Micro Grow için tek bitkilik öneri DIY ışık sistemi

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 22922
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 22922

Guest
Slm kankalar..Youtube da denk geldiğim bir video paylaşmak istedim belki bir öneri olarak belki de tartışmaya açık..Düşüncelerinizi bekliyorum..


Hasadınız bol olsun..
 
Ü

Üye silindi 19038

Guest
Yorumları okumaya geldim güzel soru Başkan
 

mandarine

Ordinaryüs
Ben de görmüştüm bunu daha sonra şöyle birşey düşündüm:
Infrared, UVB ampuller, mavi led bulb ve kırmızı led bulblar ayrı ayrı alınıp monte edilerek her türe de ayrı switch koyularak baya prof birşey yapılabilir.

Mavi-kırmızı dengesini dönemsel olarak ayarlayabilir, soğuk problemi varsa infrared ile halledebilir, UVB ve infrared ışığı çiçeklenmenin son zamanlarında kullanarak bud gelişimi ve resin miktarını arttırabiliriz. Mavi ve kırmızının yanında sıcak beyaz ve soğuk beyaz bulblar da bulunabilirse bir adım daha ileri olur.

Bir adım daha ileri giderek internette on liraya satılan basit dimmer devreleri alıp her renk türüne ayrıca bağlayıp hem dimmerli hem switchli aşırı prof bir grow light olabilir.

Bu tarz birşeye kalkışmadan yapılacak en doğru şey spektrum olayını iyice araştırmak öğrenmek ve takılacak ışıkları ona göre ayarlamak. Bunu yapmadan girişirsen 4x daha verimsiz bir setupın olabilir.

Bak ben bunu COB LED'ler için düşünmüştüm ama sonra vazgeçtim yapmaktan MH HPS devam edeceğim bütün growlarımda. Ama aynı tasarımı bulblar ile de düşünebiliriz. Her bir renk için iki ayrı switch düşündüm. Her bir yarısı için ayrı switch. Böylece dimmerlama ile uzun vadede ışıklara zarar vermek önlenebilir.


1x.jpg0x.jpg2x_.jpg
 
Ü

Üye silindi 19038

Guest
Cheesy agam belli baya donanımlısın bu ışık olayında , bu videoyu 15-20 kere izledim migro reis videoda Philips 2700k 6 adet led ampulu 60x60 alanda ppfd ölçüyor 780 Li değerler ölçüyor 8-11 cm arası , ppfd varsa iş yapar diye ben de gittim aldım 6 tane. micro grow yapmak istiyorum , hatta ben veg için 4 adet 6500k 2 adet 2700k aldım iki ay sonra 4 adet daha 2700k alıp blooma öyle girerim diye düşündüm . bu işin oluru var mı hocam sizin fikrinizi almak isterim . Bu arada almayı düşünen arkadaşlar olursa bu videodaki abinin aldığı ledlerle tr deki LED’ler farklı adam buzlu camı kestiğinde LED’leri gösteriyor 38 adet sanırım 5060 led var benim aldıklarımda 30 adet 5060 led var Watt olarak aynı ama . adamın ölçtüğü değerleri görünce bu iş olur diye düşünerek aldım umarım hüsrana uğramam
 
Ü

Üye silindi 22922

Guest
Mantıklı böyle bir ışık sistemi.Ya böyle yapacağım yada 4 tane 50 w full spectrum cob led alıp kendim yapacağım.Bu sistemde deneyip paylaşırsan sevinirim başka arkadaşlarada örnek olur yeterli olup olmadığını merak ediyorum @Mahmood
 
Ü

Üye silindi 19038

Guest
Kabin için çıta oto güneşlik vs siparişlerimi bekliyorum daha çiçeğin büyümesi blooma geçmesi baya sürer ama filizlenme aşamasında işe yarayıp yaramayacağı belli olur bende şu an 4 tane 6500k , 2 tane 2700k var . blooma girerken 3 tane daha 2700k alıp 9 adetle devam ederim diye düşünüyorum . umarım işe yarar. ben micro grow tarzında 50x50x90 bi kabin yapmayı planlıyorum işe yararsa buraya yazacağım dostum
 
Ü

Üye silindi 22922

Guest
Çok araştırdım micro için ideal olabilir.Yurt dışında arkadaşlara da danıştım...Ortalama 30-40 gr almışlar..Banada bu yeterli şimdilik..bende baştan sona 2700k ile gidicem daha malzemeleri topluyorum..Bakalım başladığında paylaşırım devamlı
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
    deyorke Chat bot: ******* *** ******* *** *** *********
    Üst