Dostum çok açık net ve belgeli faydalı bir paylaşım olmuş eline sağlık peki çiçek dönemine geçtikten sonra ben bloom gübreleri kullanıyorum gübre suyunun içinemi katmak gerek yoksa boş sulama suyunamı katmamızı onerirsinKeçiboynuzu'nun Kullanım Amacı;
1-) Erken çiçeklenmeye teşvik eder. 12/12 ışık periyoduna geçildikten sonra çiçeklenmeye geçiş süresini kolaylaştırır ve hızlandırır.
2-) Çiçek arttırıcı (Bloom Booster) özelliği vardır. Bitkide çiçeklenmeyi teşvik ettiği için çiçek arttırıcı özelliği vardır. Doğal Fosfor(P), Potasyum(K), Kalsiyum(Ca), Magnezyum(Mg), Demir(Fe) ve Çinko(Zn) kaynağıdır. Çiçek döneminde extra besin takviyesi sağlayarak, yapılan araştırmalar neticesinde; Özellikle bitki boyunu, bitki başına oluşan çiçek ve meyve sayısını arttırdığı gözlemlenmiştir.
3-) Çiftçiler tarafından toprağı yenilemek ve zenginleştirmek için kullanılır. (Humik Asit tarzı) Toprağın PH ını dengeler.
4-) İçerisinde ki şeker melas ta olduğu gibi toprak altı yaşamı besler. Eğer toprakaltı yaşamınız aktif değilse fazla kullanımı toprakta kalıplaşmaya sebep olabilir. Bu yüzden fazla aşırıya kaçmadan dozajında kullanmak gerekir.
5-) Aroma vermek için kullanımına konusuna gelince hikayeden ibarettir. Her meyvenin her çiçeğin kendine has aroması ve kokusu vardır. Eğer öyle olsaydı kullanılan her üründe keçiboynuzu aroması alırdınız. (Örnek olarak; domates, biber, salatalık, elma, armut vs.)
Örnek olarak hiç kimse Super Lemon Haze genetiğinde bulunan, Limon aromasını ve tadını kaybetmek istemez. Ayrıca keçiboynuzu haricinde dut ve üzüm pekmezi ilavelerinde bu meyvelerin tadı kenevirin aromasını geçer ve aroma değişirdi.
Güncelleme : Keçiboynuzu özü içeriğinde bulunan Fosfor, Potasyum, Magnezyum, Kalsiyum, Demir, Çinko gibi bir çok element ve mineral içeriği için analiz ve araştırmalar;
http://acikerisim.nku.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.11776/4228/671266.pdf?sequence=1 sayfa 18
https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2310683 sayfa 10
http://acikerisim.akdeniz.edu.tr/bitstream/handle/123456789/3034/?sequence=1&isAllowed=y sayfa 26
Ayrıca ;
http://acikerisim.akdeniz.edu.tr/bitstream/handle/123456789/3034/?sequence=1&isAllowed=y sayfa 34 ve 35 de biyo-gübre olarak kullanıldığında özellikle bitki boyu ve bitki başına oluşan çiçek ve meyve sayılarını arttırdığı belirlenmiş.
Tarımda sadece keçiboynuzu özü/pekmezi kullanarak seneler önce erken çiçeklendirme ve meyve elde edip zengin olan arkadaşın haberleri :
"Mersin'in Anamur İlçesi'nde, 3 üniversite bitirdikten sonra iş bulamayan 35 yaşındaki Sabit Toru, alternatif tarıma yönelerek yetiştirdiği fidelere keçiboynuzu pekmezi dökerek erken ürün vermesini sağladı."
3 diploması var keçiboynuzu satıyor
Mersin'in Anamur İlçesi'nde, 3 üniversite bitirdikten sonra iş bulamayan 35 yaşındaki Sabit Toru, alternatif tarıma yönelerek yetiştirdiği fidelere keçiboynuzu pekmezi dökerek erken ürün vermesini sağladı.www.sozcu.com.tr3 Diplomalı Çiftçi, Keçiboynuzu Dopingiyle Kârını Katlayacak
Mersin'de 3 üniversite bitirip iş bulamayan Sabit Toru, yetiştirdiği fidelerine keçiboynuzu pekmezi dökerek erken ürün vermesini sağladı.www.haberler.com3 Üniversite Bitirip İşsiz Kalınca Sıra Dışı Bir Yöntemle Kazancını Katlayan Çiftçi - Yemek.com
Tarlasındaki ürünlere farklı bir yöntem uygulayarak başarıyı yakalayan ve bu sayede kazancını katlamaya başlayan çiftçi Sabit Toru ile tanışın.yemek.com
Keçiboynuzu Özü kullanımın tavsiye edilmesi, Pekmezde ki gibi içerisinde koruyucu madde, sülfür gibi içerikler bulunmadığından toprakaltında ki mikrobiyal yaşama zarar vermez. Pekmezlerde genelde raf ömrü uzaması ve içerisinde bakteri üremesini engellemek için koruyucu maddeler eklenir. Pekmezlerde ki koruyucu maddeler ve sülfür toprakaltı yaşamına zarar verir. Organik Tarım için en doğal katkısız ürünleri kullanmak her zaman daha iyi sonuçlar verir.
Araştırmalar neticesinde, melas ve diğer pekmez türlerinden farklı olarak Keçiboynuzu özünün extra etkileri ve faydaları belirtilmiştir. Keçiboynuzu Özü tek başına Organik gübre olarak kullanıldığı gibi diğer gübrelere ek olarak çiçeklenme döneminde takviye olarak, çiçek ve meyve artışı sağlamak için kullanılabilir.
Sağolasın faydası olur inşaAllah. Keçiboynuzu asidik bir yapıya sahip (meyve asitleri gibi) bu yüzden eklendiğinde phı bir miktar düşürüyor. Gübrelerle karıştırıldığında PH ın çok düşmemesine dikkat etmek lazım. Boş sulama yaparken biraz ekleyip PH'ı düşürüyorum boş sulamalarda kullanıyorum. İkisi de olur nasıl kolayına geliyorsa.Dostum çok açık net ve belgeli faydalı bir paylaşım olmuş eline sağlık peki çiçek dönemine geçtikten sonra ben bloom gübreleri kullanıyorum gübre suyunun içinemi katmak gerek yoksa boş sulama suyunamı katmamızı onerirsin
Soğum sıkım özler aktarlarda daha çeşitli bulunur. Bazı markaların ürünlerinde içerik bildirimi analizi yok yazılmamış o markalara güvenemiyorum. Alırken Şişe/kutu üzerinde Besin değerleri ile birlikte mineral ve vitamin içeriklerinin miktarlarının listelendiği ürünleri seçmek daha mantıklı. Ya daHangi marka ve nereden alacağız yada link felan varmı ? Orjinal olmayan hileleri ürünler yarar değil zarar verebilir. Hangisi güvenilir anlamında soruyorum ?
Bro çiçektemi vermeye başlicagaz ne kadar verelim 1 yemek kaşığı yeterli miKeçiboynuzu'nun Kullanım Amacı;
1-) Erken çiçeklenmeye teşvik eder. 12/12 ışık periyoduna geçildikten sonra çiçeklenmeye geçiş süresini kolaylaştırır ve hızlandırır.
2-) Çiçek arttırıcı (Bloom Booster) özelliği vardır. Bitkide çiçeklenmeyi teşvik ettiği için çiçek arttırıcı özelliği vardır. Doğal Fosfor(P), Potasyum(K), Kalsiyum(Ca), Magnezyum(Mg), Demir(Fe) ve Çinko(Zn) kaynağıdır. Çiçek döneminde extra besin takviyesi sağlayarak, yapılan araştırmalar neticesinde; Özellikle bitki boyunu, bitki başına oluşan çiçek ve meyve sayısını arttırdığı gözlemlenmiştir.
3-) Çiftçiler tarafından toprağı yenilemek ve zenginleştirmek için kullanılır. (Humik Asit tarzı) Toprağın PH ını dengeler.
4-) İçerisinde ki şeker melas ta olduğu gibi toprak altı yaşamı besler. Eğer toprakaltı yaşamınız aktif değilse fazla kullanımı toprakta kalıplaşmaya sebep olabilir. Bu yüzden fazla aşırıya kaçmadan dozajında kullanmak gerekir.
5-) Aroma vermek için kullanımına konusuna gelince hikayeden ibarettir. Her meyvenin her çiçeğin kendine has aroması ve kokusu vardır. Eğer öyle olsaydı kullanılan her üründe keçiboynuzu aroması alırdınız. (Örnek olarak; domates, biber, salatalık, elma, armut vs.)
Örnek olarak hiç kimse Super Lemon Haze genetiğinde bulunan, Limon aromasını ve tadını kaybetmek istemez. Ayrıca keçiboynuzu haricinde dut ve üzüm pekmezi ilavelerinde bu meyvelerin tadı kenevirin aromasını geçer ve aroma değişirdi.
Güncelleme : Keçiboynuzu özü içeriğinde bulunan Fosfor, Potasyum, Magnezyum, Kalsiyum, Demir, Çinko gibi bir çok element ve mineral içeriği için analiz ve araştırmalar;
http://acikerisim.nku.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.11776/4228/671266.pdf?sequence=1 sayfa 18
https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2310683 sayfa 10
http://acikerisim.akdeniz.edu.tr/bitstream/handle/123456789/3034/?sequence=1&isAllowed=y sayfa 26
Ayrıca ;
http://acikerisim.akdeniz.edu.tr/bitstream/handle/123456789/3034/?sequence=1&isAllowed=y sayfa 34 ve 35 de biyo-gübre olarak kullanıldığında özellikle bitki boyu ve bitki başına oluşan çiçek ve meyve sayılarını arttırdığı belirlenmiş.
Tarımda sadece keçiboynuzu özü/pekmezi kullanarak seneler önce erken çiçeklendirme ve meyve elde edip zengin olan arkadaşın haberleri :
"Mersin'in Anamur İlçesi'nde, 3 üniversite bitirdikten sonra iş bulamayan 35 yaşındaki Sabit Toru, alternatif tarıma yönelerek yetiştirdiği fidelere keçiboynuzu pekmezi dökerek erken ürün vermesini sağladı."
3 diploması var keçiboynuzu satıyor
Mersin'in Anamur İlçesi'nde, 3 üniversite bitirdikten sonra iş bulamayan 35 yaşındaki Sabit Toru, alternatif tarıma yönelerek yetiştirdiği fidelere keçiboynuzu pekmezi dökerek erken ürün vermesini sağladı.www.sozcu.com.tr3 Diplomalı Çiftçi, Keçiboynuzu Dopingiyle Kârını Katlayacak
Mersin'de 3 üniversite bitirip iş bulamayan Sabit Toru, yetiştirdiği fidelerine keçiboynuzu pekmezi dökerek erken ürün vermesini sağladı.www.haberler.com3 Üniversite Bitirip İşsiz Kalınca Sıra Dışı Bir Yöntemle Kazancını Katlayan Çiftçi - Yemek.com
Tarlasındaki ürünlere farklı bir yöntem uygulayarak başarıyı yakalayan ve bu sayede kazancını katlamaya başlayan çiftçi Sabit Toru ile tanışın.yemek.com
Keçiboynuzu Özü kullanımın tavsiye edilmesi, Pekmezde ki gibi içerisinde koruyucu madde, sülfür gibi içerikler bulunmadığından toprakaltında ki mikrobiyal yaşama zarar vermez. Pekmezlerde genelde raf ömrü uzaması ve içerisinde bakteri üremesini engellemek için koruyucu maddeler eklenir. Pekmezlerde ki koruyucu maddeler ve sülfür toprakaltı yaşamına zarar verir. Organik Tarım için en doğal katkısız ürünleri kullanmak her zaman daha iyi sonuçlar verir.
Araştırmalar neticesinde, melas ve diğer pekmez türlerinden farklı olarak Keçiboynuzu özünün extra etkileri ve faydaları belirtilmiştir. Keçiboynuzu Özü tek başına Organik gübre olarak kullanıldığı gibi diğer gübrelere ek olarak çiçeklenme döneminde takviye olarak, çiçek ve meyve artışı sağlamak için kullanılabilir.
Mikoriza ve çeşitli bakteriler kullanılmıyorsa oran 1lt suya 1 tatlı kaşığı. Nedeni ise; üründen gelen şeker içeriği topraklatı yaşam yoğun değilse tüketilmesi uzun süreceğinden sonra ki vermelerde birikme olabilir toprakta kalıplaşma yapabilir. Bu yüzden dozajı az tutuyoruz. Eğer Mikoriza veya Bakteriyel döngümüz sağlam ise şeker çok daha çabuk tüketileceğinden oranı 1lt suya 1 yemek kaşığı ve saksı büyüklüğüne göre daha da arttırabiliriz.Bro çiçektemi vermeye başlicagaz ne kadar verelim 1 yemek kaşığı yeterli mi
hayır sadece eklediğin öz bir miktar daha phı düşürür ona dikkat et çok düşmüşmü diye ya da çok az daha su eklersin üzerine dengelerLt / 1 tatlı kaşığı başladım boş sulamada diğer kullandığım biobizz bloom ve biobizz grow veriyorum lt / 3 ml bunlarda bi değişikliğe gitmem gerekirmi üstad. @Xcd
Anladım üstadım teşekkür ederim.hayır sadece eklediğin öz bir miktar daha phı düşürür ona dikkat et çok düşmüşmü diye ya da çok az daha su eklersin üzerine dengeler
Kanka peki auto da ilk kecili suyu hangi evrede vermek gerekir ? Ilk pistilleri gordugumuzde versek iyimi meselaMikoriza ve çeşitli bakteriler kullanılmıyorsa oran 1lt suya 1 tatlı kaşığı. Nedeni ise; üründen gelen şeker içeriği topraklatı yaşam yoğun değilse tüketilmesi uzun süreceğinden sonra ki vermelerde birikme olabilir toprakta kalıplaşma yapabilir. Bu yüzden dozajı az tutuyoruz. Eğer Mikoriza veya Bakteriyel döngümüz sağlam ise şeker çok daha çabuk tüketileceğinden oranı 1lt suya 1 yemek kaşığı ve saksı büyüklüğüne göre daha da arttırabiliriz.
o bir DoktorO bir astral
güzel olur evetKanka peki auto da ilk kecili suyu hangi evrede vermek gerekir ? Ilk pistilleri gordugumuzde versek iyimi mesela
üstad bu pekmeze geçiş veg sona dogru cıceklşenme başı mı uygundur? benımkı daha veg e yenı gecıcek uygun olmaz sanırım degılmıgüzel olur evet