Ziraatci Denemesi

TheGlobalDJ

Ordinaryüs
S.a. kankalar. Bir varmış bir yokmuş. Harman kalan bir müptezel kafayı tavana kaldırmış düşünüyormuş. Bir kahve yapmış kendine. Sigarayı bıraktığına memnun, gereksiz insanlardan uzaklaştığına mutluymuş. Sonra demişki yok mu bi cigara?

Bıktım bu torbacılardan diyormuş ****. Gereksiz insanların yanında etiket olmaktan, olmadık bir yerde bayılıp paket olmaktan korkuyormuş. Demişki neden bu arayış?

severim demiş sonunda inceldiği yerden kopsun ****. Nasıl olsa içiyoruz, bunu yaşamaktan mutluyuz da, o zaman evimizde yapalım taşak muhabbetimizi. Sevdiğimizi çağırır gerisine yol veririz. Hem kafamız olur hem de kafamız rahat olur.

19.12.2017

Günlerden bir gün Alibaba ya girip başlamış sipariş vermeyee.














6 tane 8 cm çaplı ışıklı pc fanı 40 lira
2 tane 12cm çaplı pc fanı 20 lira
2 tane fanların önüne filtre 12 cm
Bir tane skytech vantilatör. 50 lira
8 tane 50W grow led tanesi 11 liradan 88 lira
3 paket tohum tanesi 0.5 dolar. 5 lira
Alüminyum folyo
2 metreye 1 metre, yüksekliği 1.2 metre kabin
3 tane boş damacana. Maya. Hortum.. (CO2)
1kg Amonyum Nitrat 12tl
1kg Potasyum Sülfat 15 tl+10 lira kargo parası
1kg Di Amonyum Fosfat 18 tl
1lt Minör element karışımı 15 lira
Koyun Gübresi
Perlit 20 lira 40 lt
Aktif Karbon

Toprağı hazır almamayı tercih ettim. Torf alıcam. Torf, perlit ve elenmiş toprak kullanıcam. Yanmış koyun gübresiyle (ateşle yanmış değil, fermantasyonu bitmiş) koyun gübresiyle karıştırıcam. Gübreyi al, suya ısla, bir kaç ay beklet hazır.Toprak kullanacağım için muhtemelen yetiştirme sürem uzayacak. Ama daha sağlıklı bitkiler elde edeceğimi düşünüyorum. Gübre kullanımımda nispeten daha az olur. Bir miktar koyun gübresini 1 çorba kaşığı ezip ufaladığım DAP gübresiyle karıştırıp tohum yatağına gömücem. Böylece fosfordan maksimum yararlanmayı hedefliyorum. KSO4 te saksı başına 1 çorba kaşığı toprağa karıştırıcam. Amonyum nitrat yıkanan bir gübre olduğu için sulama suyuna her sulamada 4 boncuk atmam yeterli olur. Tartmaya gerek yok.


Işıklar Led olacağı için ve ısı sorunu olmadığı için bitkiye iyice yaklaştırabilirim. Böylece ışığı verimli bir şekilde kullanmayı planlıyorum. Bitki büyüdükçe yukarı çekebileceğim şekilde ayar vercem.

6 tane ışıklı fan aldık. Bunların arkasına sineklik telinden kapak yapıp içini aktif karbonla doldurucam. Tahminimca koku sorununu halledecek. 6 filtreyle dış ortamdan izole edilmiş kabinin ( toz bile giremez) havasını boşaltmayı düşünüyorum.

2 hava girişi ve bu hava girişlerinin önünde tozu tutan filtreler olcak. 2 giriş 6 çıkış yani.

Hava çıkışları kabinin üstünde girişleri ise aşağıda olcak çünkü CO2 dibe çöker. Havalansın.

CO2

3 tane damacanaya 4 kg şeker koyup eriticem. Damacananın üstünde boşluk kalmalı biraz taşmasın. Sonra her damacanaya 2 çay kaşığı eritilmiş limon tuzu ilave edicem. Sonra hazırladığım karışımlardan büyük bardaklara aktarıp her bardağa 2 paket maya dökcem. 15 dk sonra köpüren mayaları damacanalara döküp kapaklarını kapatıcam ve güzelce çalkalıycam. Sonra hava filtrelerini damacanaların kapaklarına takıp filtrelerin ucuna taktığım hortumları da kabinin hava girişi olan pervanelerin üst tarafına, tavana üç delik delip düzgünce sarkıtıcam. 1 ay ömrü var. Sonra damıtırsan Rakı Votka falan yapabilirsin. 50 ml metil alkol içerir sakın damıtmadan içme bozar.

Alkol kısmını **** edersen CO2 gübreni karşılar.

Ledi taktık, havalandırmalar hazır. Toprak hazır. Gübre tamam. Duvarları alüminyum folyoyla kapladık. Vantilatörümüzü bir köşeye koyduk üflüyor. CO2 hazır. Su tamam.

Suyu dinlendirilmiş yağmur suyu kullanıcam. Musluk suyu değil.

Zamanlayıcı prizimize fişi takıp, gece 10 da başlangıç yapacak pozisyona da getirdim. Gece elektrik daha ucuz uyandırayım.

Nem ölçer ve ph ölçerim yok malesef. Sabahları sprey yapabilirim. Zaten yaprağına bakınca ve dokununca, bitkiyi tanıyosan nem isteğini anlarsın. Hem böylece onla ilgilenme ve konuşma fırsatıda bulursun. En güzel gübre budur. İstanbul'un havası nemli zaten, HID lambada yok hani ısı sorunu veya kuruma derdi yok.

Benim siparişler 1-2 aya gelse zaten şubat olur. Tohum zaten 2 haftada anca çimleniyor. Camın önüne dizerim şişeleri. Sonra 3 tane tasarruflu ampulle 2 hafta oyalanırlar. Oldu sana 1 ay. Sonra 2 hafta kabinde ışık alır. Çiçeklenmeye sokar erkekleri ayırırım.

İlk ekim 0.5 lt su şişelerine olcak. Tohumların nasıl olacağını bilmediğimden seçim yapmak için her paketten 10 tohumu şişeye ekcem.

30 bitkiyle başlıycaz yani ****. Sonra erkekleri ayırınca zaten yarısı gider. Kalanlardanda hoşuma giden 6 taneyi seçicem.

Siparişler gelsinde tekrar yazarım ****. Gidişhat böyle olcak. Bakalım nasıl olcak :)

20.12.2017

Son yaptığım araştırmalara göre:



LED lerin altına bu şekilde oluklu metal bir malzeme koyuyorlar. Ortadaki yuvarlağa fan takılıyor ve LED'in alüminyum tabanıyla arasına termal macun sürülerek ısının iletken aparata geçmesi sağlanıyor. Fandan üflenen hava oluklardan sıcaklığın uzaklaşmasını sağlıyor.

Bir diğer önemli nokta voltaj yüksek gelirse LED ler aşırı ısınır, ışık verimi düşer, ömrü azalır.

İşi iyi bilen yorum yazarsa süper olur..
Kanka günlük açtım çorbacı sog denemesi yapıyorum orada fotolar var bu senn baktığın ışıklandırmayı araştırdım bende bugün yaptım bi tane full spectrum 300w fotolar var günlükte
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • K Kafirimam:
    ******** ********
  • K Kafirimam:
    **** ******* *** *****
  • K Kafirimam:
    ** dready
  • T tahu12:
    ***** ****** ****** **** ****** ********** ********** *** *** **** ******* ***** *** dready ******** ******** ********* ******** *** **** ***** **** ** ****** ***** ****** *** **** ***** ********* ********* ******* dready **** *** **** **** ****** *****
  • T tahu12:
    *********** **** *** ******* * ******* ********** ***** ******** ********** ******** ******* ******* ******** **** ********* ********** ******
    T tahu12: *********** **** *** ******* * ******* ********** ***** ******** ********** ******** *******...
    Üst