File kullanimi hakkinda.

C

Canna

Guest
Dostlar dikkatimi cekti, bir cok kanka kabinin icine file cekmis ama ne ise yaradigini ya bilmiyor filenin, yada nasil kullanmasi gerektigini. Su anda kafam iyi aciklamali yazamiyacagim, hadi bilen bilmiyene ögretsin bu file isini, ayilinca bende yazacagim.:)
Ayarlardan alt yazi seceneklerinden Türkceyi secerseniz, alt yazi Türkce seyredersiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Woppy

Ordinaryüs
Knk filedeki amac lst eğitimini kolaylaştırmak bitkiyi daha güzel sekilde konumlandırmak alt dalların rahat ısık alıp gelişmesini ve bir perde gibi düz seklde bitkinin sömek gelişimini sağlamak için kulanılmalıdır. Doğru kullanımda cok güzel iş cıkartır.
 
Son düzenleme:

THEBADCHOSEN

Kıdemli Üye
Scrogda herkesin uygulayabileceği farklı taktikler vardır ama genel amaç dalları olabildiğince yanlara yayarak hem boyları eşitlemek ki böyle olunca bütün sömekler eşit enerji alır bu da demek ki bütün sömekler ana koladaki sömekler gibi ışıktan iyi faydalanacak, benim scrog tekniğim; auto yetiştiriyorum çiçeğin 1. Haftasının sonlarına doğru çiçeklerle eşit boyda bi file geçiriyorum, ardından her gün düzenli kontrol ederek file arasından yukarı uzanan bi kafa varsa onu aşağıdan geçirip diğer filenin kare bölmesine geçiriyorum; unutulmasın buradaki amaç çiçeği yaymak, bi nevi lst nin kolay ve zahmetsiz versiyonu gibi, bu sıra en alt dallardan işe yaramayan (ışık göreceğini ummadığım) dalları sömekleri çıkartıyorum bu işlemin adına lollipoping deniyor, scrog ve lollipoping olmasa da olur ama iyi olursa mükemmel de olur, herneyse ben çiçeklenme bitene kadar aynı bu teknikle çevreye yayıyorum hem uzunluğu kontrol altına alıyorum hem de ışığın verimini daha iyi alıyorum
 
C

Canna

Guest
Dostum sen bu konuyu foruma danis, ben hic file kullanmam dallari domates baglar gibi tek tek baglarim.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
    H Heisenberg01: ***** * ***** ** ******** hahahaha*** ****** ******** ** ***** ********
    Üst