Evde Cal/Mag Yapımı

Malzemeler

  • 6 Büyük Boy Yumurta
  • Epsom Tuzu
  • Saf Su

1. Tüm yumurtalarınızı kırın ve kabuklarını yıkayın. Yıkanan kabukları bir gece kurumaya bırakın.

2. Ertesi gün bir dövecek yardımı ile kurutulmuş yumurta kabuklarınızı küçük parçalara ayırın.

3. Ezilmiş yumurta kabuklarınızı mutfak tartısı ile tartın. Bu tarif, 30 gram kurutulmuş yumurta kabuğu gerektirir. Fazlasını atın.

4. 15 g epsom tuzu.

5. Büyük bir tencere alın, 4 litre su, 30 gr kurutulmuş yumurta kabuğu ve 15 gr Epsom Tuzu ekleyin. Ocağınızın üzerine yerleştirin ve ocağınızı yüksek konuma getirin. Bu karışımı kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika kaynatmaya devam edin.

6. Kaynama işlemi bittikten sonra tencerenizin kapakla kapatın. En az 24 saat ağzı kapalı dinlenmesine izin verin. Yumurta kabukları ve epsom tuzları bu süre zarfında besinlerini suya bırakır.

7. Karışımda ki yumurta kabuklarını ince bir tül yardımı ile süzün.

8. Bitkinize kalsiyum, magnezyum ve kükürt sağlamak için bitkinizi bu karışımdan ekleyin. Tarif sonunda 3,5 LT doğal Cal/Mag elde etmiş olursunuz. Kalanı daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz.

Topraklı ve topraksız tarımda kullanabilirsiniz.
 
Üst