reaL
Üye
Merhaba kankalar mutfağımızdan arta kalan atık yumurta kabuklarını nasıl kalsiyuma çevireceğiz onu anlatacağım.
Malzemeler :
*Yumurta Kabuğu (miktarı size kalmış, organik yumurta kabuğu olursa daha iyi)
*Fırın
*Elma sirkesi
Yapılışı :
*Kankalar ilk olarak yumurta kabuklarımızı fırınlamamız gerekiyor fırın kağıdına koyup 200c' de 10 dakika fırınlıyoruz.
*Daha sonra bu kabukları toz haline getirmemiz gerekiyor,çıtır çıtır olan kabukları isteyen mutfak robotundan,havanda döverek,bezin içine sarıp taşla vurarak toz haline getirebilir.
*Son olarak toz halindeki kabuklarımıza bir kaba alıp üstünü 2-3 mm geçecek kadar sirke döküyoruz,asidik sirke kalsiyum karbonat'la karışıp tepkimede karbondioksit ortaya çıkıyor,çıkan kabarcıklar tamamen bitene kadar ara ara karıştırıp beklemeye alın ardından geriye kalsiyum,su ve biraz sirke kalıyor.
*Kullanmadan once asidik sirke kalıntılarını ortadan kaldırmak için temiz bir bezi filtre olarak kullanıp soguk suyla durulayabilirsiniz.
Kullanımı : Kankalar fideleri saksıya alırken kök çevresine 1 tatlı kaşığı serpin,Kalsiyum eksikliği durumlarındada toprağa karıştırabilirsiniz.