Organik Kankanızdan Genel Bilgiler(Organik Katı Gübre Ve Schwazzing Budama)

--------Organik'ten Genel Bilgiler----------

Arkadaşlar merhabalar hem eksikliğini gördüğüm hemde genel geçmek istediğim bilgileri altta sizlere ulaştırmak istedim umarım her birinize faydalı olur bu tarz konularımız forumda mevcut olduğundan en sona da sevdiğim bir dostumun tüm bilgiler hakkında kafanızda gereksiz yer edinmiycek ve ihtiyaclarınızı tamamlıycak olan bilgi konusunun linkini bırakıcam umarım hepinize faydalı olur :)

0.--Tohumu Filizlendirmeye Başlatmak İçin Nemli Sıcak Bir Yere İhtiyaç var bardakta suyun içinde 12-36 saat arası(karanlık yerde) daha sonrasında peçete arasında 24 saat ve karanlık bir yerde bekletilir 1-2 gün içinde patlıycaktır.

1.---Bitkilerimiz ilk küçük saksılara ekilicek(0.33L) 1-2 hafta sonunda 5-7-8-15-20-25litrelik(isteğe bağlı birtanesi) saksılara taşınıcak.

2.---Isı 15-28 Derece Arasında Olmalıdır (20-25 ideal)

3.---Nem İçin İdeal Oran %50 dir(İlk Hafta %60-80,2 haftadan İtibaren %40-60,3-4 hafta ve devamı %40-50 İyidir)

4.--Suyun Ph Değeri 6.5 civarında olmadır.(7den yüksek 6dan az olursa sağlıksız büyüye bilir!!)

5.--İlk 2 hafta Sadece Su Verilir Bitkiye 3.haftanın başlangıcında gübreyle başlanır

6.--Klasik Olarak Su ve Gübre Verim Günü Şu Şekildedir(Saksının Altından Su Sızıntısı Görene Kadar)(8liTRE Saksiya 1-1,5 litre su Yeterli)(Sular Bitkilerin Yanında Muafaza Edilecek)

---Birinci Gün Su ve Gübre

---İkinci Gün Sadece Su

---Üçüncü Gün Hiç Bir Şey Verme Ve Bu Düzeni Tekrarla.

NOT =""Çiçekten sonra ortama bağlı olarak bitkiniz daha sık su isteye bilir bunu haftada üç sulama olucak şekilde şekillendirebilirsiniz""

Dikkat=SU KESİNLİKLE SOĞUK VERİLMİYCEK GENETİĞİN MORARMA OLASILIĞI ARTAR FAKAT ÇOK TAVSİYE EDİLMEZ GEREKSİZ STRESLE UĞRAŞABİLİRSİNİZ!!!!!!!!!!


Bitki Evreleri(Photo Periyot İçin)-(Ortalama Zaman Dilimleri Kişi İsterde Veg Dönemini Uzun Tutabilir)

1-2 hafta tohum ve filizlendirme (18 açık/6 kapalı saat)(Bu Dönemde Gübreye İhtiyaç Yok)(Bu haftadan sonra büyük saksıya alıyoruz)

3-6 hafta Çimlenme Evresi (18/6 saat)(Çimlenme Dönemi Grow ve Bloom)

6-14 hafta Çiçeklenme Dönemi(12/12 saat)(Bloom ve Top-Max) Her Markanın Çizelgesi Mevcut Forumda Kullanmamız Gereken Dönemler Ve Miktari İle Birlikte


Bitki Evreleri(Auto Periyot)

1-4 hafta Veg(büyüme)(20/4)(Grow ve Bloom)

4-12 hafta Çiçeklenme(20/4)(Blom ve Top-max(Micro Elementlerde Diyebiliriz)


Not=Autolara 18 saatten az ışık verilemez isterse kişi 18/6,20/4,22/2,24/0 şeklinde ışık sisteminin çalışma süresini şekillendirebilir.

Gübre Tabloları = https://www.tohumsuz.com/threads/gübre-takvimi.6637/

-----------------------------------------------------------------------------------

En x Boy x Derinlik / 1000 = litreyi verir kankalar.

-----------------------------------------------------------------------------------

Yağmur Suyu Ve Kar Suyu

Yağmur Suyu
=Yağmur denizlerden, okyanuslardan ve göllerden buharlaşan suyun geri yer yüzüne dönüşüyle oluşur.

Dönüş esnasında havadaki toz zerreciklerini yer yüzüne indirir. Bu toz zerecikleri içerisinde bir çok mineral ve bitki besini vardır. Normalde yağmur suyunda azot olmamasına karşın şimşek çaktığında azot ve oksijen birleşerek bitkiler için doğrudan alınabilir azotu oluşturur. Azot bitkilerin yeşil aksam gelişimi için önemli bir elementtir.

Tüm bu içinde bulundurduklarına rağmen yağmur suyunun tuz oranı çok düşüktür.Saksı bitkileri yağmur suyuyla sulandığında yıl boyu saksı toprağında biriken tuzları yıkayarak sağlıklı kök gelişimi için uygun ortam oluşmasına yardımcı olur.


Kar Suyu = Kar suyu, topraktaki potasyum, kalsiyum, demir gibi mineralleri çözerek bitkilerin beslenmesini sağlar. *Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin en önemli kaynağıdır. ...
Bu amonyak, azot bakterileri tarafından kalsiyum nitrat gibi azot tuzlarına çevrilerek bitkilerin azot ihtiyacını karşılar.

-----------------------------------------------------------------------------------


Schwazzing-Cannabis = Çiçeğe Sokmadan Önce(12/12 almadan hemen önce) Yaprak Dökmek ve Çiçeklenmeden 3 hafta sonra tekrar yaprak dökmek ve bu budamada üst 3 node harici diğer fan yaprakları toplanır.

Neden 1. ve 3. Hafta? Bunlar sihirli sayılar değil; kenevir bitkisi yetiştirmek için iyi çalıştığı bilinen genel zaman çizelgeleridir. Kenevir, çiçeklenmenin
ilk birkaç haftasında kendini “yeniden yapraklayabilir”, ancak daha sonra olamaz. Daha sonra çiçeklenme aşamasında yaprak dökerseniz veya daha önce çok fazla
yaprak alırsanız, bitki aldığınız yaprakların yerini alacak yeni yapraklar yapamayacaktır. Sadece 1. ve 3.Haftalarda yaprak alarak, yaprak dökmenin faydalarını
elde ederken, bitkiye çiçeklenme aşamasının sonuna kadar yetecek kadar yaprak yetiştirmesi için zaman tanıyorsunuz.


schwazzing Eğitim-sucker budamasi-yaprak dökümü olarakda geçer yukarda açıklamaya çalıştım diğer budama eğitimlerini ayrıntılı bir şekilde araştırıp detaylı bilgi edinebilirsiniz.

-----------------------------------------------------------------------------------


*Katı Organik Gübre İle Harman Yapıcak Olan Arkadaşlara Genel Bilgiler*

Solucan Gübresinin Faydaları =
toprak bitki besin maddeleri yönünden zenginleşir ve verimliliği artar. Solucan gübresi ayrıca bitkinin büyüme hızını arttırır.Solucan gübresinin en sevdiğim artısı bitkiyi kesinlikle yakmaz gübre yanığıyla kesinlikle uğraşmassınız hatta bazı fideler direk solucan gübresinde çimlendiriliyor çok çok faydalı.

Koyun ve Keçi Gübresinin Faydaları = Bitkilerin gelişimi için gerekli besin maddelerini sağlar. Toprağın yapısını tarıma uygun hale getirir. Toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini düzenler. Toprağın su tutma kapasitesi artar, geçirgenliği olumlu yönde etkiler.

Yarasa Gübresinin Faydaları = Azot Fosfor ve Potasyum içerir organik fosforun hammaddesidir.Tuzluluğa neden olmaz.pH'ı düzenler. Bitkinin direncini arttırır hastalanmasını önler.Toprağın su tutma kapasitesini yükseltir.

Tavuk Gübresinin Faydaları = Tavuk gübresi topraktan alınan verimini arttırır,Azot bakımından çok zengindir, özellikle insan ve çevre dostu özelliğiyle doğal dengenin yeniden kurulmasını sağlar.Son dönemlerde çok önerilmiyor yapılan araştırmalar doğrultusunda pek önermiyorum o yüzden dostlarım yinede cuzi miktarlarda ilave edilebilir tabiki azot çok oynak tavuk gübremizde yakabilir bitkimizi.

Perlit = Toprağın fiziksel özelliklerini artırıcı "substrat" Maddesi olarak, gerekli uygun toprak koşullarını sağlamak topraktaki sıkılığın artmasına yardım ederek su drenajını arttırmak ve nemi muhafaza etmek, fideler için üreme ortamı oluşturmak, toprağı havalandırmak gibi nedenlerle ilave edilir.

Vermikülit = Vermikülit, toprağın hava alma kapasitesini ve su drenajını arttırdığı ve bu sayede bitki büyümesini zenginleştirdiği için sıklıkla saksı toprağına eklenen bir doğal mineraldir.Micro Elementlerin(demir, kobalt, krom, bakır, iyot, manganez, selenyum, çinko ve molibden) eksikliği için çok faydalıdır.

Leonardit:
(Doğal organik Köklendirici gübredir) Kök yapısını fazlalaştırır Toprağı zenginleştirir ve düzenler Bitkide vitamin ve mineral içeriğini artırır.

Torf:
Göl yataklarındaki su seviyesinin düşmesiyle, bitki faaliyetlerinin ön plana çıkması, kışın su seviyesindeki artış ile bitkinin ölümü ve bu doğa olayının sürekli tekrarlanması ile bitki kök ve gövdelerinin binlerce yıl süren dönüşümlü birikimleri sonucunda oluşan organik toprak türüdür.

Humus: Bitkilerin ihtiyacı olan her türlü elementler, mineraller, faydalı Mikroorganizmalar Humusta mükemmel dengeli bir şekilde bulunur. İçerdiği mikroorganizmalar sayesinde toprakta yaşayan bitkilerin topraktan ihtiyacı olan her şeyi sağlıklı bir şekilde almalarını sağlarlar. Çok iyi besleyicidir.


Karışım Hazırlamaya gelirsek

---Bahçe İçin Genel ---

Toprak 3 birim =30 litre ( her gübrede 3 birim toprak) (3/1)

yanmış çiftlik gübresi 2 birim (3/2)

keçi gübresi 2 birim

(3 birimde toprak koymak gerekiyor tekrar)

saf keçi gübresi 2 birim (3/2)

(3 birim toprak tekrardan)

tavuk gübresi 1 birim


---Saksı Toprağı Genel---

Balkon Saksısı İçin (10 litre saksıya yarım kilo solucan gübresi)

Torf + toprak 1 birim

Yarım kilo solucan gübresi

vermikülit 1 birim

perlit 0,5 birim



Not:20-25 litre solucan gübresi 10kg eşittir.

Şöyle bir temize çekelim şu bilgileri isterseniz daha aydınlatıcı olsun


---Benim Önerim Olan Karışım---

100 litre topraga 10kg solucan gübresi,5-7.5kg koyun-keçi gübresi(iyi yanmış),3kg yarasa gübresi , 0,5 kg tavuk gübresi ve artı olarak

İstege bağlı Vermikülit eklenebilir 1 litre ve perlit 1 litre karışım yaparak güzel verimli bir toprak elde edersiniz.


Not = Eksiklik durumunda toprak üstü serpme usulü ile ilave edebiliriz hafif karıştırarak toprağımızı.İsterseniz su ile karıştırıpta ilave edebilirsiniz katı gübreleri.

***Önemli Not=Bitkimizi sakın ilk ekimde bu karışımın içine ekmeyin ilk iki hafta mümkümse saf light topraklar tercih ediyoruz ondan sonra ekim sağlayabilirsiniz.


**Eski Üstadımızdan bilgiler =solucan gübresini 1 avuç 50 gr kadar, yarasa gübresini 80-90 grama yakın serpme usulü(toprak üstünden)kullanabilirsin. Hem ziyan olmaz hemde max fayda sağlarsın.

Komple karıştıracaksan da,solucanı toplam torf miktarının %10-15i kadar 10-15 kg yani, yarasayı da 1 litre torta 30gr yani 100 lt torfa 3 kilo kadar mixleyebilirsin.

Bu tarz karışımlar yapıyorsan yanmış iyi işlenmiş %10 kadar saf koyun gübresi kullanmanıda tavsiye ederim.**
---------------------------------------------------------------------------------------

Diğer Tüm Merak Ettikleriniz = https://www.tohumsuz.com/threads/az-Çok-bilgi.6638/

Hastalıklar Ve Çözümleri = https://yesiloda.co/d/28-esrar-yetistirirken-karsilasilan-hastaliklar-sorunlar-ve-cozumleri

Doğru Hasat Zamanı = https://yesiloda.co/d/19-kenevir-ve-hasat-dogru-hasat-zamani

Tohum Alım Satım Genel Bilgilendirme = https://www.tohumsuz.com/threads/tohum-alım-satım-net-bilgilendirme.14590/
vermükilit 1 birim ne demek anlmadım kanka...şöyle sorayım kanka...20lt air saksıya plagron light topraga ne kadar vermükilit koymam lazım?
 
Kanka bu karışım hasata kadar götürür sizleri sadece sulamayla bu işin sonuna kadar gidersiniz ama şöyle bir durum var ben sadece çiçeğe sokmadan önce birde üsten uygulama yapmanızı öneririm yarasa ve solucan gübresiyle herhangi bir hastalığa eksikliğe karşı önden önlem almış ve daha sağlıklı bir şekilde devam edersiniz.Sıvı gübreler aslında anlık eksiklikler için birebir çünkü katı gübrelerin salınımı biraz yavaş oluyor bitki anca kendine geliyor hemen eksiklikleri anlık olarak gideremiyoruz 1-2haftayı buluyor gözle görülür iyileşme ama dediğim gibi uygularsan baştan sona sıvı gübresiz sıkıntısız ve bol bol hasatlar alıcagını temenli ediyorum su ile umarım açıklayıcı olmuştur :) yine aklına takılan bir kısım olursa çekinmeden bırak yorumunu ben yardımcı olmaya çalışırım ^^
Kanka senden bir şey rica edicem elimde 15 lt saksim var outo yapcam disarda .elimde toflu toprak güzel .cocepet.sovil Super15 emzimli .perlit ve husum .solucan gübresi var nasıl olculerde ne kadar koyayım yardımcı olursan çok sevinirim
 
Son düzenleme:

Organik

Kıdemli Üye
Kanka senden bir şey rica edicem elimde 15 lt saksim var outo yapcam disarda .elimde toflu toprak güzel .cocepet.sovil Super15 emzimli .perlit ve husum .solucan gübresi var nasıl olculerde ne kadar koyayım yardımcı olursan çok sevinirim
15 litre saksı için topraga 1-1,5kg solucan gübresi ve 0,5 kg humus, 1-2 avuç dolusu perlit . ben cocopeat pek kullanmadım bu saksı şeklinde olanlardan bir kere deneyimlemişliğim var o yüzden onun için birşey diyemiyorum eklesende olur eklemesende .Super 15 te tam gübreli toprak sanırım ondanda koy 1-2 kg geriside saf torf
 
15 litre saksı için topraga 1-1,5kg solucan gübresi ve 0,5 kg humus, 1-2 avuç dolusu perlit . ben cocopeat pek kullanmadım bu saksı şeklinde olanlardan bir kere deneyimlemişliğim var o yüzden onun için birşey diyemiyorum eklesende olur eklemesende .Super 15 te tam gübreli toprak sanırım ondanda koy 1-2 kg geriside saf torf
Kanka kusura bakma soruyorum devamlı iyimir toprak istiyorum o yüzden soruyorum toprak olarak

Plagron Bat kullansam gerisini aynı şekilde yapsam çok guvetlimi olur toprak​

 

Organik

Kıdemli Üye
Kanka kusura bakma soruyorum devamlı iyimir toprak istiyorum o yüzden soruyorum toprak olarak

Plagron Bat kullansam gerisini aynı şekilde yapsam çok guvetlimi olur toprak​

Plagron bat kullanıcaksan 6 haftalık gübreli toprak o zaten extra ekleme yapmana gerek yok çiçeklenmede üstten ilave sağlarsın sadece yeterli olur
 

Mıkınkı

Yeni üye
Benim merak ettiğim solucan yarasa gübresi kullandık diyelim.
Verim ne kadar tatmin edici oluyor?
Calmag harici ek besine ihtiyaç varmıdır?
 

Organik

Kıdemli Üye
2 haftalık köfteci çiçeğim var. 15 li mix leonardit aldım 10/1 oranında üstten plagron all mix toprağa karıştırdım. Sıvı yarasa gübresi almayı planlıyorum. Başka almam gereken ORGANİK SIVI gübre var mı? Organik devam etmek istiyorum.
Sıvı yarasa gübresi pek önermem doğru oranlarda uygulama yapmassan yakma ihtimali çok yülsek oluyor onun yerine katı uygulama yapabilirsin çiçek döneminde üsten olucak şekilde .Yada direk biobizz seriside(grow-bloom-topmax) alabilirsin organik gübre olarak başarılı bir seri türk markalarınıda araştırmanı öneririm çok değerli gübre üreten firmalarımız mevcut ve işlevleri çok başarılı agrotime,doctor tarsa vb. zaten toprağın mix toprak uzun bir süre boş sulama devam edip sonra ufak ml'lerle ilave edilebilir sıvı gübreler
 
Son düzenleme:

Organik

Kıdemli Üye
Benim merak ettiğim solucan yarasa gübresi kullandık diyelim.
Verim ne kadar tatmin edici oluyor?
Calmag harici ek besine ihtiyaç varmıdır?
Verim alabiliceğin en temiz en doğal ve kusursuz bir serüven keyifle yapabiliceğin bir grow sunuyor diyelim.Ekstra olarak bloom gübreleri bulundurabilirsiniz organik fosfor ve patasyumca zengin olanlardan çiçekte destek olur micro element gübreside bulundurabilirsin.Türk tarımında ml ml değil dekara göre gübre veriliyor toprak analizleri yapılıyor ve sonuçları alan alan görüyorsun verimi bu insanlar gübre olarak bu saydıgımız meteryalleri kullanıyor özelliklede yanmış hayvan gübresi ve bundan elde edilen kompost tarzı işlemler evet zaman zaman dap,üre tarzı gübreler(kimyasal) kullanılıyor oda verimi arttırmak için belirli dönmelerlede humik ve mikroorganizmal aktiviteleri arttırıcı gübreler ilave ediliyor.Dene ve gör diyeyim topragını zenginleştiriyorsun ve kök sistemide sana teşekkür ediyor :)
 

Organik

Kıdemli Üye
Forumda gübretaş konuşuluyor onlara baktım ancak gübre konusunda pek iyi değilim 2 dönemden 4 çiçek yetiştirdim hepsinde tang çizelgesine göre gittim ancak hepsinde yanma sorunları yaşadım. Artık leonardit e geçiş yapıyorum onu da burada keşfettim. Leodan bahsedenler yanına humik fulmik asitten bahsediyor nedir diye araştırma yapınca genelde loedan üretilmiştir diye bir ibare gördüm. Asıl merak ettiğim leonarditi dönem dönem üstten eklemek yeter mi? Yetmez ise ekstra alabileceğim gübretaş ürünü hangileri olabilir?
Leonardit menşeli humik fulvik asit almanı öneririm yeterde ardar her dönem 1-2ml 1litre suya olucak şekilde boş ara sulamanda yapıyosun
 

Mıkınkı

Yeni üye
Verim alabiliceğin en temiz en doğal ve kusursuz bir serüven keyifle yapabiliceğin bir grow sunuyor diyelim.Ekstra olarak bloom gübreleri bulundurabilirsiniz organik fosfor ve patasyumca zengin olanlardan çiçekte destek olur micro element gübreside bulundurabilirsin.Türk tarımında ml ml değil dekara göre gübre veriliyor toprak analizleri yapılıyor ve sonuçları alan alan görüyorsun verimi bu insanlar gübre olarak bu saydıgımız meteryalleri kullanıyor özelliklede yanmış hayvan gübresi ve bundan elde edilen kompost tarzı işlemler evet zaman zaman dap,üre tarzı gübreler(kimyasal) kullanılıyor oda verimi arttırmak için belirli dönmelerlede humik ve mikroorganizmal aktiviteleri arttırıcı gübreler ilave ediliyor.Dene ve gör diyeyim topragını zenginleştiriyorsun ve kök sistemide sana teşekkür ediyor :)
Elimde üre ve np 20 20 var ama denemeye yemiyor.
 

Organik

Kıdemli Üye
Sıvı yarasayı sildim yerine loenardit menşeli humik fulvik asit alıyorum. Elimde carboload overdirive ve atami calmag var bunlar iş yapar mı? Senin yazılarından hevesle bu organiğe başladım. Bu süre içinde ara ara seni rahatsız edeceğim. Güzel bilgiler için ayrıca teşekkürler.
Seve seve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım güzel dostum benim ,ben teşekkür ederim vaktini ayırıp okudugun için .İş yapar bulunsun carboloadtıda an nin tablosuna göre ilave edebilirsin humik fulvik verirken ama ona bir bak yanlış bilgilendirmiş olmiyim ,birde dediğim gibi bir bloom gübresi bulundurman hiç fena olmaz aslında seri bulunsa daha iyi olur ama zaten toprağın zengin humik te baya yardımcı olucak zaten su drenajını tutmasından köklerin alınabilir bir duruma getirebilisi muazzam bir gübre bence organik madde de bulundurdukları için gayet iyi yine ilerleyen dönemde bir eksiklik falan olursa tamamlayıcı hamleler yaparız sıkma canını hiç
 
15 litre saksı için topraga 1-1,5kg solucan gübresi ve 0,5 kg humus, 1-2 avuç dolusu perlit . ben cocopeat pek kullanmadım bu saksı şeklinde olanlardan bir kere deneyimlemişliğim var o yüzden onun için birşey diyemiyorum eklesende olur eklemesende .Super 15 te tam gübreli toprak sanırım ondanda koy 1-2 kg geriside saf torf
Kanka bu şekilde yapcam.karar verdim çok sağol sayende yeni şeyler öğreniyoruz sende. Bir ricamda olcak senin yazdığın her konuyu okuyorum onerdigin iki Türk şirket leri var agrotime,Dr bunlardan hem veg hemde çiçeklenme için gübre önermisin ne alayım organik icin
 

Organik

Kıdemli Üye
Kanka bu şekilde yapcam.karar verdim çok sağol sayende yeni şeyler öğreniyoruz sende. Bir ricamda olcak senin yazdığın her konuyu okuyorum onerdigin iki Türk şirket leri var agrotime,Dr bunlardan hem veg hemde çiçeklenme için gübre önermisin ne alayım organik icin
Biobizz grow = agrotime humik yada first adlı gübresi fakat humik daha başarılı toprak düzenleyici olarak diğerlindede azot mevcut zaten :),
Biobizz bloom = agrotime fosfozink ,
Biobizz topmax =agrotime multi ,
Biobizz alg-a-mic =agrotime agromoss ,
Biobizz heaven = Agroamin dir.

-----------------------

Doktor Tarsa Veg =https://urun.n11.com/gubre/doktor-tarsa-speedfol-vegetative-1-l-yaprak-gubresi-P422497945

Doktor Tarsa Bloom = https://otarla.com/doktor-tarsa-speedfol-flower-fruit-sc-1-l-yaprak-gubresi

Artı calmag bakabilirsin biraz incelersen umarım yardımını görür doktor tarsa organik değil bu arada kimyasal gübredir haberin olsun organik kılasmanında pek başarılı değiller :)
 
Ü

Üye silindi 22921

Guest
--------Organik'ten Genel Bilgiler----------

Arkadaşlar merhabalar hem eksikliğini gördüğüm hemde genel geçmek istediğim bilgileri altta sizlere ulaştırmak istedim umarım her birinize faydalı olur bu tarz konularımız forumda mevcut olduğundan en sona da sevdiğim bir dostumun tüm bilgiler hakkında kafanızda gereksiz yer edinmiycek ve ihtiyaclarınızı tamamlıycak olan bilgi konusunun linkini bırakıcam umarım hepinize faydalı olur :)

0.--Tohumu Filizlendirmeye Başlatmak İçin Nemli Sıcak Bir Yere İhtiyaç var bardakta suyun içinde 12-36 saat arası(karanlık yerde) daha sonrasında peçete arasında 24 saat ve karanlık bir yerde bekletilir 1-2 gün içinde patlıycaktır.

1.---Bitkilerimiz ilk küçük saksılara ekilicek(0.33L) 1-2 hafta sonunda 5-7-8-15-20-25litrelik(isteğe bağlı birtanesi) saksılara taşınıcak.

2.---Isı 15-28 Derece Arasında Olmalıdır (20-25 ideal)

3.---Nem İçin İdeal Oran %50 dir(İlk Hafta %60-80,2 haftadan İtibaren %40-60,3-4 hafta ve devamı %40-50 İyidir)

4.--Suyun Ph Değeri 6.5 civarında olmadır.(7den yüksek 6dan az olursa sağlıksız büyüye bilir!!)

5.--İlk 2 hafta Sadece Su Verilir Bitkiye 3.haftanın başlangıcında gübreyle başlanır

6.--Klasik Olarak Su ve Gübre Verim Günü Şu Şekildedir(Saksının Altından Su Sızıntısı Görene Kadar)(8liTRE Saksiya 1-1,5 litre su Yeterli)(Sular Bitkilerin Yanında Muafaza Edilecek)

---Birinci Gün Su ve Gübre

---İkinci Gün Sadece Su

---Üçüncü Gün Hiç Bir Şey Verme Ve Bu Düzeni Tekrarla.

NOT =""Çiçekten sonra ortama bağlı olarak bitkiniz daha sık su isteye bilir bunu haftada üç sulama olucak şekilde şekillendirebilirsiniz""

Dikkat=SU KESİNLİKLE SOĞUK VERİLMİYCEK GENETİĞİN MORARMA OLASILIĞI ARTAR FAKAT ÇOK TAVSİYE EDİLMEZ GEREKSİZ STRESLE UĞRAŞABİLİRSİNİZ!!!!!!!!!!


Bitki Evreleri(Photo Periyot İçin)-(Ortalama Zaman Dilimleri Kişi İsterde Veg Dönemini Uzun Tutabilir)

1-2 hafta tohum ve filizlendirme (18 açık/6 kapalı saat)(Bu Dönemde Gübreye İhtiyaç Yok)(Bu haftadan sonra büyük saksıya alıyoruz)

3-6 hafta Çimlenme Evresi (18/6 saat)(Çimlenme Dönemi Grow ve Bloom)

6-14 hafta Çiçeklenme Dönemi(12/12 saat)(Bloom ve Top-Max) Her Markanın Çizelgesi Mevcut Forumda Kullanmamız Gereken Dönemler Ve Miktari İle Birlikte


Bitki Evreleri(Auto Periyot)

1-4 hafta Veg(büyüme)(20/4)(Grow ve Bloom)

4-12 hafta Çiçeklenme(20/4)(Blom ve Top-max(Micro Elementlerde Diyebiliriz)


Not=Autolara 18 saatten az ışık verilemez isterse kişi 18/6,20/4,22/2,24/0 şeklinde ışık sisteminin çalışma süresini şekillendirebilir.

Gübre Tabloları = https://www.tohumsuz.com/threads/gübre-takvimi.6637/

-----------------------------------------------------------------------------------

En x Boy x Derinlik / 1000 = litreyi verir kankalar.

-----------------------------------------------------------------------------------

Yağmur Suyu Ve Kar Suyu

Yağmur Suyu
=Yağmur denizlerden, okyanuslardan ve göllerden buharlaşan suyun geri yer yüzüne dönüşüyle oluşur.

Dönüş esnasında havadaki toz zerreciklerini yer yüzüne indirir. Bu toz zerecikleri içerisinde bir çok mineral ve bitki besini vardır. Normalde yağmur suyunda azot olmamasına karşın şimşek çaktığında azot ve oksijen birleşerek bitkiler için doğrudan alınabilir azotu oluşturur. Azot bitkilerin yeşil aksam gelişimi için önemli bir elementtir.

Tüm bu içinde bulundurduklarına rağmen yağmur suyunun tuz oranı çok düşüktür.Saksı bitkileri yağmur suyuyla sulandığında yıl boyu saksı toprağında biriken tuzları yıkayarak sağlıklı kök gelişimi için uygun ortam oluşmasına yardımcı olur.


Kar Suyu = Kar suyu, topraktaki potasyum, kalsiyum, demir gibi mineralleri çözerek bitkilerin beslenmesini sağlar. *Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin en önemli kaynağıdır. ...
Bu amonyak, azot bakterileri tarafından kalsiyum nitrat gibi azot tuzlarına çevrilerek bitkilerin azot ihtiyacını karşılar.

-----------------------------------------------------------------------------------


Schwazzing-Cannabis = Çiçeğe Sokmadan Önce(12/12 almadan hemen önce) Yaprak Dökmek ve Çiçeklenmeden 3 hafta sonra tekrar yaprak dökmek ve bu budamada üst 3 node harici diğer fan yaprakları toplanır.

Neden 1. ve 3. Hafta? Bunlar sihirli sayılar değil; kenevir bitkisi yetiştirmek için iyi çalıştığı bilinen genel zaman çizelgeleridir. Kenevir, çiçeklenmenin
ilk birkaç haftasında kendini “yeniden yapraklayabilir”, ancak daha sonra olamaz. Daha sonra çiçeklenme aşamasında yaprak dökerseniz veya daha önce çok fazla
yaprak alırsanız, bitki aldığınız yaprakların yerini alacak yeni yapraklar yapamayacaktır. Sadece 1. ve 3.Haftalarda yaprak alarak, yaprak dökmenin faydalarını
elde ederken, bitkiye çiçeklenme aşamasının sonuna kadar yetecek kadar yaprak yetiştirmesi için zaman tanıyorsunuz.


schwazzing Eğitim-sucker budamasi-yaprak dökümü olarakda geçer yukarda açıklamaya çalıştım diğer budama eğitimlerini ayrıntılı bir şekilde araştırıp detaylı bilgi edinebilirsiniz.

-----------------------------------------------------------------------------------


*Katı Organik Gübre İle Harman Yapıcak Olan Arkadaşlara Genel Bilgiler*

Solucan Gübresinin Faydaları =
toprak bitki besin maddeleri yönünden zenginleşir ve verimliliği artar. Solucan gübresi ayrıca bitkinin büyüme hızını arttırır.Solucan gübresinin en sevdiğim artısı bitkiyi kesinlikle yakmaz gübre yanığıyla kesinlikle uğraşmassınız hatta bazı fideler direk solucan gübresinde çimlendiriliyor çok çok faydalı.

Koyun ve Keçi Gübresinin Faydaları = Bitkilerin gelişimi için gerekli besin maddelerini sağlar. Toprağın yapısını tarıma uygun hale getirir. Toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini düzenler. Toprağın su tutma kapasitesi artar, geçirgenliği olumlu yönde etkiler.

Yarasa Gübresinin Faydaları = Azot Fosfor ve Potasyum içerir organik fosforun hammaddesidir.Tuzluluğa neden olmaz.pH'ı düzenler. Bitkinin direncini arttırır hastalanmasını önler.Toprağın su tutma kapasitesini yükseltir.

Tavuk Gübresinin Faydaları = Tavuk gübresi topraktan alınan verimini arttırır,Azot bakımından çok zengindir, özellikle insan ve çevre dostu özelliğiyle doğal dengenin yeniden kurulmasını sağlar.Son dönemlerde çok önerilmiyor yapılan araştırmalar doğrultusunda pek önermiyorum o yüzden dostlarım yinede cuzi miktarlarda ilave edilebilir tabiki azot çok oynak tavuk gübremizde yakabilir bitkimizi.

Perlit = Toprağın fiziksel özelliklerini artırıcı "substrat" Maddesi olarak, gerekli uygun toprak koşullarını sağlamak topraktaki sıkılığın artmasına yardım ederek su drenajını arttırmak ve nemi muhafaza etmek, fideler için üreme ortamı oluşturmak, toprağı havalandırmak gibi nedenlerle ilave edilir.

Vermikülit = Vermikülit, toprağın hava alma kapasitesini ve su drenajını arttırdığı ve bu sayede bitki büyümesini zenginleştirdiği için sıklıkla saksı toprağına eklenen bir doğal mineraldir.Micro Elementlerin(demir, kobalt, krom, bakır, iyot, manganez, selenyum, çinko ve molibden) eksikliği için çok faydalıdır.

Leonardit:
(Doğal organik Köklendirici gübredir) Kök yapısını fazlalaştırır Toprağı zenginleştirir ve düzenler Bitkide vitamin ve mineral içeriğini artırır.

Torf:
Göl yataklarındaki su seviyesinin düşmesiyle, bitki faaliyetlerinin ön plana çıkması, kışın su seviyesindeki artış ile bitkinin ölümü ve bu doğa olayının sürekli tekrarlanması ile bitki kök ve gövdelerinin binlerce yıl süren dönüşümlü birikimleri sonucunda oluşan organik toprak türüdür.

Humus: Bitkilerin ihtiyacı olan her türlü elementler, mineraller, faydalı Mikroorganizmalar Humusta mükemmel dengeli bir şekilde bulunur. İçerdiği mikroorganizmalar sayesinde toprakta yaşayan bitkilerin topraktan ihtiyacı olan her şeyi sağlıklı bir şekilde almalarını sağlarlar. Çok iyi besleyicidir.


Karışım Hazırlamaya gelirsek

---Bahçe İçin Genel ---

Toprak 3 birim =30 litre ( her gübrede 3 birim toprak) (3/1)

yanmış çiftlik gübresi 2 birim (3/2)

keçi gübresi 2 birim

(3 birimde toprak koymak gerekiyor tekrar)

saf keçi gübresi 2 birim (3/2)

(3 birim toprak tekrardan)

tavuk gübresi 1 birim


---Saksı Toprağı Genel---

Balkon Saksısı İçin (10 litre saksıya yarım kilo solucan gübresi)

Torf + toprak 1 birim

Yarım kilo solucan gübresi

vermikülit 1 birim

perlit 0,5 birim



Not:20-25 litre solucan gübresi 10kg eşittir.

Şöyle bir temize çekelim şu bilgileri isterseniz daha aydınlatıcı olsun


---Benim Önerim Olan Karışım---

100 litre topraga 10kg solucan gübresi,5-7.5kg koyun-keçi gübresi(iyi yanmış),3kg yarasa gübresi , 0,5 kg tavuk gübresi ve artı olarak

İstege bağlı Vermikülit eklenebilir 1 litre ve perlit 1 litre karışım yaparak güzel verimli bir toprak elde edersiniz.


Not = Eksiklik durumunda toprak üstü serpme usulü ile ilave edebiliriz hafif karıştırarak toprağımızı.İsterseniz su ile karıştırıpta ilave edebilirsiniz katı gübreleri.

***Önemli Not=Bitkimizi sakın ilk ekimde bu karışımın içine ekmeyin ilk iki hafta mümkümse saf light topraklar tercih ediyoruz ondan sonra ekim sağlayabilirsiniz.


**Eski Üstadımızdan bilgiler =solucan gübresini 1 avuç 50 gr kadar, yarasa gübresini 80-90 grama yakın serpme usulü(toprak üstünden)kullanabilirsin. Hem ziyan olmaz hemde max fayda sağlarsın.

Komple karıştıracaksan da,solucanı toplam torf miktarının %10-15i kadar 10-15 kg yani, yarasayı da 1 litre torta 30gr yani 100 lt torfa 3 kilo kadar mixleyebilirsin.

Bu tarz karışımlar yapıyorsan yanmış iyi işlenmiş %10 kadar saf koyun gübresi kullanmanıda tavsiye ederim.**
---------------------------------------------------------------------------------------

Diğer Tüm Merak Ettikleriniz = https://www.tohumsuz.com/threads/az-Çok-bilgi.6638/

Hastalıklar Ve Çözümleri = https://yesiloda.co/d/28-esrar-yetistirirken-karsilasilan-hastaliklar-sorunlar-ve-cozumleri

Doğru Hasat Zamanı = https://yesiloda.co/d/19-kenevir-ve-hasat-dogru-hasat-zamani

Tohum Alım Satım Genel Bilgilendirme = https://www.tohumsuz.com/threads/tohum-alım-satım-net-bilgilendirme.14590/
Kanka bu toprak karışımı coco içinde geçerlimi
 
Biobizz grow = agrotime humik yada first adlı gübresi fakat humik daha başarılı toprak düzenleyici olarak diğerlindede azot mevcut zaten :),
Biobizz bloom = agrotime fosfozink ,
Biobizz topmax =agrotime multi ,
Biobizz alg-a-mic =agrotime agromoss ,
Biobizz heaven = Agroamin dir.

-----------------------

Doktor Tarsa Veg =https://urun.n11.com/gubre/doktor-tarsa-speedfol-vegetative-1-l-yaprak-gubresi-P422497945

Doktor Tarsa Bloom = https://otarla.com/doktor-tarsa-speedfol-flower-fruit-sc-1-l-yaprak-gubresi

Artı calmag bakabilirsin biraz incelersen umarım yardımını görür doktor tarsa organik değil bu arada kimyasal gübredir haberin olsun organik kılasmanında pek başarılı değiller :)
Kanka sağol teşekkür ederim birde ben açıkta yapcam.baktim gübreleri dışarı için seti var 3 lu onu alayımi .2 sini tek alırım sıkıntı yok
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • T Chat bot:
    ***** *** **** *** *****
  • T Chat bot:
    ***** *** ****** *** *****
    T Chat bot: ***** *** ****** *** *****
    Üst