Flush ; bitkiyi gübreden arındırarak yıkama işlemidir , özellikle kimyasal gübre kullanan kankalar
eğer flush yapmazsanız içtiği sigara boğazına oturur
Flush bıtkı besın kıtlenmesı yaşadığında veya kesmeden 1 hafta 10 gün önce karanlığa alma veya kesme evresinden
önce yapılır ( flush tek seferde yapılacaksa ) , flush ı 3 e bölerseniz kurumasıyla bu süre ortalama 15 gune uzayabılır
Flush atarken ppm ölçer kullanarak ilerlerseniz daha sağlıklı sonuç alırsınız ,
bu alet bıtkının altından cıkan suyun ölçümünü yaparak ilerlemenizi sağlar .
BİTKİNİZİN FLUSH' INI ATARKEN PH AYARLAMAYI UNUTMAYIN. (5.9-6.5)
Diyelim ki saksınız 20Litre , ortalama 60 L su vermeniz gerekiyor , bu suyu tek sefer 60 L olarakta döken var
Ben 3 e bölerek 20 L yi ortalama 3-4 gunde bir her kuruduğunda veriyorum , bitkinin gidişatına göre
Beklentinizden hızlı olgunlaştıysa bu kadar uzun vadeye bölme fikri kafanıza yatmazsa tek seferdede bitirilebilir.
60L suyun 40 L sını PH sını ayarlamadan koyup gerı kalan son 20 L yi PH ayarlayıp hemen ardından ilave edende var , tek sulamalardan bahsedıyorum.
Keçiboynuzu pekmezi : Kankalar keçi boynuzu pekmezinın ıcındekı besınler sız flush attıgınız sırada
bitkinizin besın ıhtıyacını karsılayarak ona yardımcı olur ve tat aroma olarak katkı sağlar
Ortalama 5L suya 1 yemek kaşığı karıştırılır.
Flawless Finish : Kankalar bunu flushın içine karıştırıp flushla ve flushtan sonraki boş sulamalarda uygulayanda var ,
hayır efendim flush zaten butun ne varsa alıp götürmek için , Flawless koymanın bir anlamı yok diyende var ,
burda tercih size kalmış , Ben hiç kullanmadım fakat kullansaydım flush suyunun , son 3 de 1 lik kısmın ıcınede koyardım sonucta gubre arındırma özelliği var. Litre başına 2 ml olarak kullanılır , asıl özelliği gübre temizliğidir bunun yanında
lezzet ve koku sağlar ve flush ın bıtkı uzerınde bırakacağı hasarı minimuma indirger.
Karanlığa almadan önce flush : Eğer son flush suyunuzdan hemen sonra toprak daha kurumadan karanlıga alırsanız bitkiyi ,
Karanlıktayken kurur topragı derseniz eğer , buda sömeklerın geç kurumasına sebep olur , dışı
çıtır çıtır olsada içi hafif nemli kalmasına sebep olabilir önermem
Şimdilik aklıma gelenler bunlar aklıma gelmeyen belkı vardır konuya ilaveten devam ederim
eğer flush yapmazsanız içtiği sigara boğazına oturur
Flush bıtkı besın kıtlenmesı yaşadığında veya kesmeden 1 hafta 10 gün önce karanlığa alma veya kesme evresinden
önce yapılır ( flush tek seferde yapılacaksa ) , flush ı 3 e bölerseniz kurumasıyla bu süre ortalama 15 gune uzayabılır
Flush atarken ppm ölçer kullanarak ilerlerseniz daha sağlıklı sonuç alırsınız ,
bu alet bıtkının altından cıkan suyun ölçümünü yaparak ilerlemenizi sağlar .
BİTKİNİZİN FLUSH' INI ATARKEN PH AYARLAMAYI UNUTMAYIN. (5.9-6.5)
Diyelim ki saksınız 20Litre , ortalama 60 L su vermeniz gerekiyor , bu suyu tek sefer 60 L olarakta döken var
Ben 3 e bölerek 20 L yi ortalama 3-4 gunde bir her kuruduğunda veriyorum , bitkinin gidişatına göre
Beklentinizden hızlı olgunlaştıysa bu kadar uzun vadeye bölme fikri kafanıza yatmazsa tek seferdede bitirilebilir.
60L suyun 40 L sını PH sını ayarlamadan koyup gerı kalan son 20 L yi PH ayarlayıp hemen ardından ilave edende var , tek sulamalardan bahsedıyorum.
Keçiboynuzu pekmezi : Kankalar keçi boynuzu pekmezinın ıcındekı besınler sız flush attıgınız sırada
bitkinizin besın ıhtıyacını karsılayarak ona yardımcı olur ve tat aroma olarak katkı sağlar
Ortalama 5L suya 1 yemek kaşığı karıştırılır.
Flawless Finish : Kankalar bunu flushın içine karıştırıp flushla ve flushtan sonraki boş sulamalarda uygulayanda var ,
hayır efendim flush zaten butun ne varsa alıp götürmek için , Flawless koymanın bir anlamı yok diyende var ,
burda tercih size kalmış , Ben hiç kullanmadım fakat kullansaydım flush suyunun , son 3 de 1 lik kısmın ıcınede koyardım sonucta gubre arındırma özelliği var. Litre başına 2 ml olarak kullanılır , asıl özelliği gübre temizliğidir bunun yanında
lezzet ve koku sağlar ve flush ın bıtkı uzerınde bırakacağı hasarı minimuma indirger.
Karanlığa almadan önce flush : Eğer son flush suyunuzdan hemen sonra toprak daha kurumadan karanlıga alırsanız bitkiyi ,
Karanlıktayken kurur topragı derseniz eğer , buda sömeklerın geç kurumasına sebep olur , dışı
çıtır çıtır olsada içi hafif nemli kalmasına sebep olabilir önermem
Şimdilik aklıma gelenler bunlar aklıma gelmeyen belkı vardır konuya ilaveten devam ederim
Son düzenleme: