husyn
Doktor
Merhaba Arkadaşlar,
Az önce fermante ettiğim Japon şarabı, ve kafamı iyi güzel etti beyendim, tadıda önce yaptığım şaraplardan çok daha iyidi ve tarifi.
Malzemeler;
2 su bardağı kırık pirinç,
1600g şerek,
8 litre temiz su,
2-3 çay kaşığı turbo maya ve besini,
Yapılışı;
8 litre suyu kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra kırık pirinçimizi ilave ediyoruz, 3 dk pirinçi kaynatıyoruz sonra acağı ateşi kapatıyoruz ardından şekerimizi ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz, ve sonra soğumaya bırakıyoruz 28 derece iyidir, bu sıcaklıkta 10Lt ped şişe kabımıza alıyoruz pirinçle beraber, herşey dahil. İşte 25-28 derecelerde iken mayalıyoruz ve ağzını kapatıyoruz yani Hava Kilitli ile, bu kadar 2-3 hafta içinde harız.
Bakkalda bulamayacapınız ürünler; (hava kilidini kendinizde yapa bilirsiniz tabi)
Not: mayanın üzerinde yazanı boşverin siz en fazla 3 çay kaşığı ekleğin onlar çoğalıyorlar zaten, ama önceden 1 su bardağına 25-28 derecede su doldurun ve 5-10 küp şeker çıvarı içinde eritin ve turbo mayadan 3 çay kaşığı ekleğin, hafif karıştırın ve bekleyin mayalar bardağın her yerine dağılana kadar bu yaklaşık 10-15dk sürer 20dk üzerine çıkmayın çoğattığımız gibide ölmesinler.
Maya besinini, mayaladıktan sonra hiçbir şey yapmadan direk şerbetin yani bidonun içene döküyoruz işte eklediğiniz maya kadar ekleğin, dengeli kullanmakta fayda var sonraki için.
5lt bidona 4lt - 10lt bidona 8lt - 20lt bidona 18lt. buna göre hesaplayın tadı mükemmel oluyor. Saygılar,
Size bu konu hakkında bir video bu adamın yaptığıda güzel ama mayayı benim dediğimden alın ve yapın,
Az önce fermante ettiğim Japon şarabı, ve kafamı iyi güzel etti beyendim, tadıda önce yaptığım şaraplardan çok daha iyidi ve tarifi.
Malzemeler;
2 su bardağı kırık pirinç,
1600g şerek,
8 litre temiz su,
2-3 çay kaşığı turbo maya ve besini,
Yapılışı;
8 litre suyu kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra kırık pirinçimizi ilave ediyoruz, 3 dk pirinçi kaynatıyoruz sonra acağı ateşi kapatıyoruz ardından şekerimizi ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz, ve sonra soğumaya bırakıyoruz 28 derece iyidir, bu sıcaklıkta 10Lt ped şişe kabımıza alıyoruz pirinçle beraber, herşey dahil. İşte 25-28 derecelerde iken mayalıyoruz ve ağzını kapatıyoruz yani Hava Kilitli ile, bu kadar 2-3 hafta içinde harız.
Bakkalda bulamayacapınız ürünler; (hava kilidini kendinizde yapa bilirsiniz tabi)
Alfasol Turbo 100 Maya + Maya Besini Seti | katkideposu.com
Alfasol Turbo maya ve Maya besini seti Kısa sürede yüksek alkol oranı elde etmek ve kaliteli bir damıtma için etkin bir fermantasyon sağlar. Ortam koşullarına ve şeker miktarına göre %15-20 arası alkol elde edilir.
www.katkideposu.com
Hava Kilidi Seti
Hava Kilidi Seti: Damacana ağzına uygun hava kilidi.5 litre ve 10 litre için uygundur. Ayrıca 19 litre damacana içinde uygundur.
www.katkideposu.com
Not: mayanın üzerinde yazanı boşverin siz en fazla 3 çay kaşığı ekleğin onlar çoğalıyorlar zaten, ama önceden 1 su bardağına 25-28 derecede su doldurun ve 5-10 küp şeker çıvarı içinde eritin ve turbo mayadan 3 çay kaşığı ekleğin, hafif karıştırın ve bekleyin mayalar bardağın her yerine dağılana kadar bu yaklaşık 10-15dk sürer 20dk üzerine çıkmayın çoğattığımız gibide ölmesinler.
Maya besinini, mayaladıktan sonra hiçbir şey yapmadan direk şerbetin yani bidonun içene döküyoruz işte eklediğiniz maya kadar ekleğin, dengeli kullanmakta fayda var sonraki için.
5lt bidona 4lt - 10lt bidona 8lt - 20lt bidona 18lt. buna göre hesaplayın tadı mükemmel oluyor. Saygılar,
Size bu konu hakkında bir video bu adamın yaptığıda güzel ama mayayı benim dediğimden alın ve yapın,
Son düzenleme: