Ec/ppm hakkında bilgi.. (takvim)

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 26240
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 26240

Guest
Merhaba arkadaşlar okuduğum aydınlatıcı bi makaleyi sizlere çevirdim göz atmanızı öneririm.

• ec ppm su..
Bir su çözeltisi tarafından ne kadar elektrik iletildiğini ölçebilir ve o sudaki iyonik tuzların konsantrasyon seviyesini elde edebiliriz. Sudaki kimyasalların konsantrasyonunu ölçmek için en çok kullanılan ölçekler, elektriksel iletkenlik (EC) ölçekleri ve milyonda parça (ppm) ölçeğidir. Bu sonuncusu aynı zamanda toplam çözünmüş katılar veya TDC ölçeği olarak da adlandırılır. Sulama, buharlaşma ve kökler tarafından besin alımı dahil olmak üzere birçok faktör bir çözeltinin EC (veya ppm) dengesini değiştirebilir. Topraktan veya çözeltiden daha fazla su alındığında, büyüyen substrat az sulanırsa veya sıcak günlerde kurumaya bırakılırsa, EC ölçümü iki veya üç kat daha fazla artacak ve kök bölgesinde fazla tuza neden olacaktır. EC'nin iki katına çıktığı bir durumda, sodyum miktarı muhtemelen musluk suyunda bulunan normal ortalama miktardan dört ila altı kat daha fazla artar. Bitki hücreleri, tuz konsantrasyonu çok yüksek olduğunda ve besin çözeltisinin EC'si arttığında su kaybetmeye başlar. Besin fazlalığının neden olduğu ilk dış sıkıntı belirtisi, yaprakların solmasıdır. Yeşillik büyümesi daha sert, daha koyu ve kırılgan hale gelebilir. Bitkiler büyümeyi durdurur, daha küçük yapraklarla daha kısa kalır. Gevrek yapraklar, yüksek bir EC'nin ürünüdür. Bazı ticari yetiştiriciler, çiçek açan bitkilerine zarar vermeden yeterli miktarda besin pompalayabilirler. Sonuç genellikle çiçeklenme aşamasında bitki dokularındaki tuz fazlalığı nedeniyle sert bir tada sahip meyvelerdir. Tersine, düşük EC'ye neden olan düşük besin konsantrasyonu, köklerden daha fazla su alımını zorlar. Sonuç olarak, yapraklar zayıf ve yumuşak, genellikle daha açık yeşil veya soluk hale gelir. Düşük bir EC koşulu, sistemde halihazırda akan yüksek bir besin konsantrasyonundan daha kolay yeniden dengelenir.

• EC ÖLÇÜMÜ İLE BESİN KONSANTRASYONU NASIL KONTROL EDİLİR?
Yetiştirme amacıyla kullanılan suyun kimyasal analizi her zaman tavsiye edilir. Bu, halihazırda çözeltide bulunan çözünmüş iyonik tuzları gösterecektir. "Sert" su yüksek düzeyde kalsiyum ve magnezyum içerirken "yumuşak" su, besleyici çözeltiye kalsiyum bileşiklerinin eklenmesini gerektirebilecek kadar az iyonik tuza sahiptir. Su analizi mevcut değilse, çözünmüş katıların (iyonik tuzlar) genel konsantrasyonunun bir EC ölçümü şiddetle tavsiye edilir. Çözeltideki çözünmüş katıların seviyesini düzenli olarak izlemek için elektronik bir EC kalemi kullanın. Rezervuardan, yetiştirme ortamından ve akıştan su örnekleri toplanarak iyi bir EC (veya ppm) ölçümü yapılır. EC ve pH'ı aynı anda test etmek, işlemleri optimize etmenin iyi bir yoludur. Bu okumalar her gün aynı saatte alınmalıdır. Her numuneyi temiz bir kavanoza koyun ve numunelerin her birini ölçmek için kalibre edilmiş bir EC metre kullanın. EC ve pH ölçümlerinin sabit kaydını tutun. Normal koşullar altında, büyüyen ortamdaki ve akıştaki EC, rezervuardaki besin çözeltisinden biraz daha yüksek olmalıdır. Yetiştirme ortamından alınan çözeltinin EC'si rezervuardan alınandan daha yüksekse, gübre tuzu birikimi başlamış olabilir. Kenevir bitkileri için gösterge niteliğinde bir EC aralığı vejetatif dönemde; fideler için 0,8-1,3'tür; klonlar için 0.5-1.3; 1.3-1.7. çiçeklenme döneminde 1.2 - 2 ec. Farklı kenevir çeşitleri, önemli ölçüde farklı EC değerleri gerektirebilir.

•EC DÜZEYLERİ NASIL DÜZELTİLİR VE DOĞRU BESİN NASIL SAĞLANIR?
Yetiştirme ortamında ve akışta EC ölçümü çok yüksek olduğunda, bitkiler risk altındadır. Tek önlem, substratı suyla iyice süzmek, seyreltilmiş bir besin solüsyonu eklemek, akıtmak ve yeni dengeli besleyici solüsyonla değiştirmektir. Akış, fazla gübreyi uzaklaştırır. Her sulama döngüsünden sonra besin çözeltisinin en az %20'sinin büyüyen ortamdan boşalmasına izin verin. Bu, tuz birikmesi riskini önemli ölçüde azaltır. EC seviyesini düşürmek için, akışı çözümün %30'una yükseltin. EC'yi yükseltmek için solüsyona daha fazla gübre ekleyin veya besin solüsyonunu değiştirin. Suyun buharlaşması besin konsantrasyonunu arttırır. Bitkiler tarafından emilenin yerini almak için besin çözeltisine düzenli olarak sade su ekleyin. EC'yi günlük olarak ölçün ve besin konsantrasyonunu değişen yetiştirme koşullarına göre ayarlayın. Dış sıcaklık normal seviyelerin üzerine çıktığında EC'yi daima düşürün.

• HİDROPONİK YETİŞTİRMELERDE SU SORUNU
EC (veya ppm) değerleri hidrofonik yetiştiriciler için diğerlerinden çok daha önemlidir. Hidroponik ve aeroponik yetiştirme yöntemleri, kimyasal bileşiklerin ve gübrelenmiş suyun değerlerinin mükemmel kontrolünü gerektiren doğrudan besleme cihazları kullanır. Sorunlardan kaçınmanın en iyi yolu, sulama sistemini boşaltmak ve düzenli olarak taze solüsyon eklemektir. Hazneyi daima dolu tutun ve "doldurma" sırasında haznedeki EC seviyesini korumak için daha fazla gübre ekleyin. Daha küçük rezervuarlar için otomatik doldurma işlevi, dengeli bir besin çözeltisinin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Rezervuarın değiştirilmesi arasında bir saat veya daha fazla süreyle hafif besin solüsyonu ile sisteme liç yapılması, kısa bir süre için bile besin eksikliğini önler. Ters ozmoz filtresi, musluk suyundan iyonik tuzları çıkarabilir. Bu tür temizleme teknolojisi, herhangi bir tuz birikimini filtreleyerek su kalitesini gerçekten iyileştirir, böylece besinlerin kök sistemi tarafından emilimini artırır. Musluk suyunun EC'si 0,3 veya daha yüksekse, besin eklenmeden önce su ters ozmoz filtresi ile arıtılmalıdır. Su kalitesi çok önemlidir ve biraz çalışma gerektirir. Her yetiştirme tekniğinin ve her kenevir çeşidinin optimum büyüme ve çiçeklenme için ideal bir EC aralığına sahip olduğunu daima unutmayın.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
  • kokokoco kokokoco:
    ******* ********
    kokokoco kokokoco: ******* ********
    Üst