Akdeniz ilklimine uygun dış mekan gentik öneriniz var mı ?

Ü

Üye silindi 24689

Guest
OTOMATİK ÇİÇEK ZORLUKLARINIZI DIŞ MEKANLARDA NASIL BÜYÜTÜRÜR
Bugün dışarıda çok çeşitli otomatik çiçeklenen kenevir tohumu var. Royal Queen Seeds'deki Royal AK Automatic, Amnesia Haze Automatic, Northern Light Automatic ve diğer birçok büyük otomatik çiçeklenme suşlarına göz atın. Hoşunuza giden bir tür - ikliminizde iyi büyüyecek bir tür - bulduğunuzda, dışarıda büyümeye başlayabilirsiniz.

1. OTOMATİK ÇİÇEKLİ TOHUMLARINIZI GERMİNE EDİN
Otomatik çiçek açan kenevir tohumlarınızı tıpkı fotoperiyot türlerinde olduğu gibi çimlendirebilirsiniz. Bazı yetiştiriciler "kağıt havlu" yöntemini kullanarak veya tohumları bir bardak suya koyarak çimlenmeyi severler. Ayrıca tohumlarınızı doğrudan son kaba ekebilirsiniz. Daha küçük bir tencereyi daha büyük bir tencereye taşımak büyümesini yavaşlatabileceğinden, otomatik çiçek açan keneviri saklamanın tavsiye edilmediğini unutmayın. Otomatik çiçeklenme türlerinin büyüme süresi sınırlı olduğundan, verimde düşüşe neden olabileceğinden bunu yapmaktan kaçının.

Otomatik çiçek açan tohumlarınızı çimlendirirken en iyi sonuçlar için Başlangıç Kiti Otomatik Çiçeklemeyi öneririz. Bu kit, kenevir bitkilerinize hayata mümkün olan en iyi başlangıcı sağlamak için ihtiyacınız olan her şeyi içerir.

2. BİTKİLERİNİZİ VEYA YETİŞTİRME ALANINIZI HAZIRLAYIN
Otomatik çiçek açan bitkinizi bir tencerede yetiştiriyorsanız, yeterince büyük olanı seçtiğinizden emin olun. Otomatik çiçeklenme türleri, daha büyük fotoperiyodlu kadınlardan bazılarına kıyasla genellikle daha küçük saksılarda iyi sonuç verirken, büyümelerini yine de sınırlamak istemezsiniz. 7-15 litrelik tencere yeterlidir. Yine, seçtiğiniz potun aynı zamanda son potunuz olduğunu unutmayın.

Bir kap kullanmıyorsanız ve bunun yerine doğrudan toprağa dikmek istiyorsanız, seçtiğiniz yerdeki dış toprağın optimal olmayabileceğini bilin. Doğal toprak yeterli besin maddesine sahip olmayabilir, yetersiz şekilde tahliye edilebilir ve / veya bitkinizin büyümesini etkileyebilecek zararlı mikroorganizmalar içerebilir. Bu nedenlerden dolayı, birçok açık hava yetiştiricisi, tohumlarını ekmeden önce uygun bir alt tabaka ile doldurdukları ilk önce bitkileri için çukurlar kazarlar.

İLGİLİ BLOG YAYINI
Saksılar mı Toprak mı: Açık Havada Esrar Yetiştirmek İçin En İyisi Nedir?
3. OTOMATİK ÇEKME TESİSLERİNİZİN DIŞ MEKANLARI İÇİN SU VE BESİNLER
Otomatik çiçeklenme türleri genellikle küçüldüğünden, güçlü bir fotoperyod sativa kadar fazla suya ihtiyaç duymazlar, ancak yine de otomatik çiçeğinizin yeterince su içtiğinden emin olmalısınız. Ne kadar ve ne sıklıkla sulamanız gerektiği, ikliminize ve bitkilerinizin ihtiyaçlarına bağlıdır. Özellikle, diğer kenevir türlerinde olduğu gibi, bitkilerinize çok az su içmeleri ideal olmasa da çok fazla su vermekten kaçınmalısınız.

Besinler söz konusu olduğunda, ne kadar verdiğinize de dikkat etmelisiniz. Bitkilerinizin çok fazla almadığından emin olmak için her zaman yarım veya 3/4 doz besinle başlayabilirsiniz. Yavaş salınan besinler kullanmayı da düşünebilirsiniz. Her zaman ziyaret edemeyeceğiniz bir yerde dışarıda büyüyorsanız, bunlar ideal olabilir. Alt tabakanıza yavaş salınan besinler eklediğinizde, bitkiniz ihtiyaç duyduğu her şeyi alır ve artık besinler için endişelenmenize gerek kalmaz. Tek yapman gereken dökmek.

4. HASAT İÇİN HAZIR
Bazı otomatik çiçeklenme türleri 50-60 gün içinde hazır olabilir, ancak bazıları daha uzun, bazen 80 güne kadar sürebilir. Tıpkı fotoperiyot çeşitlerinde olduğu gibi, başlangıçta beyaz olan çiçekler üzerindeki pistillerin kahverengiye dönmeye başlamasıyla hasat zamanının yaklaştığını bilirsiniz. Hasat zamanının ne zaman geldiğini kesin olarak bilmek için kenevir bitkinizin trikomlarını incelemelisiniz. Trikomlar, bitkinizin çiçeklerinde ve şeker yapraklarında bulunan küçük, mantar şeklindeki oluşumlardır. Büyüme sırasında, trikomlar başlangıçta kristal berraklığındadır. Daha sonra çiçek açarken, trikomlar süt beyazına döner ve hasat zamanı civarında beyazdan kehribara dönüşürler. Trikomları gerçekten çıplak gözle göremezsiniz, bu yüzden onlara daha yakından bakmak için bir kuyumcu büyüteç kullanın. Yetiştiriciler genellikle trikomların küçük başlarının belirli bir yüzdesi kehribar rengine döndüğünde hasat yaparlar. Bu noktada bitkilerinizin yaprakları genellikle sararır.

Hasat etmeye hazır olduğunuzda, bitkinizden gelen çiçeklerle dalları hızlıca kesin ve çok fazla zaman kaybetmeyin, böylece istenmeyen ilgiyi çekmezsiniz. Hasadınızı güvenli bir şekilde eve götürdüğünüzde,
DIŞ ARAÇLARLA BÜYÜME TİPİK SORUNLARI
Dışarıda büyümek birkaç potansiyel sorunla birlikte gelebilir. Sorunlardan biri, birinin otunuzu dışarıda görmesidir. Bununla birlikte, hayvanların ve böceklerin bitkilerinizi sevme riski de vardır. Aşağıda bununla ilgili yapabilecekleriniz var.

Haşere
Neyse ki, kendiliğinden çiçeklenen kenevir türleri, zararlılara ve böcek saldırılarına biraz daha az eğilimlidir. Aslında, bazı otomatik çiçeklenme türleri küf ve zararlılara karşı özellikle dirençli olacak şekilde yetiştirilir. Otomatik çiçeklenme türlerinin kısa yaşam döngüsü nedeniyle, böceklerin genellikle ciddi bir sorun haline gelmek için zamanları yoktur. Bir yaprak biti veya beyaz sinek böcek istilası fark ederseniz, sentetik yöntemler kullanmanız gerekmez: böcek öldürücü sabun ve neem yağı, en yaygın kenevir zararlılarını güvenli ve doğal bir şekilde kontrol edebilir.

BİTKİLERİNİZ GİBİ HAYVANLAR
Açık havada büyürseniz bitkileriniz kuş, kedi veya geyik gibi hayvanların dikkatini çekebilir. Kenevir seven hayvanların yaşadığı bir yerde büyüyorsanız, bitkilerinizi tavuk telinden veya bambu direklerden yapılmış kafeslerle korumalısınız.

DİĞER İNSANLAR BİTKİLERİNİZİ KEŞFEDİN
Değerli ekim alanınız, birisi onu keşfederse de risk altında olabilir. Bitkileriniz çalınabilir veya büyümenizle başınız belaya girebilir. Otomatik çiçeklenme türlerinin daha küçük boyutu, yanlışlıkla keşif riskini azaltmaya yardımcı olur. Riski daha da azaltmak için, yollardan ve diğer halka açık yerlerden uzakta ve kimsenin geçemeyeceği, tenha bir yer seçin. Düşük kokulu otomatik çiçeklenme türleriyle, tespit riskini daha da azaltabilirsiniz. Otlarınızı, bitkiler, çiçekler veya sebzeler gibi beraberindeki bitkilerle birlikte ekerseniz, yalnızca ekiminizi kamufle etmekle kalmaz, aynı zamanda zararlıların çekilmesini önler ve aynı zamanda çevredeki toprağı iyileştirirsiniz.

Bu ipuçlarıyla, açık havada otomatik çiçek açan kenevirinizin bol bir hasatını dört gözle bekleyebilirsiniz.

Büyürken iyi eğlenceler!
 
Ü

Üye silindi 8417

Guest
Kanka AKDENIZ IKLIMI diyosun :) sativa indica vs.. bunlari gec.. ne ekersen ek cok guzel verim alirsin. Ama auto yapcak mayis sonu gibi beklemeni tavsiye ederim. Photo yapcaksan simdiden hazirliklara basla bence.
 
Ü

Üye silindi 8417

Guest
Auto yaparsan 2 bucuk ayda hasat alabilirsin ama verimin az olur. Photo yaparsan nisanda ekersin ekimde hasat alirsin ama verimin cok iyi olur. Forumu biraz kurcalarsan cok daha iyi olur.
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ****** ******* ******
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ***** ********* ** **** ******** ****** ******
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ****** **** ** **
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ********** ********* **
  • T terbiyeligunahkar:
    **** ** *** * ** ***** hahahaha* hahahaha******* ********* ** **** **
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    **** * ** ***** ****** **
  • T terbiyeligunahkar:
    ** ***** ** **** hahahaha *****
  • Ü Üfürükçü gargamel:
    ********* **** ********** hahahaha*** ******* ***** hahahaha hahahaha**
  • T terbiyeligunahkar:
    hahahaha** ****** ******** *********
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    **** ****** *** ******** ****** ********* ******* *** **** ****** ******* ********* *** ******** ***** hahahaha ******* **** *********
  • Ü Üfürükçü gargamel:
    *** ******** hahahaha** ********** ****** ******** ******* ******* ******* ****** ****** ******** ******
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ******** **** ***** ******* ******** *** ******* *** **** hahahaha* **** **** ******* hahahaha* ****** ***** hahahaha*** ***** * **** ********* ********* hahahaha ****** *** ********* **** ****** hahahahahahahaha* ****** ******** *********
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    ****** ******* * ***** **** **** ******** ****** ***** **** ***** ****** **
  • VisneliKadayif VisneliKadayif:
    *** hahahaha ****** ******* **** hahahaha*** hahahaha
  • Ü Üfürükçü gargamel:
    ****** **** ********* ** ***** ***** *** ***** ******* ***** *****
  • Ü Üfürükçü gargamel:
    ****** ****** *** ********** *
  • T terbiyeligunahkar:
    hahahaha ******** ******* hahahaha ****** *** ********** *
  • T terbiyeligunahkar:
    ********* ********* *****
  • T terbiyeligunahkar:
    *** ****** *** ***** ********** ********** ****** *****
  • Ü Üfürükçü gargamel:
    ***** ******* ** ******* ****** ******* *********
  • Ü Üfürükçü gargamel:
    hahahaha** **********
  • yoqyaa yoqyaa:
    hahahahahahahaha hahahahahahahaha hahahahahahahaha hahahahahahahaha
  • yoqyaa yoqyaa:
    hahahaha**** ******** ** ******** ***** ***** ** ****** ****** ********** ******* * *******
  • yoqyaa yoqyaa:
    hahahahahahahaha hahahahahahahaha
    yoqyaa yoqyaa: hahahahahahahaha hahahahahahahaha
    Üst