Fazla Isik iyi mi kotu mu ?

emre2111

Yeni üye
Oncelikle forumda yeniyim. Yanlis yere konu acarsam k.bakmayin cozemedim daha.
Dun gece uyku sersemi kabinin isigini kapatmamisim. Kapilarini kapatip gecmisim. 24 saat isik acik kalmis yani. 600 wat cift spektrumlu hps ampul kullaniyorum. Ve sicakligi cok veriyor. Bitkilerden 1 metre kadar yukarda duruyor ampul. 2 tane 7 haftalik kofteci tohumu 3 tanede sponsor siteden alinmis tohum var genetiklerini bilmiyorum. (Arkadasim gonderdi ama sonra kustuk genetigini soramadim. Auto olduklarini biliyorum). Ampul sicakligi cok verdigi icin kabin hep acik ve nem makinesi calismasina ragmen ise yaramiyor diye dusunuyorum. Benim sorularim sunlar.
1.isigin 24 saat acik kalmasi sorun olur mu? (sicaklik 42 dereceye cikmis)
2.auto tohumlar cok yavas gelisiyor nedenleri?
3.hps ampul cift spektrumlu kullanan verim alan var mi ? 
4.Bana tavsiyesiniz nelerdir simdiden tesekkurler.
Fotograflari aksam yuklicem.
 
Acilen cooltube reflektör kullanman bu ısı sorununu çözecektir 30 derecenin üstü sıkıntı 24 saat koşturursan 24 saate göre beslemelesin tavsiye etmem karanlık dönem yaşamalı bitkiler bence, iyi forumlar.
 

emre2111

Yeni üye
Cvp: Fazla Isik iyi mi kotu mu ?

EvdekiMizah' Alıntı:
Acilen cooltube reflektör kullanman bu ısı sorununu çözecektir 30 derecenin üstü sıkıntı 24 saat koşturursan 24 saate göre beslemelesin tavsiye etmem karanlık dönem yaşamalı bitkiler bence, iyi forumlar.

600 wat hps elektrik olarak faturaya ne yansitacak onu bekliyorum. Cooltubeyle bitmiyor diye biliyorum. Hava giris cikis fanida almak gerekmiyor mu ? Benim onlar yok?
 
Hava giriş çıkışı sencede olmazsa olmaz değil mi sadece yemek yiyip su içmemek gibi bir şey hava giriş çıkışı şart karbon filtre cooltube ve çıkış fanını bir birine bağlayıp tek çıkış fanı ile kurtulabilirsin ama gücünü ona göre hesaplaman lazım.
 

TohumsuzEsrar

Administrator
Yönetici
Autoflower genetikler turleri geregi 24 saat isikta en iyi sekilde buyurler. Yavasta buyuyen auto var hizlida buyuyen auto var. Yavas buyumelerinin sebebi bitkiler dinlenmiyor surekli fotosentez ile ugrasiyorlar isik surekli acik oldugu icin. feminized bitkilerde eger dikkat ederseniz isiklar kapandiginda bitkiler solar yapraklar asagi iner bu uyuduklarini gosterir. Uyusunda buyusun ninni hesabi uyumassan buyumessin. Auto cok entresen bi bitki mk ne zaman buyuttuysem kufur ettim gunaha girdim :)
Cok gizli bir sekilde yapman gerekmedigi surece bence auto isine girmeyin.Ama yerin ufaksa ve bitkinin fazla uzamasini istemiyorsan ve 2 aydan fazla zamanin yoksa ske ske auto buyutuceksin baska kacari yok.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    There are no messages in the chat. Be the first one to say Hi!
    Üst