Kürleme İşlemi Hakkında

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 20072
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 20072

Guest
Merhaba baylar bayanlar merdivenden kayanlar;

İlk grow sonrası kürleme olayını henüz yeni deneyimleyecek bir kardeşiniz olarak forumda bununla alakalı net bir bilgiye ulaşamadım eğer var ve gözümden kaçmış ise konu sahibi arkadaştan özür dileyerek konuya başlıyor ve bu vesile ile araştırma yaptığım bir kaç kaynaktan kürleme sanatı ile alakalı bazı anektodları sizinle paylaşmak istiyorum.

Hasat zamanı Optimal Kurutma Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık 21 ° | % 50 Nem

Kavanozlarda Optimal Kürleme Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık ( 21 ° C) | % 58-65 Nem olarak kayıt altına alınmış..​

Kürlemenin mantığı bilimsel alanda birden çok faydaları ile beraber yabancı grow sitelerinde de makalaler halinde açıklanmıştır.

Kürlemenin bitkilerinize faydaları :

Ciğaranın tadı ve görünümünü iyileştirir, yeni hasat edilmiş sigaralarda taze saman ve ot kokusunun ortadan kaybolmasını sağlar.
Genetiğin aromasını kokusunu ve tadını ortaya çıkarır, öksürtme ve boğaz yakma durumunu fazlası ile ortadan kaldırır , küf ve bakteri olasılığını azaltıp anksiyete ve paronaya'ya neden olma gibi olasılıkları da kürlenmemiş bitkilere oranla yüksek oranda ortadan kaldırır.
Yani uzun lafın kısası kürleme olayı ciddi anlamda sigara yetiştirmenin son evrelerinden olsa da önemli rol alan ve etki eden bir faktörüdür muhakkak denemelisin denemeliyiz..

Ciğaralarınız için en ideal saklama kapları 1 litrelik cam kavanozlardır.. Bunları caddede ki züccaciyeden tutunda online alışveriş sitelerine semtteki ne alırsan bir milyonculara kadar ulaşılması kolay her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz
Bir litrelik cam kavanozların uygun kürleme için harika boyutta olduğu kanıtlanmış durumdadır ( bende gavurların yalancısıyım ) =)
Her bir kavanozun % 75 'i dolu olacak şekilde doldurulur ve % 25'lik alan hava alabilmesi için boş bırakılır.
Kavanozu salladığınızda ciğaralar kümeler halinde birbirine yapışık kalıyorsa bu halen çok nemli olduğunu ve daha fazla kurutulmaları gerektiği anlamına gelir, ciğaralar nemli olduğunda kürleme süreci yavaşlamakla beraber küflenmelere de neden olabilir.

İlk bir kaç gün boyunca fazla nemden kaynaklanan küf ve bakteri konusunda sıkıntı yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız birden fazla kez kontrol ederek bu durumun altından bir sorun yaşamadan kalkabilirsiniz... 24 saatlik bir süreçte günde bir kaç kez 3 ila 5 dakikalık gibi bir süre kavonuzun kapağını açarak içerideki sömekleri havalandırmanız gerekmektedir. Yukarıda da belirtmiş olduğum gibi optimal kürleme için nem aralığı % 60 - 65 arasındadır bunu sabit kılabilmeniz adına da grow sitelerinde satılan boveda nem regülatörünü kavanozun içine koyarak ilerleyebilirsiniz

BOVEDA ÜRÜN VE FİYAT

Kavanoz içerisinde ki mevcut nem ve sıcaklık okumasını yapabilmeniz için minimal kavanoz içerisine sığdırabileceğiniz bir higrometre önerilmektedir..
HİGROMETRE ÜRÜN VE FİYAT

Kavanoz içerisinde nem ve sıcaklığı net bir oranda okuyabilmesi için higrometreyi koyup kapağı kapattıktan sonra bir iki saat kadar bekleyin ve sonraki sonucları göz önüne alın.İlk 1-2 hafta, ne kadar okuma alırsanız alın, evlatlarınızı kontrol etmeye ve tüm kavanozları günde birkaç kez açmaya devam etmelisiniz. bu ilk aşama için tomurcukları günde bir kaç kez hızlı bir şekilde havalandırmak önemlidir, çünkü kürleme işlemine devam etmek için havaya ihtiyaç duyulur.
Ne kadar uzun kürleme yaparsanız sigaranın tadı ve kokusu bir o kadar gelişecektir,tabi bu demek değildir ki kavonoza koyup bir sene bekleteyim bir dumanda yukarıya ifade vereyim zaten o kadar bekleyebileceğinizi düşünmüyorum ziraa ben iki haftadan sonra imkanı yok dayanamaz o kavanozda ne var ne yok içerim.
Ama yok ben dayanırım bendeki sabır Peygamber sabrına eş değer derseniz de kürlemeyi iki hafta kadar günlük açıp havalandırma ile devam ettirdikten sonra iki haftalık sürecin sonunda artık onbes gün ile otuz gün arasında bir açıp havalandırmanız yeterli olacaktır.. Bunun için maximum süre 6 ay ile sınırlandırılmış olup 6 aydan sonrasında kürlemenin etkisi artık stabil mevcut oranda kalacak ve farklı bir etki yaratmayacaktır.

Bu konunun aslına ve daha kapsamlı halindeki açıklamalarına BURADAN ulaşabilirsiniz..

Umarım bir nebze yardımcı olmuştur..
Hepinize zehirrr gibi siğaralar ve bol hasatlı bol dumanlı günler diliyorum
Sağlıcakla...
 

El_Takashi

Kıdemli Üye
Dostum eline sağlık çok yararlı ve donanımlı bi araltırma yapmışsın.Bende bugun dusunuyordum kavonozun sıcaklık ve nemını nasıl olceceğımı ve lınkte bırakmışsın gayet uyguna , teşekkürler
 
Ü

Üye silindi 20072

Guest
Dostum eline sağlık çok yararlı ve donanımlı bi araltırma yapmışsın.Bende bugun dusunuyordum kavonozun sıcaklık ve nemını nasıl olceceğımı ve lınkte bırakmışsın gayet uyguna , teşekkürler
Rica ederim dostum bi parca işine yaradı ise ne mutlu bana :) güzel kokulu bol bol someklerin olsun :)
 

Stelyoo7

Üye
Rica ederim dostum bi parca işine yaradı ise ne mutlu bana :) güzel kokulu bol bol someklerin olsun :)

Selam kanka. Aklıma takılan bir şey var. Flas attık. Tamam. 2 gün karanlıkda bekledik. Akabinde kesip ters astık. Ters astıktan ortalama kaç gün sonra kavanoza alıp kürleme işlemini gerçekleştireceğiz.
 
Ü

Üye silindi 20072

Guest
Selam kanka. Aklıma takılan bir şey var. Flas attık. Tamam. 2 gün karanlıkda bekledik. Akabinde kesip ters astık. Ters astıktan ortalama kaç gün sonra kavanoza alıp kürleme işlemini gerçekleştireceğiz.
Biladerim kuruma sürecine bağlı ortalama 3 ile 7 gün arasında kurumuş oluyor bunuda nasıl anlarım dersen kurumaya bıraktığın çocukların gövdeleri kırıldığı zaman tam anlamı ile kurumuş olur bukuldugu ve esnedigi zaman ise halen içerisinde nem olduğunu gösterir biraz daha zamanı var demektir buda
 

Stelyoo7

Üye
Biladerim kuruma sürecine bağlı ortalama 3 ile 7 gün arasında kurumuş oluyor bunuda nasıl anlarım dersen kurumaya bıraktığın çocukların gövdeleri kırıldığı zaman tam anlamı ile kurumuş olur bukuldugu ve esnedigi zaman ise halen içerisinde nem olduğunu gösterir biraz daha zamanı var demektir buda
Teşekkür ederim kanka. Uzun dönem ak48 im var. Overdirev a başlıcam. Malum hasat artıık yakınlaştı. Merakla bekliyorum omzamanı. Ve işin en önemli kısımlarından biri olank için kurutma ve kürleme işini çok araştıyorum. Konun çok faydalı teşekkürler, bol dumanlar
 
Ü

Üye silindi 20072

Guest
Teşekkür ederim kanka. Uzun dönem ak48 im var. Overdirev a başlıcam. Malum hasat artıık yakınlaştı. Merakla bekliyorum omzamanı. Ve işin en önemli kısımlarından biri olank için kurutma ve kürleme işini çok araştıyorum. Konun çok faydalı teşekkürler, bol dumanlar
Hasatin bol,someklerin kol gibi olsun kanka,şuan kurutmadaki çocuklar için bı kurutma kabini yaptım bir hafta içinde kuruyacak,öncekiler pek hoşuma gitmemişti eğer sonuç güzel olur ise buradan senide bilgilendirim nasıl yaptığım ile alakalı ona göre güzel minimum hata bir kuruma gerceklsstirirsin,bol dumanlar :)
 

Stelyoo7

Üye
Hasatin bol,someklerin kol gibi olsun kanka,şuan kurutmadaki çocuklar için bı kurutma kabini yaptım bir hafta içinde kuruyacak,öncekiler pek hoşuma gitmemişti eğer sonuç güzel olur ise buradan senide bilgilendirim nasıl yaptığım ile alakalı ona göre güzel minimum hata bir kuruma gerceklsstirirsin,bol dumanlar :)
Merakla bekliyorum.bi hafta içinde sen unutsanda ben burdan yazar rahatsız ederim kanka. Umarım istediğin verimi alırsın, bol dumanlar
 

Stelyoo7

Üye
Hasatin bol,someklerin kol gibi olsun kanka,şuan kurutmadaki çocuklar için bı kurutma kabini yaptım bir hafta içinde kuruyacak,öncekiler pek hoşuma gitmemişti eğer sonuç güzel olur ise buradan senide bilgilendirim nasıl yaptığım ile alakalı ona göre güzel minimum hata bir kuruma gerceklsstirirsin,bol dumanlar :)
Kanka selam.seni tektar rahatsız edeceğimi söylemiştim :) Cocukların kurudumu. Yaptığın kabin başarılımı. Merakla bekliyorum.
 
Hasatin bol,someklerin kol gibi olsun kanka,şuan kurutmadaki çocuklar için bı kurutma kabini yaptım bir hafta içinde kuruyacak,öncekiler pek hoşuma gitmemişti eğer sonuç güzel olur ise buradan senide bilgilendirim nasıl yaptığım ile alakalı ona göre güzel minimum hata bir kuruma gerceklsstirirsin,bol dumanlar :)
Konu çok yararlı teşekkürler ayrıca deneyimlerini ben de merak ediyorum
 

Acemidal

Üye
Merhaba baylar bayanlar merdivenden kayanlar;

İlk grow sonrası kürleme olayını henüz yeni deneyimleyecek bir kardeşiniz olarak forumda bununla alakalı net bir bilgiye ulaşamadım eğer var ve gözümden kaçmış ise konu sahibi arkadaştan özür dileyerek konuya başlıyor ve bu vesile ile araştırma yaptığım bir kaç kaynaktan kürleme sanatı ile alakalı bazı anektodları sizinle paylaşmak istiyorum.

Hasat zamanı Optimal Kurutma Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık 21 ° | % 50 Nem

Kavanozlarda Optimal Kürleme Ortamı :
Oda Sıcaklığı - Yaklaşık ( 21 ° C) | % 58-65 Nem olarak kayıt altına alınmış..​

Kürlemenin mantığı bilimsel alanda birden çok faydaları ile beraber yabancı grow sitelerinde de makalaler halinde açıklanmıştır.

Kürlemenin bitkilerinize faydaları :

Ciğaranın tadı ve görünümünü iyileştirir, yeni hasat edilmiş sigaralarda taze saman ve ot kokusunun ortadan kaybolmasını sağlar.
Genetiğin aromasını kokusunu ve tadını ortaya çıkarır, öksürtme ve boğaz yakma durumunu fazlası ile ortadan kaldırır , küf ve bakteri olasılığını azaltıp anksiyete ve paronaya'ya neden olma gibi olasılıkları da kürlenmemiş bitkilere oranla yüksek oranda ortadan kaldırır.
Yani uzun lafın kısası kürleme olayı ciddi anlamda sigara yetiştirmenin son evrelerinden olsa da önemli rol alan ve etki eden bir faktörüdür muhakkak denemelisin denemeliyiz..

Ciğaralarınız için en ideal saklama kapları 1 litrelik cam kavanozlardır.. Bunları caddede ki züccaciyeden tutunda online alışveriş sitelerine semtteki ne alırsan bir milyonculara kadar ulaşılması kolay her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz
Bir litrelik cam kavanozların uygun kürleme için harika boyutta olduğu kanıtlanmış durumdadır ( bende gavurların yalancısıyım ) =)
Her bir kavanozun % 75 'i dolu olacak şekilde doldurulur ve % 25'lik alan hava alabilmesi için boş bırakılır.
Kavanozu salladığınızda ciğaralar kümeler halinde birbirine yapışık kalıyorsa bu halen çok nemli olduğunu ve daha fazla kurutulmaları gerektiği anlamına gelir, ciğaralar nemli olduğunda kürleme süreci yavaşlamakla beraber küflenmelere de neden olabilir.

İlk bir kaç gün boyunca fazla nemden kaynaklanan küf ve bakteri konusunda sıkıntı yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız birden fazla kez kontrol ederek bu durumun altından bir sorun yaşamadan kalkabilirsiniz... 24 saatlik bir süreçte günde bir kaç kez 3 ila 5 dakikalık gibi bir süre kavonuzun kapağını açarak içerideki sömekleri havalandırmanız gerekmektedir. Yukarıda da belirtmiş olduğum gibi optimal kürleme için nem aralığı % 60 - 65 arasındadır bunu sabit kılabilmeniz adına da grow sitelerinde satılan boveda nem regülatörünü kavanozun içine koyarak ilerleyebilirsiniz

BOVEDA ÜRÜN VE FİYAT

Kavanoz içerisinde ki mevcut nem ve sıcaklık okumasını yapabilmeniz için minimal kavanoz içerisine sığdırabileceğiniz bir higrometre önerilmektedir..
HİGROMETRE ÜRÜN VE FİYAT

Kavanoz içerisinde nem ve sıcaklığı net bir oranda okuyabilmesi için higrometreyi koyup kapağı kapattıktan sonra bir iki saat kadar bekleyin ve sonraki sonucları göz önüne alın.İlk 1-2 hafta, ne kadar okuma alırsanız alın, evlatlarınızı kontrol etmeye ve tüm kavanozları günde birkaç kez açmaya devam etmelisiniz. bu ilk aşama için tomurcukları günde bir kaç kez hızlı bir şekilde havalandırmak önemlidir, çünkü kürleme işlemine devam etmek için havaya ihtiyaç duyulur.
Ne kadar uzun kürleme yaparsanız sigaranın tadı ve kokusu bir o kadar gelişecektir,tabi bu demek değildir ki kavonoza koyup bir sene bekleteyim bir dumanda yukarıya ifade vereyim zaten o kadar bekleyebileceğinizi düşünmüyorum ziraa ben iki haftadan sonra imkanı yok dayanamaz o kavanozda ne var ne yok içerim.
Ama yok ben dayanırım bendeki sabır Peygamber sabrına eş değer derseniz de kürlemeyi iki hafta kadar günlük açıp havalandırma ile devam ettirdikten sonra iki haftalık sürecin sonunda artık onbes gün ile otuz gün arasında bir açıp havalandırmanız yeterli olacaktır.. Bunun için maximum süre 6 ay ile sınırlandırılmış olup 6 aydan sonrasında kürlemenin etkisi artık stabil mevcut oranda kalacak ve farklı bir etki yaratmayacaktır.

Bu konunun aslına ve daha kapsamlı halindeki açıklamalarına BURADAN ulaşabilirsiniz..

Umarım bir nebze yardımcı olmuştur..
Hepinize zehirrr gibi siğaralar ve bol hasatlı bol dumanlı günler diliyorum
Sağlıcakla...
Paylaşım çok faydalı oldu birader, sağolasın.:)
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • B Bomberx:
    **** ********* *****
  • Mordecai Mordecai:
    ******** ****** ********** *********** ****** ******* ****** ******* dready* ******** ********* ***** ******** ******* ********* ***** ***** **** *** *** ********** ** ***** **** * ** ****** dready*** ** *********** ******* ******* * ** ********* *** ****** *** ********* dready**
  • B Bomberx:
    * ***** **** * ** ****
  • Mordecai Mordecai:
    * ***** **** ** ****** **
  • B Bomberx:
    **** **** **
  • Mordecai Mordecai:
    * ***** ** ** * ******* dready** ******** ** dready* * ** ********* ****** ****** **** ***
  • B Bomberx:
    ******** dready* *****
  • B Bomberx:
    ****** ********** ********** ***** **** ******* *********
  • Deex Deex:
    **
  • Deex Deex:
    ********** ***** ***** ********** **
  • Deex Deex:
    *********
  • Deex Deex:
    ****** ***** **** ****** *** ***
  • Deex Deex:
    ****** ****** ******** ********* ******** dready**
  • B Bomberx:
    ******* ** **********
  • Night owl Night owl:
    **********
  • Night owl Night owl:
    *** ***** **** ****** ***** ********** *******
  • Deex Deex:
    **********
  • Deex Deex:
    ***** ********** dready*
  • B Bomberx:
    dreadydready
  • I isoT:
    dready**********
  • I isoT:
    ** ****** dready ********* ***** **
  • Y Yeşil99:
    ******** ******** ****** ******* ******* ****** ***** * ** ********* ****** * ** **** ******* ** ********* ** ****** ********** ***** ******** ********** ********* ** dready ****** *** ********* ******** **** *** ***
  • Y Yeşil99:
    dready**********
    Y Yeşil99: dready**********
    Üst