Naritos
Yeni üye
Ben yılda bir kez hasat alıp kendi içimliğimi çıkartıyorum bir yıl boyunca kullanıyorum fakat aceliğimle kuruma ve kürlemeye ne kadar özen göstersemde 3-4 ay sonra randımandan düşüyor. Hasatı koparttıktan sonra sömekleri baş aşağı asıp bir hafta karanlıkta kurutup nem regülatorüyle kavanoza alıyorum iki hafta boyunca imkan buldukça günde bir sefer yada iki günde bir kapağını açıyorum iki hafta sonra nem regülatörü değiştirip kapatıyorum kavanozu ve daha açmıyorum.(bu kürleme işlemini daha uzun yapmam gerektiğini biliyorum ama ortam ve şartlarım müsait değil).
Sorum şu ben hasatı kurutup iki hafta kürleme yaptıktan sonra kuru buz ile toz kubar yapsam ve bu şekilde 8-9 ay bekletsem daha mı sağlıklı olur? Olursa kubarı yine sömek gibi kavanozdamı muhafaza ediyim? Forumda hemen hemen her konuyu okudum fakat kubarı bozmadan saklama yok sadece
@TheGodfather47 baskı kubar tarifi vermiş ama o biraz ustalık istiyor beceremem gibime geldi fazla ya da az pişirme gibi. Bilgisi olan aydınlatırsa çok hayra geçer
Sorum şu ben hasatı kurutup iki hafta kürleme yaptıktan sonra kuru buz ile toz kubar yapsam ve bu şekilde 8-9 ay bekletsem daha mı sağlıklı olur? Olursa kubarı yine sömek gibi kavanozdamı muhafaza ediyim? Forumda hemen hemen her konuyu okudum fakat kubarı bozmadan saklama yok sadece