Yaprak'tan gübreleme

reaL

Üye
marijuana_foliar.jpg

Yapraktan gübreleme için aşağıda birkaç usul var. İstediğinizi seçebilirsiniz.


1- Toz solucan gübresini sabah erkenden yapraklara serpin. Önce yapraklara hafifçe su püskürtün ki yapışıp kalsınlar. Toz solucan gübresini çok az miktarda, belli belirsiz, uzaktan bakınca farkedilmeyecek kadar az miktarda toz serpeceksiniz. Çabuk kuruyup döküleceklerinden dolayı bir yirmi dakika sonra çok hafifçe üstlerine tekrar su fısfıslamalısınız. Sonra bırakın kurusun dökülsün.

2- Yarım litreye 2 çorba kaşığı kadar solucan gübresini birkaç saat (en az 5, en fazla 24 saat) suda bekletin. Sonra şiddetlice çalkalayıp amerikan bezinde süzün. Sonra yarım litre temiz su ile karıştırın. Bununla yaprakların ve dalların üzerine ince zerreler tabakası olacak şekilde sisleme gibi fısfıs yapın. Artanı en fazla üç dört gün buzdalabında tutabilir. Yoksa bozulur, besin değil zehir olur. Haftada bir hazırlayarak iki gün arayla kullanabilirsiniz. Daha fazla bekletmeyip derhal tamamını bitirmelisiniz. Artanla çiçeklerinizi sulayabilirsiniz.

3- Bahçelerden kırlık yerlerden alacağınız sağlıklı bereketli verimli toprağı yukarıdaki her iki usule benzer şekilde verebilirsiniz.

4- Genel kullanım bitki besinini (özel orkide besini de her bitkiye uygundur) tavsiye edilen dozajın yarısı kadarını suya karıştırıp bununla yaprakları fısfıslayın.

5- Doğal maden suyu (soda değil, Kızılay marka gibi doğal maden suyu) bitkilerin faydalanacağı birkaç çeşit toprak minerallerine ve elementlerine sahip. Kalsiyum da içerir ki bu çok değerli. Yapraklardan beslemede en önemli unsur zaten kalsiyumdur. Önce gazını uçurmak lazım: Maden suyunu genişçe bir kavanoza boşaltın. Kapağı açık olarak en az 48 saat bekletin. Gazı anca böylelikle uçuyor. Sonra uygun saatlerde yapraklara fısfıslayın. Artanını saklayıp sonra tekrar kullanabilirsiniz.

Beş usul saydım. Solucan gübresi en iyisidir. Diğerlerini ise kalsiyum içermedikleri için 5. (maden suyu) ile nöbetleşe devam edin. Bitki besinindeki ciddi eksikleri maden suyu telafi ediyor.

Yapraklara aspirin fısfıslamak:
Sadece bahçelerde yetiştirilen sebzelere, sadece 20 günde bir defa yapılmalı. Bunun besleyici hiçbir özelliği yok ama dolaylı olarak bitkilerin gelişimine katkısı var. Bitkilerin bağışıklık sistemini güçlendirir. Hem fotosentez olayını çok iyi destekler. Uygulandığında daha hızlı, daha sağlıklı gelişim olduğu, parazitlerin dadanmasının azaldığı, hastalıklara direncin arttığı kaydedilmiş. Dozaj ve sıklık fazla olursa bitkilere zararı olacaktır. Ona göre dikkatli kullanın.

Bir aspirinin çeyreğini, yani dörtte birini 1 litre suda iyice eritin. Sabahleyin yapraklara fısfıslayın. Çok ince tabaka zerreler şeklinde yaprakları kaplaması yeterli. Sadece yirmi günde bir defa ve belirtilen dozajda. Bu ölçüleri aşarsanız zararını görürsünüz.

Kullanım zamanı: İlkbaharda ilk yapraklar tam olarak olgunlaştığı zaman başlanıp yaz ortasına kadar üç dört defa tekrarlamak yeter. Kışa kadar sağlıklı kalan küpe çiçeği gibi parazitlere hassas bitkilere sonbahara kadar devam edilebilir.

Aşağıda faydalarını okuyabilirsiniz.

1 — Aspirin salisilik asit içerir. Bitkiler zaten bağışıklık sistemleri için kendiler üretiyor. Fakat bunun çok yetersiz olduğu, pek işe yaramadığı görülmüş. Onun için yapraklara hariçten verilmesi tavsiye ediliyor.

2 — Sebze bahçelerindeki aspirin denemelerinde bitkilerin o yörede görülen çeşitli hastalıklara ve böceklere karşı mükemmel bir savunma mekanizması geliştirdikleri, normalinden çok daha verimli ve sağlıklı büyüdükleri gözlemlenmiş.

3 — Bitkilerin gelişimlerinde fotosentezi kolaylaştırma, terlemeyi daha sağlıklı hale getirme, iyon dolaşımını kolaylaştırma, çiçeklenmeyi aktifleştirme gibi çok faydalı etkileri olduğu iddia ediliyor.

4 — Araceae familyasından birkaç türdeki denemelerde bitkinin ısısının ortam ısısından daha yükseldiği görülmüş.

Aspirinli su ile çiçekleri sulamak faydalı mı?
Aspirini sakın topraktan vermeyin. Bitkileri felç edici etkisi var. Bütün aktiviteler ve ölüm süreci başlar. Vazo çiçeklerine faydasındaki etki aynı zaten. Vazodaki çiçekler felce uğrar. Solmaları gecikir. Dalında beş günde solan çiçek aspirinli suda belki on gün dayanabilir çünkü gelişim fonksiyonları bütünüyle ya da kısmen durmuştur.
 

defendant

Yeni üye
+1  takip
emeğine sağlık çok faydalı sağlıklı bi konu olmuş sorumma cvp ararken gördüm kesinlikle deneyeceğim. 
Benim bi sorum var ? altlarında küçük küçük beyaz böcekler görünüyo bu asprin bunlara çözümmüdür...
Şimdiden yardımın için teşekkürler...
 

Grow Muhabbetleri
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    deyorke deyorke: **********
    Üst