COCO PH KALSİYUM MAGNEZYUM PROBLEM KILAVUZ 3

COCObaba

Üye
PH ve kakao
Çoğu koko torbadan 5.5 – 6.5 arasında çıkıyor, bu bizim kizlar çin harika! Bitkilerinizi sularken veya beslerken, ph'ın 5,8 olduğundan emin olun. Coco her iki durumda da çok bağışlayıcıdır, ancak büyüme 6,5'in üzerinde gerçekten yavaşlar tecrübe ile sabit .


Coco Problemleri
Cehennem olmadan Cennet olamaz, o halde koko ile dikkat edilmesi gereken problemlere bir göz atalım. Öncelikle şunu söyleyeyim, sorunlar küçük ve kolayca çözülebilir. Ve mutlaka bir sorun olmasa da, kokonun biraz pahalı olabileceğini belirteblirim ve bunu TR şartlarında iyi biliyorsunuz Şahsen ben bunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum ama yine de bahsedeyim dedim. Dürüst olmak gerekirse, iyi topraktan daha pahalı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca para rüzgar gibidir, sadece hareket ettiğinde hissedersin ☺️


Kalsiyum– Tüm hindistancevizlerimde yaşadığım tek gerçek sorun kalsiyum eksikliği. Bu, kokonun iyi belgelenmiş bir özelliğidir, onu emmeye ve bitkinin ihtiyaç duyduğu miktarda salmama eğilimindedir. Pek çok kokoya özgü besin, ürünlerinin bunu düzelttiğini iddia ediyor ve bazılarının düzelttiğine inanıyorum. Ama hepsinin öyle olmadığını söyleyebilirim.

Sorunu düzeltmek için, hindistan cevizine özgü fındıklar veya standart hidro fındıklar kullanılıyor olsun, ek kalsiyum gereklidir. Botanicare CalMag çok yaygın ve önerilen bir çözümdür. İyi çalışıyor, ancak bazı ağır besleme bitkileri adımlarını atıyor, dozajın iki katı bile yeterli olmayabilir. Bu birçok kez başıma geldi. Çok işe yarayan bulduğum tek şey, coco ortamıma her galon ortam için 1 yemek kaşığı oranında dolomit kireçtaşı eklemek. Hidratlı kireç de çok iyi çalışır ve her 4 ila 5 haftada bir üst pansuman olarak uygulanması gerekir.

Kalsiyum eksikliği başladığında, bir düzeltme uygulandıktan sonra bile bozulmaya devam edecektir. Bu son derece sinir bozucu bir çile ve hiçbir şey işe yaramıyor gibi göründüğü için sizi ciddi eylemlerde bulunmanız için kandırabilir. Sakin kalırsanız, yapraklarınızı kötü gibi göstermekten ve onları öldürmekten başka pek bir şey etkilemediğini göreceksiniz. Tomurcuklar çoğunlukla etkilenmemiş gibi görünüyor.
Magnezyum- Ağır besleyiciler kokoda çok fazla magnezyum tüketiyor gibi görünüyor, orta boy besleyiciler bile bir büyüme atağı yakalarlarsa biraz tüketebilir. Bir eksiklik fark ederseniz, biraz CalMag (galon başına 5-10 ml) veya epsom tuzu (galon başına 1-4 çay kaşığı) ile hemen tedavi edin. Bir eksikliği tedavi ederken, ilk uygulamada sertçe vurun, ardından sonraki birkaç besleme için dozu 1/2 oranında azaltın.

Magnezyum eksiklikleri normalde alt yapraklarda başlar. Damarlar yeşil kalırken yaprağın geri kalanı sararır ve kloroz gösterir. Yapraklar sonunda kıvrılır ve ölür. Etkilenen yaprakların kenarları kuru ve gevrek olur. Noksanlık devam ettikçe alt yapraklardan orta ve üst yarıya doğru hareket eder. Sonunda büyüyen sürgünler soluk yeşilden beyaz renge dönüşür. Sapları ve yaprak sapları mor bir renk alabilir.

Çok fazla mag problemim olmadı, ama her zaman CalMag veya epsom tuzu ile takviye ettim. (RO ) ARITICI SUYU suyu kullanıyorum ve galon başına 1 çay kaşığı epsom ekliyorum. Bu, dikkat edilmesi gereken bir şeydir ve her zaman suyunuzu (sade olsa bile) ve fındıklarınızı takviye etmenizi öneririm. Eğer olması gerektiği gibi sifon çekiyorsanız, tuz birikmesi konusunda endişelenmenize gerek yok.
 
Son düzenleme:

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • deyorke Chat bot:
    ******* *** ******* *** *** *********
    deyorke Chat bot: ******* *** ******* *** *** *********
    Üst