%100 Organik Esrar Besini ''kompost çayı''

Blueberry

Stay High
Merhaba arkadaşlar bugün size uzun zamandır araştırdığım bir konuyu aktaracağım. Kompost çay bitkileriniz için %100 organik dir. Ve organik yetiştiriciler için vazgeçilmez bir yöntemdir. Biraz kafa karıştırıcı olabilir ama uygulamak isterseniz harika sonuçlar elde edersiniz. Haydi başlayalım.
Kompost çayı, toprak sağlığını iyileştirirken kenevir bitkilerini besleyen ve koruyan, özellikle organik evsel atıklar olmak üzere kompostlanmış organik maddeden yapılan bir besin çözümüdür .

xcompost2.jpg.pagespeed.ic.FEOqHIXTPJ.webp


Aslında, canlı mikroorganizmalar (bakteriler, mantarlar, protozoa ve nematodlar) bakımından zengin olduğundan, bitkilerin bir dizi faydalı mekanizmayı tetikleyerek ayrışmasına neden olan kompost çayı, toprağın biyolojik aktivitesini, havalandırmasını ve yapısını iyileştirmenin harika bir yoludur.

Bu mikroorganizmaların yaptığı şey Toprağa yaşam katmaktır ve doğal bir sinerji oluşturmaktır.

Bitkilerin sağlıklı büyüme için gerekli tüm besinleri içerir. kompost çayı ayrıc özellikle kök seviyesinde koruyucu bir rol oynar. böcekler ve küf oluşumu riskini azaltır.

kompost çayı , kompostlanmış organik maddeden yapılır ve oksijen bakımından zengindir

Kenevir bitkilerinize kompost çayı beslemenin faydaları
Kompost çayı kullanmanın başlıca faydaları şunlardır:

  • Toprak yapısını ve oksijenlenmeyi ve dolayısıyla toprak ömrünü iyileştirir
  • Kenevir bitkileri daha güçlü büyür
  • Besinler daha hızlı emilir
  • Küf oluşumu büyük ölçüde azaltır
  • % 100 pestisit içermez
  • Çok amaçlı (mantarlar, bakteriler, beslenme yetersizlikleri, büyüme, çiçeklenme vb. İçin uygundur)
  • % 100 organik ve çevre dostu
  • Ucuz ve demlemesi kolaydır
Kendi kompost çayınızı hazırlamak için gerekli malzemelerin listesi
Kompost çayınız için ihtiyacınız olacak malzemeler ve araçlar şunlardır:

  • Aktif olarak havalandırılan kompost çayınızın bileşenlerini karıştırmak ve saklamak için bir kap. Tercihen, musluğa sahip dayanıklı bir model seçin - bu, işi önemli ölçüde kolaylaştıracaktır - ve kapasitenin, demlemek istediğiniz kompost çayı miktarı için gerekenden% 25 daha fazla olmasını Gerekiyor.
  • Büyümeniz küçük ila orta büyüklükte ise, yağmur suyunu toplamak için bir kap (200-300 L) kullanabilirsiniz. Kural olarak bir ila iki metrekarelik küçük büyümeler, 30 litreye kadar depolama kapasitesine sahip bir kapla idare edilebilirken, büyük yetiştirmeler (1 hektar) normalde yaklaşık 1.500 ila 2.000 litre kapasite gerektirecektir.
  • Kompostlanmış tüm organik maddeyi ve ayrıca hazırlanması için gerekli gübreleri işlemek için yeterince büyük olan yaklaşık 400 µ'luk bir filtreleme ağı. Bu, mikroorganizmaları ve diğer doğal olarak çoğalan unsurları doğrudan solüsyona salacaktır.
  • Minimum 300 litre / saat kapasiteli bir akvaryum hava pompası, 15 ila 20 litre oksijen bakımından zengin kompost çayı üretmenize olanak sağlar.
  • Tek tip bir karıştırma pompası.
  • Büyümenin büyüklüğüne uygun bir sulama kabı veya sistem.
  • İsteğe bağlı olarak, mikroorganizmaların aktivitesini artırmak için bir akvaryumı ısıtıcısı.
  • 250 ml organik pekmez.
  • 10 litre yüksek kaliteli organik kompost, tercihen kendi kendine üretilir. Buradaki anahtar, tamamen olgunlaşmasını ve ayrışmasını sağlamaktır. Alternatif olarak, kendinize kullanıma hazır bir kompost alabilirsiniz, ancak bunun asla kendiniz yapıyormuşsunuz kadar yüksek kaliteli olmayacağını unutmayın.
  • 10 litre klorsuz su. Suyu süzerek veya 24-30 saat buharlaşmasına izin vererek fazla kloru ortadan kaldırabilirsiniz. PH seviyeleri 7'ye yakın olmalıdır.
Kendi kompost çayınızı nasıl hazırlarsınız
Mükemmel bir demleme için aşağıdaki adımları izleyin:

  • 10 litre kompostu fermente cihazına (minimum 25-30 litre kapasiteli bir demleme kabı) koyun ve 10 litre klorsuz su yavaş yavaş dökün.
  • Organik pekmezi (250 ml) ekleyin.
  • Organik bileşenlerin karışmasını ve dolayısıyla içerdikleri mikroorganizmaların doğal ortak yaşamını hızlandırmak için elle veya bir pompa kullanarak kuvvetli bir şekilde karıştırın. Katı bileşenler yüzeyde yüzene kadar karıştırmaya devam edin, karışımın sıcaklığının 18 ila 22 ºC arasında tutulduğundan emin olun.
  • Bakteriyel kompost çayı için 24 saat mayalanmaya bırakın ve hava pompası ile düzenli aralıklarla (15-20 saat) solüsyona oksijen pompalayın. Bu, mikroorganizmaların bir ortamdan diğerine aktarılmasına izin vererek kompostlanmış organik madde boyunca hava ve su dolaşımını teşvik edecektir. Aynı zamanda iyi oksijenlenmiş homojen bir doku sağlamak için, hava pompası karıştırma pompası ile değiştirilmelidir (10-15 saat). Karışım 24 saat fermente olduktan sonra 10-20 dakika bekletin ve süzün. Üstte oluşan köpük öldüğünde kompost çayının kullanıma hazır olduğunu anlayacaksınız. Artık kompost çayını bitkilerinize yaprak spreyi veya sulama ile köklere verilir.
  • Yüksek kaliteli kompost çayı, toprak ve maya karışımlarına benzer şekilde hoş bir kokuya sahip olacaktır. Kompost çayınız olması gerektiği gibi kokmuyorsa, bu muhtemelen yetersiz oksijenlenmiş, karıştırılmış veya seyreltilmiş - aşırı kompost nedeniyle - aktif mikroorganizma eksikliği olduğu anlamına gelecektir - bu pekmez eklenerek çözülebilir. - veya çok uzun süredir saklanmış. Kompost çayınızı her zaman demlendikten sonraki 4-6 saat içinde kullanmalısınız. Önerilmese de, çayı düzenli aralıklarla oksijenlendirerek serin bir yerde tutarsanız bu süreyi 15 saate kadar uzatabilirsiniz. Bununla birlikte, kompost çayınızın bittiğinin ilk işaretinde, her zaman onu atmalı ve biraz yenisini demelisiniz.
- Hazırlama süresi : Bakteriyel kompost çayı demlemek yaklaşık 24 saat sürecektir . Bunun yerine mantar kompost çayı 24 ila 36 saatlik bir hazırlık süresine sahipken, protozoan kompost çayı yaklaşık 48 saat içinde hazır olmalıdır .

- Uygulama sıklığı : Sade kompost çayı ise - bitki veya katkı maddesi olmadan - toprak dengesi için ayda iki kez ve solüsyon bitki ve gübreleme için takviyelerle zenginleştirilmişse haftada üç kez uygulayın .

- Asla tam olarak ayrışmamış ürünleri kullanmayın , çünkü bu patojenleri çekebilir.

Kompost çayınızı nasıl zenginleştirebilirsiniz?
xcompost3.jpg.pagespeed.ic.BKQTK-8F_0.webp


Daha deneyimli bir yetiştirici haline geldikçe, spirulina , biochar , yosun , hidrolize balık ve çözünür bakteriler gibi içerikleri içeren daha sofistike tarifler kullanmayı seçebilirsiniz . Örneğin mikronize azomit , bitkilerinizin iz elementlerdeki tüm spektrum ihtiyaçlarını karşılayacak, Epsom tuzu , magnezyum eksiklikleriyle başa çıkmanıza izin verecek ve şabazit zeolit demliği stabilize edecektir.

Bu bileşenlerin her birini% 0,1 ila 1 arasında bir konsantrasyonda ekleyebilir, her zaman ürettiğiniz kompost miktarı ve kullandığınız su miktarı açısından dengeli bir oran elde ettiğinizden emin olun. Ayrıca, solüsyonda bulunan canlı mikroorganizma miktarına da dikkat edin ve solüsyonu iyi havalandırılmış ve iyi koruma koşulları altında tuttuğunuzdan emin olun. Çok fazla bileşen kullanmak , oksijen yetersizliği nedeniyle anaerobik fermantasyona yol açabilir ve bu da zararlı ve hastalık riskini artırabilir. Bu yüzden biraz dikkatli olun ve sadece becerilerinizin meydan okumaya hazır olduğunu düşündüğünüzde yeni tarifler deneyin.
Konuyu Beğendiysen Like Atmayı unutma ;)
 
Son düzenleme:

Pablo Emilio Escobar

Kıdemli Üye
Bu kompost olayını okuyup okuyup anlamayan bir benmiyim acaba. Yapması okumasından daha kolay eminim. Kanka buralardaysan uzun uzun konuşmak isterim bu konuyu
Kanka kısa ve öz anlatıyım çay posasını bir kaba alıyosun içine su dolduruyosun sonra posayı elinle alıyosun suyunu sıkıyosun başka bi kaba alıyosun daha sonra kurutmaya bırakıyosun kuruduktan sonra toprağına karıştırabilirsin
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • TonajlıMüptezel TonajlıMüptezel:
    ******* ********* ********
  • L lityum:
    ****
  • Madkusa Madkusa:
    ****** ******
  • TonajlıMüptezel TonajlıMüptezel:
    ****** **
  • L lityum:
    *** ******** ***** ***** *** ******
    +1
  • L lityum:
    **** ******* hahahaha **
  • TonajlıMüptezel TonajlıMüptezel:
    *** *********
  • TonajlıMüptezel TonajlıMüptezel:
    ****** ***** hahahaha* hahahaha ******** ***** ***** *** ******
  • TonajlıMüptezel TonajlıMüptezel:
    *** ******** hahahaha***
  • L lityum:
    **********
  • NewGardener NewGardener:
    ***** *** ******** * **** hahahaha ******* *** * **** hahahaha**** ***** ***** hahahaha* *** ********* ********* *** ****** ****** **** ****** **** hahahaha****
  • L lityum:
    * ***** *** ***** hahahahahahahaha****** **** **** *** ****** ********* ******** ******** ******* ********* ** ******* **** *** hahahaha** ******* *********
  • Madkusa Madkusa:
    **** ***** **** ******* ******** ***** **** ****** ***** ***** ****** ***** ***** ****** ********* ******** *** ** *******
  • Madkusa Madkusa:
    ***** * ** hahahaha* ****** ********** ********** ******* **** ****** ******
  • Madkusa Madkusa:
    hahahaha* ******* ******** ********** ****** ***** *****
  • L lityum:
    ****** **********
  • L lityum:
    hahahaha ******** ***
  • Madkusa Madkusa:
    hahahaha** ***** *******
  • NewGardener NewGardener:
    ***** *** ****** ******* *** hahahaha ** ********* ****** ****** *** ****** **** ****** ******** *** *** **** hahahaha* ******* ******** ********** ****** ***** *****
  • I ichbinkrytpon:
    ***** ********
  • Madkusa Madkusa:
    **** **** ** ***** *** ****** ****** ****** ****** ********* *** ***** ***** ***** ***** ******* ****** ** *** ******* ** hahahaha*
  • Madkusa Madkusa:
    ** *
  • Narkotik Narkotik:
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha********* ****** **** ******
  • Narkotik Narkotik:
    ** ********* ********** hahahaha* ** ******
  • Narkotik Narkotik:
    ******* ***** *****
    Narkotik Narkotik: ******* ***** *****
    Üst