Organik Kankanızdan Genel Bilgiler(Organik Katı Gübre Ve Schwazzing Budama)

Ü

Üye silindi 22921

Guest
Seve seve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım güzel dostum benim ,ben teşekkür ederim vaktini ayırıp okudugun için .İş yapar bulunsun carboloadtıda an nin tablosuna göre ilave edebilirsin humik fulvik verirken ama ona bir bak yanlış bilgilendirmiş olmiyim ,birde dediğim gibi bir bloom gübresi bulundurman hiç fena olmaz aslında seri bulunsa daha iyi olur ama zaten toprağın zengin humik te baya yardımcı olucak zaten su drenajını tutmasından köklerin alınabilir bir duruma getirebilisi muazzam bir gübre bence organik madde de bulundurdukları için gayet iyi yine ilerleyen dönemde bir eksiklik falan olursa tamamlayıcı hamleler yaparız sıkma canını hiç
Banada bi el at kanka
 

Yarimkokorec

Yeni üye
--------Organik'ten Genel Bilgiler----------

Arkadaşlar merhabalar hem eksikliğini gördüğüm hemde genel geçmek istediğim bilgileri altta sizlere ulaştırmak istedim umarım her birinize faydalı olur bu tarz konularımız forumda mevcut olduğundan en sona da sevdiğim bir dostumun tüm bilgiler hakkında kafanızda gereksiz yer edinmiycek ve ihtiyaclarınızı tamamlıycak olan bilgi konusunun linkini bırakıcam umarım hepinize faydalı olur :)

0.--Tohumu Filizlendirmeye Başlatmak İçin Nemli Sıcak Bir Yere İhtiyaç var bardakta suyun içinde 12-36 saat arası(karanlık yerde) daha sonrasında peçete arasında 24 saat ve karanlık bir yerde bekletilir 1-2 gün içinde patlıycaktır.

1.---Bitkilerimiz ilk küçük saksılara ekilicek(0.33L) 1-2 hafta sonunda 5-7-8-15-20-25litrelik(isteğe bağlı birtanesi) saksılara taşınıcak.

2.---Isı 15-28 Derece Arasında Olmalıdır (20-25 ideal)

3.---Nem İçin İdeal Oran %50 dir(İlk Hafta %60-80,2 haftadan İtibaren %40-60,3-4 hafta ve devamı %40-50 İyidir)

4.--Suyun Ph Değeri 6.5 civarında olmadır.(7den yüksek 6dan az olursa sağlıksız büyüye bilir!!)

5.--İlk 2 hafta Sadece Su Verilir Bitkiye 3.haftanın başlangıcında gübreyle başlanır

6.--Klasik Olarak Su ve Gübre Verim Günü Şu Şekildedir(Saksının Altından Su Sızıntısı Görene Kadar)(8liTRE Saksiya 1-1,5 litre su Yeterli)(Sular Bitkilerin Yanında Muafaza Edilecek)

---Birinci Gün Su ve Gübre

---İkinci Gün Sadece Su

---Üçüncü Gün Hiç Bir Şey Verme Ve Bu Düzeni Tekrarla.

NOT =""Çiçekten sonra ortama bağlı olarak bitkiniz daha sık su isteye bilir bunu haftada üç sulama olucak şekilde şekillendirebilirsiniz""

Dikkat=SU KESİNLİKLE SOĞUK VERİLMİYCEK GENETİĞİN MORARMA OLASILIĞI ARTAR FAKAT ÇOK TAVSİYE EDİLMEZ GEREKSİZ STRESLE UĞRAŞABİLİRSİNİZ!!!!!!!!!!


Bitki Evreleri(Photo Periyot İçin)-(Ortalama Zaman Dilimleri Kişi İsterde Veg Dönemini Uzun Tutabilir)

1-2 hafta tohum ve filizlendirme (18 açık/6 kapalı saat)(Bu Dönemde Gübreye İhtiyaç Yok)(Bu haftadan sonra büyük saksıya alıyoruz)

3-6 hafta Çimlenme Evresi (18/6 saat)(Çimlenme Dönemi Grow ve Bloom)

6-14 hafta Çiçeklenme Dönemi(12/12 saat)(Bloom ve Top-Max) Her Markanın Çizelgesi Mevcut Forumda Kullanmamız Gereken Dönemler Ve Miktari İle Birlikte


Bitki Evreleri(Auto Periyot)

1-4 hafta Veg(büyüme)(20/4)(Grow ve Bloom)

4-12 hafta Çiçeklenme(20/4)(Blom ve Top-max(Micro Elementlerde Diyebiliriz)


Not=Autolara 18 saatten az ışık verilemez isterse kişi 18/6,20/4,22/2,24/0 şeklinde ışık sisteminin çalışma süresini şekillendirebilir.

Gübre Tabloları = https://www.tohumsuz.com/threads/gübre-takvimi.6637/

-----------------------------------------------------------------------------------

En x Boy x Derinlik / 1000 = litreyi verir kankalar.

-----------------------------------------------------------------------------------

Yağmur Suyu Ve Kar Suyu

Yağmur Suyu
=Yağmur denizlerden, okyanuslardan ve göllerden buharlaşan suyun geri yer yüzüne dönüşüyle oluşur.

Dönüş esnasında havadaki toz zerreciklerini yer yüzüne indirir. Bu toz zerecikleri içerisinde bir çok mineral ve bitki besini vardır. Normalde yağmur suyunda azot olmamasına karşın şimşek çaktığında azot ve oksijen birleşerek bitkiler için doğrudan alınabilir azotu oluşturur. Azot bitkilerin yeşil aksam gelişimi için önemli bir elementtir.

Tüm bu içinde bulundurduklarına rağmen yağmur suyunun tuz oranı çok düşüktür.Saksı bitkileri yağmur suyuyla sulandığında yıl boyu saksı toprağında biriken tuzları yıkayarak sağlıklı kök gelişimi için uygun ortam oluşmasına yardımcı olur.


Kar Suyu = Kar suyu, topraktaki potasyum, kalsiyum, demir gibi mineralleri çözerek bitkilerin beslenmesini sağlar. *Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin en önemli kaynağıdır. ...
Bu amonyak, azot bakterileri tarafından kalsiyum nitrat gibi azot tuzlarına çevrilerek bitkilerin azot ihtiyacını karşılar.

-----------------------------------------------------------------------------------


Schwazzing-Cannabis = Çiçeğe Sokmadan Önce(12/12 almadan hemen önce) Yaprak Dökmek ve Çiçeklenmeden 3 hafta sonra tekrar yaprak dökmek ve bu budamada üst 3 node harici diğer fan yaprakları toplanır.

Neden 1. ve 3. Hafta? Bunlar sihirli sayılar değil; kenevir bitkisi yetiştirmek için iyi çalıştığı bilinen genel zaman çizelgeleridir. Kenevir, çiçeklenmenin
ilk birkaç haftasında kendini “yeniden yapraklayabilir”, ancak daha sonra olamaz. Daha sonra çiçeklenme aşamasında yaprak dökerseniz veya daha önce çok fazla
yaprak alırsanız, bitki aldığınız yaprakların yerini alacak yeni yapraklar yapamayacaktır. Sadece 1. ve 3.Haftalarda yaprak alarak, yaprak dökmenin faydalarını
elde ederken, bitkiye çiçeklenme aşamasının sonuna kadar yetecek kadar yaprak yetiştirmesi için zaman tanıyorsunuz.


schwazzing Eğitim-sucker budamasi-yaprak dökümü olarakda geçer yukarda açıklamaya çalıştım diğer budama eğitimlerini ayrıntılı bir şekilde araştırıp detaylı bilgi edinebilirsiniz.

-----------------------------------------------------------------------------------


*Katı Organik Gübre İle Harman Yapıcak Olan Arkadaşlara Genel Bilgiler*

Solucan Gübresinin Faydaları =
toprak bitki besin maddeleri yönünden zenginleşir ve verimliliği artar. Solucan gübresi ayrıca bitkinin büyüme hızını arttırır.Solucan gübresinin en sevdiğim artısı bitkiyi kesinlikle yakmaz gübre yanığıyla kesinlikle uğraşmassınız hatta bazı fideler direk solucan gübresinde çimlendiriliyor çok çok faydalı.

Koyun ve Keçi Gübresinin Faydaları = Bitkilerin gelişimi için gerekli besin maddelerini sağlar. Toprağın yapısını tarıma uygun hale getirir. Toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini düzenler. Toprağın su tutma kapasitesi artar, geçirgenliği olumlu yönde etkiler.

Yarasa Gübresinin Faydaları = Azot Fosfor ve Potasyum içerir organik fosforun hammaddesidir.Tuzluluğa neden olmaz.pH'ı düzenler. Bitkinin direncini arttırır hastalanmasını önler.Toprağın su tutma kapasitesini yükseltir.

Tavuk Gübresinin Faydaları = Tavuk gübresi topraktan alınan verimini arttırır,Azot bakımından çok zengindir, özellikle insan ve çevre dostu özelliğiyle doğal dengenin yeniden kurulmasını sağlar.Son dönemlerde çok önerilmiyor yapılan araştırmalar doğrultusunda pek önermiyorum o yüzden dostlarım yinede cuzi miktarlarda ilave edilebilir tabiki azot çok oynak tavuk gübremizde yakabilir bitkimizi.

Perlit = Toprağın fiziksel özelliklerini artırıcı "substrat" Maddesi olarak, gerekli uygun toprak koşullarını sağlamak topraktaki sıkılığın artmasına yardım ederek su drenajını arttırmak ve nemi muhafaza etmek, fideler için üreme ortamı oluşturmak, toprağı havalandırmak gibi nedenlerle ilave edilir.

Vermikülit = Vermikülit, toprağın hava alma kapasitesini ve su drenajını arttırdığı ve bu sayede bitki büyümesini zenginleştirdiği için sıklıkla saksı toprağına eklenen bir doğal mineraldir.Micro Elementlerin(demir, kobalt, krom, bakır, iyot, manganez, selenyum, çinko ve molibden) eksikliği için çok faydalıdır.

Leonardit:
(Doğal organik Köklendirici gübredir) Kök yapısını fazlalaştırır Toprağı zenginleştirir ve düzenler Bitkide vitamin ve mineral içeriğini artırır.

Torf:
Göl yataklarındaki su seviyesinin düşmesiyle, bitki faaliyetlerinin ön plana çıkması, kışın su seviyesindeki artış ile bitkinin ölümü ve bu doğa olayının sürekli tekrarlanması ile bitki kök ve gövdelerinin binlerce yıl süren dönüşümlü birikimleri sonucunda oluşan organik toprak türüdür.

Humus: Bitkilerin ihtiyacı olan her türlü elementler, mineraller, faydalı Mikroorganizmalar Humusta mükemmel dengeli bir şekilde bulunur. İçerdiği mikroorganizmalar sayesinde toprakta yaşayan bitkilerin topraktan ihtiyacı olan her şeyi sağlıklı bir şekilde almalarını sağlarlar. Çok iyi besleyicidir.


Karışım Hazırlamaya gelirsek

---Bahçe İçin Genel ---

Toprak 3 birim =30 litre ( her gübrede 3 birim toprak) (3/1)

yanmış çiftlik gübresi 2 birim (3/2)

keçi gübresi 2 birim

(3 birimde toprak koymak gerekiyor tekrar)

saf keçi gübresi 2 birim (3/2)

(3 birim toprak tekrardan)

tavuk gübresi 1 birim


---Saksı Toprağı Genel---

Balkon Saksısı İçin (10 litre saksıya yarım kilo solucan gübresi)

Torf + toprak 1 birim

Yarım kilo solucan gübresi

vermikülit 1 birim

perlit 0,5 birim



Not:20-25 litre solucan gübresi 10kg eşittir.

Şöyle bir temize çekelim şu bilgileri isterseniz daha aydınlatıcı olsun


---Benim Önerim Olan Karışım---

100 litre topraga 10kg solucan gübresi,5-7.5kg koyun-keçi gübresi(iyi yanmış),3kg yarasa gübresi , 0,5 kg tavuk gübresi ve artı olarak

İstege bağlı Vermikülit eklenebilir 1 litre ve perlit 1 litre karışım yaparak güzel verimli bir toprak elde edersiniz.


Not = Eksiklik durumunda toprak üstü serpme usulü ile ilave edebiliriz hafif karıştırarak toprağımızı.İsterseniz su ile karıştırıpta ilave edebilirsiniz katı gübreleri.

***Önemli Not=Bitkimizi sakın ilk ekimde bu karışımın içine ekmeyin ilk iki hafta mümkümse saf light topraklar tercih ediyoruz ondan sonra ekim sağlayabilirsiniz.


**Eski Üstadımızdan bilgiler =solucan gübresini 1 avuç 50 gr kadar, yarasa gübresini 80-90 grama yakın serpme usulü(toprak üstünden)kullanabilirsin. Hem ziyan olmaz hemde max fayda sağlarsın.

Komple karıştıracaksan da,solucanı toplam torf miktarının %10-15i kadar 10-15 kg yani, yarasayı da 1 litre torta 30gr yani 100 lt torfa 3 kilo kadar mixleyebilirsin.

Bu tarz karışımlar yapıyorsan yanmış iyi işlenmiş %10 kadar saf koyun gübresi kullanmanıda tavsiye ederim.**
---------------------------------------------------------------------------------------

Diğer Tüm Merak Ettikleriniz = https://www.tohumsuz.com/threads/az-Çok-bilgi.6638/

Hastalıklar Ve Çözümleri = https://yesiloda.co/d/28-esrar-yetistirirken-karsilasilan-hastaliklar-sorunlar-ve-cozumleri

Doğru Hasat Zamanı = https://yesiloda.co/d/19-kenevir-ve-hasat-dogru-hasat-zamani

Tohum Alım Satım Genel Bilgilendirme = https://www.tohumsuz.com/threads/tohum-alım-satım-net-bilgilendirme.14590/
Ya arkadaşım gerçekten kendinle gurur duy ne kadar naif birisin ne kadar güzel bir iş çıkarmışsın seni tebrik ediyorum :) kafamdaki bütün soruları aldın hasata kadar köprü kurmuşsun resmen çok teşekkür ediyorum geçtikten manidar :)
 

Organik

Kıdemli Üye
Ya arkadaşım gerçekten kendinle gurur duy ne kadar naif birisin ne kadar güzel bir iş çıkarmışsın seni tebrik ediyorum :) kafamdaki bütün soruları aldın hasata kadar köprü kurmuşsun resmen çok teşekkür ediyorum geçtikten manidar :)
Allah razı olsun güzel dostum benim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Güzel yorumun için çok çok teşekkür ederim :)
Knka Coco medyasında yetiştirmeyle ilgili detaylı bir konu bekliyoruz
Kankam biraz yanlış adamdan bekliyosunuz diyebilirim bu konuyu üzelerek :( bir kaç arkadaş daha sordu hatta karışımlara ilave olucak şekilde coco denemedim pek araştırmadımda bu sebepten ötürü pek yardımcı olamıycam özür diliyorum kusuruma bakmayın lütfen sadece şunu diyebilirim aklımın bir kenarında kalmış cocoyla genelde hidroton taşları ilave olarak ve airdome falan ilave yapıyorlar değişik bir karışım oldugu için aklımda kaldı sanırım :D fakat tam karışımlara hiç hakim değilim denemeyi düşünmediğimden pek ilgimide çekmiyor coco olayları ilerde olurda deneme şansım olursa muhakkak bilgilerimi aktarmaya çalışırım hayırlı günler diliyorum tüm dostlara :)
 
Son düzenleme:
Ü

Üye silindi 22921

Guest
Allah razı olsun güzel dostum benim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Güzel yorumun için çok çok teşekkür ederim :)

Kankam biraz yanlış adamdan bekliyosunuz diyebilirim bu konuyu üzelek :( bir kaç arkadaş daha sordu hatta karışımlara ilave olucak şekilde coco denemedim pek araştırmadımda bu sebepten ötürü pek yardımcı olamıycam özür diliyorum kusuruma bakmayın lütfen sadece şunu diyebilirim aklımın bir kenarında kalmış cocoyla genelde hidroton taşları ilave olarak ve airdome falan ilave yapıyorlar değişik bir karışım oldugu için aklımda kaldı sanırım :D fakat tam karışımlara hiç hakim değilim denemeyi düşünmediğimden pek ilgimide çekmiyor coco olayları ilerde olurda deneme şansım olursa muhakkak bilgilerimi aktarmaya çalışırım hayırlı günler diliyorum tüm dostlara :)
KANka sen cocoyu tercih etmedigine göre vardır bi bildigin o yuzden sana bişey sorcam. 150.150 kabinde 4 photo bakmak istiyorum. Bana bunun için organik şekilde en iyi nasıl yaparım söylermisin. Kaç litrelik nasıl saksılar. Toprak karısımım en mükemmel nasıl olur ve hangi gübreler. Baştan sona ne sekılde ne kullanmalıyım.
 

Organik

Kıdemli Üye
KANka sen cocoyu tercih etmedigine göre vardır bi bildigin o yuzden sana bişey sorcam. 150.150 kabinde 4 photo bakmak istiyorum. Bana bunun için organik şekilde en iyi nasıl yaparım söylermisin. Kaç litrelik nasıl saksılar. Toprak karısımım en mükemmel nasıl olur ve hangi gübreler. Baştan sona ne sekılde ne kullanmalıyım.
Tavsiyem saksılarda 15 ile 25litre arası tercih yapman ,konumda önerdiğim toprak karışımıylada miss gibi ilerlersin extra solucan gübresi ve yarasa gübresi bulundurursun çiçeklenmedede üsten ilave edersin tamamdır miss gibi olur :).
 
Ü

Üye silindi 22921

Guest
Tavsiyem saksılarda 15 ile 25litre arası tercih yapman ,konumda önerdiğim toprak karışımıylada miss gibi ilerlersin extra solucan gübresi ve yarasa gübresi bulundurursun çiçeklenmedede üsten ilave edersin tamamdır miss gibi olur :).
Gardengold torf var ne diyorsun ona
 
Ü

Üye silindi 22921

Guest
Ayriyetten enzim veya bigbud olarak ne vermem lazım bol hasat için. Sadece bu toprak ve solucan yarasa güvercin keçi koyun hasata kadar yetermi diyosun. Ornegin sen bu sekıl. tek auto yada photodan ne kadar alıyosun ve senin tam olarak yaptıgın karısım o 5 li karısımmı ayrıyetten hasata kadar hiç bişey vermeden bitiriyomusun
 

Yarimkokorec

Yeni üye
Şuan sinan öeti
Ayriyetten enzim veya bigbud olarak ne vermem lazım bol hasat için. Sadece bu toprak ve solucan yarasa güvercin keçi koyun hasata kadar yetermi diyosun. Ornegin sen bu sekıl. tek auto yada photodan ne kadar alıyosun ve senin tam olarak yaptıgın karısım o 5 li karısımmı ayrıyetten hasata kadar hiç bişey vermeden bitiriyomusun
Şuan sinan çetin gibi cevabı bekliyorumm
 

Organik

Kıdemli Üye
Ayriyetten enzim veya bigbud olarak ne vermem lazım bol hasat için. Sadece bu toprak ve solucan yarasa güvercin keçi koyun hasata kadar yetermi diyosun. Ornegin sen bu sekıl. tek auto yada photodan ne kadar alıyosun ve senin tam olarak yaptıgın karısım o 5 li karısımmı ayrıyetten hasata kadar hiç bişey vermeden bitiriyomusun
Yeterli fakat biraz daha verim istiyorsan fosfor ve potasyum bakımından zengin gübreler tercih etmelisin potasyum silikat ve yarasa gübresi(forfos agırlıklı monkey markası öyleydi sanırım)destek sağlarsan sonuçlarında muazzam olucagını düşünüyorum full organik istiyorsan bigbud yerine bunları tercih etmeni öneririm ama elimde var diyorsan bigbud verebilirsin ek olarak çiçeğin 3.haftası yada 2.haftası başlanabilir enzim vermene extra extra gerek yok zaten mikoriza mantarı kullanabilirsin saksı değişmi yaparken faydası olur :)

Ek olarak=humik fulvik asit zaten bulundur potasyumca zengin olanlardan :)
 

Yarimkokorec

Yeni üye
Yeterli fakat biraz daha verim istiyorsan fosfor ve potasyum bakımından zengin gübreler tercih etmelisin potasyum silikat ve yarasa gübresi(forfos agırlıklı monkey markası öyleydi sanırım)destek sağlarsan sonuçlarında muazzam olucagını düşünüyorum full organik istiyorsan bigbud yerine bunları tercih etmeni öneririm ama elimde var diyorsan bigbud verebilirsin ek olarak çiçeğin 3.haftası yada 2.haftası başlanabilir enzim vermene extra extra gerek yok zaten mikoriza mantarı kullanabilirsin saksı değişmi yaparken faydası olur :)

Ek olarak=humik fulvik asit zaten bulundur potasyumca zengin olanlardan :)
Arkadaşım tekrardan merhaba ben şimdi yasak bittikten sonra tohumları alıyorum, 5 photo 1 auto ilk growum olacak bu toprak yeterli olacakmı hasata kadar ? Tabi sıvı solucan ve yarasa gübresi takviye olarak ekleyeceğim extra katkı alabilmek için ama sonradan onlar anladığım kadarıyla. Sorum şu bu topraktan kaç kg alayım saksıları kaç lt alayım ve başka önerilerinnnedir şimdien teşekkürler başını ağrıttığımız içinde kusura bakma :(
 

Organik

Kıdemli Üye
Arkadaşım tekrardan merhaba ben şimdi yasak bittikten sonra tohumları alıyorum, 5 photo 1 auto ilk growum olacak bu toprak yeterli olacakmı hasata kadar ? Tabi sıvı solucan ve yarasa gübresi takviye olarak ekleyeceğim extra katkı alabilmek için ama sonradan onlar anladığım kadarıyla. Sorum şu bu topraktan kaç kg alayım saksıları kaç lt alayım ve başka önerilerinnnedir şimdien teşekkürler başını ağrıttığımız içinde kusura bakma :(
Alanın yeterliliğine bağlı olarak saksı 15lt olabilir ama 1.2-1.2 oldugunu varsayarsak söylüyorum bunu birde auto 18saat aşağısı verim çok kaliteli olmuyor aynı ortamda büyütüceksen photoları çiçeğe sokman için 12/12 devam etmen gerekicek hepsini photo yada auto seçmeni öneririm. aynen yeterli olucaktır diyelim sıvı solucan gübresinin npk değerleri önemli dediğim gibi ek ilave gübreler gerekebilir hele söylemeyi unutmuşum deniz yosunu içeren bitkinin toparlanmasını stress koşullarından çabuk kurtulmasını yada stresi direk atlatma eğilimi için deniz yosunu içeren gübrelerede bakın alın sen düzeni kur yine eksik gidik bakarız :)
 

Yarimkokorec

Yeni üye
Alanın yeterliliğine bağlı olarak saksı 15lt olabilir ama 1.2-1.2 oldugunu varsayarsak söylüyorum bunu birde auto 18saat aşağısı verim çok kaliteli olmuyor aynı ortamda büyütüceksen photoları çiçeğe sokman için 12/12 devam etmen gerekicek hepsini photo yada auto seçmeni öneririm. aynen yeterli olucaktır diyelim sıvı solucan gübresinin npk değerleri önemli dediğim gibi ek ilave gübreler gerekebilir hele söylemeyi unutmuşum deniz yosunu içeren bitkinin toparlanmasını stress koşullarından çabuk kurtulmasını yada stresi direk atlatma eğilimi için deniz yosunu içeren gübrelerede bakın alın sen düzeni kur yine eksik gidik bakarız :)
Çok teşekkür ederim :) 1.2 ne demek grow sözlüğüm pek yok açıkcası ilk fırsatta öğreneceğim elbette birde ortalama 8 9 saat güneş görecek diğer 3 4 saat ise aydınlık olucak yeterli olurmu peki bu arada deniz yosunu için link verebilirmisin :)
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ***** *** *** **** *** ******** ** dready* **** *** ******* *** ****** *** ******** ****** ******* ****** ***** *****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ********* ***** ****** ********* ****** ******** *** ***** ********** ******* **** ****** **** ****
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ******* dready** ******* ***** ***** *********
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ***** *** *** **** *** ******** ** dready* **** *** ******* *** ****** *** ******** ****** ******* ****** ***** ******** ******** ***** ***** ********* ******* *** ****** **** ** ***** **** ** ** ***** **** **** ******* ********
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ********* **** dready*
    +1
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ********* **** dready*********** ** **********
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ****** ***** ******* *****
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ********* ****** *********
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ********* ****** dready** ********** ** ******* **** ****** ****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ******* ******* **********
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ********** **** ***********
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ********** **** dready***** **** *** *** ***** ******** *** ***** ***** ******
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ******** **** ******** ********* **** ** ** **** ******* ********
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ****** ******** *** dready ** *** ********** ***********
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ****** ******** *** dready ** *** ********** dready**** ** ****** ********* dready * ** *** *******
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ***** ********* **** ****** ***** ** **** ** ***** ****
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ****** ******** **** *** ********* * **** ** ********** ****** ****** ****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ****** ******** **** *** ********* * **** ** ********** ****** ****** ********** ***** *** ****** ** ***** ******* *** **** ***********
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ***** dready****** ******** * ***** ******* **** ********
    +1
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ***** dready****** ******** * ***** ******* **** dready **** ******* ****** ****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    **** **** ******* ****** ****** ******** ********* *** *****
  • RuhsuzGarden RuhsuzGarden:
    ******** ****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ***** *****
  • Nazim_Red Nazim_Red:
    ***** ********
    Nazim_Red Nazim_Red: ***** ********
    Üst