Kenevirli Bira ?

Concus

Yeni üye
Selam millet, evde grow ile birlikte birada yapıyorum. Fermante ettiğim bira kovasının için sömek yapraklarını yada grind edilmiş sömekleri mayalanma esnasında kovanın içine dökerek yeni bir bira türetebilirmiyiz ? Bunu deneyen yada tavsiyesi olan duman dostu var mıdır aramızda ?
 

thadcastle46

Yeni üye
Kanka malzemenin kafa yapması için yanması lazım yani ısınarak içindeki thclerin bize geçebilmesi lazım, sanırım söylediğin gibi yaparak olmayacaktır, aroma katar mı iyi mi olur onu bilemiyorum. Net bilgisi olan yazabilir
 

Concus

Yeni üye
thadcastle46' Alıntı:
Kanka malzemenin kafa yapması için yanması lazım yani ısınarak içindeki thclerin bize geçebilmesi lazım, sanırım söylediğin gibi yaparak olmayacaktır, aroma katar mı iyi mi olur onu bilemiyorum. Net bilgisi olan yazabilir


Denemekte fayda var hasattan sonraki ilk kovada deneyeceğim :)
 

jackherermi

Yeni üye
Cvp: Kenevirli Bira ?

baharat işi derseniz uyar kafa kısmı ne olur? :)
 işin içinde maya vs var özüt olarak hazırlanıp eklenen extrat metodu en iyisi olur
Şerbetçi otu özü diye aratın mevzu daha iyi anlaşılır aromanın en kayıpsız işi bu yöntemde
hazır özler birayı tüketmeden hemen önce bile eklenebilir örnek yağını  eklersiniz

ama ben ev biracısıyım ve hazır kitile bira yapıyorum birazda eyleneyim derseniz
maya cinsine göre haraket edin şerbetçi otunu sonradan eklenen hazır kitlere yada
az baharatlı ör: az acı bira kiti diye aratıp o kitlere yönelin az acı dedinizmi az şerbetçi otlu
yada meyvemsi ş.e.k.e.r.l.i. tatlarda olan şerbetçi otlu kitler çıkacak karşınıza yine bu kitler
sizin için daha iyi olur baharatın yoğunluğunu siz belirlersiniz belkide hiç şerbetçi otu eklemezsiniz
sizin bileceğiniz iş nihayetinde aşçı yemeği kendine yapıyor ise ölçüye bakmaz kendi damağına göre yapar
karşınıza çıkacak kit çeşitleri şerbetçi otu ayrı eklenen kitler de çıkacak
fermantere fermantasyon sonuna doğru eklenen baharatlar aromalarını kaybetmezler ve ağırlaşmazlar.
ör: yemek yaparken işin sonunda eklenen baharat misali baharat yanmaz aromasını da alırsınız.
ale oda sıcaklığına yakın çalışan maya ile çalışıyorsanız son 3 4 gün kala fermanterinize ekleyin
ama lager maya ile  soğuk fermantasyon yapıyorsanız son 6 7 gün kala ekleyin

bide bu bu işde yeniyim "birada eski :)" flush yıkama mevzusu var melas keçi boynuzu özü vs kullanılıyor
acı tadlardan uzaklaştırma ve sömeklerde hacim işi için kullanılıyor sanırım
birada tam tersi keyifli baharat acılığı aranır bu işlemden önce alt kellelerden inceden araklayıp denersiniz.

bira işinden biraz uzaklaştım kaliteli bişi ortaya çıkınca  fena içiriyor bu seferde kilo sorunu vs
ev biracılarına ara ara bazı konularda yardımcı oluyorum farklı bira çeşitlerinde ufak miktarlarda deneyip
sonuçları yazarım.

Not: şerbetçi otu esrarın en yakın akrabası olduğu gibi bazı mahsül ağırlık ve büyüklüğü arttıran vitamin gübrelere ekleniyor bi yazı okumuştum bu Flemenkçe ugandaca gibi bişi amq
Çeviri işi çok zor Mevzu hormonlar biranın neden erkek ve kadınlarda göğüs büyüttüğü:) bile yazıyordu
 

Concus

Yeni üye
Denemekte fayda var kanka ::) benden önce deneyimlersen yorumlarını bekliyorum. 
Butik birada ki hazır kitleri kullanıyorum. Yarın yeni malzemelerim gelecek. Bu sefer 7 7,5 alkol oranında yapacam. Pilsner için önereceğin bir maya var mı ?
 

jackherermi

Yeni üye
Hacım
ale yapıcaksan us-o5 "19°-21°"  19.5° tavsiye olur 
lager yani soğuk fermantasyon ise 34/70  "13°-15°"
her iki mayadada çok iyi sonuç alırsın ama lager yapıcaksan malesef kit 23 25 litre önerilen total mayşe miktarı ise 2 paket gerekiyor "bak uyarmadı deme cigarayı bile bıraktırır"
ale mayada da çok iyi sonuç alırsın tek paket maya kafi 
bira işinde en önemli mevzu ısı kontrolü ısıyı kontrol ettiğin zaman kit mayasınla dahi harika sonuç alırsın
pilsner bira da %7 8 gibi alkol yakışmaz belçika birası ise tam yüksek alkollük biralar ama bu biralar bildiğin cigara yapar gibi 40 gün fermanter 60 gün şişede durması lazım
pilsner seviyor ise yaz geliyor yaz birası orta gövdeli olur lıkır lıkır serin serin hatta %5i geçmesin derim
önerdiğim mayalar yüksek alkol dayanımlı kit mayaları gibi %6 da kalıp mayşedeki protein ve şekeri geride bırakmazlar ölüp kalmazlar işlerini yarıda bırakmazlar 
hacı bide sen sürekli bira yapıyorsan maya yıkama mevzusunu araştır kaliteli mayaları ister dolum sonrası hemen dip tortusundan ister mayayı yıkayarak buzdolabında saklayabilirsin tasarruflu olur fermantasyon kovaya mayayı eklediğin 2. saatte başlar acaba maya canlımı diye merak etemezsin
vay amq şimdi %8 dedinya hacı kanıma girdin cigaralı belçika birası küçük 15 litre bitane yapıcam
 

Concus

Yeni üye
Hacım bu bira işi beni sardı 2. Kovayı yapacam devamıda gelir muhtemelen :D Belçika birası olarak Grand Cru gelmişti sipariş tarihim gelene kadar stok eridi kaçırdım :) klasik butik pilsnere kaldık :D pakette gelen maya yetersiz olur düşüncesi ile M41 Ale mayası aldım. Umarım bozmam :) 1 kg kuru malt özü ile muntons kit güçlendirici ile yapmayı düşünüyorum. İligili forumlarda da tarif  bulamadım tavsiyen var mıdır ? Nasıl yapayım şeker kullanmalı mıyım?
 
Dostum öncelikle siparişi hangi siteden verdin?
2 paket maya kullanma. Ya kit ile geleni ya da ekstra aldığını... yani 1 paket maya kullan.
 %100 malt yapacaksın ve güçlendirici kullanacaksın, ekstra şker kullanmana gerek yok, biranın karakterini bozarsın.
 

Concus

Yeni üye
Nazarian' Alıntı:
Dostum öncelikle siparişi hangi siteden verdin?
2 paket maya kullanma. Ya kit ile geleni ya da ekstra aldığını... yani 1 paket maya kullan.
 %100 malt yapacaksın ve güçlendirici kullanacaksın, ekstra şker kullanmana gerek yok, biranın karakterini bozarsın.


Butikbira ve butikmatik sitesinden alıyorum başka sitelerde kit bulamadım. 
%7 7,5 alkol oranında pilsner bira yapmak için 1 kg malt ve 1 kg kit güçlendirici ile M41 ale mayasını kullandığım taktirde sorun yaşamam herhalde. Kit güçlendirici yerine şeker kullanıp güçlendiriciyi bir sonraki kovada mı kullansam ?
 
%100 malt yaparken ekstra şker ya da güçlendirici kullanman alkol oranını artırır. Evet güçlendirici yerine şkeri kullanabilirsin..  ben ekstra şker ilavesi yapmadım hiç, sadece şker ya da sadece güçlendirici kullandım.. Bu partiyi kit+ malt+şker yapıp diğer partiyi kit+güçlendirici yapabilirsin.
 

jackherermi

Yeni üye
Güçlendirici varsa mevzuda mayanın işini düzgün yapması için ek enzimler ve maya besinleri giriyor işin içine "yüksek alkolü elde ederken tad gamını koruma amaçlı"
Merak ettim nette araştırdım alkolsüz kenevirli ticari biralar yapmışlar 
Sloganları da var amq sağlıklı bira:)
Alkolsüz bira ne yahu
 

Concus

Yeni üye
Nazarian' Alıntı:
%100 malt yaparken ekstra şker ya da güçlendirici kullanman alkol oranını artırır. Evet güçlendirici yerine şkeri kullanabilirsin..  ben ekstra şker ilavesi yapmadım hiç, sadece şker ya da sadece güçlendirici kullandım.. Bu partiyi kit+ malt+şker yapıp diğer partiyi kit+güçlendirici yapabilirsin.


Maya hangisini kullanayım ? Kit ile gelen mi extra olarak adım M41 Belgium Ale mi ?
Birde güçlendirici ile şeker kullanı mı nasıl olur ?
jackherermi' Alıntı:
Güçlendirici varsa mevzuda mayanın işini düzgün yapması için ek enzimler ve maya besinleri giriyor işin içine "yüksek alkolü elde ederken tad gamını koruma amaçlı"
Merak ettim nette araştırdım alkolsüz kenevirli ticari biralar yapmışlar 
Sloganları da var amq sağlıklı bira:)
Alkolsüz bira ne yahu

Yanlış hatırlamıyorsam Kanada da bulunuyor sadece cigaranın yanında su niyetine iyi gider :D
 
kanka spannabis fuarınnda içmiştim faydası olursa bak. tutturursan 1 kasa isterim :D
TNLreO.jpg

JfmcnJ.jpg

m6k6gb.jpg
 

TohumsuzEsrar

Administrator
Yönetici
Iyi gidiyor burda sise sise satiyorlar sisenin agzini actigin gibi deli gibi esrar kokusu sariyor ortaligi bira degil. Esrarin yasal yani kafa yapmayan kisimlarindan yapildigi icin sadece biranin kafasini yasiyorsun
 
kanka şişelemeden sonra kovada kalan maya ile güzel bir ekmek hamuru hazırlarsın içine de normal yağ koymak yerine cannabutter yapıp onu koyarsın illa evinde ürettiğin şeyleri kombinlemek istiyorsan böyle yapabilirsin ekmekten miss gibi bira kokusunu alır sigaranın kafasını yaşarsın
 
Selam millet, evde grow ile birlikte birada yapıyorum. Fermante ettiğim bira kovasının için sömek yapraklarını yada grind edilmiş sömekleri mayalanma esnasında kovanın içine dökerek yeni bir bira türetebilirmiyiz ? Bunu deneyen yada tavsiyesi olan duman dostu var mıdır aramızda ?
bira mayalanıyor abıcım sen guvenıyorsan o yaprakların temızlıgıne yok kanka o yaprakları someklerı ıcıne atınca mıkrop oluşmaz dıyorsan yap bende evde bıra mayalıyorum ama anladıgım kadarı ıle sen hazır kıt ıle yapıyorsun eger maltı kendın pısırıyorsan pısırme esnasında manşenın ıcıne serbetcı otu yerıne onu koyabılırsın zaten ıkısıde kenevır soyundan ama sana tavsıyem deneme gerek yok bıranın yanıda sar ıc :D
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
    C CashYeşiL: ***** hahahaha
    Üst