Sıfırdan başlayanlar buraya!(ışık, kabin vs)

g3o

Yeni üye
Üstadlar, arkadaşlar herkese merhaba.
Sizde benim gibi bu işe sıfırdan kör cahil başlıyorsanız doğru yerdesiniz.
Ben de hepiniz gibi forumda harıl harıl araştırma yapıp bilgi topladıktan sonra, hiç acele etmeden aldığım kararları uygulamaya geçerken sizlerle adım adım kafanızı karıştırmadan paylaşmak belki biraz yardımcı olmak istedim.
Işık seçiminden kabin yapımına, karbon filtresinden toprak seçimine izlediğim yol ve yöntemleri sırasıyla ve elimden geldiğince anlatmaya çalısacağım.
Her şeyi bir anda değil ben de yaptıkça adım adım paylaşacağım. Umarım yeni arkadaşlara bir fayda sağlarım.

İlk olarak ışık sisteminden bahsedelim;
herkes gibi doğru ışık sistemi hangisi diye uzunca araştırmalar yaptıktan sonra, bu işin en kolay yapılabilir ve en sorunsuz olacağını düşündüğüm cobled'de karar kıldım.muhakkak okumussunuzdur ama okumadıysanız da mutlaka bakın @redCliff ustad kurulum aşamalarını adım adım anlatıyor.
Ben daha küçük bir sistem düşündüğüm için (300w) aliexpressden 6 adet 50w lelens ve termalped içinde paket olarak sıparişlerimi geçtim. Şu an kargoda tahminen toplam iki hafta içinde elime ulaşacak. Kargo dahil toplam maliyeti 364 tl
Ürün linki;
Cobledlerin soğuması için kullanacağım alüminyum soğutucuyu yine uzun araştırmalarım sonrası N11den değil çok daha uygun fiyata(yaklaşık %50) internette bulduğum aşağıda paylaşacağık linkden satın aldım. İstediğim ölçüleri belirtip fiyat istedim, yaklaşık beş dk içinde geri dönüş yaptılar ve sıparişi geçtim, bir kaç güne o da elimde olacaktır.
ben 160AS alüminyum soğutucu kullanmaya karar kıldım. Ölçüleri 3.5 cm yükseklik, 16.5cm en ve 30 cm boy.
Bu şekilde toplam 3 profil sipariş ettim.150tl. Her profile 2 cobled kullanacağım. Oldukça ağır ve yeterli yüzey genişliğine sahip olduğunu düşündüğüm için üstlerine yerleştireceğim fanlardan sonra ısınma problemi yaşayacağımı düşünmüyorum.
Link; https://www.arma.com/tr/sogutucu-profilleri/160-as-aluminyum-sogutucu.html

Aslında yapım aşamasına göre adım adım ilerlemeyi düşünüyordum ama bugün bir kampanyaya rastlayınca sizi de bilgilendirmek istedim.
Siz de kabin olarak benim gibi bez dolap düşünüyorsanız, öncelikle aramanızı bez dolap değil, hurc dolabı olarak yapmanızı öneririm. Bunun iki avantajı var. İlki derinlik, tam tamına 64 cm,bez dolaplarda bu rakam maks 50 cm oluyor. ikincisi ise bez dolaplardaki gereksiz rafların olmaması, sadece dik dörtgen bir boşluk, tamda istediğimiz alan. aşağıda bırakacağım linkden sadece 99 tlye 124x64x164 cm boyurlarındaki bir dolabı sadece 99 tlye temin edebilirsiniz.
Link; https://bezdolap.com/pormet-yorgan-hurcu-gri
.
.
Yeni sıparişler verdikçe yazımı sürdüreceğim dostlar.
 
Son düzenleme:
S

silas

Guest
Hayırlı olsun dostum, cob led, soğutucu profil, fanlar, driver, termal macun, kablo, fiş, askı aparatı ve kullanacaksan kasa bütün maliyetlerini hesapladıktan sonra bu ürüne de bakmanı tavsiye ederim. 3 arkadaş satın aldı memnunlar.
 

g3o

Yeni üye
Hayırlı olsun dostum, cob led, soğutucu profil, fanlar, driver, termal macun, kablo, fiş, askı aparatı ve kullanacaksan kasa bütün maliyetlerini hesapladıktan sonra bu ürüne de bakmanı tavsiye ederim. 3 arkadaş satın aldı memnunlar.
Fiyat gayet makul, ürünede oldukça özenilmiş belli, elektrik işlerinden hiç anlamayan arkadaşlar için iyi bi çözüm olacaktır ama ben bu tarz işlerle uğrasmayıda seviyorum, yine de teşekkürler
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • F FISCUHARA:
    ******* ******** hahahaha**
  • F FISCUHARA:
    hahahahahahahaha * ********* ********** hahahaha******** **
  • Bandaleros Bandaleros:
    ********* hahahahahahahaha******** * ********* ********** hahahaha******** **
  • F FISCUHARA:
    ******** ** ********* ********
  • Bandaleros Bandaleros:
    ******** ********* **** ********** ***
  • Bandaleros Bandaleros:
    ********* **********
  • Bandaleros Bandaleros:
    ********* ********* ** *****
  • TabldotLife TabldotLife:
    ** ********
  • S sonche:
    ****** ****** hahahaha ********** ****** hahahaha* ******* ****** ****** *** *** ******** ***** ***** ********* hahahaha**** ***** ********* **** ** hahahaha*** ** hahahaha***** ********** ******** **********
  • T taysın:
    **** **** ***** ****** ******* ******* ********* ******** ******** *** **** ***** ***** *** ***** ****** ******** ********* ********** ****** ******* *** ********** ********** **** *** ******* ***** **** ** ***** **** ********** ** ******** hahahahahahahaha* ********** ********** **** ****** ******* ********* ***** ***** ******** *** ** ********* hahahaha **** ** ******* ******
  • muadip muadip:
    ****** ***** ****** ****** ****** ******* *** ****** ****** ******* ***** **** ***** **** **** ***** ****** ******* ******* ********* ******** ******** *** **** ***** ***** *** ***** ****** ******** ********* ********** ****** ******* *** ********** ********** **** *** ******* ***** **** ** ***** **** ********** ** ******** hahahahahahahaha* ********** ********** **** ****** ******* ********* ***** ***** ******** *** ** ********* hahahaha **** ** ******* ******
  • T taysın:
    **** ***** ********* ****** ******* **** hahahaha****
  • Bandaleros Bandaleros:
    ** ****** ****** ***** *** ** *** ****** **** ********** *********
  • Bandaleros Bandaleros:
    ******* ***** ******* ******
  • T taysın:
    *** ***
  • Funny1Joint Funny1Joint:
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha*****
  • Funny1Joint Funny1Joint:
    hahahaha ******** hahahaha******** ********* hahahaha**** hahahaha**
  • TabldotLife TabldotLife:
    ********* ********* ********* ***** ****** ***** ********* ****** ******* **** hahahaha****
  • T Turco:
    * *
  • New Rookie New Rookie:
    *** ******
    New Rookie New Rookie: *** ******
    Üst