kompost çayının olayı şu ; çorap gibi hava alabilen delikli bir malzemenin içine gübreyi yerleştireceksin ( solucan gübresi tavsiye ederim ) , içi su dolu kovaya bırakacaksın. bir ya iki kaşık şeker içeren organik bir malzeme atacaksın ( sülfürsüz melas mükemmel olur , pahalı da değil). en sonda da akvaryumlarda hava için kullanılan air pump denen malzemeyi ekleyerek ortama oksijen sağlatacaksın. 24 saat içinde çay hazır olur , istediğin kadarını bitkilerinde kullanabilirsin asla yakmaz bitkiyi. kompost çayının olayı tamamen aerobik bakterilerden geçiyor , besinleri parçalayıp bitkinin kullanımına hazır hale getiriyorlar. organik çiftçiliğe ilgisi olanlar varsa Teaming with Microbes kitabını öneririm , kitabın yazarı da esrar yetiştirmeyi seviyor bu nedenle verdiği tüm bilgiler bizim iş için de faydalı.