Silikon Kullanan Kızlar Güzelleşir:)..

Smokycat

Müptezel
Kızlarınızı daha güçlü, daha güzel, daha dayanıklı ve daha da zevk verici yapmak ister misiniz? Son zamanlarda kendi türümüz hanımlarının da sıklıkla kullanmaya başladığı:) bir madde bitkilerde de harikalar yaratıyor, SİLİKON..

Açtığım bir konuda bahsettiğim silikon çok ilgi toplayıp beni sorulara muhatap edince mecburen yerli ve yabancı kaynaklardan daha derin araştırmaya başladım ve ilginç bilgilere ulaştım, bizim forumun arama motoru ile baktım ama forumda konu ile ilgili hiç bilgi yok, demek ki grower kardeşlerin besin takviyelerinde silikon pek yer almıyor yani konuda bilgi eksikliği mevcut, soran herkese tek tek cevap vereceğime ayrı bir konu açıp bilgi vererek forum arşivine katkıda bulunmak istedim.

Kısaca silikon diye adlandırdığımız madde bitkilerde kullanılan şekliyle Potasyum Silikat adı ile Silisyum dioksit (SiO2) ve Potasyum oksit (K2O) bileşiminden oluşan likit bir karışımdır.

Önce bitkilere faydalarına bir göz atalım;

  • Kutikulatabakasının hemen altında epidermal hücrelerde bir tabaka halinde toplanır.
  • Biotik ve abiotik streslere karşı bitkiyi korur.
  • Silisyumun hücre duvarında toplanması ile böceklere karşı mekanik bir koruma etkisi sağlanır. Böcekler silisyum ile kuvvetlenmiş kutikula tabakasını geçmekte zorlanır.
  • Çeltikte yapılan silisyum uygulama çalışmalarına göre silisyumun çeltik yapraklarını önemli ölçüde dikleştirmiş ve kontrol (Silisyum uygulanmayan) bitkilerine göre bitki kuru ağırlığının arttığı gözlenmiştir.
  • Silisyum uygulanan bitkilerin daha canlı bir yeşil renge sahip olduğu rahatça göze çarpar. Bunun sebebi, yaprakların 40–70 derecelik artışları ışıktan yaralanmayı arttırdığı için bitkilerde fotosentez oranını %36 oranında arttırır ve bu da bitki kuru ağırlığında artış sağlar.
  • Besleme programına alacağınız potasyum silikat bitkilerinize birçok fayda sağlayacaktır.
Çevre stresine, sıcak hava,soğuk hava, su ve toprak toksisitesini azaltma, büyüme de kök ve yaprakta büyük faydası vardır.

Topraktaki faydalı bakterilere katkısı sayesinde kök gelişimine%80’e kadar faydası olur.

Doğal bir fungusit olarak işlev görür. Bitki üzerine sıkılan potasyum silikat bitki üzerinde görünmez bir bariyer oluşturarak böcek ve mantar saldırılarını minimize ederek bitkinin zarar görmemesini sağlar. Bu sayede yetişen bitkilerin hastalıklara ve diğer zararlılara direnç kazanmış olur. Kök bölgesinde besin elementlerinin alınımını, yapraklardaki klorofil konsantrasyonunu ve RUBP karboksilaz enzimini dengeleyerek bitkinin kuvvetli bir şekilde gelişmesini sağlar.

Yapılan araştırmalar sonucunda klonlanan ürünlerde ve yeniden döllenen tohumların çimlenmesinde %90 a kadar bir artış gözlemlenmiştir. Bir başka araştırmada ise kuru meyve ağırlığına da etkisi olduğu görülmüştür.

Kalsiyum ve borun birbirleri üzerinde sinerjik etkisine silikon desteği eklendiğinde topraktan kolayca alınamayan, taşınması zor olan kalsiyumun aşağıdan yukarı taşınmasında asansör görevi görür.

  • Çinko eksikliğini, aşırı fosfor, mangan, sodyum ve alüminyum toksisitesini tolere eder.
Yukarıdaki bilgiler ülkemiz imalatçılarının ve yetiştiricilerin sayfalarından derlenmiştir, tarım alanında çok sık kullanılan bir madde olduğu anlaşılıyor, pek çok kimya ve bitki besini üreticisinin listesinde yer alıyor, ürünlerdeki bileşim oranları farklılık gösteriyor, SiO2 oranı ne kadar fazlaysa karışım o kadar güçlüdür.

Haliyle Türkiye sayfalarında bizim mari için kullanma dozaj ve sıklığı gibi bilgiler yok, bu noktada yabancı kaynaklara müracaat ediyoruz, Bir grower sitesinden silikonun mariye faydalarını alıntılayalım;

Araştırmalarla bulunan kanıtlar, mahsulünüze ilave silikon eklemeden daha sağlıklı, daha güçlü ve daha verimli bitkileri kaçırdığınızı gösteriyor.

  • Potasyum silikat, bitkileriniz için faydalı bir tamamlayıcıdır; onları daha büyük, daha güçlü, zararlılara ve hastalıklara karşı daha dirençli hale getirecektir, bitkiler silikon olmadan yetiştirildiklerinde, yapısal olarak silikonla birlikte yetiştirilen bitkilerden daha zayıf olma riskini taşır. Mantar patojenlerine ve zararlılara saldırmaya daha açık olabilirler ve ayrıca kök bölgesinde biriken toksik metallere karşı daha savunmasız olabilirler. Emildikten sonra Silikon, bitki terleme sisteminin ihtiyaç duyduğu yere taşınır, bitki hücreleri arasında hidratlanmış silikon dioksit (bitki içinde su moleküllerini etkili bir şekilde depolayan) veya içinde silika (jel benzeri bir madde) olarak biriktirilir. bireysel bitki hücrelerinin duvarları. Silikon tesisi hücre duvarlarındaki tuğlalar arasında veya gerçek hücrelerin kendileri arasında çimento görevi görerek yapılandırır. Bitkinin yapısal bütünlüğünü artırarak gövdeleri ve dalları daha kalın ve güçlü hale getirir, daha yeşil ve sert bırakır.
Beslenme programınıza silikon eklenmesi, bitkilerinizin büyümesi, verimi ve genel sağlığı üzerinde inanılmaz bir etkiye sahip olabilir. Peki bitkilerinize gerçekte nasıl fayda sağlar? Bitkiniz Silikonu aldıktan sonra, 24 saat içinde kalıcı olarak hücre duvarlarına bırakılır. Bu birikintiler, daha güçlü olan ve Silikon eklenmeden olabileceğinden daha hızlı oluşturulabilen bir silika-selüloz çerçevesi oluşturur. Genel olarak bitki, Silikon'u aldığında daha hızlı gelişebilir ve daha hızlı büyüyebilir.
Basitçe söylemek gerekirse, bitki hücre duvarları bir evin tuğla duvarları gibidir. Silisyum bitki tarafından alındığında tuğla duvarda çimento gibi kullanılır. Böylece duvarlar daha hızlı ve daha güçlü inşa edilir.
"Çimento" yerine oturduğunda, tesis içinde başka bir yere taşınamaz, bu nedenle tüm büyüme döngüsü boyunca Silikon eklemeye devam etmek önemlidir. Bu, bitkideki tüm yeni büyümenin aynı etkilerinden yararlanmasını sağlayacaktır.

Bir besin çözeltisinde Silikon bulunması, çeşitli makro ve mikro besinlerin alımını ve emilimini olumlu yönde etkileyebilir. Silikon, Çinko alımını artırır; büyüme ve fotosentezde temel bir unsurdur.

Silikon uygulanması Azotun Amonyağa (toprakta doğal olarak meydana gelen bir süreç) dönüşmesini azaltacağından bitkide Nitrojenin kullanılabilirliğini arttırır. Azot, sağlıklı büyümesini desteklediği için bitki gelişiminin vejetatif aşamasında anahtar rol oynar.

Silikon ayrıca Fosfor alımını dengeler ve bitki tarafından zehirli seviyelerde alınması riskini azaltır. Bu, yüksek pK değerine sahip konsantre bir çiçeklenme uyarıcısı (veya bu konuda kök uyarıcısı!) kullanmayı seven tüm ev yetiştiricileri için özellikle yararlı bir özelliktir.

Hepsi de bitki büyümesi için gerekli olan alüminyum, manganez ve demirden herhangi birinin fazla bulunması bitkileriniz için sorun yaratabilir. Köklerin çevresinde Silikon eksikliği varsa bitkiler bu metal elementleri toksik seviyelere çekebilirler. Bu yalnızca verim açısından zararlı değil, aynı zamanda teşhis edilmesi de oldukça zor olan sorunlara yol açabilir. Böylece, sorunu çözmeden büyüme boyunca sonuna kadar gidebilir ve hasat zamanında verim konusunda ciddi bir düşüş yaşayabilirsiniz. Bu nedenle beslenme programınıza Silikon eklemek metal toksisitesine karşı koruma sağlar.

Silikon ayrıca zararlılara ve patojenlere karşı da koruma sağlar, bu özellikle bitkilerine böcek ilacı veya mantar ilacı püskürtmemeyi tercih eden ev yetiştiricileri için gerçekten harika bir avantajdır. Silikonun mantar patojenlerine karşı sunduğu koruma iki yönlüdür:

1. Hücre duvarlarında biriken Silikon, bitkinin dış 'kabuğunu' etkili bir şekilde sertleştirir. Bu ilk etapta patojenlerin bitkiye girmesini çok daha zor hale getirir.
2. Bir bitkiye bir patojen, örneğin külleme veya pityum gibi bir patojen saldırırsa, bitki aldığı tüm Silikonu saldırı alanına taşıyacak ve biriktirecektir. Bu daha sonra enfeksiyon sürecini durduran mantar önleyici bileşiklerin üretimini uyarır.

Sertleştirilmiş dış tabaka emici böceklerin istila riskini de azaltır.

Silikon ile yetiştirilen bitkiler, daha koyu yeşil yapraklara sahip olacak, bu da fotosentez potansiyellerini artıracak ve daha iyi büyüme sağlayacaktır. Daha geniş, daha güçlü dallar ve gövdeler hastalıklara ve zararlılara karşı direnci artırıp sonuçta daha büyük hasada yol açacaktır.

Sizin için önemli haber de potasyum silikatın THC bezlerinin oluşumunu, sağlamlığını, boyutunu ve reçine içeriğini arttırmasıdır.

Yav arkadaşlar okudukça inanamıyorum, bu kadar çok faydası olan bir besin takviyesi daha duymadım şimdiye kadar, bizim hanımlar boşuna silikonlanmıyormuş meğerse:)..

Gelelim dozaj ve kullanma sıklığına, muhtelif görüşleri okuduktan sonra size tavsiye edeceğim ürüne göre belirlediğim şu: 4 litre kadar suya 1 çay kaşığı hesabı ile gidebilirsiniz, hakim görüş her besinli sulamada kullanma yönünde, dikkat edeceğiniz 2 önemli nokta var, suya önce silikonu katıp iyice ama iyice karıştırdıktan sonra diğer besinleri ekleyebilirsiniz, eğer silikonu diğer besinlerden sonra katarsanız diğer besinler onu parçalayacak ve kullanılamaz hale getirecek veya en az etkili hale getirecektir. Unutulmaması gereken diğer önemli nokta silikonun ph değerinin 11 civarında olması, silikon ve besin karışımını hazırladıktan sonra ph değerini ölçüp gerekli seviyeye getirin, bunu forumdaki bazı ustaların dediği gibi sirke veya limon tuzu katarak mı yaparsınız yoksa ph düşürücü ürün mü kullanırsınız orası sizin bileceğiniz bir şey.

Ayrıca arıtılmış suya aynı ölçüde silikon katarak bitkinin büyüme evresinin 2/3 bölümünde ve çiçeklenme döneminin ilk 2 haftasında yapraklara sprey olarak püskürtebilirsiniz, bu bitkilerinize dışarıdan saldıran külleme, akarlar, tripler, yaprak bitleri, ısı, gri küf ve diğer streslere karşı bir önleyici olduğu gibi potasyum silikatı kenevir bitkilerinize çok önemli bir zamanda aktarır, yani tomurcuklar ve reçine bezleri oluştururken, bu da bezelerinizi güçlendirir, tomurcuk yapınızın yoğunluğunu ve gelişme potansiyelini artırır ve size daha fazla THC verir. .

Son olarak silikon temini konusu var, sakın ithal ürüne yönelmeyin, gereksiz ölçüde 10-15 misli daha fazla para ödemeyin, ülkemizde yapan satan çok firma hatta ziraat mühendisleri var, benim seçtiğim bir ziraat mühendisinin ürünü, etken madde oranı en yüksek ürün olduğu için seçtim bunu, böylece daha az kullanıp tasarruf imkanı olur. Seçtiğim ürünün linkini ekliyorum, isterseniz siz de araştırıp kafanıza göre takılabilirsiniz..


Bol dumanlı günler diliyorum sizlere..
 
Son düzenleme:

Bedük

Üye
silika kumun içerisindeki temel element olup aynı zamanda yer kabuğunda oksijenden sonra en çok bulunan ikinci elementtir. çok kalın ve sert bir yapıdadır. suda çok zor çözünür. bu sebeple bitkiler tarafından alınabilmesi epey güçtür. bitkilerin kök bölgelerindeki topraklarda yok denecek kadar az miktarda bulunmaktadır. bitkiler aslında umutsuzca potasyum silikaya ihtiyaç duyarlar. hücreler bitkilerin yapı taşıdır ve hücre çeperlerinin yapı taşı potasyum silikadır. hücre çeperleri bitkinizin yapraklarının, gövdesinin, çiçeklerinin, çiçeklenme sisteminin ve metabolizmasının gücünü ve sağlığını belirleyen temel unsurlardır. bitkiler sadece hücre üretmek için silika toplamazlar, aynı zamanda silikayı ayrıca hücreler arasındaki bağlantıları sağlamak ve güçlendirmek için depolarlar.

bitkilerin ağırlıklarının ortalama %10'u potasyum silikadır. bitkilerde potasyum silikat kullanımı bitkide stres, aşırı sıcaklık, çok düşük / çok yüksek nem gibi olumsuz çevre koşullarına, böcek ve hastalıklara ve diğer problemlere karşı daha dirençli, daha dayanıklı ve daha güçlü hale gelir.

diye de bir şey buldum ekşiden.
 
Kızlarınızı daha güçlü, daha güzel, daha dayanıklı ve daha da zevk verici yapmak ister misiniz? Son zamanlarda kendi türümüz hanımlarının da sıklıkla kullanmaya başladığı:) bir madde bitkilerde de harikalar yaratıyor, SİLİKON..

Açtığım bir konuda bahsettiğim silikon çok ilgi toplayıp beni sorulara muhatap edince mecburen yerli ve yabancı kaynaklardan daha derin araştırmaya başladım ve ilginç bilgilere ulaştım, bizim forumun arama motoru ile baktım ama forumda konu ile ilgili hiç bilgi yok, demek ki grower kardeşlerin besin takviyelerinde silikon pek yer almıyor yani konuda bilgi eksikliği mevcut, soran herkese tek tek cevap vereceğime ayrı bir konu açıp bilgi vererek forum arşivine katkıda bulunmak istedim.

Kısaca silikon diye adlandırdığımız madde bitkilerde kullanılan şekliyle Potasyum Silikat adı ile Silisyum dioksit (SiO2) ve Potasyum oksit (K2O) bileşiminden oluşan likit bir karışımdır.

Önce bitkilere faydalarına bir göz atalım;

  • Kutikulatabakasının hemen altında epidermal hücrelerde bir tabaka halinde toplanır.
  • Biotik ve abiotik streslere karşı bitkiyi korur.
  • Silisyumun hücre duvarında toplanması ile böceklere karşı mekanik bir koruma etkisi sağlanır. Böcekler silisyum ile kuvvetlenmiş kutikula tabakasını geçmekte zorlanır.
  • Çeltikte yapılan silisyum uygulama çalışmalarına göre silisyumun çeltik yapraklarını önemli ölçüde dikleştirmiş ve kontrol (Silisyum uygulanmayan) bitkilerine göre bitki kuru ağırlığının arttığı gözlenmiştir.
  • Silisyum uygulanan bitkilerin daha canlı bir yeşil renge sahip olduğu rahatça göze çarpar. Bunun sebebi, yaprakların 40–70 derecelik artışları ışıktan yaralanmayı arttırdığı için bitkilerde fotosentez oranını %36 oranında arttırır ve bu da bitki kuru ağırlığında artış sağlar.
  • Besleme programına alacağınız potasyum silikat bitkilerinize birçok fayda sağlayacaktır.
Çevre stresine, sıcak hava,soğuk hava, su ve toprak toksisitesini azaltma, büyüme de kök ve yaprakta büyük faydası vardır.

Topraktaki faydalı bakterilere katkısı sayesinde kök gelişimine%80’e kadar faydası olur.

Doğal bir fungusit olarak işlev görür. Bitki üzerine sıkılan potasyum silikat bitki üzerinde görünmez bir bariyer oluşturarak böcek ve mantar saldırılarını minimize ederek bitkinin zarar görmemesini sağlar. Bu sayede yetişen bitkilerin hastalıklara ve diğer zararlılara direnç kazanmış olur. Kök bölgesinde besin elementlerinin alınımını, yapraklardaki klorofil konsantrasyonunu ve RUBP karboksilaz enzimini dengeleyerek bitkinin kuvvetli bir şekilde gelişmesini sağlar.

Yapılan araştırmalar sonucunda klonlanan ürünlerde ve yeniden döllenen tohumların çimlenmesinde %90 a kadar bir artış gözlemlenmiştir. Bir başka araştırmada ise kuru meyve ağırlığına da etkisi olduğu görülmüştür.

Kalsiyum ve borun birbirleri üzerinde sinerjik etkisine silikon desteği eklendiğinde topraktan kolayca alınamayan, taşınması zor olan kalsiyumun aşağıdan yukarı taşınmasında asansör görevi görür.

  • Çinko eksikliğini, aşırı fosfor, mangan, sodyum ve alüminyum toksisitesini tolere eder.
Yukarıdaki bilgiler ülkemiz imalatçılarının ve yetiştiricilerin sayfalarından derlenmiştir, tarım alanında çok sık kullanılan bir madde olduğu anlaşılıyor, pek çok kimya ve bitki besini üreticisinin listesinde yer alıyor, ürünlerdeki bileşim oranları farklılık gösteriyor, SiO2 oranı ne kadar fazlaysa karışım o kadar güçlüdür.

Haliyle Türkiye sayfalarında bizim mari için kullanma dozaj ve sıklığı gibi bilgiler yok, bu noktada yabancı kaynaklara müracaat ediyoruz, Bir grower sitesinden silikonun mariye faydalarını alıntılayalım;

Araştırmalarla bulunan kanıtlar, mahsulünüze ilave silikon eklemeden daha sağlıklı, daha güçlü ve daha verimli bitkileri kaçırdığınızı gösteriyor.

  • Potasyum silikat, bitkileriniz için faydalı bir tamamlayıcıdır; onları daha büyük, daha güçlü, zararlılara ve hastalıklara karşı daha dirençli hale getirecektir, bitkiler silikon olmadan yetiştirildiklerinde, yapısal olarak silikonla birlikte yetiştirilen bitkilerden daha zayıf olma riskini taşır. Mantar patojenlerine ve zararlılara saldırmaya daha açık olabilirler ve ayrıca kök bölgesinde biriken toksik metallere karşı daha savunmasız olabilirler. Emildikten sonra Silikon, bitki terleme sisteminin ihtiyaç duyduğu yere taşınır, bitki hücreleri arasında hidratlanmış silikon dioksit (bitki içinde su moleküllerini etkili bir şekilde depolayan) veya içinde silika (jel benzeri bir madde) olarak biriktirilir. bireysel bitki hücrelerinin duvarları. Silikon tesisi hücre duvarlarındaki tuğlalar arasında veya gerçek hücrelerin kendileri arasında çimento görevi görerek yapılandırır. Bitkinin yapısal bütünlüğünü artırarak gövdeleri ve dalları daha kalın ve güçlü hale getirir, daha yeşil ve sert bırakır.
Beslenme programınıza silikon eklenmesi, bitkilerinizin büyümesi, verimi ve genel sağlığı üzerinde inanılmaz bir etkiye sahip olabilir. Peki bitkilerinize gerçekte nasıl fayda sağlar? Bitkiniz Silikonu aldıktan sonra, 24 saat içinde kalıcı olarak hücre duvarlarına bırakılır. Bu birikintiler, daha güçlü olan ve Silikon eklenmeden olabileceğinden daha hızlı oluşturulabilen bir silika-selüloz çerçevesi oluşturur. Genel olarak bitki, Silikon'u aldığında daha hızlı gelişebilir ve daha hızlı büyüyebilir.
Basitçe söylemek gerekirse, bitki hücre duvarları bir evin tuğla duvarları gibidir. Silisyum bitki tarafından alındığında tuğla duvarda çimento gibi kullanılır. Böylece duvarlar daha hızlı ve daha güçlü inşa edilir.
"Çimento" yerine oturduğunda, tesis içinde başka bir yere taşınamaz, bu nedenle tüm büyüme döngüsü boyunca Silikon eklemeye devam etmek önemlidir. Bu, bitkideki tüm yeni büyümenin aynı etkilerinden yararlanmasını sağlayacaktır.

Bir besin çözeltisinde Silikon bulunması, çeşitli makro ve mikro besinlerin alımını ve emilimini olumlu yönde etkileyebilir. Silikon, Çinko alımını artırır; büyüme ve fotosentezde temel bir unsurdur.

Silikon uygulanması Azotun Amonyağa (toprakta doğal olarak meydana gelen bir süreç) dönüşmesini azaltacağından bitkide Nitrojenin kullanılabilirliğini arttırır. Azot, sağlıklı büyümesini desteklediği için bitki gelişiminin vejetatif aşamasında anahtar rol oynar.

Silikon ayrıca Fosfor alımını dengeler ve bitki tarafından zehirli seviyelerde alınması riskini azaltır. Bu, yüksek pK değerine sahip konsantre bir çiçeklenme uyarıcısı (veya bu konuda kök uyarıcısı!) kullanmayı seven tüm ev yetiştiricileri için özellikle yararlı bir özelliktir.

Hepsi de bitki büyümesi için gerekli olan alüminyum, manganez ve demirden herhangi birinin fazla bulunması bitkileriniz için sorun yaratabilir. Köklerin çevresinde Silikon eksikliği varsa bitkiler bu metal elementleri toksik seviyelere çekebilirler. Bu yalnızca verim açısından zararlı değil, aynı zamanda teşhis edilmesi de oldukça zor olan sorunlara yol açabilir. Böylece, sorunu çözmeden büyüme boyunca sonuna kadar gidebilir ve hasat zamanında verim konusunda ciddi bir düşüş yaşayabilirsiniz. Bu nedenle beslenme programınıza Silikon eklemek metal toksisitesine karşı koruma sağlar.

Silikon ayrıca zararlılara ve patojenlere karşı da koruma sağlar, bu özellikle bitkilerine böcek ilacı veya mantar ilacı püskürtmemeyi tercih eden ev yetiştiricileri için gerçekten harika bir avantajdır. Silikonun mantar patojenlerine karşı sunduğu koruma iki yönlüdür:

1. Hücre duvarlarında biriken Silikon, bitkinin dış 'kabuğunu' etkili bir şekilde sertleştirir. Bu ilk etapta patojenlerin bitkiye girmesini çok daha zor hale getirir.
2. Bir bitkiye bir patojen, örneğin külleme veya pityum gibi bir patojen saldırırsa, bitki aldığı tüm Silikonu saldırı alanına taşıyacak ve biriktirecektir. Bu daha sonra enfeksiyon sürecini durduran mantar önleyici bileşiklerin üretimini uyarır.

Sertleştirilmiş dış tabaka emici böceklerin istila riskini de azaltır.

Silikon ile yetiştirilen bitkiler, daha koyu yeşil yapraklara sahip olacak, bu da fotosentez potansiyellerini artıracak ve daha iyi büyüme sağlayacaktır. Daha geniş, daha güçlü dallar ve gövdeler hastalıklara ve zararlılara karşı direnci artırıp sonuçta daha büyük hasada yol açacaktır.

Sizin için önemli haber de potasyum silikatın THC bezlerinin oluşumunu, sağlamlığını, boyutunu ve reçine içeriğini arttırmasıdır.

Yav arkadaşlar okudukça inanamıyorum, bu kadar çok faydası olan bir besin takviyesi daha duymadım şimdiye kadar, bizim hanımlar boşuna silikonlanmıyormuş meğerse:)..

Gelelim dozaj ve kullanma sıklığına, muhtelif görüşleri okuduktan sonra size tavsiye edeceğim ürüne göre belirlediğim şu: 4 litre kadar suya 1 çay kaşığı hesabı ile gidebilirsiniz, hakim görüş her besinli sulamada kullanma yönünde, dikkat edeceğiniz 2 önemli nokta var, suya önce silikonu katıp iyice ama iyice karıştırdıktan sonra diğer besinleri ekleyebilirsiniz, eğer silikonu diğer besinlerden sonra katarsanız diğer besinler onu parçalayacak ve kullanılamaz hale getirecek veya en az etkili hale getirecektir. Unutulmaması gereken diğer önemli nokta silikonun ph değerinin 11 civarında olması, silikon ve besin karışımını hazırladıktan sonra ph değerini ölçüp gerekli seviyeye getirin, bunu forumdaki bazı ustaların dediği gibi sirke veya limon tuzu katarak mı yaparsınız yoksa ph düşürücü ürün mü kullanırsınız orası sizin bileceğiniz bir şey.

Ayrıca arıtılmış suya aynı ölçüde silikon katarak bitkinin büyüme evresinin 2/3 bölümünde ve çiçeklenme döneminin ilk 2 haftasında yapraklara sprey olarak püskürtebilirsiniz, bu bitkilerinize dışarıdan saldıran külleme, akarlar, tripler, yaprak bitleri, ısı, gri küf ve diğer streslere karşı bir önleyici olduğu gibi potasyum silikatı kenevir bitkilerinize çok önemli bir zamanda aktarır, yani tomurcuklar ve reçine bezleri oluştururken, bu da bezelerinizi güçlendirir, tomurcuk yapınızın yoğunluğunu ve gelişme potansiyelini artırır ve size daha fazla THC verir. .

Son olarak silikon temini konusu var, sakın ithal ürüne yönelmeyin, gereksiz ölçüde 10-15 misli daha fazla para ödemeyin, ülkemizde yapan satan çok firma hatta ziraat mühendisleri var, benim seçtiğim bir ziraat mühendisinin ürünü, etken madde oranı en yüksek ürün olduğu için seçtim bunu, böylece daha az kullanıp tasarruf imkanı olur. Seçtiğim ürünün linkini ekliyorum, isterseniz siz de araştırıp kafanıza göre takılabilirsiniz..


Bol dumanlı günler diliyorum sizlere..
Abi öncelikle cok tesekkürler bilgili ve ilgili oldugun cok belli yetiştirmemene ragmen suan İcin prof bilgilerini bizimle paylasıyorsun bizde arastırma lara devam ediyoruz sizin gibi abilerimiz kardeşlerimiz sayesinde ama bir sorum olacak biraz anlamaya calıstım Bi nevi cal mag gibi her dönem kullanabiliyormuyuz yoksa sedece veg dönemi kök VS yoğun oldugu zamanlar mı onu tam anlamadım suan benimki 80 gününde ciceklenmeye gireli 50 gün oldu kullansam Bi zararı veya faydası olur mu yoksa sadece büyüme dönemi İcin mi
 

Smokycat

Müptezel
ciceklenmeye gireli 50 gün oldu kullansam Bi zararı veya faydası olur mu yoksa sadece büyüme dönemi İcin mi
Kullanma periodunu yazmıştım ama daha açıklayıcı olayım; çimlenmiş tohumu ilk saksıya diktin veya autocuların bazılarının yaptığı gibi doğrudan son saksıya diktin, bitki büyümeye başladı, kullandığın toprağa göre (bazı topraklar 1-3 hafta besin istemez) bitki dışarıdan besin almaya hazır olunca suyun içine besin ilave edip veriyoruz ya işte o zaman 4 litre suya 1 tatlı kaşığı hesabıyla önce silikonu döküp iyice karıştırıyorsun, burası çok önemli ilk önce silikon dökülecek ve iyice karıştırılacak, sonra diğer besinleri ilave edip ph seviyesini ölçüyorsun, yüksekse 6,5 civarına düşürüp bismillah diyerek bitkiye veriyorsun, bunu bitkiye her besin verdiğinde tekrarlıyorsun, bitki çiçeklenmeye girdiğinde de devam ediyorsun ta ki besin vermeyi kesene kadar.

Şunu unutmamak lazım, canlı varlıklar türlerinin genetik genel karakterlerinin yanında kendilerine mahsus özel karakterler de taşırlar yedikleri besin, içtikleri su, içinde bulundukları hava ve atmosfer koşulları özel karakterlerini şekillendirir, yani canlı söz konusu olunca standart diye bir şey olmaz, öğrendiklerini uygularken bitkini de dikkatle gözleyeceksin, sağlıklı bir bitki görüntüsünü en acemi grower bile anlar, bitki sağlıklı göründükçe o yolda devam edersin, bir aksilik sezdiğin anda da hemen fotoğraf çekip forumdaki ustalara danışırsın, bu forumun acemilere en büyük faydası budur..
 
Kullanma periodunu yazmıştım ama daha açıklayıcı olayım; çimlenmiş tohumu ilk saksıya diktin veya autocuların bazılarının yaptığı gibi doğrudan son saksıya diktin, bitki büyümeye başladı, kullandığın toprağa göre (bazı topraklar 1-3 hafta besin istemez) bitki dışarıdan besin almaya hazır olunca suyun içine besin ilave edip veriyoruz ya işte o zaman 4 litre suya 1 tatlı kaşığı hesabıyla önce silikonu döküp iyice karıştırıyorsun, burası çok önemli ilk önce silikon dökülecek ve iyice karıştırılacak, sonra diğer besinleri ilave edip ph seviyesini ölçüyorsun, yüksekse 6,5 civarına düşürüp bismillah diyerek bitkiye veriyorsun, bunu bitkiye her besin verdiğinde tekrarlıyorsun, bitki çiçeklenmeye girdiğinde de devam ediyorsun ta ki besin vermeyi kesene kadar.

Şunu unutmamak lazım, canlı varlıklar türlerinin genetik genel karakterlerinin yanında kendilerine mahsus özel karakterler de taşırlar yedikleri besin, içtikleri su, içinde bulundukları hava ve atmosfer koşulları özel karakterlerini şekillendirir, yani canlı söz konusu olunca standart diye bir şey olmaz, öğrendiklerini uygularken bitkini de dikkatle gözleyeceksin, sağlıklı bir bitki görüntüsünü en acemi grower bile anlar, bitki sağlıklı göründükçe o yolda devam edersin, bir aksilik sezdiğin anda da hemen fotoğraf çekip forumdaki ustalara danışırsın, bu forumun acemilere en büyük faydası budur..
Tesekkürler ustam yavas yavas vererek deneyeceğim suda zor cözülen bisey belki son 2 hafta devam o zaman denemekten zarar gelmez tecrübe edinmiş oluruz
 

sonerads

Kıdemli Üye
kanka emeğine sağlık baştan sona okudum. AN'nin rhino skin gübresinde potasyum silikat var, normal gübre takvimine göre çiçeklenmenin tüm haftalarında kullanılması öneriliyor. senin derlediğin bilgileri okuyunca aslında bitkinin veg döneminin tamamında potasyum silikata ihtiyacı olduğu gibi bir durum ortaya çıkıyor. acaba okuduğun forumlarda bununla ilgili bir bilgi görebildin mi, misal veg döneminde harici potasyum silikat kullanıp bloom döneminde rhino skin kullansak nasıl olur acaba. ben de araştıracağım bunu ama sen denk geldiysen ya da bilgisi olan bir arkadaş varsa yeşillendirebilirse de sevinirim:)
 

Smokycat

Müptezel
veg döneminde harici potasyum silikat kullanıp bloom döneminde rhino skin kullansak nasıl olur acaba
Galiba rast gelmemişsin, bir konuda Rhino Skin hakkında bir yabancı uzmanın görüşlerini aktarmıştım, bu konunun başında da silikonun yani potasyum silikat denen maddenin Silisyum dioksit ve potasyum oksit bileşkesi olduğu yazıyor, yani Rhino Skinde başka mucizevi bir madde yok, ambalajı üstünde terkibini yazmamış uyanıklar, yabancı uzman "ben tahlil ettim silikat oranı sadece %2, piyasanın en düşüğü, böylece sonuç almak için diğer muadil ürünlere nazaran daha çok kullanmak zorundasınız, bu firma Advanced Nutrients (gelişmiş besinler) değil Advanced Prices (gelişmiş fiyatlar) firmasıdır, sakın sodyum silikat için anormal paralar ödemeyin.." diyor ki bence de haklı, kullanım dozaj ve süresi hakkındaki yabancı uzmanlardan derlediğim bilgiler de bu konunun içinde yazıyor ama benim ne anlattığımdan ziyade anlattıklarımdan senin ne anladığın önemli, ben uzman değil uzmanlardan naklediciyim, gerisi okuyan bizlere kalmış..
 

sonerads

Kıdemli Üye
o konuya denk gelmemişim kanka. çok teşekkür ederim bilgilendirme için tekrardan emeğine sağlık.
 

Smokycat

Müptezel
o konuya denk gelmemişim kanka. çok teşekkür ederim bilgilendirme için tekrardan emeğine sağlık.
Rica ederim, bilgi vermek riskli iştir, yanlış olursa size inananları zarara sürekleyebilir, bu yüzden burada verdiğim bilgiler en az 3 farklı uzman kaynaktan teyit edilmiş bilgilerdir, bizim konumuzda yerli kaynak olmadığı için yabancı kaynaklardan alıntı yapmak ve alıntıyı bizdeki bilgilere adapte etmek zorundayız, mesela benim bulduğum yabancı silikat ürünlerinin en yoğunu %18, halbuki bizdekiler %22-26 civarında, bu durumda yabancı malzemenin kullanış dozajını aynen geçersem ve yerlisini kullanırsak bu over dose yani doz aşımı olur, ben iki ürün arasındaki farklılıkları gözeterek ortalama alıp 4 litre suya 1çay kaşığının yeteceği sonucunu çıkarıp sizlere öyle naklediyorum..
 
Son düzenleme:

sonerads

Kıdemli Üye
şimdi diğer konuyu da okumuş oldum çok teşekkür ederim. yaşını görmüş oldum bu yazıda, ben de 36 yaşındayım kanka yerine abi diyeceğim müsadenle:)
tek bir kaynaktan alınan bilgi kesinlikle çok riskli buna katılıyorum, ki zaten 3 farklı kaynaktan teyit ettim demişsin sen de abi. açıkçası benim ilk growum, şuan 8 haftalık 2 tane photo blue dream kızım var gayet sağlıklılar, bunu da forumda edindiğim bilgilere borçluyum ve her konuda tek bir kişinin yorum yerine çoğunluğun ortak görüşte olduğu şekilde gübreleme, sulama, eğitim vs yapıyorum. gübre konusunu da çok araştırdım forumda, ben AN aldım gübreleri ama gübre markası çok da ortak görüşte olunan bir konu değil. tabi aynı zamanda kendi gübresini yapanlar da var o konuları da okudum zaman zaman ama ben ilk defa deneyeceğim için ve çok da araştırmaya zamanım olmadığı için hazır gübreyi tercih ettim. umarım zamanla kendi gübre karışımımı yapacak duruma da gelirim:)
tekrardan değerli araştırmaların ve bilgiler için çok teşekkür ederim:)
 

Smokycat

Müptezel
gübre konusunu da çok araştırdım forumda,
Gübre konusu ucu çok açık bir konu, yabancı gübrelere fahiş fiyatlar ödüyoruz, üreticisinden sonra ihracatçısı, daha sonra bizdeki ithalatçı, ithal edip satan aynı firma değilse bir de bize satan satıcı bunların hepsi kar edecek, bitmedi daha nakliye, gümrük, vergi vs. masrafları derken fiyatlar nasıl katlanıyor görüyoruz. Kesinlikle yurt içinden çözüm üretmemiz gerek..
 

sonerads

Kıdemli Üye
abi kesinlikle haklısın ama gerçekten zaman ayırıp araştırmak gereken bir konu. ben çalıştığım için buna ayıracak çok fazla zamanım yok ama belki birkaç senede yavaş yavaş oluşturabilirim. sonuçta bu gübrelerin içindeki maddeler belli, mesele bitkinin hangi haftada/dönemde hangi maddelere ihtiyaç duyduğunu belirlemek (ki aslında azot, potasyum vs hangi dönemlerde neye ihtiyacı olduğunu da biliyoruz), ikame olarak yurtiçinden hangi ürünleri alabileceğimizi bulmak ve bunları kullanarak deneyimlemek. en zor kısım da deneyimlemek sanırım. hem anlık olarak bitkinin vereceği tepkiye müdahale etmek, hem de sonuçları görmek açısından.
gördüğüm kadarıyla sen araştırmayı seven birisisin, umarım sen bu işleri hepimizden önce çözersin bizim de danışabileceğimiz bir abimiz olur:)
 

Organik

Kıdemli Üye
Değerli vaktini harcayıp bizleri bilgilendirdiğin için eline emeğine sağlık abim çok çok çok faydalı bir konu ,fakat bir konuda herkesi bilgilendirmek çok isterim paylaşmış oldugun ürün gayet güzel ve değerleri muazzam evet ama cüzi miktarlarda kullanmadığı yani bilinçsiz bir şekilde kullanılırsa içerisindeki potasyum miktarından sebebiyet bitkide magnezyum ve kalsiyum noksanlığı doğurabiliceği kanısındayım bu sebepten ötürü bu ürünü kullanan arkadaşlara ek olarak calmag gübreside bulundurmalarında fayda var diyebilirim.Sizlere önerim 1litre suya 0,4-0,5 gibi bir miktarda kullanmanız bu ürünü daha sonra abi kullandım böyle oldu diye abimizinde oturup ayırdıgı bizlere bu bilgileri paylaşmış oldugu zamanı hiç etmeyelim kötü yorumlarla . Her birimizin güzelmi güzel kızları olur inşallah elimizden geldiğince tüm güzel insanların yanındayız bizlerde teşekkür ediyorum tekrardan bu güzel konu için:)
 

Smokycat

Müptezel
calmag gübreside bulundurmalarında fayda var diyebilirim.
Sevgili dost güzel temennilerin ve önerin için teşekkürler, calmag zaten growun demirbaşı gibi bir şey, silikon kullanılmasa da ihtiyaç var, tüm ustalar ihtiyaçları sayarken calmag alınmasını da tavsiye ediyorlar. Konu çok çetrefillidir, kullandığınız şehir suyu calmag açısından zengin olabilir (mesela bizde öyle) veya fakir hatta yok denecek kadar az olabilir, bu hallerde de ilave edilecek calmag oranları değişebilir, ilk kez yetiştirenler deneme yanılma usulü gidecekler mecburen, ilk seferde doğruyu tuttururlarsa ne ala, önemli olan mümkün olan her bilgiyi edinip yerinde kullanmaya çalışmak..
 
Ü

Üye silindi 22921

Guest
Kullanma periodunu yazmıştım ama daha açıklayıcı olayım; çimlenmiş tohumu ilk saksıya diktin veya autocuların bazılarının yaptığı gibi doğrudan son saksıya diktin, bitki büyümeye başladı, kullandığın toprağa göre (bazı topraklar 1-3 hafta besin istemez) bitki dışarıdan besin almaya hazır olunca suyun içine besin ilave edip veriyoruz ya işte o zaman 4 litre suya 1 tatlı kaşığı hesabıyla önce silikonu döküp iyice karıştırıyorsun, burası çok önemli ilk önce silikon dökülecek ve iyice karıştırılacak, sonra diğer besinleri ilave edip ph seviyesini ölçüyorsun, yüksekse 6,5 civarına düşürüp bismillah diyerek bitkiye veriyorsun, bunu bitkiye her besin verdiğinde tekrarlıyorsun, bitki çiçeklenmeye girdiğinde de devam ediyorsun ta ki besin vermeyi kesene kadar.

Şunu unutmamak lazım, canlı varlıklar türlerinin genetik genel karakterlerinin yanında kendilerine mahsus özel karakterler de taşırlar yedikleri besin, içtikleri su, içinde bulundukları hava ve atmosfer koşulları özel karakterlerini şekillendirir, yani canlı söz konusu olunca standart diye bir şey olmaz, öğrendiklerini uygularken bitkini de dikkatle gözleyeceksin, sağlıklı bir bitki görüntüsünü en acemi grower bile anlar, bitki sağlıklı göründükçe o yolda devam edersin, bir aksilik sezdiğin anda da hemen fotoğraf çekip forumdaki ustalara danışırsın, bu forumun acemilere en büyük faydası budur..
Ben veriyorum süper oldu bitki
 

Smokycat

Müptezel
teşekkür ediyorum tekrardan bu güzel konu için
Asıl ben sizlere teşekkür ederim, sayenizde sadece mari değil tüm bitkilerin bakımına daldım, çiçek koklamayan ben bitki bakımı konusunda teorik bilgide uzmanlaşamaya başladım, pratiğe de ufak ufak başladım, pandemi sıkıntısında güzel bir uğraş oldu benim için, Çin karanfili, fesleğen, kekik, mini gül yetiştiriyorum, bodur limon ısmarladım, hedefimde bonzai de var (yanlış anlaşılmasın bitki bonzai:)) vs. Kekik dedim de koku konusunda tereddütlü arkadaşların evde bol bol kekik yetiştirmelerini tavsiye ederim, müthiş bir koku örtücüdür..

Silikon konusunda verdiğim ölçülerde kullanmakta sakınca olmadığı gibi çok güzel sonuçlar var, calmag zaten tüm ustaların olmazsa olmazı, konusu açılmışken yerli malı calmag tavsiye ederim, litresi 60 TL, yabancılara boşuna yüzlerce lira kaptırmayın..
 
  • Like
Tepkiler: u.g
Ü

Üye silindi 22921

Guest
Asıl ben sizlere teşekkür ederim, sayenizde sadece mari değil tüm bitkilerin bakımına daldım, çiçek koklamayan ben bitki bakımı konusunda teorik bilgide uzmanlaşamaya başladım, pratiğe de ufak ufak başladım, pandemi sıkıntısında güzel bir uğraş oldu benim için, Çin karanfili, fesleğen, kekik, mini gül yetiştiriyorum, bodur limon ısmarladım, hedefimde bonzai de var (yanlış anlaşılmasın bitki bonzai:)) vs. Kekik dedim de koku konusunda tereddütlü arkadaşların evde bol bol kekik yetiştirmelerini tavsiye ederim, müthiş bir koku örtücüdür..

Silikon konusunda verdiğim ölçülerde kullanmakta sakınca olmadığı gibi çok güzel sonuçlar var, calmag zaten tüm ustaların olmazsa olmazı, konusu açılmışken yerli malı calmag tavsiye ederim, litresi 60 TL, yabancılara boşuna yüzlerce lira kaptırmayın..
Coco gübreleri konusunda bilgin varsa bişey soracaktım reis
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • M Mamba70:
    ********* ******** ***** ****** **** *****
  • Tarzan450 Tarzan450:
    ******* **
  • M Mamba70:
    ***** ********* ********* ****** ****
  • Tarzan450 Tarzan450:
    hahahaha ****** **
  • Tarzan450 Tarzan450:
    **** **********
  • M Mamba70:
    ** **** ******
  • C Cptmywe:
    *** ********** ***** **** ******* ** *****
  • C Cptmywe:
    *** * ***** ** * ****
    +1
  • M Mamba70:
    ********** ** *** **
  • C Cptmywe:
    **** ***** **** * ***
  • Tarzan450 Tarzan450:
    ** **** ****** hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha******
  • Tarzan450 Tarzan450:
    *** ****** ******* **** ***** ********** ** *** **
  • İstanbul İstanbul:
    ***** ***** ****** ******** ***** **** ***** ***** hahahaha**** ** *** **
  • I ıssızmüptezel:
    ******* **** ****** ***** *** ***
  • I ıssızmüptezel:
    hahahaha *** ** ********** ** ********** ****** hahahaha **** ******** hahahaha** ******* **** *** *** ** ****** ******
  • İstanbul İstanbul:
    ******* ****** ********* *** ** ***
  • İstanbul İstanbul:
    *** *** ******* ******* **** ****** *** ***** **** **** *** ****** ******** ***
  • I ıssızmüptezel:
    ********* *** ***** *** **********
  • İstanbul İstanbul:
    ** ******
  • I ıssızmüptezel:
    ********** ****** ***** ***** * **** ** *** *******
  • I ıssızmüptezel:
    ***** ** **** ***** *****
  • I ıssızmüptezel:
    ***** hahahaha**** ******* *** **** ****
  • I ıssızmüptezel:
    **** ******** *** hahahaha*** ***** ** ****** ******* ******
  • B Barbarosa:
    **** ********* *** ****** ********* *** ********** * ****** ******** ****** **** ********* hahahaha** **** ** ****** ******* ********* ***** hahahaha ***** ********* hahahaha**
    B Barbarosa: **** ********* *** ****** ********* *** ********** * ****** ******** ****** **** *********...
    Üst