Coco Coir Hakkında

slowergrower

Yeni üye
Bu yazıyı başka sayfadan alıntılayarak ve kendi bildiklerimi de ekleyerek paylaşıyorum. Umarım herkes coco hakkında biraz bilgi sahibi olabilir,işin mantığını ve tekniğini kavrayabilir.Topraksız okumalar..

GENEL BİLGİLER


Coco Hindistan cevizi nedir?
Coco coir, hindistancevizi ve kabuğu arasında bulunan lifli tellerdir, hindistancevizi işlemenin bir yan ürünüdür ve son zamanlarda ev bahçıvanları için kullanılabilir hale gelmiştir. Birçok insan kaliteli bir yetiştirme ortamının ne olduğunu keşfediyor ve daha fazla insan kullandıkça daha fazla mağaza bunu stoklayacak!

Coco, yüksek dereceli bir toprağa benziyor ve torbalarda (kullanıma hazır) ve su eklendiğinde genişleyen sıkıştırılmış tuğlalar halinde geliyor.

Coco ve Çevre
Coco Hindistan cevizi, hindistancevizi hasatının bir yan ürünüdür. Atık veya yüksek kaliteli yetiştirme ortamına dönüşebilir. Faydaları hakkında bir beyin fırtınası yok. Bu hikayenin sadece yarısı.

Coco turba yerine geçer. Turba bataklıklarından toplamanın etkilerinin farkında değilseniz, lütfen hızlı bir arama yapın (bunu elbette okuduktan sonra) ve bir alternatifin çevre için iyi olduğunu görmek uzun sürmeyecektir. Coco sadece turba ihtiyacının yerini almakla kalmaz, aynı zamanda daha iyi performans gösterir.


Coco Hidro mi Toprak mı?
Aslında “Topraksız”, her ikisinin bir melezi gibi ve toprak gibi görünse de hidro gibi işlenmesi gerekiyor. Kaliteli hidro veya coco'ya özgü besin maddeleri ve ph, 5.8 ve toprak gibi su kullanın. Her su döngüsünü beslemeniz veya ikisi arasında dönüşümlü olmanız gerekir çünkü coco inert bir ortamdır. Coco için büyüme topraktan daha hızlıdır, ancak hidro kurulumlara eşit veya daha azdır. Buna biraz daha gireceğiz, ama şimdilik sadece bu hidro-toprak olayını anlamak istiyoruz.


Coco ile Büyümek
Coco ile ilgili en güzel şey, etkileyici sonuçlarla çeşitli büyüme stilleriyle çalışabilmesidir. Bu rehber için, tıpkı toprak kullandığınız gibi, iyi el sulamaya odaklanacağız. İyi bir karışım eşit parça coco ve perlit, bu oranla en iyi büyüme oranlarına sahip oldum. Aşağı düşüş, bu kadar havadar bir karışım olduğu için daha sık sulama gerektirecektir. Normalde karışımlar için kabaca% 70 koko ve %30 perlit kullanıyorum, harika bir oran ve çok iyi performans gösteriyor.

Coco kendi başına iyi performans gösterir ve sulama konusunda çok affedicidir. % 100 coco bitkileri sulamaya çalıştım ve başarısız oldum. Bana göre perlit olmadan biraz daha yavaş büyüyorlar.

Coco'nun damla ve fitil tipi kurulumlarla son derece iyi çalıştığı belirtilmelidir. Coco sel tablolarıyla kullanılabilir, ancak döngüler kısa olmalı ve günde en fazla bir veya iki kez gübrelenmelidir.Taşyünü yerine de kullanabileceğiniz koko küpleri var. Coco nadiren yosun yetiştirir.

Yine, bu rehber için el sulama yöntemine odaklanacağız.

[attachment=2085]


Coco ile Büyümeye Hazırlanma
Coco, toprak gibi göründüğünde ve hareket ettiğinde garip olan hidro bir düşünme tarzı gerektirir. Bununla birlikte, temel büyüme kitiniz bir hidro kurulumla tamamen aynı olmalıdır. Ph her şeydir, bir TDS veya EC metre olmadan gidebilirsiniz, ancak iyi bir PH metre bir gerekliliktir, mazeret yok! Bütçe en az 150-300TL arasında,bir ot için çok para ödemek mantık içinde değil. Ölçüm cihazı ile ayrıca bir kalibrasyon / depolama çözümüne ihtiyacınız vardır. Sayaçların en az ayda bir kez kontrol edilmesi gerekir. Herhangi bir şekilde ph'ı atlamayın.

Başarılı bir büyüme için temel bir kit, bu Coco Nutrients'e benzeyecek.Fakat bunların bir kaçı türkiye'de bulunmadığı için alternatif olarak slicat kullanılabilir.Ben kuru maxibloom bütün büyüme evrelerinde kullanıyorum. Galon başına 6 gram yeterli oluyor.
[attachment=2086]
Bununla birlikte, herhangi bir hidroponik besin kullanabilirsiniz. Coco'ya özgü besinleri kullanmıyorsanız, özellikle arıtılmış veya damıtılmış su kullanıyorsanız, kokonun sahip olduğu kalsiyum sorununu düzeltmek için CalMag veya Epsom tuzu veya eşdeğer bir takviye kullanmanız gerekecektir. Şişedeki talimatları izleyin ve her besin maddesi kullandığınızda ekleyin.

Coco Sulama

Sulama kokusu söz konusu olduğunda, kimin dinlediğinize bağlı olarak bile korkutucu olsa bile biraz karışıklık var gibi görünüyor. Sana çok basit olduğunu söylemek için buradayım. İlk önce, hafif tencere kullanın, bazı ağır malzeme konteyneri almayın, düz plastik delikli saksılar harika çalışıyor, kovalar veya çantalar iyi çalışıyor, akıllı tencere de gayet iyi. Tencereyi kaldırırsanız, ne kadar hafif olduğunu sulamaya ihtiyacı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Tencerenin yarısından az dolduğunu hissederek, yarım ağırlığı hissederek yargılamayı öğrenin. Bu kaldırma tekniğini gündelik tekrarlayın,Bu iki haftanın sonunda bir profesyonel olacaksın.



Bu elbette bir file kullanırken bir sorun yaratıyor. Bir scrog kurulumu tasarlarken, bitki yerinde iken yıkamanız gerektiğini ve normalde çok fazla sorun yaşamadan ağırlığı hissetmek için yeterince kaldırabileceğinizi unutmayın.



İç mekanlarda, normal olarak bitkiler 1 ila 5 galonluk kaplarda sulamalar arasında 1-3 gün sürebilir. Genç bitkiler sulamalar arasında 5 ila 7 gün sürebilir. 10 ila 15 galonluk kaplar 10 ila 14 gün sürebilir. Dış büyümeler, topraktan daha sık ve perlitle karıştırırsanız daha da fazla program gerektirir. Çiçeklenme başladığında, su tüketimi artacaktır ve bitki ve konteyner büyüklüğünü hesaba kattığınızda günlük sulama yapıyor olabilirsiniz. Bu toprak çizelgesine çok benziyor olabilir ve bu hemen hemen doğru. Son günü bir hesaplama olarak kullanıyorsanız, birden fazla bitkinin sulamasını planlamak karmaşıklaşabilir. Bu yüzden kaldırma yöntemini kullanmak çok kullanışlıdır. Bir süre sonra, 2 veya 3 güne kadar bir bitkinin basit bir 2 saniyelik asansörle sulamaya ihtiyacı olacağını tahmin edebilirsiniz.



Biraz akıntı görmek  için yeterli su verin, özellikle de nütler karıştırıldığında. Sade su ile asla beslenmeyin.Coco çok kolay yıkanır.Coco'da fazla gübreleme yaptığınızda düşün besin dozu ile yıkayın. 


Coco, damla sulamalarına özellikle iyi yanıt verir
[attachment=2087]


Besinlerle Coco Sulama
Toprak gibi, ortamı beslersiniz ve ortam bitkiyi besler. Coco'nun toprak gibi besinleri yoktur, bu nedenle bitkiniz sebze aşamasına girdiğinde kökler oluştuğunda (1. yaprak kümesini gördüğünüzde), beslenme zamanı.

Ne sıklıkta beslenmeniz gerektiğini anlamanız gereken bir şey, kimsenin size söylemesinin bir yolu yoktur ve bu, biraz büyüme deneyiminin çok yardımcı olduğu yerdir. Gerilme, ışıklandırma, kap büyüklüğü, değişiklikler gibi faktörlerin tümü yem programınızı etkileyebilir. Sunabileceğim en iyi yaklaşım, çok temel bir taban çizgisi kullanmak ve gerektiğinde ayarlama yapmak veya besinlerinizin talimatlarını daha düşük bir dozajda takip etmek ve uygun gördüğünüzde artırmaktır. Henüz yanmamış talimatlar verilen şişelenmiş besin maddelerini  kullanmadım. Her zaman kendim bitkimin ihtiyacı kadar beslenirim.

Genel bir taban çizgisi yaklaşımı hidro ile aynı olacaktır. Bir DWC kurulumunda olduğu gibi, yaklaşık 150-300ppm ile filizlendikten yaklaşık iki hafta sonra beslemeye başlayın. Bunu her sulama yapın ve bitkinizi izleyin. Aç görünüyorsa beslemeyi deneyin. Her beslenmede aşağıdan %15 %20 akış sağlayın. Kaptın bu işi. Onu çevirmeniz gerekiyor ve yetiştirdiğiniz her bitki farklı olabilir. Birkaç hafta sonra 400-600ppm'ye, daha sonra 800-1000ppm'ye kadar yükselin. Ben nadiren 900 ppm'in üzerine çıkıyorum. Coco sık düşük beslemeleri sever, ancak gerektiğinde sertçe vurabilirsiniz. Eğer fazla ppm ile beslenip akışınızda ppm yükse çıkıyorsa bir sifon sizi iyi durumda geri getirmelidir.

Bu biraz zor gelebilir, ancak özellikle elinizin altında birkaç hafta geçtikten sonra, göründüğü kadar kötü değil. Coco, geniş bant internet bağlantısı gibi besinleri çok hızlı bir şekilde emebilir ve serbest bırakabilir. Bu, bitkilerin kakaoda çok iyi büyümesinin bir nedenidir, yüksek CEC oranı, bitkiye istediği zaman bol miktarda gıda sağlar.

Ben çok bir besleme ve sulama günlüğü tutmanızı öneririz. Bu, beslemeniz gerekip gerekmediği konusunda sorun gidermeye veya belirlemeye çalışırken çok büyük bir yardımdır. Yeni başlayanlar, aynı anda farklı suşlar yetiştirmeye çalışmanın aksine, aynı anda bir suşa yapışmalıdır. Tüm bitkilerinizin aynı programa sahip olması bir nimettir, mümkünse yararlanın.


PH ve Coco
Çoğu coco 5.5 - 6.5 çıtasından çıkar, bu ot için harika! Coco her iki şekilde de çok affedicidir, ancak büyüme 6,5'in üzerinde gerçekten yavaşlar.Solüsyonunuzun pH'ını daima 6.0'a ayarlayın ve daima kaçışınızı kontrol edin. Eğer kaçış 5,5 ila 6,5 aralığındaysa iyisin. Bu aralığın dışındaysa, kök bölgesinde potansiyel bir sorun yaşayabilirsiniz.PH için GH damlalarını kullanıyorum. Damlalar sizi istediğiniz yere yeterince yaklaştırıyor,flakonda sararırsa iyi. Şişe üzerindeki renkleri biraz kapalı buldum, bu yüzden referans için bu renk tablosunu kullanıyorum.
 


Coco Sorunları
Cehennemsiz Cennet olamaz, bu yüzden coco ile dikkat edilmesi gereken sorunlara bakalım. Öncelikle şunu söyleyeyim, sorunlar küçük ve kolayca düzeltilebilir. Ve mutlaka bir sorun olmasa da, kokonun pahalı tarafta biraz olabileceğini belirtmeliyim. Şahsen bunun büyük bir şey olduğunu düşünmüyorum, ama aynı şekilde bahsettiğimi düşündüm. Dürüst olmak gerekirse iyi topraklardan daha pahalı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca, para rüzgar gibidir, sadece hareket ederken hissedersiniz.


Kalsiyum- Tüm koko yetiştiriciliğimde yaşadığım tek gerçek sorun kalsiyum eksikliğidir. Bu iyi belgelenmiş bir kakao özelliğidir, onu emmeye ve bitkinin ihtiyaç duyduğu miktarda serbest bırakmaya eğilimlidir. Birçok kokoya özgü besin, ürünlerinin bunu düzelttiğini iddia ediyor ve bazılarının bunu yaptığını düşünüyorum. Ama size hepsinin yapmadığını söyleyebilirim.

İster koza özel besin ister standart hidro gübre kullanıyor olun, ek kalsiyum gereklidir.CalMag çok yaygın ve önerilen bir çözümdür. İyi çalışıyor. Bitkileriniz çabuk yanıt verdiği için sorunların üstesinden çabuk geleceksiniz.
Bir kalsiyum eksikliği başladığında, bir düzeltme uygulandıktan sonra bile bozulmaya devam edecektir. Bu son derece sinir bozucu bir çile ve şiddetli eylemler almanızı kandırır çünkü hiçbir şey işe yaramıyor gibi görünüyor. Sakin kalırsanız, yapraklarınızın bok gibi görünmesini ve onları öldürmekten başka bir şeyi etkilemediğini göreceksiniz.Tomurcuklar çoğunlukla etkilenmemiş gibi görünüyor olacak.

Kalsiyum eksikliği, eşekte problemden çok bir ağrıdır, ancak genellikle küçük pas lekeleri ile başlar
[attachment=2088]

Magnezyum- Ağır besleyiciler coco'da çok fazla magnezyum tüketiyor gibi görünüyor, orta besleyiciler bile bir büyüme hamlesine çarparsa biraz tüketebilirler. Bir eksiklik fark ederseniz, bir miktar CalMag (galon başına 5-10 ml) veya epsom tuzu (galon başına 1-4 çay kaşığı) ile hızlı bir şekilde tedavi edin. Bir eksikliği tedavi ederken, ilk uygulama ile sertçe vurun, ardından sonraki birkaç besleme için dozu 1/2 oranında düşürün.(Yani yarı yarıya)

Magnezyum eksiklikleri normalde alt yapraklarda başlar. Yaprağın geri kalanı sararır ve kloroz gösterirken damarlar yeşil kalır. Yapraklar sonunda kıvrılır ve ölür. Etkilenen yaprakların kenarları kuru ve gevrek hissedilir. Eksiklik devam ettikçe alt yapraklardan orta ve üst yarıya doğru hareket eder. Sonunda büyüyen sürgünler soluk yeşilden beyaz renge dönüşür. Saplar ve yaprak sapları mor bir renk alabilir.

Çok fazla mag problemim olmadı, ama her zaman CalMag veya epsom tuzu ile destekledim. 

Magnezyum eksiklikleri çirkin yüzlerini çeşitli şekillerde gösterebilir, bu en yaygın olanıdır. Üst yapraklarda tako kıvrılmasına dikkat edin, magnezyum eksikliği buna neden olabilir.
[attachment=2088]

Tuz Oluşumu- Coco tuzu tutar ve çoğu kimyasal nute mineral tuzlardan türetildiğinden, kökler meyve sularını emdiğinde kokta içinde tuz birikintileri bırakırlar. Bu tuzlar yapraklarda her türlü hasara neden olur, çünkü su ortamdan geçerken ph salınımını yaparlar.

İyi haber, kokonun topraktan iki kat daha kolay akmasıdır.

Coco Hard'ı su üzerinde kullanmanın faydaları

- Hindistan cevizi hindistan cevizi yetiştiriciliğinin en etkileyici özelliklerinden biri, kök bölgesine sağlanan havalandırma ve yapı seviyesidir.Temel olarak, çok fazla su sağlarsanız, sadece kabın dibini boşaltır ve su loglu olmaz (anaerobik). Hindistan cevizi lifleri, örneğin turbadakinden çok daha sert ve daha kalındır. Bu, drenaj için daha fazla hava boşluğunun mevcut olduğu ve köklere ve toprak ömrüne daha fazla hava sağlandığı anlamına gelir.

Hindistan cevizi lifi büyüme süresince kompakt olmaz. Olan şey, turba liflerinin sulama kuvvetinden, tuzlu koşullardan ve ortamı sıkıştıran köklerden aşınmasıdır. Bu, kök bölgesindeki değerli hava boşluğunun mahsulünü soyuyor ve drenaj engellendiğinden tuz birikimini arttırıyor. Hindistan cevizi lifi ile, fiziksel olarak daha kaba liflerde bulunan yüksek lignin ve selüloz içeriği nedeniyle, kırpma ortamının üzerinde büyüyen ortamın sıkışması çok azdır. Konteyner yetiştirilen ürünlerde çok az sıkıştırma görülür. Bitkiler sadece ilk birkaç haftada değil, tüm ürün boyunca sudan havaya en uygun oranlar alırlar.

Daha az zararlı!- İçeride toprağı kullanırken örümcek akarlarıyla bir lanetim var. Diğer pek çok toprak zararlısı da dahil olmak üzere, koko ile çok daha az şansınız var. Bağışık değilsin, sadece daha güvenli.Zararlılardan toprağa göre daha uzaksınız.

Etkileyici Büyüme - Coco yetiştiricilerinden duyduğum en yaygın yorum fantastik büyüme oranı. Bunun çeşitli nedenleri vardır ve biriken etki güçlü bitkiler ve büyük tomurcuklardır.


Genel olarak bahsetmek gerekirse. Coco ile filizlendikten sonra her gün besleyebilir patlayıcı büyümeyi keyifle seyredebilirsiniz. Eğer buna pek vaktiniz yoksa bir otomatik sulama sistemi kurabilir,kurduğunuz bu sistemi hava taşı ile oksijen bakımından zenginleştirebilirsiniz. Kurulum için bütçeniz yok ise 5 galonluk yani 20litrelik saksılar alıp 3-4 günde akış yapacak şekilde besleyebilirsiniz. Unutmayın koko'nun üst yüzeyi asla kuru kalmamalı. Bitkileriniz coco ile her zaman aç. 
 

Tunç

Kıdemli Üye
Bez saksıya toprak koyarak coco dan daha büyük hasatlar alanlar var. Hem coco kadar sürekli sulamaya zaman harcamıyorlar
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    ****** ********* ******** ****** ******* **** ******** ********* ******* ****** ******** ********** ***** ***** ***** ******** ********* ******** ********* ********** ****** ***** ** hahahaha**** ********* *** ****** ***** ***** ***** ***** ***** * ***** ******** ***** ******** ***** ******* * *** **** ******** ***** ****** ***** ******* ***** * **** ******** **** ***
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    ***** ********* hahahaha ***** ********* ********
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    ***** * **** * **** ******** *****
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    ****** ******* ****** ********* ********* ********** ** * ***** ***** hahahaha **** **** ****** ******* ***** **
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    ***** **** ***** hahahaha** ***** ******* ********* ***** ***** ***** ******* ***** ***** ***** ****** **
  • S SuperKafa:
    * ****** ** *** ****** hahahaha** ********* **** hahahaha* ********** ** ********* ******* ********* ***** ***** ******** ****** hahahaha* ** ********* hahahaha****** * **** ***** ********* ** ***** ****** *****
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    * ****** ** *** ****** hahahaha** ********* **** hahahaha* ********** ** ********* ******* ********* ***** ***** ******** ****** hahahaha* ** ********* hahahaha****** * **** ***** ********* ** ***** ****** ***** ******** *** ****** ** *****
  • S SuperKafa:
    ** ******* ***** ** *** ****** ** **** ****** hahahaha* ** ********* ***** ****** ******* ******* ******* **
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    hahahaha ****** **
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    hahahaha* *** ******** ***** ** hahahaha* ****** *** *****
  • S SuperKafa:
    ******* hahahaha* ******** ** ***** ********* ***** ********* ******* ******* ***** ** **** hahahaha* ********* ********* ** *** ** *** ********** ******* ******* **
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    ********* **** ***** ***** * ******* *** ***** ***** ********* ***** * ****** ***** hahahaha ********** ***** ***** *** ***** ******* *** ***** ***** ***** **** ***** ****** ********** ******** ***** ***** ***** ***** ** *****
  • S SuperKafa:
    *** **** ******* **** ******* *** hahahaha **** ******** hahahaha**** ****** **** **** **** hahahaha**
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    *** ******** *** ****** ** **** ******* *****
  • S SuperKafa:
    ****** ** ******** ***** ****** ** ****** ********** ****
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    ******* **** hahahaha* ** *****
  • S SuperKafa:
    * ******** * **** ** **** **** ******* *** ****** ******** ****** ********* *** ********* ******** hahahaha** ***** hahahaha ******** **********
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    * ******** * **** ** **** **** ******* *** ****** ******** ****** ********* *** ********* ******** hahahaha** ***** hahahaha ******** ********** **** ****** ***** *****
  • S SuperKafa:
    *** **** ********** * ***** *** ***
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    ******** ** ****** ****** *******
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    * ** *** ****** *** *** ******
  • S SuperKafa:
    * ** ****** ****** *** ****** ****** hahahaha* ********* ****** hahahaha* *********
  • S SuperKafa:
    ****** * ** *** ******** ****** ***
    +1
  • S SuperKafa:
    ******** ********* hahahaha*** ****** ******
    +1
  • ErdemRS6 ErdemRS6:
    ********* ****** **
    ErdemRS6 ErdemRS6: ********* ****** **
    Üst