Doğal Gübre

SuperKafa

Kıdemli Üye
Dostlar selamın aleyküm malüm fiyatlar uçtukça uötu ve gübre fiyatları tavan durumda bende kendi imkanlarımla evde gübre yapıp kızlarıma veriyorum aloaver , calmag , ve sulandırılmış katı solucan gübresi veriyorum da kızlarıma yetersiz olduğunu düşünüyorum başka doğal gübre yapan bitki coşturan tarifi olan varsa burada paylaşırsa çok sevinirim
 

a-420

Müptezel
Dostlar selamın aleyküm malüm fiyatlar uçtukça uötu ve gübre fiyatları tavan durumda bende kendi imkanlarımla evde gübre yapıp kızlarıma veriyorum aloaver , calmag , ve sulandırılmış katı solucan gübresi veriyorum da kızlarıma yetersiz olduğunu düşünüyorum başka doğal gübre yapan bitki coşturan tarifi olan varsa burada paylaşırsa çok sevinirim
kanka bıtkın hakkında resimve detay verırmısın.
 

koala

tembel hayvan
dolap beyazsa folyoyu söksen daha iyi. folyo ışığı yansıtmaz ışığı soğurur
 

SuperKafa

Kıdemli Üye
Eğer öyleyse şu şekilde.... 6 7 adet yumurta kabuğunu açık havada 1 gün beklet 1 gün sonra iyice yıkayıp 120 derece ısınmış fırına kat bi 10 dk kadar bekle zaten gözle görünür şekilde kızarmalar başlıyor çok aşırı kızarmasına izin verme ama fırından çıkardıktan sonra blender da toz haline gelecek şekilde çek kabukları üzerine çok değil 1 yada 2 tatlı kaşığı kadar sirke dök köpürecek ufaktan iyice birbirine yedir sonra 1 gün açık havada beklet sirkenin uçup gitmesi gerekiyor sıra diğer malzemelerde 4 tane muz kabuğunu kurut yüzüne bakılmıcak hale gelsin kupkuru olsun kuruduktan sonra onuda blenderdan çekeceksin çay posası 2 yemek kaşığı kadar (kullanılmış çay) kahve posası 2 tatlı kaşığı kadar epsom tuzu (aktarlarda ingiliz tuzu olarak geçiyor) 10 gram kadar patates kabuğu 2 avuç kadar bunları en son 2 yada 3 su bardağı tencereye katıp kaynamaya alacaksın tüm malzemeleri karıştırarak kaynatacaksın koyulaşana kadar kaynatacaksın ve kaynadıktan sonra ağzı kapalı şekilde 1 gün oda sıcaklığında bekleteceksin ve beklettikten sonra 5 lt su şişesine süzereke katacaksın geri kalanını su ile tamamlıcaksın calmag hazır
 

Garfield

Üye
Eğer öyleyse şu şekilde.... 6 7 adet yumurta kabuğunu açık havada 1 gün beklet 1 gün sonra iyice yıkayıp 120 derece ısınmış fırına kat bi 10 dk kadar bekle zaten gözle görünür şekilde kızarmalar başlıyor çok aşırı kızarmasına izin verme ama fırından çıkardıktan sonra blender da toz haline gelecek şekilde çek kabukları üzerine çok değil 1 yada 2 tatlı kaşığı kadar sirke dök köpürecek ufaktan iyice birbirine yedir sonra 1 gün açık havada beklet sirkenin uçup gitmesi gerekiyor sıra diğer malzemelerde 4 tane muz kabuğunu kurut yüzüne bakılmıcak hale gelsin kupkuru olsun kuruduktan sonra onuda blenderdan çekeceksin çay posası 2 yemek kaşığı kadar (kullanılmış çay) kahve posası 2 tatlı kaşığı kadar epsom tuzu (aktarlarda ingiliz tuzu olarak geçiyor) 10 gram kadar patates kabuğu 2 avuç kadar bunları en son 2 yada 3 su bardağı tencereye katıp kaynamaya alacaksın tüm malzemeleri karıştırarak kaynatacaksın koyulaşana kadar kaynatacaksın ve kaynadıktan sonra ağzı kapalı şekilde 1 gün oda sıcaklığında bekleteceksin ve beklettikten sonra 5 lt su şişesine süzereke katacaksın geri kalanını su ile tamamlıcaksın calmag hazır
Sağol kanka eline sağlık
 

Garfield

Üye
Eğer öyleyse şu şekilde.... 6 7 adet yumurta kabuğunu açık havada 1 gün beklet 1 gün sonra iyice yıkayıp 120 derece ısınmış fırına kat bi 10 dk kadar bekle zaten gözle görünür şekilde kızarmalar başlıyor çok aşırı kızarmasına izin verme ama fırından çıkardıktan sonra blender da toz haline gelecek şekilde çek kabukları üzerine çok değil 1 yada 2 tatlı kaşığı kadar sirke dök köpürecek ufaktan iyice birbirine yedir sonra 1 gün açık havada beklet sirkenin uçup gitmesi gerekiyor sıra diğer malzemelerde 4 tane muz kabuğunu kurut yüzüne bakılmıcak hale gelsin kupkuru olsun kuruduktan sonra onuda blenderdan çekeceksin çay posası 2 yemek kaşığı kadar (kullanılmış çay) kahve posası 2 tatlı kaşığı kadar epsom tuzu (aktarlarda ingiliz tuzu olarak geçiyor) 10 gram kadar patates kabuğu 2 avuç kadar bunları en son 2 yada 3 su bardağı tencereye katıp kaynamaya alacaksın tüm malzemeleri karıştırarak kaynatacaksın koyulaşana kadar kaynatacaksın ve kaynadıktan sonra ağzı kapalı şekilde 1 gün oda sıcaklığında bekleteceksin ve beklettikten sonra 5 lt su şişesine süzereke katacaksın geri kalanını su ile tamamlıcaksın calmag hazır
Kanka birşey daha sorucam ben outdoorda veg dönemini callmag ve solucan gübresi ile atlatmayı düşünüyorum callmagı nasıl bitkiye uygulamalıyım sen nasıl yapıyorsun kaç gündr bir vermek gerekiyor
 

SuperKafa

Kıdemli Üye
Kanka birşey daha sorucam ben outdoorda veg dönemini callmag ve solucan gübresi ile atlatmayı düşünüyorum callmagı nasıl bitkiye uygulamalıyım sen nasıl yapıyorsun kaç gündr bir vermek gerekiyor
Kankam her türlü geçirirsin ben 1 lt ye 3 çay bardağı olacak şekilde veriyorum bitkime calmagı... Ama bulabilirsen bir yerden aloavera bul dostum onunda gübresini yap bak süper geliyor bitkiye acayip güzel yarıyor ve ayrıca keçi boynuzu pekmezi de yapabilirsin
 

Garfield

Üye
Kankam her türlü geçirirsin ben 1 lt ye 3 çay bardağı olacak şekilde veriyorum bitkime calmagı... Ama bulabilirsen bir yerden aloavera bul dostum onunda gübresini yap bak süper geliyor bitkiye acayip güzel yarıyor ve ayrıca keçi boynuzu pekmezi de yapabilirsin
Tamam kanka aloe vera ve pekmezı arastırayım tekrardam cok sagol kankam
 

ender01

Yeni üye
Eğer öyleyse şu şekilde.... 6 7 adet yumurta kabuğunu açık havada 1 gün beklet 1 gün sonra iyice yıkayıp 120 derece ısınmış fırına kat bi 10 dk kadar bekle zaten gözle görünür şekilde kızarmalar başlıyor çok aşırı kızarmasına izin verme ama fırından çıkardıktan sonra blender da toz haline gelecek şekilde çek kabukları üzerine çok değil 1 yada 2 tatlı kaşığı kadar sirke dök köpürecek ufaktan iyice birbirine yedir sonra 1 gün açık havada beklet sirkenin uçup gitmesi gerekiyor sıra diğer malzemelerde 4 tane muz kabuğunu kurut yüzüne bakılmıcak hale gelsin kupkuru olsun kuruduktan sonra onuda blenderdan çekeceksin çay posası 2 yemek kaşığı kadar (kullanılmış çay) kahve posası 2 tatlı kaşığı kadar epsom tuzu (aktarlarda ingiliz tuzu olarak geçiyor) 10 gram kadar patates kabuğu 2 avuç kadar bunları en son 2 yada 3 su bardağı tencereye katıp kaynamaya alacaksın tüm malzemeleri karıştırarak kaynatacaksın koyulaşana kadar kaynatacaksın ve kaynadıktan sonra ağzı kapalı şekilde 1 gün oda sıcaklığında bekleteceksin ve beklettikten sonra 5 lt su şişesine süzereke katacaksın geri kalanını su ile tamamlıcaksın calmag hazır
Muzu fırında kurutsam sorun olur mu
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
  • Y Chat bot:
    ******* *** **** *** *****
    Y Chat bot: ******* *** **** *** *****
    Üst