar kurdum ve işe başladım. Yeni bir ışık almıştım, FC3000! İlk tohumlarımı attım, 2 x WW auto. Bitkiler 15 günlük iken fark ettim ki, normalin 5 katı gübreleme yapıyorum. Notlarımda 5 litre suya verilecek miktarlar yazıyordu, ben 1 litre suya vermişim. Bu şekilde 3 sulama yaptım. Bunlardan hayır gelmez dedim ve bitkileri söktüm. ( Harmanken grow yapmayın :D )

20 Eylül civarı tekrar 2 x WW auto attım. 1 tane de Exale CO2 vardı, onu da astım 15. gün felan, günlerden 25 oldu, bitkiler çiçeğe girecek, minyatür kaldı, bıraksam 10 g verecekler. Baktım CO2 küflenmiş, bitki minyatür kaldı, ne yaptım, bunların da cenazesini kaldırdım. Toplam 40 gün geçti ve en baştayım, 50 litre toprak harcadım, 4 tohum ve 40 gün. ( Harmanken grow yapmayın )

Hala hasata en az 75 gün vardı. Kendi kendime dedim ki, ya auto felan olmuyor baksana, FEM yapayım bu denemede. Ekim ayı geldi geçiyor ve 2 x Moby FEM attım abi. Bitkiler 25 gün oldu, yapraklar morardı, büyüme durdu, yani bir gariplik var. Burada Konu açmıştım. Ben iyice FC3000 ışıktan şüphelenmeye başlamıştım. TS1000 leri sattıktan sonra 2 ayda 3 defa growa başladım, tamamı fiyasko ile sonuçlandı. Aylardan Kasım oldu. 2 Moby FEM de hakkın rahmetine kavuştu, siyah cenaze torbaları ile çöpe atıldılar.

Anında tekrar ve tekrar 3 x WW auto ektim, 5. gün söktüm attım :D. Abi olmuyordu, yapraklar garip vs. Gübrelerden şüphelenmeye başladım bu sefer. AN merkezine mail atıyorum. Growkenti soruyorum, müşteriniz mi felan... Yok Mars Hydro ya yazıyorum vs.. Konu açıyorum burada nasıl olur neden olur vs. Atladım arabaya bastım Growkente. Bu şüphe de gitmeliydi kafamdan. Gittim abi, @Xcd kankamın tavsiyesi ile Terra Aquatica serisi aldım, doymadım BioCanna serisi aldım, o da yetmedi Hesi serisinden aldım, AN serisini tamamlayan bir kaç gübre daha aldım ve döndüm.

Döner dönmez 2 x Jack Herer auto ektim. Bu defa ışık mesafe ve şiddetini dikkatle ayarladım, ışık şiddetini ölçerek ilerledim. Gübreleme yine AN ile yaptım, ziyan olmasınlar :) . Velhasıl kankalarım, bitkiler çiçeğe girmek üzere, sorunsuz ilerliyoruz, aylardan Ocak sonları, ben günde 10 defa kabini açıp bakıyorum, hemen olsunlar, hemen içicem, harmanız... Tam çiçeğe girerken ben gittim ikisinden de büyük fan yapraklarını kestim. Flush da atmıştım bir önceki gün. İki bitki de 30. günlerinde strese girdi, yapraklar aşağıda sürekli, çiçeğe girmiyorlar, 35 gün oldu, 40 a gidiyoruz. Benim surat yine düşük :). Cenaze torbalarını hazırladım kabin yanına ama kesmiyorum bitkileri. Bardaklara 5 adet Auto tohum attım ve cam kenarına koydum. 10 günlük olunca 40 günlük streste bitkileri kesecektim ve yine, yeniden yenileri kabine koyacaktım. Abi cam kenarı autolar 10 günlük oldu, kendi kendime dedim ki, autoları gördün, stress sıkıntı, bu böyle olmaz.... :D . Cam kenarı, 10 günlük 5 tane autoyu da söktüm abi, gittim 4 adet FEM attım onların yerine. 3 x Moby ve 1 x OG Kush. Diğer stressteki Jack Herer ler de duruyor atmıyorum.

Hemen Revive siparişi verdim ve 2 autoya ağır bir tedaviye başladım. Litreye 5 ml reviveler, 5 ml Cal mag, yok epsom tuzu, yok super vit vs vs vs.... En son da ikisine de süper budama yaptım... Cenaze torbaları hazır olan bitkiler, 15 gün içinde toparladılar. Artık kabinde 2 auto ve 4 FEM bitki vardı. Ters giden ne olabilir ki dedim kendi kendime... Hah, harmanlıktı abi.. Gittim aradım buldum ve kendime 1-2 ay yetecek kadar sigara aldım... Herşey düzelmişti kankalarım, umursamıyor ve kabine pek gidip bakmıyordum, ben umursamayıp bakmadıkça, bitkileri kendi hallerine bıraktıkça daha da düzgün gitti gelişimleri. Bardaktaki FEM leri, Mykos micoriza mantarı kullanarak 2 galonluk bez saksılara aldım ve kabine dizdim kankalarım..

Aylardan Şubat ayı olmuştu, 20 den fazla tohum, 100 litre toprak ve boşa ödenen faturalardan sonra, 5 ay geçmişti ve hala hasat alamamıştım. Artık bir resim gelsin :) . Resimde stresten çıkan ve hasata 15 gün kalan autolar, 4 tane FEM bitkim var. Resimler 26 Şubat tarihli..


Ekli dosyayı görüntüle 16765 Ekli dosyayı görüntüle 16766

Autolar 70 gün oldu ve stress nedeni ile hasat gecikti. FEM ler büyüyor ve kabin alanı azalıyordu. 3 x Moby FEM kızlarımızı genetik ve yapı olarak gözüm tutmamıştı. Düşündüm düşündüm Mart başında OG KUSH kızımızı 19 litre bez saksıya aktardım, tekrar micoriza kullandım tabi. Diğer 3 Fem kızımızı da cennete yolladım :D .

Autolardan bir tanesini 75. günde, artık dayanacak gücüm kalmadığı için hasat ettim, ilk tohumu attıktan 7 ay sonra ilk hasat, 35 gram ve streslere rağmen tatmin edici etki. Diğer bitkiyi de 82. gün kestim, 45 g. ve yine ahım şahım değil ama tatmin edici :).

Şuan 1 adet FEM OG Kush, 55 gün VEG den sonra Şuan an itibari ile BLOOM 5. günde. Bu bitkimi @Xcd kankamın önerisi olan Terra Aquatica ile büyütüyorum, sorunsuz gittik şimdiye kadar... 10 gün sonra başlayacak olan balkon growda da BioCanna serisi deneyeceğim.

Resimdeki OG Kush ve İlk defa SOG denemesi yapıyorum ...

Ekli dosyayı görüntüle 16767 Ekli dosyayı görüntüle 16770

Sonuç olarak: Bu kadar zorluk ve mükemmelliyetçilik manyaklığından sonra, anladım ki sorun ne ışık, ne gübreler, ne de genetiklerdi. Sorun sadece HARMAN olan bendim. Her saat başı büyümelerini isteyen, büyümüşler mi diye bakan veya sorun olduğunda, dakika başı düzelmişler mi diye kontrol eden BENDİM sorun.

ES GEÇTİKLERİM : Topark değiştirdim, solucan gübresi aldım, perlit vs aldım, saksıları değiştirdim.... Acaba PH metre mi sıkıntılıydı, en iyisinden aldım, PH ayar sıvılarım mı bozuktu, yeniden aldım.. Acaba AN connoisseur gübrelerim mi sorunlu idi, gittim eskiden kullandığım gibi SENSİ serisi aldım.. Biobizz PH düşürücü de mi problem vardı, Canna Organic PH down aldım....

Bu sezon, zor zamanlar yaşadım, çok zaman harcadım ve boşa paralar kaybettim. Ancak ilerleyen aylar, yıllar için paha biçilemez deneyimler kazandım.

Herkese iyi forumlar ....
güzel konu kankam valla bendme ilk growum beş kuruşsuz başladım yarın baltayı vuruyorum harbi her şekilde yapılabiliyor yani illa da full+full kabin ışık zart zurt olmasada pc kasasında yapan adamlar vardı bea odanın dolabının 2 katını söküp kabin yapmak zor değil ama öğrenirken ki acemilik çok fedakarlık istiyor tabi mental bi tık bozuluyor kolay gelsin herkeşe :D
 

Vybz Kartel

Müptezel
Knka bol hasatlar çok iyi görünüyor kızının belini kirmaktan korkmamış eğitimin dibine vurmuşsun sanat eseri gibi. Bu DLİ ölçtüğüm dediğin tam olarak nedir orta mesafeden ölçüm mu

Teşekkürler kanka.

Daily Light İntegral dir açılımı. Photon uygulaması ile ölçüm yapıyorum, tam olarak doğru ölçmese de çok yakın değerler ile ölçüyor. Ortadan dediğim ışığın tam ortasından ve bitkinin tepe noktasından ölçüm yapıyorum.

Aşağıdaki tablolar Fem ve Auto için DLI çizelgeleridir.

Bu Fem için:
cannabis-dli-cycle-5.png

Bu da Auto için:

cannabis-dli-cycle-autos.png
 

convik

Doktor
Teşekkürler kanka.

Daily Light İntegral dir açılımı. Photon uygulaması ile ölçüm yapıyorum, tam olarak doğru ölçmese de çok yakın değerler ile ölçüyor. Ortadan dediğim ışığın tam ortasından ve bitkinin tepe noktasından ölçüm yapıyorum.

Aşağıdaki tablolar Fem ve Auto için DLI çizelgeleridir.

Bu Fem için:
Ekli dosyayı görüntüle 16940

Bu da Auto için:

Ekli dosyayı görüntüle 16941
Güzel bilgi hocam.eline sağlık
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • F FirstGrowing:
    hahahahahahahaha******* ***** ***** **
  • funny1joint funny1joint:
    ***** ***** ***** **** ****
  • funny1joint funny1joint:
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
  • funny1joint funny1joint:
    ***** ***** ****
  • needrich10 needrich10:
    **** **** ******** *** hahahaha ********** ******** hahahaha*** **** ****
  • funny1joint funny1joint:
    **** **** ******** *** hahahaha **** ***** ***** * ******* * *********
  • needrich10 needrich10:
    ******** ********* ***
  • needrich10 needrich10:
    ******** ****** ***** **** hahahaha***
  • funny1joint funny1joint:
    *** ********** *******
  • funny1joint funny1joint:
    ******** *****
  • M Makro:
    ******** ***** **** **** ******** ********* ********* ********** *** hahahaha ******* ** hahahaha* *** * * ******** *** *******
  • W WindySideTR:
    ******** ******** *** ***** ******
  • Bandaleros Bandaleros:
    ** ********
  • Bandaleros Bandaleros:
    *** hahahaha** ******** *** ***** ******
  • Tiny Tiny:
    hahahahahahahaha hahahahahahahaha hahahahahahahaha hahahahahahahaha
  • Tiny Tiny:
    ** hahahaha**** ***** ****** ** ******* hahahaha
  • Tiny Tiny:
    hahahaha ******** **** hahahaha* *********
  • W WindySideTR:
    ******* ******** ***** ********* ********** ********** ******* *** *****
  • Tiny Tiny:
    *** ** ******* ****** **** *
  • Tiny Tiny:
    hahahahahahahaha* hahahahahahahaha hahahahahahahaha hahahahahahahaha
  • Bandaleros Bandaleros:
    ***** ***** ***** ** ******* ****** **** *
  • M Makro:
    ******** ***** **** **** ******** ********* ********* ********** *** hahahaha ******* ** hahahaha* *** * * ******** *** ******* ** ****** *****
  • Bandaleros Bandaleros:
    hahahaha* **** ******* ***
  • Bandaleros Bandaleros:
    ******* hahahaha****** ******** *******
    Bandaleros Bandaleros: ******* hahahaha****** ******** *******
    Üst