Kenevir sömekleri en kaliteli şekilde kurutmak

Türkkubar?

Yeni üye
[img=640x332]https://1.bp.blogspot.com/-bsHMVMt5-5M/WiQBOE2nxcI/AAAAAAAAAvY/p8T2ZOkeBu4QnFm7X9meUWUX3dA39k6BQCLcBGAs/s640/844.jpg[/img]



Kenevir yetistirdiginde sömeklerini kurutma ve citirlastirma islemi en önemli islemlerden biri oldugunu anlayacaksin. Bütün emeklerinin karsiligini sömeklerini yanlis kurutarak mahfedebilirisinde veya dogru ve zamaninda kurutarak sömeklerini daha da zenginlestirebilirsin.
Bu yazimda sömeklerini nasil kurutacagini ve ayni zamanda kuruttuktan sonra bir level üste cikip nasil daha da citir haline getirebilecegini anlattim.







Normal kurutulmus kenevir sömegiyle ekstra citirlastirilmis sömek arasinda cok fark vardir. Sokakta, torbacilardan kurutulmus kenevir herzaman bulabilirsin ve bu genellikle düsük kalitede olur. Zaten sokakta var olan bir kalitede yetistirmek kimse istemez. Bu yüzden kendi yetistirdiginiz kenevirin sokakta torbacilarin sattigi kenevirden farki olsun istiyorsanir kuruttuktan sonra 1-2 islem daha yapmaniz gerekmektedir. Bu islemlerle keneviriniz ekstra citir ve ekstra tadi yogun olacaktir.


Birinci adim kenevirimizi kurutalim



Kenevir sömeklerini kurutmak aslinda cok kolaydir sadece zaman yer, cok uzun sürer. Özellikle sömekleri biran önce icmek istedigini düsünürsek beklemek oldukca zor gelir.


  • Kenevir bitkini sömeklerinin oldugu dallardan kesip karanlik bir yerde bekletmen/asman gerekmektedir. Özellikle altini cizmeliym ki sömeklerini kurutacagin yer kesinlikle karanlik olmalidir cünkü isik THC'yi düsürmektedir bunun olmasini kimse istemez.


  • Sömekleri dallarindan asip birbirlerine degmediginden emin ol, bu sayede sömeklerinin etrafinda hava sirkulasyonu olusup küflenmeye megelli olmayacaklardir.


  • Sömeklerinin kuruttugun odanin sicakligi ilk 3 gün boyunca yaklasik 20 derecede olmalidir. 3. günden sonra 17-18 dereceye düsürülmelidir. Bu sayede sömekteki fazla sivi daha cabuk buharlasicaktir.


  • Kurutma isleminde odanin nem oranida cok önemlidir. Bu nem oranin %50 olmasina özen gösterin. Du degerde kuruttugunda kenevirin daha cabuk kuruyacaktir ve kururken tad ve kokudan azalmayacaktir. Odanin nemini ölcmek icin Higrometre kullanabilirsiniz.
  • Dogru kurutmada nem orani kadar hava da cok önemlidir. Havasiz bir yerde sömeklerini kurutmaya calistiginda küflenme farkediceksindir. Bunu engellemek icin kuruttugun odanin temiz hava almasini sagla.

Sömeklerin saplari kolaylikla kirildiginda kuruma islemi tamamlanmis olur.
Henüz kirilmiyorsa daha elastik ise kurutmaya biraz daha ihtiyaci var demektir.
Lütfen aceleye getirip sömeklerinizi kalorifer üzerinde yada sobanin yaninda kurutmaya calismayin kesinlikle. Sabirli olun ve emeginizin karsiliginizi alicaksinizdir.


Ikinci adim sömeklerimizi çitirlaştiralim



Sömeklerni yukarida yazdigim sekilde kuruttuktan sonra sira geldi dahada citirlastirip tadi yogulastirmaya. Bu islemi yapmak zorunda degilsiniz normal sekilde kurutulmus sömekler tüketime hazirdir fakat bu islemide yaptiginizda arada ki farki tatmis olucaksiniz.


Citirlasma isleminde 2 avantajin vardir. Birincisi bakterilerin kontrolüdür. Ikincisi ise sömeklerinizin nemini minimuma indirmektir. Sömekleriniz ne kadar nemden arinmis ise yani ne kadar citirsa o kadar tadi yogun ve güclü olucaktir. Fakat bu su demek degildir " o zaman haftalarca birakiyim kupkuru olsun en yogun tada ulassin " . Fazla ve yanlis kurutma durumunda tam tersi olucaktir keneviriniz tat ve thc degerini düsürecektir.



  • Sömekleri citirlastirmanin bircok yolu vardir bunlardan biri cam kavanozlardir. Hava gecirmeyen lastik destekli cam kavanozlar vardir. Büyüklerimiz bunlarla kimi zaman tursu,recel veya kisa hazirlik dedigimiz konserveler yaparlar. Hemen hemen heryerde bulunan bu cam kavanozlari 3/2 sömeklerle doldurulur.

  • Bu kavanozlari karanlik ve serin bir yerde bekletin

  • Ilk 2 hafta boyunca kavanozlarin kapagini hergün kisa bir süre icin acip sömeklerini karistirip kapatin. Bu sömeklerini küflenmekten koruyacaktir.

  • Ilk 2 haftayi atlattiktan sonra kavanozu hergün acmana gerek kalmamaktadir. Artik bunu 3 günde bir yapabilirsin ve her yaptiginda sömeklerinde herhangi bir küflenme varmi diye kontrol et.

Dilersen citirlastirma islemini 2 haftadan sorna kesebilirsin. Fakat 2 hafta daha bunu yaparsan sömeklerinde büyük fark göreceksindir. Bazi kenevir tüketiciler sömeklerini 1 yil citirlastirma sürecine sokarlar. Bunun yaninda 4 hafta hicbir seydir ve denemeye degerdir.



Kenevire yakin sigaraya uzak kalin

Sevgiler

[img=320x89]https://1.bp.blogspot.com/-_I7sSazfNkY/WiQBoXHW2MI/AAAAAAAAAvk/SesLYIYliXwbSPeiyhNUmMLFevEydT6KgCLcBGAs/s320/bbbbbb.png[/img]



Esrar şarap gibidir bekledikçe güzelleşir
 

Northen

Yeni üye
hacı biryerde okudum esrar en fazla 2 sene saklanabilir diyor yüklü miktarda ekmeyi düşünüyorum normalde 1 sene filan bekletmişliğim var fakat kötü bir durum görmedim bilen varmı
 
Ü

Üye silindi 23498

Guest
kanka terletme ile çıtırlaştırma akrabamı aynı kapıyamı çıkıyor. ( bi keresinde sürekli tükettiğim zulamda olan sigaranın son 2 sigaralığını temizleyip sigara poşetine koyup mühürlemiştim. Sigara poşetin içinde cebime temas ederek 6 saat filan kalmıştı cebimde. Kilosunu içtiğim sigaranın son çiftlisi iki kişiyi lal etmişti. Ordan diyorum terliyormu acaba)
 

Hayalperest

Yeni üye
[img=640x332]https://1.bp.blogspot.com/-bsHMVMt5-5M/WiQBOE2nxcI/AAAAAAAAAvY/p8T2ZOkeBu4QnFm7X9meUWUX3dA39k6BQCLcBGAs/s640/844.jpg[/img]



Kenevir yetistirdiginde sömeklerini kurutma ve citirlastirma islemi en önemli islemlerden biri oldugunu anlayacaksin. Bütün emeklerinin karsiligini sömeklerini yanlis kurutarak mahfedebilirisinde veya dogru ve zamaninda kurutarak sömeklerini daha da zenginlestirebilirsin.
Bu yazimda sömeklerini nasil kurutacagini ve ayni zamanda kuruttuktan sonra bir level üste cikip nasil daha da citir haline getirebilecegini anlattim.







Normal kurutulmus kenevir sömegiyle ekstra citirlastirilmis sömek arasinda cok fark vardir. Sokakta, torbacilardan kurutulmus kenevir herzaman bulabilirsin ve bu genellikle düsük kalitede olur. Zaten sokakta var olan bir kalitede yetistirmek kimse istemez. Bu yüzden kendi yetistirdiginiz kenevirin sokakta torbacilarin sattigi kenevirden farki olsun istiyorsanir kuruttuktan sonra 1-2 islem daha yapmaniz gerekmektedir. Bu islemlerle keneviriniz ekstra citir ve ekstra tadi yogun olacaktir.


Birinci adim kenevirimizi kurutalim



Kenevir sömeklerini kurutmak aslinda cok kolaydir sadece zaman yer, cok uzun sürer. Özellikle sömekleri biran önce icmek istedigini düsünürsek beklemek oldukca zor gelir.


  • Kenevir bitkini sömeklerinin oldugu dallardan kesip karanlik bir yerde bekletmen/asman gerekmektedir. Özellikle altini cizmeliym ki sömeklerini kurutacagin yer kesinlikle karanlik olmalidir cünkü isik THC'yi düsürmektedir bunun olmasini kimse istemez.


  • Sömekleri dallarindan asip birbirlerine degmediginden emin ol, bu sayede sömeklerinin etrafinda hava sirkulasyonu olusup küflenmeye megelli olmayacaklardir.


  • Sömeklerinin kuruttugun odanin sicakligi ilk 3 gün boyunca yaklasik 20 derecede olmalidir. 3. günden sonra 17-18 dereceye düsürülmelidir. Bu sayede sömekteki fazla sivi daha cabuk buharlasicaktir.


  • Kurutma isleminde odanin nem oranida cok önemlidir. Bu nem oranin %50 olmasina özen gösterin. Du degerde kuruttugunda kenevirin daha cabuk kuruyacaktir ve kururken tad ve kokudan azalmayacaktir. Odanin nemini ölcmek icin Higrometre kullanabilirsiniz.
  • Dogru kurutmada nem orani kadar hava da cok önemlidir. Havasiz bir yerde sömeklerini kurutmaya calistiginda küflenme farkediceksindir. Bunu engellemek icin kuruttugun odanin temiz hava almasini sagla.

Sömeklerin saplari kolaylikla kirildiginda kuruma islemi tamamlanmis olur.
Henüz kirilmiyorsa daha elastik ise kurutmaya biraz daha ihtiyaci var demektir.
Lütfen aceleye getirip sömeklerinizi kalorifer üzerinde yada sobanin yaninda kurutmaya calismayin kesinlikle. Sabirli olun ve emeginizin karsiliginizi alicaksinizdir.


Ikinci adim sömeklerimizi çitirlaştiralim



Sömeklerni yukarida yazdigim sekilde kuruttuktan sonra sira geldi dahada citirlastirip tadi yogulastirmaya. Bu islemi yapmak zorunda degilsiniz normal sekilde kurutulmus sömekler tüketime hazirdir fakat bu islemide yaptiginizda arada ki farki tatmis olucaksiniz.


Citirlasma isleminde 2 avantajin vardir. Birincisi bakterilerin kontrolüdür. Ikincisi ise sömeklerinizin nemini minimuma indirmektir. Sömekleriniz ne kadar nemden arinmis ise yani ne kadar citirsa o kadar tadi yogun ve güclü olucaktir. Fakat bu su demek degildir " o zaman haftalarca birakiyim kupkuru olsun en yogun tada ulassin " . Fazla ve yanlis kurutma durumunda tam tersi olucaktir keneviriniz tat ve thc degerini düsürecektir.



  • Sömekleri citirlastirmanin bircok yolu vardir bunlardan biri cam kavanozlardir. Hava gecirmeyen lastik destekli cam kavanozlar vardir. Büyüklerimiz bunlarla kimi zaman tursu,recel veya kisa hazirlik dedigimiz konserveler yaparlar. Hemen hemen heryerde bulunan bu cam kavanozlari 3/2 sömeklerle doldurulur.

  • Bu kavanozlari karanlik ve serin bir yerde bekletin

  • Ilk 2 hafta boyunca kavanozlarin kapagini hergün kisa bir süre icin acip sömeklerini karistirip kapatin. Bu sömeklerini küflenmekten koruyacaktir.

  • Ilk 2 haftayi atlattiktan sonra kavanozu hergün acmana gerek kalmamaktadir. Artik bunu 3 günde bir yapabilirsin ve her yaptiginda sömeklerinde herhangi bir küflenme varmi diye kontrol et.

Dilersen citirlastirma islemini 2 haftadan sorna kesebilirsin. Fakat 2 hafta daha bunu yaparsan sömeklerinde büyük fark göreceksindir. Bazi kenevir tüketiciler sömeklerini 1 yil citirlastirma sürecine sokarlar. Bunun yaninda 4 hafta hicbir seydir ve denemeye degerdir.



Kenevire yakin sigaraya uzak kalin

Sevgiler

[img=320x89]https://1.bp.blogspot.com/-_I7sSazfNkY/WiQBoXHW2MI/AAAAAAAAAvk/SesLYIYliXwbSPeiyhNUmMLFevEydT6KgCLcBGAs/s320/bbbbbb.png[/img]
Emeğine sağlık kaliteli bilgin için thanks
 

Mrj

Üye
[img=640x332]https://1.bp.blogspot.com/-bsHMVMt5-5M/WiQBOE2nxcI/AAAAAAAAAvY/p8T2ZOkeBu4QnFm7X9meUWUX3dA39k6BQCLcBGAs/s640/844.jpg[/img]



Kenevir yetistirdiginde sömeklerini kurutma ve citirlastirma islemi en önemli islemlerden biri oldugunu anlayacaksin. Bütün emeklerinin karsiligini sömeklerini yanlis kurutarak mahfedebilirisinde veya dogru ve zamaninda kurutarak sömeklerini daha da zenginlestirebilirsin.
Bu yazimda sömeklerini nasil kurutacagini ve ayni zamanda kuruttuktan sonra bir level üste cikip nasil daha da citir haline getirebilecegini anlattim.







Normal kurutulmus kenevir sömegiyle ekstra citirlastirilmis sömek arasinda cok fark vardir. Sokakta, torbacilardan kurutulmus kenevir herzaman bulabilirsin ve bu genellikle düsük kalitede olur. Zaten sokakta var olan bir kalitede yetistirmek kimse istemez. Bu yüzden kendi yetistirdiginiz kenevirin sokakta torbacilarin sattigi kenevirden farki olsun istiyorsanir kuruttuktan sonra 1-2 islem daha yapmaniz gerekmektedir. Bu islemlerle keneviriniz ekstra citir ve ekstra tadi yogun olacaktir.


Birinci adim kenevirimizi kurutalim



Kenevir sömeklerini kurutmak aslinda cok kolaydir sadece zaman yer, cok uzun sürer. Özellikle sömekleri biran önce icmek istedigini düsünürsek beklemek oldukca zor gelir.


  • Kenevir bitkini sömeklerinin oldugu dallardan kesip karanlik bir yerde bekletmen/asman gerekmektedir. Özellikle altini cizmeliym ki sömeklerini kurutacagin yer kesinlikle karanlik olmalidir cünkü isik THC'yi düsürmektedir bunun olmasini kimse istemez.


  • Sömekleri dallarindan asip birbirlerine degmediginden emin ol, bu sayede sömeklerinin etrafinda hava sirkulasyonu olusup küflenmeye megelli olmayacaklardir.


  • Sömeklerinin kuruttugun odanin sicakligi ilk 3 gün boyunca yaklasik 20 derecede olmalidir. 3. günden sonra 17-18 dereceye düsürülmelidir. Bu sayede sömekteki fazla sivi daha cabuk buharlasicaktir.


  • Kurutma isleminde odanin nem oranida cok önemlidir. Bu nem oranin %50 olmasina özen gösterin. Du degerde kuruttugunda kenevirin daha cabuk kuruyacaktir ve kururken tad ve kokudan azalmayacaktir. Odanin nemini ölcmek icin Higrometre kullanabilirsiniz.
  • Dogru kurutmada nem orani kadar hava da cok önemlidir. Havasiz bir yerde sömeklerini kurutmaya calistiginda küflenme farkediceksindir. Bunu engellemek icin kuruttugun odanin temiz hava almasini sagla.

Sömeklerin saplari kolaylikla kirildiginda kuruma islemi tamamlanmis olur.
Henüz kirilmiyorsa daha elastik ise kurutmaya biraz daha ihtiyaci var demektir.
Lütfen aceleye getirip sömeklerinizi kalorifer üzerinde yada sobanin yaninda kurutmaya calismayin kesinlikle. Sabirli olun ve emeginizin karsiliginizi alicaksinizdir.


Ikinci adim sömeklerimizi çitirlaştiralim



Sömeklerni yukarida yazdigim sekilde kuruttuktan sonra sira geldi dahada citirlastirip tadi yogulastirmaya. Bu islemi yapmak zorunda degilsiniz normal sekilde kurutulmus sömekler tüketime hazirdir fakat bu islemide yaptiginizda arada ki farki tatmis olucaksiniz.


Citirlasma isleminde 2 avantajin vardir. Birincisi bakterilerin kontrolüdür. Ikincisi ise sömeklerinizin nemini minimuma indirmektir. Sömekleriniz ne kadar nemden arinmis ise yani ne kadar citirsa o kadar tadi yogun ve güclü olucaktir. Fakat bu su demek degildir " o zaman haftalarca birakiyim kupkuru olsun en yogun tada ulassin " . Fazla ve yanlis kurutma durumunda tam tersi olucaktir keneviriniz tat ve thc degerini düsürecektir.



  • Sömekleri citirlastirmanin bircok yolu vardir bunlardan biri cam kavanozlardir. Hava gecirmeyen lastik destekli cam kavanozlar vardir. Büyüklerimiz bunlarla kimi zaman tursu,recel veya kisa hazirlik dedigimiz konserveler yaparlar. Hemen hemen heryerde bulunan bu cam kavanozlari 3/2 sömeklerle doldurulur.

  • Bu kavanozlari karanlik ve serin bir yerde bekletin

  • Ilk 2 hafta boyunca kavanozlarin kapagini hergün kisa bir süre icin acip sömeklerini karistirip kapatin. Bu sömeklerini küflenmekten koruyacaktir.

  • Ilk 2 haftayi atlattiktan sonra kavanozu hergün acmana gerek kalmamaktadir. Artik bunu 3 günde bir yapabilirsin ve her yaptiginda sömeklerinde herhangi bir küflenme varmi diye kontrol et.

Dilersen citirlastirma islemini 2 haftadan sorna kesebilirsin. Fakat 2 hafta daha bunu yaparsan sömeklerinde büyük fark göreceksindir. Bazi kenevir tüketiciler sömeklerini 1 yil citirlastirma sürecine sokarlar. Bunun yaninda 4 hafta hicbir seydir ve denemeye degerdir.



Kenevire yakin sigaraya uzak kalin

Sevgiler

[img=320x89]https://1.bp.blogspot.com/-_I7sSazfNkY/WiQBoXHW2MI/AAAAAAAAAvk/SesLYIYliXwbSPeiyhNUmMLFevEydT6KgCLcBGAs/s320/bbbbbb.png[/img]
Kanka fotoğraflar yok mesaji yenileyebilir misin sana zahmet
 

34Trip

Üye
[img=640x332]https://1.bp.blogspot.com/-bsHMVMt5-5M/WiQBOE2nxcI/AAAAAAAAAvY/p8T2ZOkeBu4QnFm7X9meUWUX3dA39k6BQCLcBGAs/s640/844.jpg[/img]



Kenevir yetistirdiginde sömeklerini kurutma ve citirlastirma islemi en önemli islemlerden biri oldugunu anlayacaksin. Bütün emeklerinin karsiligini sömeklerini yanlis kurutarak mahfedebilirisinde veya dogru ve zamaninda kurutarak sömeklerini daha da zenginlestirebilirsin.
Bu yazimda sömeklerini nasil kurutacagini ve ayni zamanda kuruttuktan sonra bir level üste cikip nasil daha da citir haline getirebilecegini anlattim.







Normal kurutulmus kenevir sömegiyle ekstra citirlastirilmis sömek arasinda cok fark vardir. Sokakta, torbacilardan kurutulmus kenevir herzaman bulabilirsin ve bu genellikle düsük kalitede olur. Zaten sokakta var olan bir kalitede yetistirmek kimse istemez. Bu yüzden kendi yetistirdiginiz kenevirin sokakta torbacilarin sattigi kenevirden farki olsun istiyorsanir kuruttuktan sonra 1-2 islem daha yapmaniz gerekmektedir. Bu islemlerle keneviriniz ekstra citir ve ekstra tadi yogun olacaktir.


Birinci adim kenevirimizi kurutalim



Kenevir sömeklerini kurutmak aslinda cok kolaydir sadece zaman yer, cok uzun sürer. Özellikle sömekleri biran önce icmek istedigini düsünürsek beklemek oldukca zor gelir.


  • Kenevir bitkini sömeklerinin oldugu dallardan kesip karanlik bir yerde bekletmen/asman gerekmektedir. Özellikle altini cizmeliym ki sömeklerini kurutacagin yer kesinlikle karanlik olmalidir cünkü isik THC'yi düsürmektedir bunun olmasini kimse istemez.


  • Sömekleri dallarindan asip birbirlerine degmediginden emin ol, bu sayede sömeklerinin etrafinda hava sirkulasyonu olusup küflenmeye megelli olmayacaklardir.


  • Sömeklerinin kuruttugun odanin sicakligi ilk 3 gün boyunca yaklasik 20 derecede olmalidir. 3. günden sonra 17-18 dereceye düsürülmelidir. Bu sayede sömekteki fazla sivi daha cabuk buharlasicaktir.


  • Kurutma isleminde odanin nem oranida cok önemlidir. Bu nem oranin %50 olmasina özen gösterin. Du degerde kuruttugunda kenevirin daha cabuk kuruyacaktir ve kururken tad ve kokudan azalmayacaktir. Odanin nemini ölcmek icin Higrometre kullanabilirsiniz.
  • Dogru kurutmada nem orani kadar hava da cok önemlidir. Havasiz bir yerde sömeklerini kurutmaya calistiginda küflenme farkediceksindir. Bunu engellemek icin kuruttugun odanin temiz hava almasini sagla.

Sömeklerin saplari kolaylikla kirildiginda kuruma islemi tamamlanmis olur.
Henüz kirilmiyorsa daha elastik ise kurutmaya biraz daha ihtiyaci var demektir.
Lütfen aceleye getirip sömeklerinizi kalorifer üzerinde yada sobanin yaninda kurutmaya calismayin kesinlikle. Sabirli olun ve emeginizin karsiliginizi alicaksinizdir.


Ikinci adim sömeklerimizi çitirlaştiralim



Sömeklerni yukarida yazdigim sekilde kuruttuktan sonra sira geldi dahada citirlastirip tadi yogulastirmaya. Bu islemi yapmak zorunda degilsiniz normal sekilde kurutulmus sömekler tüketime hazirdir fakat bu islemide yaptiginizda arada ki farki tatmis olucaksiniz.


Citirlasma isleminde 2 avantajin vardir. Birincisi bakterilerin kontrolüdür. Ikincisi ise sömeklerinizin nemini minimuma indirmektir. Sömekleriniz ne kadar nemden arinmis ise yani ne kadar citirsa o kadar tadi yogun ve güclü olucaktir. Fakat bu su demek degildir " o zaman haftalarca birakiyim kupkuru olsun en yogun tada ulassin " . Fazla ve yanlis kurutma durumunda tam tersi olucaktir keneviriniz tat ve thc degerini düsürecektir.



  • Sömekleri citirlastirmanin bircok yolu vardir bunlardan biri cam kavanozlardir. Hava gecirmeyen lastik destekli cam kavanozlar vardir. Büyüklerimiz bunlarla kimi zaman tursu,recel veya kisa hazirlik dedigimiz konserveler yaparlar. Hemen hemen heryerde bulunan bu cam kavanozlari 3/2 sömeklerle doldurulur.

  • Bu kavanozlari karanlik ve serin bir yerde bekletin

  • Ilk 2 hafta boyunca kavanozlarin kapagini hergün kisa bir süre icin acip sömeklerini karistirip kapatin. Bu sömeklerini küflenmekten koruyacaktir.

  • Ilk 2 haftayi atlattiktan sonra kavanozu hergün acmana gerek kalmamaktadir. Artik bunu 3 günde bir yapabilirsin ve her yaptiginda sömeklerinde herhangi bir küflenme varmi diye kontrol et.

Dilersen citirlastirma islemini 2 haftadan sorna kesebilirsin. Fakat 2 hafta daha bunu yaparsan sömeklerinde büyük fark göreceksindir. Bazi kenevir tüketiciler sömeklerini 1 yil citirlastirma sürecine sokarlar. Bunun yaninda 4 hafta hicbir seydir ve denemeye degerdir.



Kenevire yakin sigaraya uzak kalin

Sevgiler

[img=320x89]https://1.bp.blogspot.com/-_I7sSazfNkY/WiQBoXHW2MI/AAAAAAAAAvk/SesLYIYliXwbSPeiyhNUmMLFevEydT6KgCLcBGAs/s320/bbbbbb.png[/img]
Güzel bilgi teşekkürler
 

a-420

Müptezel
[img=640x332]https://1.bp.blogspot.com/-bsHMVMt5-5M/WiQBOE2nxcI/AAAAAAAAAvY/p8T2ZOkeBu4QnFm7X9meUWUX3dA39k6BQCLcBGAs/s640/844.jpg[/img]



Kenevir yetistirdiginde sömeklerini kurutma ve citirlastirma islemi en önemli islemlerden biri oldugunu anlayacaksin. Bütün emeklerinin karsiligini sömeklerini yanlis kurutarak mahfedebilirisinde veya dogru ve zamaninda kurutarak sömeklerini daha da zenginlestirebilirsin.
Bu yazimda sömeklerini nasil kurutacagini ve ayni zamanda kuruttuktan sonra bir level üste cikip nasil daha da citir haline getirebilecegini anlattim.







Normal kurutulmus kenevir sömegiyle ekstra citirlastirilmis sömek arasinda cok fark vardir. Sokakta, torbacilardan kurutulmus kenevir herzaman bulabilirsin ve bu genellikle düsük kalitede olur. Zaten sokakta var olan bir kalitede yetistirmek kimse istemez. Bu yüzden kendi yetistirdiginiz kenevirin sokakta torbacilarin sattigi kenevirden farki olsun istiyorsanir kuruttuktan sonra 1-2 islem daha yapmaniz gerekmektedir. Bu islemlerle keneviriniz ekstra citir ve ekstra tadi yogun olacaktir.


Birinci adim kenevirimizi kurutalim



Kenevir sömeklerini kurutmak aslinda cok kolaydir sadece zaman yer, cok uzun sürer. Özellikle sömekleri biran önce icmek istedigini düsünürsek beklemek oldukca zor gelir.


  • Kenevir bitkini sömeklerinin oldugu dallardan kesip karanlik bir yerde bekletmen/asman gerekmektedir. Özellikle altini cizmeliym ki sömeklerini kurutacagin yer kesinlikle karanlik olmalidir cünkü isik THC'yi düsürmektedir bunun olmasini kimse istemez.


  • Sömekleri dallarindan asip birbirlerine degmediginden emin ol, bu sayede sömeklerinin etrafinda hava sirkulasyonu olusup küflenmeye megelli olmayacaklardir.


  • Sömeklerinin kuruttugun odanin sicakligi ilk 3 gün boyunca yaklasik 20 derecede olmalidir. 3. günden sonra 17-18 dereceye düsürülmelidir. Bu sayede sömekteki fazla sivi daha cabuk buharlasicaktir.


  • Kurutma isleminde odanin nem oranida cok önemlidir. Bu nem oranin %50 olmasina özen gösterin. Du degerde kuruttugunda kenevirin daha cabuk kuruyacaktir ve kururken tad ve kokudan azalmayacaktir. Odanin nemini ölcmek icin Higrometre kullanabilirsiniz.
  • Dogru kurutmada nem orani kadar hava da cok önemlidir. Havasiz bir yerde sömeklerini kurutmaya calistiginda küflenme farkediceksindir. Bunu engellemek icin kuruttugun odanin temiz hava almasini sagla.

Sömeklerin saplari kolaylikla kirildiginda kuruma islemi tamamlanmis olur.
Henüz kirilmiyorsa daha elastik ise kurutmaya biraz daha ihtiyaci var demektir.
Lütfen aceleye getirip sömeklerinizi kalorifer üzerinde yada sobanin yaninda kurutmaya calismayin kesinlikle. Sabirli olun ve emeginizin karsiliginizi alicaksinizdir.


Ikinci adim sömeklerimizi çitirlaştiralim



Sömeklerni yukarida yazdigim sekilde kuruttuktan sonra sira geldi dahada citirlastirip tadi yogulastirmaya. Bu islemi yapmak zorunda degilsiniz normal sekilde kurutulmus sömekler tüketime hazirdir fakat bu islemide yaptiginizda arada ki farki tatmis olucaksiniz.


Citirlasma isleminde 2 avantajin vardir. Birincisi bakterilerin kontrolüdür. Ikincisi ise sömeklerinizin nemini minimuma indirmektir. Sömekleriniz ne kadar nemden arinmis ise yani ne kadar citirsa o kadar tadi yogun ve güclü olucaktir. Fakat bu su demek degildir " o zaman haftalarca birakiyim kupkuru olsun en yogun tada ulassin " . Fazla ve yanlis kurutma durumunda tam tersi olucaktir keneviriniz tat ve thc degerini düsürecektir.



  • Sömekleri citirlastirmanin bircok yolu vardir bunlardan biri cam kavanozlardir. Hava gecirmeyen lastik destekli cam kavanozlar vardir. Büyüklerimiz bunlarla kimi zaman tursu,recel veya kisa hazirlik dedigimiz konserveler yaparlar. Hemen hemen heryerde bulunan bu cam kavanozlari 3/2 sömeklerle doldurulur.

  • Bu kavanozlari karanlik ve serin bir yerde bekletin

  • Ilk 2 hafta boyunca kavanozlarin kapagini hergün kisa bir süre icin acip sömeklerini karistirip kapatin. Bu sömeklerini küflenmekten koruyacaktir.

  • Ilk 2 haftayi atlattiktan sonra kavanozu hergün acmana gerek kalmamaktadir. Artik bunu 3 günde bir yapabilirsin ve her yaptiginda sömeklerinde herhangi bir küflenme varmi diye kontrol et.

Dilersen citirlastirma islemini 2 haftadan sorna kesebilirsin. Fakat 2 hafta daha bunu yaparsan sömeklerinde büyük fark göreceksindir. Bazi kenevir tüketiciler sömeklerini 1 yil citirlastirma sürecine sokarlar. Bunun yaninda 4 hafta hicbir seydir ve denemeye degerdir.



Kenevire yakin sigaraya uzak kalin

Sevgiler

[img=320x89]https://1.bp.blogspot.com/-_I7sSazfNkY/WiQBoXHW2MI/AAAAAAAAAvk/SesLYIYliXwbSPeiyhNUmMLFevEydT6KgCLcBGAs/s320/bbbbbb.png[/img]
slm kanka ellerıne saglık yanlız resımlerın hıc bırı acılmıyo bendemı sorun var lınktemı anlamadım.
 

Wildclawzz

Yeni üye
[img=640x332]https://1.bp.blogspot.com/-bsHMVMt5-5M/WiQBOE2nxcI/AAAAAAAAAvY/p8T2ZOkeBu4QnFm7X9meUWUX3dA39k6BQCLcBGAs/s640/844.jpg[/img]



Kenevir yetistirdiginde sömeklerini kurutma ve citirlastirma islemi en önemli islemlerden biri oldugunu anlayacaksin. Bütün emeklerinin karsiligini sömeklerini yanlis kurutarak mahfedebilirisinde veya dogru ve zamaninda kurutarak sömeklerini daha da zenginlestirebilirsin.
Bu yazimda sömeklerini nasil kurutacagini ve ayni zamanda kuruttuktan sonra bir level üste cikip nasil daha da citir haline getirebilecegini anlattim.







Normal kurutulmus kenevir sömegiyle ekstra citirlastirilmis sömek arasinda cok fark vardir. Sokakta, torbacilardan kurutulmus kenevir herzaman bulabilirsin ve bu genellikle düsük kalitede olur. Zaten sokakta var olan bir kalitede yetistirmek kimse istemez. Bu yüzden kendi yetistirdiginiz kenevirin sokakta torbacilarin sattigi kenevirden farki olsun istiyorsanir kuruttuktan sonra 1-2 islem daha yapmaniz gerekmektedir. Bu islemlerle keneviriniz ekstra citir ve ekstra tadi yogun olacaktir.


Birinci adim kenevirimizi kurutalim



Kenevir sömeklerini kurutmak aslinda cok kolaydir sadece zaman yer, cok uzun sürer. Özellikle sömekleri biran önce icmek istedigini düsünürsek beklemek oldukca zor gelir.


  • Kenevir bitkini sömeklerinin oldugu dallardan kesip karanlik bir yerde bekletmen/asman gerekmektedir. Özellikle altini cizmeliym ki sömeklerini kurutacagin yer kesinlikle karanlik olmalidir cünkü isik THC'yi düsürmektedir bunun olmasini kimse istemez.


  • Sömekleri dallarindan asip birbirlerine degmediginden emin ol, bu sayede sömeklerinin etrafinda hava sirkulasyonu olusup küflenmeye megelli olmayacaklardir.


  • Sömeklerinin kuruttugun odanin sicakligi ilk 3 gün boyunca yaklasik 20 derecede olmalidir. 3. günden sonra 17-18 dereceye düsürülmelidir. Bu sayede sömekteki fazla sivi daha cabuk buharlasicaktir.


  • Kurutma isleminde odanin nem oranida cok önemlidir. Bu nem oranin %50 olmasina özen gösterin. Du degerde kuruttugunda kenevirin daha cabuk kuruyacaktir ve kururken tad ve kokudan azalmayacaktir. Odanin nemini ölcmek icin Higrometre kullanabilirsiniz.
  • Dogru kurutmada nem orani kadar hava da cok önemlidir. Havasiz bir yerde sömeklerini kurutmaya calistiginda küflenme farkediceksindir. Bunu engellemek icin kuruttugun odanin temiz hava almasini sagla.

Sömeklerin saplari kolaylikla kirildiginda kuruma islemi tamamlanmis olur.
Henüz kirilmiyorsa daha elastik ise kurutmaya biraz daha ihtiyaci var demektir.
Lütfen aceleye getirip sömeklerinizi kalorifer üzerinde yada sobanin yaninda kurutmaya calismayin kesinlikle. Sabirli olun ve emeginizin karsiliginizi alicaksinizdir.


Ikinci adim sömeklerimizi çitirlaştiralim



Sömeklerni yukarida yazdigim sekilde kuruttuktan sonra sira geldi dahada citirlastirip tadi yogulastirmaya. Bu islemi yapmak zorunda degilsiniz normal sekilde kurutulmus sömekler tüketime hazirdir fakat bu islemide yaptiginizda arada ki farki tatmis olucaksiniz.


Citirlasma isleminde 2 avantajin vardir. Birincisi bakterilerin kontrolüdür. Ikincisi ise sömeklerinizin nemini minimuma indirmektir. Sömekleriniz ne kadar nemden arinmis ise yani ne kadar citirsa o kadar tadi yogun ve güclü olucaktir. Fakat bu su demek degildir " o zaman haftalarca birakiyim kupkuru olsun en yogun tada ulassin " . Fazla ve yanlis kurutma durumunda tam tersi olucaktir keneviriniz tat ve thc degerini düsürecektir.



  • Sömekleri citirlastirmanin bircok yolu vardir bunlardan biri cam kavanozlardir. Hava gecirmeyen lastik destekli cam kavanozlar vardir. Büyüklerimiz bunlarla kimi zaman tursu,recel veya kisa hazirlik dedigimiz konserveler yaparlar. Hemen hemen heryerde bulunan bu cam kavanozlari 3/2 sömeklerle doldurulur.

  • Bu kavanozlari karanlik ve serin bir yerde bekletin

  • Ilk 2 hafta boyunca kavanozlarin kapagini hergün kisa bir süre icin acip sömeklerini karistirip kapatin. Bu sömeklerini küflenmekten koruyacaktir.

  • Ilk 2 haftayi atlattiktan sonra kavanozu hergün acmana gerek kalmamaktadir. Artik bunu 3 günde bir yapabilirsin ve her yaptiginda sömeklerinde herhangi bir küflenme varmi diye kontrol et.

Dilersen citirlastirma islemini 2 haftadan sorna kesebilirsin. Fakat 2 hafta daha bunu yaparsan sömeklerinde büyük fark göreceksindir. Bazi kenevir tüketiciler sömeklerini 1 yil citirlastirma sürecine sokarlar. Bunun yaninda 4 hafta hicbir seydir ve denemeye degerdir.



Kenevire yakin sigaraya uzak kalin

Sevgiler

[img=320x89]https://1.bp.blogspot.com/-_I7sSazfNkY/WiQBoXHW2MI/AAAAAAAAAvk/SesLYIYliXwbSPeiyhNUmMLFevEydT6KgCLcBGAs/s320/bbbbbb.png[/img]
Bro sağlam bir metod teşekkürler .
 

Abdullah2828

Yeni üye
[img=640x332]https://1.bp.blogspot.com/-bsHMVMt5-5M/WiQBOE2nxcI/AAAAAAAAAvY/p8T2ZOkeBu4QnFm7X9meUWUX3dA39k6BQCLcBGAs/s640/844.jpg[/img]



Kenevir yetistirdiginde sömeklerini kurutma ve citirlastirma islemi en önemli islemlerden biri oldugunu anlayacaksin. Bütün emeklerinin karsiligini sömeklerini yanlis kurutarak mahfedebilirisinde veya dogru ve zamaninda kurutarak sömeklerini daha da zenginlestirebilirsin.
Bu yazimda sömeklerini nasil kurutacagini ve ayni zamanda kuruttuktan sonra bir level üste cikip nasil daha da citir haline getirebilecegini anlattim.







Normal kurutulmus kenevir sömegiyle ekstra citirlastirilmis sömek arasinda cok fark vardir. Sokakta, torbacilardan kurutulmus kenevir herzaman bulabilirsin ve bu genellikle düsük kalitede olur. Zaten sokakta var olan bir kalitede yetistirmek kimse istemez. Bu yüzden kendi yetistirdiginiz kenevirin sokakta torbacilarin sattigi kenevirden farki olsun istiyorsanir kuruttuktan sonra 1-2 islem daha yapmaniz gerekmektedir. Bu islemlerle keneviriniz ekstra citir ve ekstra tadi yogun olacaktir.


Birinci adim kenevirimizi kurutalim



Kenevir sömeklerini kurutmak aslinda cok kolaydir sadece zaman yer, cok uzun sürer. Özellikle sömekleri biran önce icmek istedigini düsünürsek beklemek oldukca zor gelir.


  • Kenevir bitkini sömeklerinin oldugu dallardan kesip karanlik bir yerde bekletmen/asman gerekmektedir. Özellikle altini cizmeliym ki sömeklerini kurutacagin yer kesinlikle karanlik olmalidir cünkü isik THC'yi düsürmektedir bunun olmasini kimse istemez.


  • Sömekleri dallarindan asip birbirlerine degmediginden emin ol, bu sayede sömeklerinin etrafinda hava sirkulasyonu olusup küflenmeye megelli olmayacaklardir.


  • Sömeklerinin kuruttugun odanin sicakligi ilk 3 gün boyunca yaklasik 20 derecede olmalidir. 3. günden sonra 17-18 dereceye düsürülmelidir. Bu sayede sömekteki fazla sivi daha cabuk buharlasicaktir.


  • Kurutma isleminde odanin nem oranida cok önemlidir. Bu nem oranin %50 olmasina özen gösterin. Du degerde kuruttugunda kenevirin daha cabuk kuruyacaktir ve kururken tad ve kokudan azalmayacaktir. Odanin nemini ölcmek icin Higrometre kullanabilirsiniz.
  • Dogru kurutmada nem orani kadar hava da cok önemlidir. Havasiz bir yerde sömeklerini kurutmaya calistiginda küflenme farkediceksindir. Bunu engellemek icin kuruttugun odanin temiz hava almasini sagla.

Sömeklerin saplari kolaylikla kirildiginda kuruma islemi tamamlanmis olur.
Henüz kirilmiyorsa daha elastik ise kurutmaya biraz daha ihtiyaci var demektir.
Lütfen aceleye getirip sömeklerinizi kalorifer üzerinde yada sobanin yaninda kurutmaya calismayin kesinlikle. Sabirli olun ve emeginizin karsiliginizi alicaksinizdir.


Ikinci adim sömeklerimizi çitirlaştiralim



Sömeklerni yukarida yazdigim sekilde kuruttuktan sonra sira geldi dahada citirlastirip tadi yogulastirmaya. Bu islemi yapmak zorunda degilsiniz normal sekilde kurutulmus sömekler tüketime hazirdir fakat bu islemide yaptiginizda arada ki farki tatmis olucaksiniz.


Citirlasma isleminde 2 avantajin vardir. Birincisi bakterilerin kontrolüdür. Ikincisi ise sömeklerinizin nemini minimuma indirmektir. Sömekleriniz ne kadar nemden arinmis ise yani ne kadar citirsa o kadar tadi yogun ve güclü olucaktir. Fakat bu su demek degildir " o zaman haftalarca birakiyim kupkuru olsun en yogun tada ulassin " . Fazla ve yanlis kurutma durumunda tam tersi olucaktir keneviriniz tat ve thc degerini düsürecektir.



  • Sömekleri citirlastirmanin bircok yolu vardir bunlardan biri cam kavanozlardir. Hava gecirmeyen lastik destekli cam kavanozlar vardir. Büyüklerimiz bunlarla kimi zaman tursu,recel veya kisa hazirlik dedigimiz konserveler yaparlar. Hemen hemen heryerde bulunan bu cam kavanozlari 3/2 sömeklerle doldurulur.

  • Bu kavanozlari karanlik ve serin bir yerde bekletin

  • Ilk 2 hafta boyunca kavanozlarin kapagini hergün kisa bir süre icin acip sömeklerini karistirip kapatin. Bu sömeklerini küflenmekten koruyacaktir.

  • Ilk 2 haftayi atlattiktan sonra kavanozu hergün acmana gerek kalmamaktadir. Artik bunu 3 günde bir yapabilirsin ve her yaptiginda sömeklerinde herhangi bir küflenme varmi diye kontrol et.

Dilersen citirlastirma islemini 2 haftadan sorna kesebilirsin. Fakat 2 hafta daha bunu yaparsan sömeklerinde büyük fark göreceksindir. Bazi kenevir tüketiciler sömeklerini 1 yil citirlastirma sürecine sokarlar. Bunun yaninda 4 hafta hicbir seydir ve denemeye degerdir.



Kenevire yakin sigaraya uzak kalin

Sevgiler

[img=320x89]https://1.bp.blogspot.com/-_I7sSazfNkY/WiQBoXHW2MI/AAAAAAAAAvk/SesLYIYliXwbSPeiyhNUmMLFevEydT6KgCLcBGAs/s320/bbbbbb.png[/img]
Çok faydalı olmuş eline sağlık
 

Hadron

Üye
Peki sigaranin fazla fazla kuruyup dagilip dokulmesi iyi bisey mi cam kavanoz degilde agzi bagli paşette ufaktan hava aldigini dusunurken çok kuruyup dagillan dokulen parcalanan sigara istenilen birsey mi hafifte olsa bi nemlilik kalmamali mi
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
    S sumugan: *****
    Üst