San pedro kaktüsü hazırlamak

Wendigo

Yeni üye
Arkadaşlar elimde san pedro olduğuna inandığım bir kaktüs var bir süredir büyütüyorum yeterli boyuta ulaştığını düşünüyorum artık kış da geldiğinden hazır olduğunu hissediyorum şimdi bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bunu tek seferde değil de zaman zaman kullanabileceğim şekilde nasıl hazırlayabileceğim hakkında bilgi verebilecek var mıdır
 

IcBlue

Doktor
kankacım San Pedronun meskalin içeriği yetiştirme şartlarıyla doğrudan bağlantılı, kaç yaşında annenin klonu olduğu, annenin kökeni gibi durumlar da etkisinde belirleyici faktörler. bu nedenle doz konusunda kesin gramajlardan konuşmak pek mümkün değil ancak uygun şartlarda yetişmiş bir kaktüsün sıradan bir dozu, kendi vücudun için yumruğun kalınlığında ve yumruğundan dirseğin uzunluğunda bir kaktüse denk gelir. bu şu an kaktüsünden değil birkaç seferlik, tek seferlik bir deneyimin dahi zor veya belki ucu ucuna denk geleceği anlamına geliyor. hazırlığını anlatayım ancak benim önerim önümüzdeki sezon klon alarak, sezon sonunda o kaktüsü tüketmen. bu sayede sezon sonu hem daha tatmin edici bir doz elde etmiş olursun hem de yavrulardan sonraki sezonun hazırlığını da başlatırsın. klon alarak gitmeyi tercih edecek olursan kafanda fikir oluşması için şunu da söyleyeyim, bende şu an 60-40 cm arasında değişen 4 klon ve 2 tane yavrulu anne var, üzerlerinde toplam 4 adet de yavru var. hepsini bir önceki sezonda başlattığım tek kaktüsten elde ettim.

hazırlığa gelelim, hangi yöntemle hazırlayacağın fark etmeksizin önce kaktüsü işleme hazırlaman gerekir. bir bıçak yardımıyla, iç dokuya çok girmeden iğneleri temizlersin. kaktüsün dışını saran, bal mumu benzeri ince bir tabaka vardır bunu yine ister bıçakla ister parmağınla, üst dokuya zarar vermeden soyman gerekir. kaktüsten bir dilim kestiğinde yeşil dış çeperin merkeze yaklaştıkça beyaza döndüğünü görürsün, bu beyaz kısım içerik olarak oldukça zayıftır ve mide bulantısını arttırabilir, elinde çok miktarda olduğunda bu kısmı kullanmamak daha mantıklıdır, ancak az miktarlarda ziyan etmemek gerekir. yeşil kısmı kullanmak için yıldızın her parçasını dikine kesersen (mandalina dilimi gibi) beyazı ayırmak daha kolaydır, beyazla birlikte kullanacaksan yatay dilimlemek yeterlidir.

burdan sonrası yöntem işi

uzun süre saklanacak veya çok miktarda hazırlıklarda genelde toz haline getirmek tercih ediliyor, şamanlar birebir deneyimlerde bu yöntemi uyguluyor. dilimleri güneşte kuruttuktan sonra sahanda döverek toz haline getirirsin, daha ince bir doku için rondodan da geçirildiği oluyor. tozu ılık-sıcak suda bitki çayı gibi demleyerek veya doğal içeceklerle tüketebilirsin. benim favorim elma suyu.

kaynatma veya çektirme yöntemi genelde toplu ritüellerde kullanılıyor. çok uzun sürede hazırlanıyor olsa da en temiz deneyim olduğu iddia edilir. dilimleri saatlerce, macun kıvamına gelene kadar kaynatıyorsun, yetmiyor bir de tortusunu atana kadar kaynatıyorsun. 6-12 saat arası sürüyor tercihe ve şartlara göre. evde yapınca 4 saatte yapan da var, bireysel kullanımda işin fantazisi olduğunu düşündüğümden çok önermiyorum ama ille de bu yöntem dersen daha detaylı da anlatırım tabi

bir de smoothie yöntemi var, şipşak yöntem, meskalin kültüründe hakaret gibi bir şeydir. içimi oldukça zor ama hemen olsun benim olsuncular tarafından sıkça tercih edilir. etkisi diğer yöntemlere kıyasla daha zayıftır. taze dilimleri içilebilecek kadar cıvık bir püre haline gelene kadar azar azar su ekleyerek blenderdan çekersin. sen o kadar az özenince bitki de sana az özenir tabi orası ayrı.

gönlünce güzel triplerin olsun, bol şans.
 

Wendigo

Yeni üye
kankacım San Pedronun meskalin içeriği yetiştirme şartlarıyla doğrudan bağlantılı, kaç yaşında annenin klonu olduğu, annenin kökeni gibi durumlar da etkisinde belirleyici faktörler. bu nedenle doz konusunda kesin gramajlardan konuşmak pek mümkün değil ancak uygun şartlarda yetişmiş bir kaktüsün sıradan bir dozu, kendi vücudun için yumruğun kalınlığında ve yumruğundan dirseğin uzunluğunda bir kaktüse denk gelir. bu şu an kaktüsünden değil birkaç seferlik, tek seferlik bir deneyimin dahi zor veya belki ucu ucuna denk geleceği anlamına geliyor. hazırlığını anlatayım ancak benim önerim önümüzdeki sezon klon alarak, sezon sonunda o kaktüsü tüketmen. bu sayede sezon sonu hem daha tatmin edici bir doz elde etmiş olursun hem de yavrulardan sonraki sezonun hazırlığını da başlatırsın. klon alarak gitmeyi tercih edecek olursan kafanda fikir oluşması için şunu da söyleyeyim, bende şu an 60-40 cm arasında değişen 4 klon ve 2 tane yavrulu anne var, üzerlerinde toplam 4 adet de yavru var. hepsini bir önceki sezonda başlattığım tek kaktüsten elde ettim.

hazırlığa gelelim, hangi yöntemle hazırlayacağın fark etmeksizin önce kaktüsü işleme hazırlaman gerekir. bir bıçak yardımıyla, iç dokuya çok girmeden iğneleri temizlersin. kaktüsün dışını saran, bal mumu benzeri ince bir tabaka vardır bunu yine ister bıçakla ister parmağınla, üst dokuya zarar vermeden soyman gerekir. kaktüsten bir dilim kestiğinde yeşil dış çeperin merkeze yaklaştıkça beyaza döndüğünü görürsün, bu beyaz kısım içerik olarak oldukça zayıftır ve mide bulantısını arttırabilir, elinde çok miktarda olduğunda bu kısmı kullanmamak daha mantıklıdır, ancak az miktarlarda ziyan etmemek gerekir. yeşil kısmı kullanmak için yıldızın her parçasını dikine kesersen (mandalina dilimi gibi) beyazı ayırmak daha kolaydır, beyazla birlikte kullanacaksan yatay dilimlemek yeterlidir.

burdan sonrası yöntem işi

uzun süre saklanacak veya çok miktarda hazırlıklarda genelde toz haline getirmek tercih ediliyor, şamanlar birebir deneyimlerde bu yöntemi uyguluyor. dilimleri güneşte kuruttuktan sonra sahanda döverek toz haline getirirsin, daha ince bir doku için rondodan da geçirildiği oluyor. tozu ılık-sıcak suda bitki çayı gibi demleyerek veya doğal içeceklerle tüketebilirsin. benim favorim elma suyu.

kaynatma veya çektirme yöntemi genelde toplu ritüellerde kullanılıyor. çok uzun sürede hazırlanıyor olsa da en temiz deneyim olduğu iddia edilir. dilimleri saatlerce, macun kıvamına gelene kadar kaynatıyorsun, yetmiyor bir de tortusunu atana kadar kaynatıyorsun. 6-12 saat arası sürüyor tercihe ve şartlara göre. evde yapınca 4 saatte yapan da var, bireysel kullanımda işin fantazisi olduğunu düşündüğümden çok önermiyorum ama ille de bu yöntem dersen daha detaylı da anlatırım tabi

bir de smoothie yöntemi var, şipşak yöntem, meskalin kültüründe hakaret gibi bir şeydir. içimi oldukça zor ama hemen olsun benim olsuncular tarafından sıkça tercih edilir. etkisi diğer yöntemlere kıyasla daha zayıftır. taze dilimleri içilebilecek kadar cıvık bir püre haline gelene kadar azar azar su ekleyerek blenderdan çekersin. sen o kadar az özenince bitki de sana az özenir tabi orası ayrı.

gönlünce güzel triplerin olsun, bol şans.
Çok teşekkürler hocam sanırım ben de biraz araştırıp klonlama işini deneyeceğim.
 
Ü

Üye silindi 30498

Guest
Yerleşik düzene geçince uzun yıllar San Pedro yetiştirmem gerektiğine inanmaya başladım.

Belli mi olur belki harika bir insan, bana o güzel Annenin o güzel klonlarından birini ateşler...
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • Night owl Night owl:
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha********
    +1
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ***** **** ******** *** ****
    +1
  • Night owl Night owl:
    ******
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ***** *** *****
  • Ü Üfürükçü gargamel:
    ***** ******** **
  • Night owl Night owl:
    **** ****** ** ***** ****** ** ******** ** ********* hahahaha**** ********* hahahaha *** ** **** ****** **********
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ****** *** ** ******* ******* ********* ********** **** hahahaha ******* *** ******* **
  • Ü Üfürükçü gargamel:
    ***** ******* *** ******** ******** *** ******* hahahaha
    +1
  • Night owl Night owl:
    ******* ******** **** ******** ****** ***** **** **** ***** *** ***** **** *** ** ****** ****
  • Night owl Night owl:
    ** **** ********** ******* *********
  • nicozaniolo nicozaniolo:
    ****** *** ***** ****** ****** *** *** ***** ******* *****
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ****** ***** ********** ** ******* ***** **** ******** ********* ******** **** ******** ****** ***** **** **** ***** *** ***** **** *** ** ****** ****
    +1
  • nicozaniolo nicozaniolo:
    ****** **** ***** *** ******** hahahaha hahahaha ******* ********** ********* * ******* hahahaha** ********
  • nicozaniolo nicozaniolo:
    ** ******* * ***** ********** ********* hahahaha*******
  • Night owl Night owl:
    ******* **** ** ***** ******* hahahaha ****** ********* hahahaha* **** ********* **** ****** *** ** ******* ******* ********* ********** **** hahahaha ******* *** ******* **
  • Night owl Night owl:
    ****** ****** ** ***** ****** ** ******** ** ******** ******** ****** ****** ***** ********** ** ******* ***** **** ******** **
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ********* ******* ***** **** ** ***** *** ****** **** hahahaha ****** ***** *** hahahaha hahahaha* **** ****** hahahaha** **** ********* hahahaha******** **** ***** *** ******** hahahaha hahahaha ******* ********** ********* * ******* hahahaha** ********
    +1
  • Night owl Night owl:
    *** ***** ********** ****** hahahaha ***** ** ******* * ***** ********** ********* hahahaha*******
    +1
  • Ü Üfürükçü gargamel:
    ** ******* ********** ******* *** *** hahahaha
  • Mordecai Mordecai:
    ***
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ****** ****** **** ***** hahahaha** *** **** **** ***** ****** ******* * ** **** ******** ** **** ** ******* ****** ** *** ********* ****** ********** ******* hahahaha ***** *** ***
  • Mordecai Mordecai:
    ****** ********* ********* ******* **** ******* ******* ******* ******
    +1
  • Mordecai Mordecai:
    ******** **** **** ***** **
  • lavrens lavrens:
    ****** ******** *** ****** hahahaha** *** ********* ******* ******** *** ******** **** **** ******* ********* **** **** ****
    lavrens lavrens: ****** ******** *** ****** hahahaha** *** ********* ******* ******** *** ******** **** ****...
    Üst